عنوان :
قیمت : 59,700 تومان
توضیحات در پایین همین صفحه

درگاه 1

توجه : دریافت شماره تلفن همراه و آدرس ایمیل صرفا جهت پشتیبانی می باشد و برای تبلیغات استفاده نمی شود

هدف ما در این سایت کمک به دانشجویان و دانش پژوهان برای بالا بردن بار علمی آنها می باشد پس لطفا نگران نباشید و با اطمینان خاطر خرید کنید

توضیحات پروژه

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه و مقالات آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي ،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد


بخشی از متن :

سالمندان
بخش بزرگی از جمعیت جهان را در طول 50 سال آینده سالخوردگان شصت سال به بالا تشكیل می دهند جمعیت شناسان تخمین زده اند تا سال 2050 جمعیت افراد بالای شصت سال به 2 میلیارد نفر در جهان برسد. این بدان معناست كه به ازاء هر 5 نفر یك نفر سالمند وجود دارد. به این ترتیب نه فقط كشورهای توسعه یافته بلكه در كشورهای در حال توسعه نیز بخش بزرگی از جمعیت افراد بالای 60 سال تشكیل می دهند. این افزایش بی رویه سالمندی از یك سو و صنعتی شدن جوامع و به فراموشی سپردن از سوی دیگر باعث شده كه مسئله سالمندان و نحوه اسكان آنها به مسئله ای حاد مبدل شود.

(1) لذا بررسی معماری فضاهای اقامتی سالمندان (خانه سالمندان) بر روحیات و رفتار ایشان و یافتن اصول طراحی از میان پایان نامه های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد به عنوان بستری كه تاكنون هیچ گونه جمع بندی در مورد آن لحاظ نشده، ما را یاری می رساند در بستری نزدیك، نگاهی دقیق و سنجیده تر بر اركان، اصول، یافته های گروهی كه به دنبال راه حل این معضل بودند باشیم.

(2) كما اینكه كارشناسان بر این باورند كه مطلوب بودن محیط زندگی سالمندی در مواردی حتی بر نیازهای مادی آنان برتری دارد. ایجاد فضایی آرام و دور از تنش و التهابات روانی و متأثر از وابستگی های شخصیتی آنان را به ادامه زندگی تشویق نموده و از آنان عناصری زده و پویا و خودجوش می سازدو سبب می شود این قشر به نسیان و فراموشی سپرده شده جامعه نقش خود را بازیابند.

(3) همان گونه كه واقفیم احترام به سالمندان و حضور آنها در سنت ایرانیان بوده و هست اما محدویت ها و مشكلات متعدد اجتماعی – اقتضادی باعث شده تا سالمندان از محیط خانوادگی خویش دور و دورتر شوند، تازگی این معضل و عدم داشتن تجربه كافی در زمینه طراحی فضاهای مختص سالمندان نیز باعث شده تا خانه سالمندان به واژه و معنایی خوفناك و بی اعتبار مبدل شود كه هم فرد سالمند و هم از نظر دید اجتماع وجهه مطلوبی نداشته باشد. (4) با تغییرات قرن حاضر و تغییر در ساخت خانواده از یك نظام خویشاوندی به یك خانواده هسته ای باعث می شود سالمندان به عنوان قشری پر جمعیت از تأثیر به روی اتفاقات و جریانهای فرهنگی و اجتماعی دور مانده و قشر كثیری از جمعیت به افرادی بی پناه و بی مسئولیت مبدل شوند، عدم توجه به نیازهای روانی این قشر و پس راندن آنان از جامعه و خانواده باعث می شود بنیان و اساس خانواده به عنوان پایه اصلی جامعه و اتفاقات فرهنگی آن بی پناه مانده و نظام اخلاقی جامعه دچار تزلزل گردد، تزلزلی كه تمام داشته ها و یافته های جامعه را زیر سؤال برده و روند طی مسیر تكاملی آن را دچار اختلال می نماید.

(5) در این راستا حفظ حرمت سالمندان چه در معنای اخلاقی چه در طراحی فضاهای معماری، ایجاد خانه ای به معنای واقعی كلمه (نه تنها به معنای سایبان و پناهگاه بلكه از لحاظ روانی و اجتماعی)، ایجاد شرایط برقراری روابط اجتماعی برای سالمندان در گرو طراحی محیطی برای آنان و ایجاد شرایط رفاهی، تفریحی و خلق محیطی پر شور در راستای شناخت نیازها و خواسته های آنها، راه كردهایی است كه به فعال ماندن این قشر یاری می رساند. از طرفی دیگر برنامه ریزی صحیح به منظور ارائه خدمات مورد نیاز به این اشخاص و تغییر ذهنیت بدبینانه سالمندان و سایر افراد جامعه نسبت به مراكز سالمندی نیز آغازی برای حل این مشكل است، چرا كه خانه سالمندان و دهكده های سالمندی به عنوان واژه ای نو و مفهومی تازه و غلط در میان اذهان مردمی ریشه دوانده است.

عدم داشتن تجربه كافی در این زمینه نیازمند مطالعه و تحقیق در نمونه های غربی است زیرا استفاده و بهره برداری از این مراكز از دیرباز در این كشور ها در نظر بوده است اما باید توجه نمود تحقیق تنها به معنی بررسی یافته و نقد و عملكرد فضاها باش نه استفاده منطق بر اصل چرا كه فاكتور “فرهنگ“ كه مورد پرتأثیر در طراحی محیطی معماری سالمندان است را نمی توان به عنوان اصل كلی و یكسان از میان نمونه های خارجی لحاظ و استنتاج نمود. (6) لذا به نظر می رسد باب پژوهش در چنین زمینه ای همچنان باز مانده است و یافتن پاسخی مناسب برای این كه چگونه می توان خانه های سالمندی را از شكل طرد شده كنونی به محیطی گرم و به معنای واقعی كلمه یك خانه مبدل نمود همچنان مجهول و بی جواب مانده است.

متأسفانه علیرغم وجود نیاز تاكنون هیچ ضابطه اصولی و راهنمای كلی مبنی بر استفاده از طراحی مناسب و سازماندهی و ساخت این فضاها در كشور ما تدوین نشده است و اگر چه تحقیقات انجام شده اما عدم ارائه راهكردهای اجرایی و انطباق درست آنها با معماری و یا روانشناسی اجتماعی و فردی سبب شده در این زمینه هم با خلاء اطلاعات مواجه باشیم. (7) لذا جهت گردآوری مطالعاتی همه جانبه به بررسی پایان نامه های دانشجویی دانشگاه آزاد 82-75 در شهر مشهد و مصاحبه با گردآورندگان آن به عنوان گروهی درگیر با مسأله و اساتید راهنما و مشاور دانشكده معماری مشهد و به عنوان گروه شاهد می پردازیم.
(8) با تدوین این تحقیق به عنوان چكیده ای از اصول و مبانی مورد لحاظ در شكل گیری خانه های سالمندان می توان به پایه و اصولی برای هر پایان نامه دانشجویی مرتبط با این موضوع رسید كه به عنوان پایه و اصول طراحی خانه سالمندان در وزارت بهداشت لحاظ شود، و یا به عنوان توصیه های طراحی خانه سالمندان در مسكن و شهرسازی نیز لحاظ گردد.

بیان اهداف :
هدف كلی مطالعه خانه سالمندان در پایان نامه های كارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد 82-75
هدف اختصاصی
* تعیین میزان تأثیر معماری فضای اقامتی سالمندان بر روحیات و رفتار ایشان
* دستیابی به شاخصه های كمی و كیفی در طراحی فضاهای سالمندان
* تدوین مطالعات انجام شده در دانشگاه در زمینه اقامتگاههای سالمندی
* شناخت ویژگیهای جسمی و روحی سالمندان و موقعیت سالمندان ایرانی (اجتماعی – اقتصادی – فرهنگی)
* شناخت سالمند ایرانی و روحیات او در راستای طراحی خانه ای برای سالمندان ایرانی

منابع و پیشینه:
پایان نامه ها:
1- خانه سالمندان (دو جلد)، نگارش: امیر حسین شریف، استاد راهنما: دكتر سید علیرضا شجاعی، استاد مشاور: مهندس خسرو صحاف
2- طراحی خانه سالمندان در مشهد (بر اساس ارزیابی شاخصهای كیفی) یك جلد – نگارش: مسعود حاجی آقاپور، استاد راهنما: مهندس سید مهدی میر فندرسكی، استاد مشاور: مهندس ناصر باقر زاده، مهندس خسرو صحاف – تیرماه 1381
3- طراحی مجموعه سالمندان (دو جلدی) نگارش: ركسانا سرشار، استاد راهنما: دكتر غلامرضا وزین، اساتید مشاور: مهندس آمنه آقاربیع، دكتر اردشیر قهرمان – بهار 1382

4- مجتمع نگهداری روزانه سالمندان (مجتمع درمانی – فراغتی) دو جلد – نگارش: زهرا یوسفی، استاد راهنما: مهندس خسرو صحاف، استاد مشاور: دكتر علی سیلانیان طوسی

مقالات:
1- مقاله علل سپردن سالمندان به آسایشگاه سالمندی، نگارش: عطاء ا… مثنوی، سازمان بهزیستی كشور 1371
2- مقاله بررسی ساخت و جمعیت سالمندان در كشور در سال 1375، نگارش: مهرنوش مشایخی، سازمان بهزیستی كشور
3- مقاله برگرفته از مصاحبه با آقای مهندس قره‌گوزلو (طراحی سرای سالمندان كهریزك)
4- مقاله لزوم پژوهش در مورد مناسب سازی محیط برای سالمندان، نگارش فریبرز بهروز فر
5- مقاله سی سال تجربه در برنامه ریزی طراحی خانه سالمندی، نگارش: دكتر حسین روشن بخش
6- مقاله راهنمای چگونگی طراحی معماری خانه های سالمندی، نگارش: ندا رفیع زاده
كتاب:

كهنسالی، سیمین دوبوار، ترجمه: محمد علی طوسی، تهران: انتشارات شباویز:
آیا طرح یا طرحهای مشابهی در این زمینه موجود است؟
هر كدام از پایان نامه های مورد بررسی خود تحقیقی گسترده و جامع در زمینه معماری سالمندان هستند كه اگر چه با منشاء متفاوت آغاز شده و به طراحی متفاوت رسیده اند اما در نهایت هدف اصلی رسیدن به الگوی مناسب بهینه برای فضاهای سالمندان با در نظر گرفتن تمامی نیازها و خصوصیات آنان است. اما هدف اصلی و متفاوت این تحقیق گردآوری مطالعات و یافته های دانشجویان و انطباق یافته ها و استانداردها با شاخص ایران و ایرانی است و ارائه یك رویه كلی و فشرده و استنباطی از تمامی آنهاست كه در این زمینه چنین بررسی و طرحی اجرا و انجام نشده است اما در بخش مطالعات پایه در شناخت جایگاه سالمندی می توان به 4 پروژه نهایی زیر اشاره نمود:

1) طراحی خانه سالمندان (دو جلد)، نگارش: ركسانا سرشار، استاد راهنما: دكتر غلامرضا وزین، اساتید مشاور: مهندس آمنه آقاربیع، دكتر اردشیر قهرمان
2) طراحی خانه سالمندان در مشهد (بر اساس ارزیابی شاخصهای كمی و كیفی)، نگارش: مسعود حاجی آقاپور، استاد راهنما: مهندس سید مهدی میرفندرسكی، اساتید مشاور: مهندس باقرزاده، مهندس خسرو صحاف
3) مجتمع نگهداری روزانه سالمندان (مجتمع درمانی – فراغتی) 2 جلدی – نگارش: زهرا یوسفی، استاد راهنما: مهندس خسرو صحاف، استاد مشاور: دكتر علی سیلانیان طوسی
4) خانه سالمندان (2 جلدی) – نگارش: امیر حسین شریف، استاد راهنما: دكتر سید علیرضا شجاعی، استاد مشاور: مهندس خسرو صحاف

چكیده موضوع:
تأثیر معماری بر روان و روحیات انسانی و كنترل احساسات درونی آدمی به وسیله معماری به عنوان مقوله ای مهم و مؤثر همیشه مدنظر بوده است اما عدم گستردگی اطلاعات در این زمینه و عدم پیگیری معماران در این راستا سبب شده بیشتر مواقع این رابطه مجهول و بی پاسخ بماند. خانه سالمندان نیز محلی است كه قشری خاص از انسانها مدت زمان بسیار زیادی را در آن می گذرانند، خانه ای كه فرد با خصوصیات و روحیات خاص در آن قرار می گیرد خانه ای كه فرد بیشتر از یك خانه معمولی در آن اوقات خود را می گذرانند، معماری خانه ها و دهكده های سالمندان، معماری برای قشری از جامعه است كه در خود انگاره ای از تاریخ خانوادگی – سیاسی – اجتماعی – فرهنگی ، آموزشی و تربیتی جامعه خویش را همراه دارند.

توجه به قشری از جامعه است كه یادواره ای از گذشته ها، داشته ها و خاطره ها و سنت ها و فرهنگ های جامعه اند، لذا خلق و احترام فضایی در خانه های سالمندان- اگر حتی برای سالمندان با خصوصیات و كاستی های جسمی خاص تعبیه شود، غیر از توجه به خصوصیات آنان با تعریف بجا و درست فضاها، توجه به مخاطب به عنوان عنصر اصلی و مؤثر بر فضاها، توجه به نیازهای او و سعی در تأمین شرایط بهینه برای وی است. كه مزایای آن آرامش، احساس امنیت و برگشت احساسات نابود شده و صدمه دیده در اوست و تغییر تلقی فرد و جامعه از این مكانهاست. لذا سعی می شود ارتباط انسان در برهه ای از زندگی خود (سالمند) با محلی خاص كه در آن قرار گرفته (خانه سالمندان) در راستای شناخت رابطه معماری با روان فرد و حد تأثیر آن بر فرد بررسی شود.
وچرا سالمند؟

سالخوردگی نماد آخرین گونه بودن آدمی است در این دنیا، آخرین برهه حضور انسانی در عرصه نمایش بودن خود است. و انسان سالمند روایتگر دوره ای از آمد و شدهای بشری است، گذر ایام است بر ذهنی انسانی كه سال رفته بودنش متفاوتش می كند و داشته ها و دیده های اندوخته اش محترمش!
همان محبت دستان گرم اولین پدر است و همان آغوش امن و امین اولین مادر، كه یخ بسته! حضورش همان مایه شعف است و سپیدی بودنش همان امید ماندن و گذراندن و حرفهایش همان نگفته های دوست داشتنی محتاج بودن! و حال…

این آدمی است، خود در برهه ای دیگر از بودن، نه در انتها و نه در ابتدا، كه در نسیان و فراموشی بعد خویش و خویشان! حال این آدمی است و هجوم همه بایدها و نبایدها و اصول و ضوابط و رعایت كردنیها و مصلحت ها و غرق در میانه بی توجهی به خوبیها و خوب ترها و خوب ها!
و حال…
این خانه هاست، بی رونق دستی گرم و بی حضور پاییدن چشمی نگران… پراند كودكان بی قصه خوابیده و پنجره های تا به همیشه بسته!
و حال…
این دوباره آدمی است، در برهه آخرین، همان او، سالمندی بی اتكا به حتی خویش… طرد شده و طرد كرده با آن همه شوق نوازیدن و نواختن و گفتن و گفتن و گفتن و شنیدن و ماندن و ماندن و ماندن پیش ما!

و حال… این مكانی است… خانه ای بر روی آب… خانه ای برای آب… یا شاید خانه ای ریشه در آب…
جای خانه كه نیست / به جای احساسی كه نیست / و به جای كسی كه نیست
یافتن محلی است برای توانستن دوباره ساختن و ماندن …
با خودی كه هست!

نحوه اجرا:
(شاخصها و فرضیات پروژه)
اگر سالمندان را بیشتر بشناسیم آن گاه از روند عدم نقش پذیری آنان در اجتماع جلوگیری خواهیم نمود.
1- علاقه سالمندان به حضور در میان همسالان خود
2- لزوم ایجاد محیطهایی جهت اجتماع سالمندان با یكدیگر
3- لزوم بكار بردن برخورد اجتماعی سالمندان
4- ایجاد حس شخصیت و مشاركت جمعی میان جامعه و سالمندان
5- احترام و علاقه به سالمندان
اگر سالمندان زیست مناسبی داشته باشند آنگاه از سالمندی رضایت خواهد داشت.
1- رابطه ای میان نحوه زیست سالمند و رضایت او از سالمندی هست.
2- میان میزان تنهایی سالمند و محیط زیست او در دوره سالمندی رابطه ای هست.
اگر سالمندان و موقعیت آنان از طرف دولت و سازمانهای دولتی حمایت شود آنگاه كیفیت زندگی سالمند مطلوب تر خواهد شد.
1- فقر مالی و عدم حمایتهای اجتماعی سازمانهای مسئول در كیفیت زندگی سالمندان جامعه تأثیر گذار است.
2- كیفیت زندگی سالمندان به كیفیت زندگی آنان تأثیرگذار است.
اگر محیط زندگی سالمند مطابق با نیازهای واقعی (روحی – جسم) سالمند تعبیه شود آنگاه امید و رضایت پررنگ تر شده و ضعفهای دوران پیری نمود كمتری می یابد.!
1- اعتقاد به تأثیر معماری سالمندان بروی رفتار و روحیات ایشان
2- لزوم ایجاد خانه ای به معنای واقعی كلمه برای سالمندان
3- حفظ حرمت سالمندان و احترام به وجود آنان به عنوان حاضرین پر اهمیت در فضاهای شهری و معماری

بخش دوم:
سرفصلهای مطالعاتی و طبقه بندی سرفصلها و ارائه جدول زمان بندی:
1) بررسی تئوریها و اصول نظری در مورد سالمندی
مفهوم پیری
پیری از دیدگاه متون
مراحل پیری
نظریات در رابطه با پیری
2) بررسی ویژگیها، اصول نظری، مفاهیم نظری، مفاهیم پایه در مورد سالمندان
تعریف سالمند

خصوصیات سالمندان
بیماریهای رایج سالمندان
سالمندان از دیدگاه جمعیتی
وضعیت سالمندان در ایران و جهان

3) بررسی وضعیت سالمند از جهات گوناگون
بررسی وضعیت اجتماعی سالمندان
كتاب های سالمندی
آغاز سن پیری
جایگاه سالمندان در قانون اساسی
بررسی وضعیت اجتماعی سالمندان پایگاه سالمندی در جامعه
ساختار خانواده
اوقات فراغت سالمندان
مشكلات اجتماعی سالمندان
موقعیت سالمندان در جوامع سنتی و صنعتی
4) بررسی مشكلات اقتصادی سالمندان سالمندان و اشتغال
مستمری بازنشستگان
بازنشستگی در ایران
اقدامات ایران در ارتباط با سالمندان

نیازهای پیران و تأمین اجتماعی
سالمندان و مسكن و سازمان بهزیستی
سازمان خیریه و سالمندان

5) مشكلات و نیازهای سالمندان
مشكلات جسمی و روحی سالمندان تنهایی
روان شناختی پیری
افسردگی
فراموشی

ترس از مرگ
فرآیند روانشناختی و پیر شدن بینایی
شنوایی
سرعت هماهنگی
حافظه
هوش
خلاقیت

دگرگونیهای شخصیتی
6) تیپ شناسی سالمندان
جداول مشخصه های مؤثر بر نحوی طراحی
تفاوت های سنی و توانایی های جسمی
تفاوت های فردی و اجتماعی
7) اقدامات و تلاشهای انجام شده در زمینه تأمین رفاه سالمندان
8) مراقبت از سالمندان
مراقبت جمعی چیست؟
شیوه های مراقبت از سالمندان
9) خانه های سالمندان
تعریف خانه سالمندان
پیدایش خانه های سالمندان در جهان چ
تاریخچه توجه به سالمند در ایران
نحوه تأسیس و اداره آسایشگاهها در ایران
10) بررسی ضوابط و استانداردهای وضع موجود

عناصر فضایی
سرانه و ابعاد
ضوابط و استاندارد ها
تعریف معلولین
ضوابط طراحی و معماری برای سالمندان
11) مطالعات تطبیقی
بررسی نمونه های خانه سالمندان در خارج از كشور
بررسی نمونه های خانه سالمندان در ایران
بررسی مقالات و پژوهشها در باب سراهای نگهداری از سالمندان
12)توصیه های طراحی

تجربیات برنامه ریزان و طراحان (مقاله و مصاحبه)
توصیه های طراحی
ادراك فضا
زیبا شناختی و اركان فضا
توجه به سالمندان در طراحی شهری
نیازهای خاص پیری و كاربرد فضای خارجی

بخش سوم:
جدول زمان بندی فعالیتها:
1) بررسی سرفصلهای یاد شده (جمع آوری – تفكیك موضوعات از منابع موجود پایان نامه ها)
جمع آوری مقالات مكان: آرشیو دانشگاه زمان: 16-14 خرداد 1383 (شنبه 29) تیم مربوطه: مونا زمانی
2)‌ چكیده نویسی موضوعی طبق سرفصل مربوط به شاخصها و فرضیات.
مكان:‌ آرشیو دانشگاه زمان: 29-16 خرداد 1383 تیم مربوطه: مرتضی ربانی – سمیرا كلالی – شیرین خبازیان
3) مرور و تكمیل شاخصها و فرضیات و طرح پرسشنامه جهت دستیابی به آمار و اطلاعات جوابگوی فرضیات پژوهش مكان: زمان: 18-15 خرداد 1383 تیم مربوطه: مونا زمانی

4) اتمام چكیده نویسی، جمع بندی و بررسی اجمالی بخش اول (مرور منابع و پیشینه)
مكان: آرشیو دانشگاه زمان: 31-29 خرداد 1383 تیم مربوطه: مونا زمانی
5) كركسیون پرسشنامه – توزیع پرسشنامه میان گروه مخاطب مورد نظر
مكان: (مكان توزیع) باغ ملی (مقبره نادر) چهارراه شهدا
خانه سالمندان توس – مشهد
اساتید دانشگاه آزاد اسلامی
زمان: 25-18 خرداد تیم مربوطه: زمانی – خبازیان – كلالی – ربانی
6) بازدید از خانه سالمندان توس – مشهد و مرور مقالات جمع آوری شده در قسمت اول،
مكان: خانه سالمندان توس – مشهد و آرشیو دانشگاه و … زمان: 22-16 خرداد (بازدید از خانه سالمندان و ارائه پرسشنامه) تیم مربوطه: ربانی – كلالی خبازیان – زمانی

7) برداشت های اینترنتی و یافته های اینترنتی مطابق با فرضیات و شاخصها:
زمان: 22-16 خرداد تیم مربوطه: سمیرا كلالی – مرتضی ربانی – شیرین خبازیان
8) مرور دوباره پرسشنامه ها و فرضیات، نتیجه گیری آماری از پرسشنامه ها جمع بندی چكیده ها و پاسخ هایی برای فرضیات پژوهش
مكان: زمان: تیر 1-25 خرداد تیم مربوطه: مونا زمانی
9) مرور دوباره پروپزال – فعالیتهای انجام شده تاكنون
زمان: 2-1 تیر تیم مربوطه: زمانی – خبازیان

10) انجام مصاحبه با آقای حاجی آقاپور و پیاده كردن مصاحبه زمان: 2-1 تیر تیم مربوطه: سمیرا كلالی – مرتضی ربانی- شیرین خبازیان
11) آماده سازی مطالب جهت تایپ و ویرایش و تنظیم نهایی بخش اول پژوهش
زمان: 10-8 تیر تیم مربوطه: مونا زمانی
12) تنظیم پیشنهادات – مشكلات و جمع بندی كلی از یافته های پژوهش
زمان: 14-10 تیر تیم مربوطه: زمانی – خبازیان – كلالی – ربانی
13) مرور كلی – ارائه نهایی – تایپ و ویرایش، فهرست بندی و ….
زمان: 17-14 تیر تیم مربوطه: زمانی – خبازیان – كلالی – ربانی

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


دانلود
قیمت : 59,700 تومان

درگاه 1

Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky