عنوان : مقاله جوشكاري با قوس الكتريكي دستي (SMAW) در word
قیمت : 69,700 تومان
توضیحات در پایین همین صفحه

درگاه 1

توجه : دریافت شماره تلفن همراه و آدرس ایمیل صرفا جهت پشتیبانی می باشد و برای تبلیغات استفاده نمی شود

هدف ما در این سایت کمک به دانشجویان و دانش پژوهان برای بالا بردن بار علمی آنها می باشد پس لطفا نگران نباشید و با اطمینان خاطر خرید کنید

توضیحات پروژه

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله جوشكاري با قوس الكتريكي دستي (SMAW) در word دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله جوشكاري با قوس الكتريكي دستي (SMAW) در word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه و مقالات آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي مقاله جوشكاري با قوس الكتريكي دستي (SMAW) در word،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد


بخشی از متن مقاله جوشكاري با قوس الكتريكي دستي (SMAW) در word :

جوشكاری با قوس الكتریكی دستی (SMAW)

مقدمه :
در جوشكاری با قوس الكتریكی دستی كه گاهی تحت عنوان STICK WELDING نامیده می شود ، حرارت شدید حاصل از قوس الكتریكی موجب ذوب فلز و تشكیل جوش می گردد .
این نوع جوشكاری یكی از قدیمی ترین و متداول ترین فرآیند های جوشكاری است و اگر چه اغلب برای اتصال آهن و فولادهای كم كربن مورد استفاده قرار می گیرد ، برای تعمیرات نیز مناسب می باشد . زیرا دستگاههای جوشكاری مورد استفاده نسبتاً ارزان بوده، به راحتی راه اندازی و مورد استفاده قرار می گرفته و برای جوشكاری انواع فلزات به كار می روند .
چگونه این فرآیند كار می كند ؟

جوشكاری با قوس الكتریكی محافظت شده كه با علامت اختصار SMAW نشان داده می شود . یكی از فرآیندهای متداول جوشكاری با قوس الكتریكی می باشد . وسایل عمده جوشكاری با قوش الكتریكی متشكل از یك منبع انرژی الكتریكی (دستگاه جوش) ، دو كابل یكی كابل الكترود و دیگری كابل برگشت (كابل اتصال به قطعه كار ) ، انبر الكترود گیر و یك الكترود پوشش دار می باشد ،شدت جریان حاصل از ماشین جوشكاری برای ایجاد قوس الكتریكی بین نوك الكترود و قطعه كار مورد استفاده قرار می گیرد و در نتیجه قطعه كار قسمتی از مدار جوشكاری محسوب می شود.

جوشكاری با تماس دادن نوك الكترود به قطعه كار و حفظ فاصله به اندازه مغری الكترود مصرفی شروع می شود . این عمل موجب تشكیل قوس و تولید حرارت تا 5550 خواهد شد .
حرارت شدید حاصل از قوس الكتریكی قطعه كار را ذوب نموده ، همچنین موجب ذوب مغزی الكترود مصرفی می شود . مغزی الكترود ذوب شده تشكیل فلز جوش را می دهد و بر اثر تجزیه، روپوش شیمیایی گاز محافظتی تشكیل داده و ناحیه كذاب را محافظت می نماید.
منظور از حفاظت ، توده ای از گازهای تولید شده هستند كه در اثر ذوب روپوش الكترود در اطراف قوس الكتریكی تشكیل می شوند . گاز محافظ حوضچه مذاب را از عوامل جوی ماننداكسیژن و نیتروژن محافظت می نماید .

چنانچه حوضچه مذاب توسط گازهای حاصل از روپوش شیمیایی محافظت نگردد ، جوش حاصله اكسیده و نیتراته شده و در نتیجه جوش شكننده و ضعیف می گردد و سایر مواد حاصل از سوختن روپوش شیمیایی گل جوش را تشكیل می دهند كه مانع سرد شدن سریع جوش شده و از تغییر آلیاژ و آلودگی آن جلوگیری می كند .
بخشی از گازهای محافظ تولید شده بر اثر سوختن روپوش شیمیایی ، در نواحی قوس الكتریكی یونیزه می شود كه موجب افزایش قابلیت هدایت الكتریكی و استقرار قوس می گردد . به منظور بهبود كیفیت جوش ، برخی از الكترودها دارای مواد مخصوصی مانند اكسید زدا می باشند كه موجب تصفیه فلز جوش می شوند و یا دارای مواد آلیاژی هستند كه تركیبات فلز جوش را تغییر می دهند .

چنانچه نحوه جوشكاری به طور دقیق انجام شود ، استحكام جوش حاصله توسط SMAW به اندازه فلز و یا قوی تر از آن خواهد بود .

ولتاژ و شدت جریا ن جوشكاری
قوس الكتریكی برای جوشكاری به وسیله جریان مستقیم (D.C) و یا جریان برق متناوب (A. C) به دست می اید . ولتاژ جوشكاری مقدار فشار الكتریكی است كه موجب انتقال شدت جریان می شود . شدت جریان جوشكاری به وسیله آمپر اندازه گیری می شود كه فقط در هنگام تشكیل قوس الكتریكی و ضمن جوشكاری و جود دارد . بدون قوس الكتریكی به دلیل باز بودن مدار هیچ گونه شدت جریانی وجود نخواهد داشت .

ولتاژ قوس الكتریكی و ولتاژ مدار باز ، دو نوع از انواع ولتاژ های جوشكاری هستند كه باید با آنها آشنایی پیدا كرد . ولتاژ قوس الكتریكی را گاهی ولتاژ مدار بسته و یا ولتاژ كار می نامند . ولتاژ قوس الكتریكی ولتاژی است كه در مدار جوشكاری وقتی كه قوس ایجاد شده و عمل جوشكاری انجام گیرد ظاهر می شود . ولتاژ قوس الكتریكی معمولاً بین 15 تا 40 ولت می باشد كه با كوتاه و بلند شدن طول قوس مقدار آن تغییر می یابد .

مقدار واقعی ولتاژ قوس الكتریكی بستگی به ولتاژ مدار باز دارد . و آن مقدار ولتاژی است كه ماشین جوش تولید می كند زمانی كه دستگاه روشن است ولی كاری انجام نمی دهد . ولتاژ كدار باز معمولاً بین 50 تا 100 ولت می باشد . اما وقتی كه قوس بر قرار می شود وجوشكاری انجام می گیرد ولتاژ مدار باز تبدیل به ولتاژ قوس الكتریكی می شود . اینكه ولتاژ مدار باز چگونه و در كجا تنظیم می شود ، بستگی به اندازه و نوع ماشین جوش مورد استفاده دارد .

طول قوس
در هر مدار الكتریكی رابطه ای بین ولتاژ شدت جریان و مقاومت وجود دارد . در مدار جوشكاری با قوس الكتریكی این رابطه بین ولتاژ قوس الكتریكی شدت جریان جوشكاری آمپر و مقدار فاصله هوایی (مقاومت) كه قوس الكتریكی باید عبور نماید وجود دارد كه این فاصله هوایی تحت عنوان طول قوس الكتریكی باید عبور نماید وجود دارد كه این فاصله هوایی تحت عنوان طول قوس نامیده می شود . بدون اینكه قوس قطع شود می توان طول قوس الكتریكی را اندكی بلند و یا كوتاه نمود . عملاً مقدار طول قوس واقعی در الكتررودهای روتیلی با قطر الكترود مصرفی برابر می باشد .

برای درك بهتر تاثیر طول قوس روی ولتاژ و شدت جریان قوس الكتریكی به شكل زیر كه به عنوان نمونه با الكترود پوشش دار میلیمتری در نظر گرفته شده است توجه كنید : در شرایط مطلوب وقتی كه قوس الكتریكی توسط چنین الكترودی ایجاد می شود طول قوس واقعی یا نرمال 4/1 است . چنانچه طول قوس را به 8/1 كاهش دهیم بر اثر كاهش مقاوت هوا مقاومت در مقابل شدن جریان نیز كاهش خواهد یافت كه موجب افزایش شدت جریان كاهش ولتاژ و قوس الكتریكی با حرارت بیشتر خواهد شد . اگر قوس الكتریكی به با 8/3 افزایش دهیم موجب كاهش شدت جریان شده و فاصله هوای بیشر سبب افزایش مقاومت می گردد .
بنابر این با طول قوس بلند تر از حد معمول ، ولتاژ بیشتر مورد نیاز است تا جریان كمتری ایجاد شود و در نتیجه قوس الكتریكی سرد تر شده و تمایل شدید به ایجاد جرقه پیدا خواهد كرد .

خطوط نقطه چین مقدار ولتاژ و شدت جریان رادر طول قوسهای عادی كوتاه و بلند نشان می دهد و توجه داشته باشید كه تغییرات جزئی در طول قوس بلند نشان می دهد . توجه داشته باشید كه تغییرات جزئی در طول قوس بلند موجب تغییرات نسبتاً زیاد و ولتاژ و نسبتاً كم شدت جریان جریان خواهد گردید .
حرات حاصل از طول قوس كوتاه موجب سوختن تولید جرقه های اضافی و خوردگی كناره های جوش در فلز مبنا خواهد شد . این گونه اشكالها را می توان با افزایش سرعت جوشكاری و حركت نوسانی كمتر، كاهش داد.

طول قوس بلند هم اشكالهای متعددی دارد نتایج حاصل از این طول قوس عبارت خواهد بود از نفوذ كمتر ، اكسید شدن و آلودگی توسط عوامل جوی و كاهش تمركز حرارتی ، قوس ناپایدار . چنانچه مجبور به استفاده از طول قوس بلند باشیم با حركت نوسانی نرم و آهسته می توان اشكالهای مربوطه را به حداقل رساند .
طول قوس واقعی حاصل از ایجاد قوس الكتریكی به وسیله الكترودهای پوشش دار اندكی بلند تر از مقداری كه به طور ظاهر به نظر می رسد ، می باشد ، زیرا مغزی فلزی الكترود سریع تر از پوشش آن ذوب گردیده و سپس اندكی در داخل پوشش شیمیایی وارد می شود .

اختلاف انتهای مغزی فلزی و روپوش الكترود تاثیر خیلی كمی در تغییرات ولتاژ و شدت جریان در مقایسه با تغییراتی كه بر اثر لرزش و حركت دست به وجود می آید و غیر قابل كنترل است ، دارد . به هر حال وارد شدن مغزی الكترود در داخل روپوش ممكن است به مقدار خیلی ناچیزی اشكال به وجود آورد . اختلاف بین روپوش الكترود و مغزی موجب می گردد تا در هنگام ایجاد قوس مغزی فلز به طور مستقیم یا قطعه كار تماس پیدا كند برای غلبه برچنین اشكالی لازم است نوك روپوش شیمیایی اندكی به وسیله دست از بین برده شود .
انتخاب الكترود برای جوشكاری با قوس الكتریكی دستی (SMAW)

الكترودی كه در جوشكاری با قوس الكتریكی دستی مورد استفاده قرار می گیرد متشكل از یك مغزی فلزی است كه فلز جوش را تشكیل می دهد، همچنین دارای یك پوشش شیمیایی است كه ضمن ذوب ، اطراف حوضچه مذاب را محافظت می نماید.
برای جوشكاری با SMAW ، انواع مختلف الكترود در اندازه های متفاوت تولید می گردد كه بعضیها در ایجاد گرده جوش موثر هستند (مانند الكترودهایی كه دارای پودر آهن می باشند)، بعضی موجب تقویت جوش شده و از ترك خوردگی خط جوش جلوگیری می نمایند و برخی دیگر آلیاژ جوش را تغییر می دهند . بنابراین انتخاب صحیح الكترود موجب مرغوبیت جوش می گردد.

در این درس خواص و چگونگی انتخاب الكترود برای استفاده در جوشكاری با SMAW توصیف شده ، همچنین با استفاده از سیستم انجمن جوشكاران آمریكا (American Welding Society) (AWS) چگونگی تشخیص الكترودهای پوشش دار و نیز روش نگهداری و انبار كردن الكترودها آموخته می شود. همه اطلاعات و موارد فوق برای كمك در انتخاب الكترود مناسب برای كار مورد جوشكاری می باشد.
الكترودها برای جوشكاری با قوس الكتریكی دستی
الكترودهایی كه در جوشكاری با قوس الكتریكی دستی مورد استفاده قرار می گیرند ، دو وظیقه اصلی به عهده دارند:
الف) فلز جوش را تامین می كنند.
ب) حوضچه مذاب را از ورود عوامل جوی محافظت می نمایند.
(پوشش الكترود دارای محاسن دیگری نیز می باشد. )

البته با الكترود بدون روپوش هم می توان جوشكاری كرد، اما حوضچه مذاب گازهای اكسیژن و نیتروژن را جذب می كند در نتیجه جوش حاصله ضعیف و شكننده خواهد بود.
برای كارهای مختلف ، الكترودهای پوشش دار متفاوتی وجود دارد كه هر كدام برای كاری مناسب می باشد . با بعضی الكترودها می توان كارهای مختلفی را جوشكاری نمود، اما الكترودی كه برای جوشكاری همه نوع كاری مناسب باشد وجود ندارد . الكترودی كه برای جوشكاری یك نوع فلز خاص تولید شده بهتر از الكترودهای دیگر می تواند آن قطعه را جوشكاری نماید.

الكترود پوشش داری كه برای كار خاص در نظر گرفته می شود به سه عامل زیر بستگی دارد:
1- به نوع و مقدار شدت جریان مورد استفاده AC و یا DC
2- به مواد پوشش الكترود
3- به خواص فلز مبنا
شناسایی الكترود ها
قبل از انتخاب الكترود صحیح برای یك كار معین دانستن چگونگی عملكرد آنها الزامی است . انجمن جوشكاران آمریكه (AWS) روشی را برای شناسایی الكترودها ارائه داده كه می توان بر اساس آن انواع الكترودهای پوشش دار و سیم جوش را برای جوشكاری و لحیم كاری انتخاب نمود .سیستم شماره گذاری AWS خواص الكترودها را در طبیقه های مختلف تقسیم بندی می نماید .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


دانلود مقاله جوشكاري با قوس الكتريكي دستي (SMAW) در word
قیمت : 69,700 تومان

درگاه 1

Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky