عنوان :
قیمت : 59,700 تومان
توضیحات در پایین همین صفحه

درگاه 1

توجه : دریافت شماره تلفن همراه و آدرس ایمیل صرفا جهت پشتیبانی می باشد و برای تبلیغات استفاده نمی شود

هدف ما در این سایت کمک به دانشجویان و دانش پژوهان برای بالا بردن بار علمی آنها می باشد پس لطفا نگران نباشید و با اطمینان خاطر خرید کنید

توضیحات پروژه

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه و مقالات آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي ،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد


بخشی از متن :

ترانسفورماتور ولتاژ v.T یا P.T

همانطور كه می دانید ولتاژهای بالاتر از v 600 را نمی توان بصورت مستقیم بوسیله دستگاه های اندازه گیری اندازه گرفت، بنابراین لازم است كه ولتاژ را كاهش دهیم تا بتوان ولتاژ را اندازه گیری نموده و یا اینكه در رله های حفاظتی استفاده كرده ترانسفورماتور ولتاژ به همین منظور استفاده می شود. ترانسفورماتور ولتاژ از انواع مغناطیسی مطابق بشكل صفحه بعد دارای دو نوع سیم پیچ اولیه و ثانویه می باشد كه برای ولتاژهای بین v 600 تا HV 132 استفاده می شود.
در این شكل مدار الكتریكی یك vt رانشان می دهد.

معمولا vt های فشار قوی بین خط و زمین قرار می گیرند یعنی ولتاژ فازی به آنها اعمال می شود بطور مثال در نتیجه باید مقدار امپدانس سیم پیچ اولیه خیلی بالا باشد و عایق بندی سیم پیچ ولتاژ بالاتر برود، زیادتر و مشكل تر خواهد بود. برای همین منظور است كه در ولتاژ خیلی بالا از c,v.t استفاده می شود.
پس بطور مثال در شكل بالا به اولیه ولتاژ اعمال شود و در ثانویه كه مقدار دور آن خیلی كم است ولتاژ ولت روی هركر اعمال خواهد شد (1a 1n) كه خروجی vt را معمولا بصورت a سر كلاف و n ته كلاف مشخص می نمایند. كه شمارش تعداد كرهای یك vt با اعدادی است كه در سمت چپ حروف گذاشته می شود. در شكل بالا vt دارای دو كر می باشد.
حال ولتاژ بین كر اولvt فاز R با كر اول vt فاز s 110 ولت می باشد كه خروجی vt را برای سه فاز به صورت ستاره اتصال دهند و به مصرف می رسانند. كلید مصرف كننده باید به شكل موازی با Vt قرار گیرند. و برای حفاظت Vt (خروجی) در ابتدای خروج سیم پیچ ثانویه از vt یك عدد فیوز قرار می دهند.

در ولتاژهای خیلی بالا، اقتصادی است كه از c.v.t استفاده شود. چون در vt عایق بندی و ایزوله كردن سیم پیچ نسبت به پایه استراكچر مسئله عمده و پر خرجی خواهد بود.
ولی در cvb توسط یك سری خازن كه در مدار قرار می دهند. ولتاژ را پایین می آورند و ولتاژ كم را به یك سیم پیچ اولیه داره (حدود kv 10) و از ثانویه 110 ولت خروجی گرفته می شود. مدار یك cvt در صفحه بعد آمده است. دو مجموعه خازن C1 و C2 در مدار دیده می شود، مجموعه c1 ظرفیت آن پایین و مجموعه c2 ظرفیت تنش بالا می باشد، در نتیجه me1 بالا و ane2 خیلی پایین خواهد بود. و به همین نسبت ولتاژ فاز با زمینی كه به cvt اعمال می شود به نسبت مقاومت ها افت می نماید و از دو سر مجموعه خازن c2 (ولتاژ كم) گرفته می شود و به سیم پیچ اولیه vt وارد می شود.

در صفحات بعد نمونه تست های رایجی كه در ترانس ولتاژها انجام داده شده بطور مثال نسبت تبدیل- عایقی و;

ترانسفورماتور جریان((currnt rtansrormerict
جهت اندازه گیری وهمچنین سیستم های حفاظتی لازم است كه از مقدار جریان عبوری از خط اطلاع پیدا كرد و نظر به اینكه مستقیما نمی توانیم از كل جریان خط در این نوع دستگاه ها استفاده نمائیم لذا بایستی بطریقی جریان را كاهش داد، از این جریان برای دستگاه های فوق استفاده نمائیم و اینكار توسط ترانسفورماتور جریان انجام می شود برای مثال یكنوع ترانسفورماتور جریان با نسبت را در نظر بگیریم واین بدان معنی است كه اگر از خط 1000A آمپر جریان عبور كند این ترانسفورماتور آن را به 5 آمپر تبدیل می نماید. و این 5 آمپر به راحتی قابل اندازه گیری توسط یك آمپرمتر كوچك می باشد. صفحه مدرج آمپرمتر را بر اساس آمپراژ اولیه خط درجه بندی می نمایند. در انتخاب هماهنگ ct و وسیله اندازه گیری باید حتما دقت شود و در روی صفحه مدرج وسایل اندازه گیری در انتخاب هماهنگ ct و وسیله اندازه گیری باید حتما دقت شود و در روی صفحه مدرج وسایل اندازه گیری ct مورد نظر (هماهنگ شده را) مشخص شده است.

ساختمان ترانسفورماتور جریان تشكیل شده است از سیم پیچ اولیه كه دارای دورهای كم ویك سیم پیچ ثانویه كه دارای دورهای زیادی است، كه سیم پیچ اولیه معمولا بصورت شین می باشد. شكل ساده مدار در بالا مشخص شده است. نكته قابل توجه اینست كه هیچگاه نباید در سر ct باز باشد به محض باز كردن مصرف كننده از ثانویه ct باید دو سر خروجی اتصال كوتاه شود چون همیشه باید نتیجه فلو در هسته صفر شود یعنی جریان اولیه I1 یك فلوی اولیه و اگر ثانویه بسته باشد I2 یك فلوی بنام ایجاد نماید كه نتیجه حدودا صفری شود. اگر دو سر ct باز باشده I2=0 و خواهد شد. و در نتیجه هسته گرم خواهد شد و باعث سوختن ct می گردد.
در تصویر زیر شمای كلی ct و مدار داخلی و پلاك ct داده شده است.
پارامتر های اساسی در ct
1- نقطه اشباع
2- كلاس و دقت ترانس جریان
3- نسبت تبدیل
4- ظرفیت ترانس جریان
1- نقطه اشباع

ترانسفورماتورهای جریان برای جدا كردن مدار دستگاه های بخش و حفاظتی از شبكه فشار قوی بكار برده می شود واصولا طوری انتخاب می شوند كه در شرایط عادی و اضطراری شبكه بتواند بخوبی كار نموده و جریان ثانویه لازم را برای دستگاه های اندازه گیری حفاظتی تامین كند. اما مسئله اصلی اینست كه در هنگام اتصال كوتاه چون جریان اولیه ترانسفورماتور زیاد است بالطبع جریان ثانویه نیز زیاد خواهد شد ولی باید ترانسفورماتور جریان طوری عمل كند تا این جریان زیاد نتواند از وسائل اندازه گیری عبور كرده و دستگاه ها را بسوزاند علاوه بر آن این جریان نباید سب فرمان غلط به دستگاه های حفاظتی شده و یا اینكه مانع عمل آنها شود. و مانع شود كه جریان زیادی از دستگاه های اندازه گیری عبور كند ولی برای رله حفاظتی وضعیت فرق می كند. و ترانسفورماتور جریانی مورد احتیاج است كه در جریانهای زیادی اشباع نشده وجریان زیاد را تا حد معینی اجازه داهد تا از زلزله ای حفاظتی عبور نماید مشخصه مغناطیسی یا تحریك ct بستگی هسته، تعداد حلقه ای سیم پیچ و سطح مقطع و طول هسته دارد. در شكل زیر برای یك نوع ct هسته ای مختلف منحنی مغناطیسی آنها مشخص شده است.

مشكل 2 نشانگر این است كه اگر حبس هسته از نوع آهن نیكل دار انتخاب شود مطابق منحنی e تا 5 برابر جریان حساس است و اگراز نوع a انتخاب شود تا ده و برای d تا 15بربر جریان ثانویه حساس و بعد از آن اشباع شده و اجازه نمی دهد جریان از سیستم عبور كند.
جدول 3 تغییرات ولتاژ ثانویه یك ترانسفورماتور جریان با مقاومت ثانویه را نشان می دهد. نقطه kp كه آنرا نقطه شروع اشباع knee point گویند به ازای افزایش 50% جریان تحریك ولتاژ تنها 10% افزایش می یابد.

مشاهده می شود از نقطه k2 به بعد نیست تبدیل e.t معلوم نیست وجریان ثانویه تقریبا ثابت است تنها اندكی افزایش خواهد داشت. بنابراین نقطه kp در انتخاب ترانسفورماتور جریان پارامتر مهمی است و حتما باید منظور نظر باشد
2- كلاس ودقت اندازه گیری ترانس جریان
جدول های جریان اصولا برای كلاسهای 5p10,5p20,10p10,10p20,0.5,0.2,0.1-5-2-1 می باشد. بنابراین كلاس ترانسفورماتور های جریان اصولا یكی از اعداد بالاست. اگر كلاس ترانسفورماتور جریان بصورت apn نشان داده شده باشد اصولا a مقدار خطای جریان بر حسب درصد و n مضربی از جریان نامی اولیه می باشد.
مثلا در ترانسفوماتور 5p10 یعنی تا ده برابر جریان نامی ترانسفورماتور جریان مقدار خطا 5% خواهد بود. در شكل 4 منحنی مشخصات نسبت تبدیل ترانسفوماتور جریان را برای 10p5 و 10p10 در بارهای مختلف نشان می دهد.

همانطور كه در شكل 4 مشخص شده برای ترانسفوماتور 10p5 در 5 برابر جریان نامی خطای حاصل ده درصد است اما در ده برابر جریان نامی خطا به 30% می رسد.
a: هسته حلقوی از نوع آهن بدون سیلیكن
b: هسته حلقوی از نوع آهن باروكش سیلكین
c: از نوع آهن سیكل دار كه 80% نیكل دارا می باشد.
بنابراین ترانسفورماتور فوق با این كلاس برای سیستم حفاظتی مناسب نیست.

اما خطای ترانسفوماتور 10p10 در دما برابر جریان نامی فقط ده درصد می باشد واین امر نشان می دهد كه ترانسفوماتور با كلاس 10p10 برای حفاظت مناسب تر می باشد و اصولا اكتیوتر است بهمین دلیل است كه اصولا ترانسفوماتورهای مخصوص رله و حفاظت سیستم ها باید متناسب با كار دستگاه های حفاظتی و دارای عدد ازدیاد جریان 25>n>10 و كلاس یك باشد. بطوریكه نیرو وی اشباع نشود و هم اینكه دقت خوبی داشته باشد. البته انتخاب این ct اصولا بستگی به نوع حفاظت و وضعیت سیستم دارد.
اما ترانسفوماتورها جریان مخصوص دستگاه های اندازه گیری باید دارای عدد n<5 باشد تا ترانسفوماتور نیروی اشباع شده و مانع سوختن دستگاه های اندازه گیری گردد.
3- ظرفیت ترانس جریان

ظرفیت ترانسفوماتور جریان عبارتست از حاصلضرب جریان های ثانویه ترانسفوماتور جریان در مقدار افت ولتاژ ناشی از گردش این جریان در مدار تغذیه شونده ا زct كه بر حسب vA بیان می شود. طبق استاندارد IEC.185 مقدار ظرفیتهای ترانسفوماتور جریان تا 30VA برابر صورت زیر استاندارد نموده اند: 25 -5-10-15-30-VA
از 3oVA به بالا اصولا بر حسب نیاز انتخاب می نمایند. برای اینكه مقدار خط در ترانسفوماتور های جریان به مقدار محاسبه شد. باقی بماند لازم است مقدار توان گرفته شده از ct معادل مقدار توان ترانسفوماتور باشد. در این حالت باید مجموع مقاومتهای مواد خارجی سیم پیچ ثانویه ct حتی المقدور برابر مقاومت خارجی نامی ترانسفورماتور باشد، تا از خراب شدن آن جلوگیری بعمی آید و در ضمن از خراب شدن دستگاه های اندازه گیری نیز حفاظت شود.
با توجه به مطالب گفته شده در انتخاب ظرفیت ct باید قدرت مصرف كلیه وسائلی كه از ثانویه تغذیه می شوند در نظر گرفت، در زیر معرف یك سری از وسائل اندازه گیری و رله ها مشخص شده است

نوع وسیله قدرت به ولت آمپر نوع وسیله قدرت به ولت آمپر
آمپر متر 3 رله حرارتی 9-16
آمپرمتر ثبات 5-10 رله قدرت 1-5
وات متر 3 دیسانس 4-30
Cos متر 5-15 رگولاتور ولتاژ 35-135
رله اضافه جریان زمانی 85 رله دیفرانیل 0-1-0-4

طول و سطح مقطع سیم برای جریان 5Amp قدرت مصرفی VA
10 متر سیم دولا با سطح مقطع mm2 2.5 3.5
10 متر سیم دولا با سطح مقطع mm2 4 2.2
10 متر سیم دولا با سطح مقطع 6 mm2 1.5
10 متر سیم دولا با سطح مقطع 10 09

تذكر: می توان قدرت مصرفی كابلها را از رابطه RI32 نیز بدست آورد كه R مقاومت سیم بر حسب اهم و Is ثانویه ترانسفورماتور جریان می باشد.
مثال 1: اگر مدار ثانویه یك ct آمپر را با قدرت 30VA و ضریب اشباع به ادوات زیر بسته شود.
یكعدد آمپرمتر با مصرف داخلی 15AV
یكعدد وات متر با مصرف داخلی 3VA
5 متر سیم به مقطع 25 میلی متر مربع 18VA
جمع كل مصرف 63 VA
چگونگی انتخاب قدرت

از آنجا كه توان ct در جریان های زیاد تا n برابر جریان نامی كه خطا از 10% متجاوز نمی كند تقریبا برابر مثال ضرب Sn.n می باشد سپس توان این ct در 5 برابر جریان نامی n=0 نیز می رسد كه باید در مدار ثانویه مصرف شود، بنابراین طرف ثانویه باید آنقدر جریان بكشد كه n برابر 63 مساوی 150 گردد سپس مشاهده می شود كه در حالت اتصال كوتاه تا 238 برابر جریان از وسایل اندازه گیری عبور می نماید و سب سوختن آنها می گردد پس باید یا در ثانویه ترانسفوماتور مقاومت اضافه نمود كه n’ حداكثر به 10 برسد و یا اینكه قدرت ct را كمتر انتخاب نمود مثلا اگر قدرت 15VA انتخاب كنیم

باز مشاهده می شود كه n’>10 است كه باز قدرت را كمتر انتخاب می كنیم. اگر چنانچه آنرا 10va انتخاب كنیم داریم.

بنابراین قدرت 10VA قدرت مناسبی و نباید 30VA انتخاب كرد.
مثال 2: ترانسفورماتور جریانی با مشخصات و 30VA و h>5 یك آمپرمتر با مصرف داخلی 25VA و یك وات متر با مصرف داخلی سیم پیچ جریانی 3VA را تغذیه می كند. سیم رابطه به طول 25m سی، مقطع 25 كه در جریان نامی 5A توانی معادل 45VA مصرف می كند.
توان كل مصرف ثانویه

چون در مثال گفته شده كه n<5 است پس باید قدرت را طوری انتخاب كنیم كه n نزدیك 5 باشد بنابراین 15VA انتخاب می كنیم
البته مشاهده می شود كه n’=7.5 تقریبا مناسب ایت ولی بهترین حالت آنستكه n را به 5 برسانیم و در این حالت باید قدرت را 10VA انتخاب نمود و یا مقاومت به طرف ثانویه ct اضافه نمود مثال 3: یك وله جریان زیاد با مصرف داخلی 8VA و یك وله دیفرانسیل با مصرف داخلی 17A بر روی ترانسفوماتور جریانی به مشخصات و n>10, 15VA بسته شده است.
در صورتیكه مصرف سیمهای رابطه 3VA باشد در اینصورت داریم كه

8+1+3=12VA=توان كل مصرف ثانویه
بنابراین ضریبی از جریان كه در آن خطای ترانسفوماتور جریان از 10% تجاوز نكند برابر است با

بنابراین ترانسفورماتور جریان صحیح انتخاب شد. وجریان ثانویه تا 125 برابر جریان اولیه بطور خطی تغییر می كند و متناسب باجریان اولیه است و رله جریان زیاد چنانچه تا 125 برابر جریان In تنظیم شود باشد به درستی عمل می كند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


دانلود
قیمت : 59,700 تومان

درگاه 1

Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky