عنوان : تحقيق در مورد بسيج دانش آموزي در word
قیمت : 69,700 تومان
توضیحات در پایین همین صفحه

درگاه 1

توجه : دریافت شماره تلفن همراه و آدرس ایمیل صرفا جهت پشتیبانی می باشد و برای تبلیغات استفاده نمی شود

هدف ما در این سایت کمک به دانشجویان و دانش پژوهان برای بالا بردن بار علمی آنها می باشد پس لطفا نگران نباشید و با اطمینان خاطر خرید کنید

توضیحات پروژه

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تحقيق در مورد بسيج دانش آموزي در word دارای 483 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقيق در مورد بسيج دانش آموزي در word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه و مقالات آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي تحقيق در مورد بسيج دانش آموزي در word،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد


بخشی از متن تحقيق در مورد بسيج دانش آموزي در word :

بسیج دانش آموزی
یک نهاد آموزشی است که با برنامه های مدون و ایجاد پایگاه های علمی سعی دارد گام موثری در ارتقای توان علمی دانش آموزان داشته باشد. بسیج، عبارت است از مجموعه ای که در آن، پاکترین انسانها، فداکارترین و آماده به کارترین جوانان کشور در راه اهداف عالی این ملت و برای کمال رساندن و به خوشبختی رساندن این کشور، جمع شده اند.

بسیج عبارت است از تشکیلاتی که در آن، افراد متفرق و تنها، به یک مجموعه عظیم و منسجم، به یک مجموعه آگاه، متعهد، بصیر و بینای به مسائل کشور و به نیاز ملت، تبدیل می شوند؛ مجموعه ای که دشمن را بیمناک، و دوستان را امیدوار و خاطر جمع می کند . معنای بسیج این است.

بسیج
بسیج در حقیقت، مظهر یک وحدت مقدس، میان افراد ملت است. همه میدانهائی که بسیج در آن حضور پیدا کرده است، میدانهائی ملی است؛ میدانهای مربوط به همه ملت است، هیج وقت کشور، از یک مجموعه عظیمی که از بهترین فرزندان کشور و با این خصوصیات تشکیل شده است، بی نیاز نیست. بسیج در واقع، مظهر عشق و ایمان و آگاهی و مجاهدت و آمادگی کامل، برای سربلندکردن کشور و ملت است. امروز سازماندهی بسیج در سراسر کشور، بسیار وسیع است؛

اما این سازماندهی، یقینا از این گسترده تر خواهد شد، و با یک دید وسیع که نگاه کنیم، همه انسانهائی که این خصوصیات را دارند، در واقع جزء بسیجند. درحقیقت همه انسانهای مومن، آگاه، بصیر، عاشق، متعهد، علاقه مند و آماده به کار، در هر میدانی از میدانها هستند که برای ملت مفید است،جزو بسیجند.

لذا بسیج، یک نام مقدس است. همه آحاد ملت، بخصوص اعضای بسیج، بسیج دانش آموزی، دانشجوئی، کارگری،صنفی و عشایری، یگانهای گوناگون بسیج و کسانی که جزو سازمان بسیج نیستند و در واقع جزو بسیجند، همه و همه در پای انجام تکلیف، حاضر و آماده باشند، خودشان را برای دفاع از اسلام و انقلاب اسلامی آماده کنند

. دفاع هم همیشه، با آلات قهریه نیست، با مشت نیست، با تفنگ نیست، گاهی دفاع با فهمیدن است. گاهی دفاع از حقیقت، با حضور در جائی است. شاید یکی از بزرگترین خدماتی که انقلاب به ملت ایران کرد، این بود که ذهنها را باز کرد، ذهنها را سیاسی کرد، چشمها را باز کرد، و همه را با مسائل کشور آشنا کرد. این آشنائی، این بصیرت، باید روز به روز بیشتر و زیادتر بشود. اگر این بشود، دشمن هیچ کاری نمی تواند انجام بدهد.

فرمایشات حضرت امام خمینی «ره» در مورد بسیج

« ارتش بیست میلیونی (بسیج) فرمول دفاع همه جانبه از انقلاب اسلامی است.»

« ائمه ما با همان دید الهی که داشتند ، می خواستند که این ملت ها را با هم بسیج کنند از راههای مختلف ، اینها را یکپارچه کنند تا آسیب پذیر نباشند.»
« مملکت اسلامی باید همه اش نظامی باشد و تعلیمات نظامی داشته باشد.
« اگر دفاع بر همه واجب شد ، مقدمات دفاع هم باید عمل شود ; اینطور نیست که واجب باشد بر ما که دفاع کنیم و ندانیم چه جور دفاع کنیم.»

« ارتش بیست میلیونی (بسیج) فرمول دفاع همه جانبه از انقلاب اسلامی است.»
« بسیج مدرسه عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که پیروانش بر گلدسته های رفیع آن اذان شهادت و رشادت سرداده اند.»
« بسیج لشکر مخلص خداست که دفتر تشکیل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضاء نموده اند.»
« بسیج شجره طیبه و درخت تناور و پر ثمری است كه شكوفه های آن بوی بهار وصل و طراوت یقین و حدیث عشق می دهد»،

« بسیج میقات پا برهنگان معراج اندیشه پاك اسلامی است كه تربیت یافتگان آن، نام ونشانی در گمنامی و بی نشانی گرفته اند.»
« سنگ بنای بسیج بر حكم فقهی و جهادی استوار است؛ جهادی كه مبتنی بر روحیه دفاعی باشد و نه تهاجمی یا جهان گشایی »
« اگر بر كشوری نوای دلنشین تفكر بسیجی طنین انداز شد، چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد گردید والا هر لحظه باید منتظر حادثه ماند، بسیج باید مثل گذشته و با قدرت و اطمینان خاطر به كار خود ادامه دهد .»

بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مورد بسیج

بسیج یعنی حضور بسیج یعنی حضور بهترین و بانشاط ترین و باایمان ترین نیروهای عظیم ملت در میدان هایی که برای منافع ملی، برای اهداف بالا، کشورشان به آنها نیاز دارد، همیشه بهترین و خالص ترین و شرافتمندترین و پرافتخارترین انسانها این خصوصیات را دارند. بسیج در یک کشور، معنایش آن زمره‌ای است که حاضرند این پرچم افتخار را بر دوش بکشند و برایش سرمایه گذاری کنند.
بسیج یعنی ایمان عاشقانه
علت اینکه در کشور ما بسیج این طور درخشان شد و شکفت چه بود؟ ایمان عاشقانه، ایمان عمیق، ایمان توام با عواطف که از خصوصیات ملت ایران است، مثل بعضی از ملتهای دیگر، عواطف در این ملت جوشان است کلید بسیاری از مشکلات است. این ایمان با آن عواطف همراه شد و این رودخانه عظیم خودشان را به این دریای پهناور تبدیل کرد و مشکلات را در هر جایی که لازم بود از بین برد.

بسیج یعنی پاک ترین انسانها
بسیج عبارت است از مجموعه‌ای که در آنها پاک ترین انسانها، فداکارترین و آماده به کارترین جوانان کشور، در راه اهداف عالی این ملت و برای کمال رساندن و به خوشبختی رساندن این کشور جمع شده اند. ; مجموعه‌ای که دشمن را بیمناک و دوستان را امیدوار و خاطرجمع می کند;بسیج در حقیقت مظهر یک وحدت مقدس میان افراد ملت است;بسیج در واقع مظهر عشق و ایمان و آگاهی و مجاهدت و آمادگی کامل، برای سربلند کردن کشور و ملت است.

بسیج یعنی حرکت
بسیج یک حرکت بی ریشه و سطحی و صرفاً ازروی احساسات نیست، بسیج یک حرکت منطقی و عمیق و اسلامی و منطبق بر نیازهای دنیای اسلام – و به طریق اولی – جامعه اسلامی است. قرآن کریم می فرماید: [ هو الذی ایدک بنصره و بالمؤمنین] ای پیامبر، خدای متعال تو را، هم به وسیله نصرت خودش و هم از طریق مؤمنین مؤید قرار داد و کمک کرد. این خیل عظیم مؤمنینی که در اینجا مورد اشاره آیه قران قرار گرفته اند، عبارت دیگری است از آنچه که امروز به نام بسیج در جامعه ما قرار دارد.

بسیج یعنی قدرت
این کار خدا بود که بسیج ملت ایران بتواند در سخت ترین میدانها که همان میدان جنگ است چنان قدرتی از خود نشان بدهد که دیرباورترین افراد هم قبول کنند که ملت ایران دارای توانایی است;بسیج یعنی کل نیروهای مؤمن و حزب اللهی کشور ما این که امام گفتند «بسیج بیست میلیونی» یعنی این.
بسیج یعنی تلاش و جهاد مخلصانه

اگر نبود آن همه تلاش و جهاد مخلصانه که شما رزمندگان نیروهای مسلح و بسیج مردمی در دوران جنگ هشت ساله نشان دادید و حقیقتاً اسلام را روسفید و امت رسول الله (صلی الله علیه و آله) را سربلند ساختید و اگر نبود خونهای مطهر و معطری که در راه خدا بر زمین ریخته شد؛ یقیناً امروز از نظام اسلامی اثری نبود و پرچم قرآن چنین سربلند نمی شد.

بسیجی یعنی مغز متفکّر
بسیجی یعنی دل باایمان، مغز متفکّر – دارای آمادگی برای همه میدانهایی که وظیفه این انسان را به آن میدانها فرا می خواند، این معنای بسیجی است.

بسیج یعنی آبادانی
امروز هم، بسیجی برای کشور دل می سوزاند برای آبادانی کشور تلاش می کند، برای حفظ استقلال ملی، هرچه بتواند کار می کند و از جان خود هم می گذرد، امروز هم اگر احساس کند دشمن می خواهد از روزنه‌ای، چه اقتصادی و سیاسی و چه فرهنگی – به داخل کشور نفوذ کند در مقابل او می ایستد و با مشت به صورتش می کوبد;;

امام فرمودند «بسیج باید سازماندهی بشود، باید یکدیگر را بشناسند، باید آمادگی به وجود بیاورند و آن را حفظ کنند» امروز هم تکلیف بزرگ شما همین کارست. خیال نکنند که بسیج یک امر احساسی است. بسیج یک امر منطقی و فکری و ریشه دار و عمیق است و کسانی که در کار این حقیقت بزرگ شرکت دارند؛ همه آحاد ملتند، هر کسی که بسیجی است باید به بسیجی بودن خود افتخار کند. بسیجی بودن، مایه سرافرازی و سربلندی پیش پروردگار است. ;. فرهنگ بسیجی، فرهنگ معنویت و شجاعت و غیرت و استقلال و آزادگی و اسیر خواستهای حقیر، نشدن است.

بسیج یعنی ارزش
هفته بسیج در حقیقت فرصت و بهانه‌ای برای زنده نگه داشتن ارزشها و روح بسیجی در آحاد ملت، مخصوصاً جوانان پرشور و مدافعان عاشق صادق است. ; همان طور که امام و پیشوای راحل عظیم الشأن ما فرمودند، من هم آرزو می کنم و از خدا می‌خواهم که با بسیجیان محشور باشم. بسیج یک افتخار و یک ارزش است. سعی کنید این روحیه بسیجی را برای کشور و انقلاب و اسلام حفظ کنید.
بسیج یعنی الگو
شما بسیجی ها باید به گونه ای رفتار کنید که احترام و محبت مردم جلب شود. شما باید نمونه اخلاق و تواضع و مهربانی و رعایت مقررات باشید. آن کسی بسیجی تر است که مقررات را بیشتر رعایت می کند، به خاطر آنکه این فرد بیشتر از همه برای نظام دل می سوزاند و مقررات، لوازم قطعی اداره درست نظام است.

بسیج یعنی سعادت ابدی
روحیه بسیجی و معرفت بسیجی باید فراگیر شود تا این کشور بتواند بار سنگینی را که بر دوش دارد که همان بار هدایت الهی و سعادت انسانهاست – به سرمنزل برساند، لذا بسیج تمام شدنی نیست.

بسیج یعنی یک فرهنگ
بعضى در میدان بسیج، خلوص و صفایشان مثل خورشید مى‏تابد و انسان را مجذوب مى‏كند. به‏هرحال، بسیج یك فرهنگ است؛ بسیج، یك ذهنیت برجسته و والا در جامعه‏ى ماست;شما آن نسلى هستید كه اگر خوب عمل كردید، آینده‏ى این كشور را – صد سال، دویست سال یا بیشتر – تضمین خواهید كرد. همین بیدار شدن، همین حساس بودن، همین انگیزه داشتن، همین ایمان، همین امید، همین تكیه به هدایت الهى و اعتماد به كمك الهى، قواره‏ى اصلى بسیج است؛ این یك فرهنگ است. اگر این‏طور حركت كنیم، خداى متعال كمك خواهد كرد. كمك الهى متعلق به همه‏ى خلایق است؛ به شرطى كه خودشان را آماده‏ى دریافت این كمك كنند؛ دستشان را دراز كنند و این میوه را بچینند؛ از جا بلند شوند، همت كنند و از این میوه استفاده كنند؛ این، در اختیار همه است.

بسیج یعنی مظهر تجدد و نوگرایى
بسیجى یعنى چه ؟ بسیج یعنى به صحنه آمدن و به میدان آمدن. چه میدانى؟ میدان چالش‏هاى حیاتى و اساسى. میدان‏ها و چالش‏هاى اساسى زندگى چیست؟ فقط آن وقتى است كه به كشورى حمله شود و مردم آن كشور به صحنه بیایند تا از مرزهاى خودشان دفاع كنند؟ البته كه نه؛ این فقط یكى از موارد به میدان آمدن است.

آن وقتى هم كه هویت ملى و سیاسى یك ملت مورد مناقشه قرار مى‏گیرد، جاى به میدان آمدن است. آن وقتى هم كه به فرهنگ و اعتقادات و باورهاى ریشه‏دار یك ملت اهانت مى‏شود و آن را تحقیر مى‏كنند، جاى به میدان آمدن است. آن وقتى هم كه نسل برگزیده‏ى یك ملت احساس مى‏كنند از غافله‏ى دانش عقب مانده‏اند و باید علاجى بكنند،

جاى به میدان آمدن است. آن وقتى هم كه احساس بشود پایه‏هاى یك زندگى مطلوب و عادلانه در كشور احتیاج به تلاش دارد تا ترمیم و یا استوار شود، جاى به میدان آمدن است. آن وقتى هم كه جبهه‏هاى فكرى و فرهنگى دنیا براى تسخیر ملتها با ابزارهاى فوق مدرن می ‏آیند تا ملتى را از سابقه و فرهنگ و ریشه‏ى خود جدا كنند و براحتى آن را زیر دامن خودشان بگیرند، جاى به میدان آمدن است. همه‏ى اینها انسانهایى را مى‏طلبد كه نیاز را احساس كنند;تجدد و نوگرایىِ حقیقى و باز كردن میدان‏هاى تازه‏ى زندگى، مطلوب اسلا

م است؛ اصلاً اسلام این را از انسان خواسته؛ این به بركت تأمل، تعمق، كار درست، كار فكرى، تلاش عملى، مجاهدت، استقبال از كار و از خطر در همه‏ى میدان‏ها، و همتها را بلند كردن به‏دست مى‏آید. این كارها مربوط به كیست؟ مربوط به بسیج است. اگر بسیج را درست معنا كنیم، همین است. بسیج همچنین یعنى انسان باهمتى كه غیرت دینى و دانایىِ فكرى و نیازشناسى و ابتكار و جوشش ذهنى و خلاقیت دارد و وارد میدان می ‏شود.

اگر بخواهیم بسیج را در یك تعریف كوتاه معرفى كنیم، باید بگوییم: بسیج، عبارت است از مجموعه‏اى كه در آن، پاكترین انسانها، فداكارترین و آماده‏به‏كارترین جوانان كشور، در راه اهداف عالى این ملت و براى به كمال رساندن و به خوشبختى نائل كردنِ این كشور، جمع شده‏اند
. بسیج، عبارت است از تشكیلاتى كه در آن، افرادِ متفرّق و تنها، به یك مجموعه عظیم و منسجم و به یك گروه آگاه، متعهّد، بصیر و بیناى به مسائل كشور و به نیاز ملت، تبدیل مى‏شوند؛ مجموعه‏اى كه دشمن را بیمناك و دوستان را امیدوار و خاطرجمع مى‏كند. معناى بسیج، این است.

بسیج، یكى از بركات انقلاب و از پدیده‏هاى بسیار شگفت‏آور و مخصوص این انقلاب است؛ این هم یكى از آن گنجینه‏هاى معنوى بى‏پایانى است كه امام بزرگوار ما با دید الهى خود و با حكمتى كه خداى متعال به او ارزانى كرده بود، براى كشور و ملت و انقلاب ما به یادگار گذاشت.
بسیج در حقیقت، مظهر یك وحدت مقدّس، میان افراد ملت است.

. همه میدانهایى كه بسیج در آن حضور پیدا كرده است، میدانهاى ملى است؛ میدانهاى مربوط به همه ملت – مثل میدان دفاع مقدّس، میدان سازندگى و خدمات عمومى – است. هیچ‏وقت كشور، از یك مجموعه عظیمى كه از بهترین فرزندان كشور و با این خصوصیات تشكیل شده است، بى‏نیاز نیست.

. بسیج، به جوانان اختصاص ندارد؛ جوان و پیر، دوش به دوش در آن حركت مى‏كند. پدر و پسر با هم مى‏آیند. امروز با هم هستند. بسیج، اختصاص به مردان ندارد؛. نام و نشان در آن نقشى ندارد؛ مسؤولیت مطرح است. هر وقت كه كشور گره‏اى داشته باشد، آن سرانگشتى كه در درجه اوّل باید آن گره را باز كند، نیروى عظیم بسیج مردمى است.
علّت این‏كه در كشور ما بسیج این‏طور درخشان شد و شكفت چه بود؟ ایمان عاشقانه، ایمان عمیق، ایمان توأم با عواطف كه از خصوصیات ملت ایران است

بسیج در واقع، مظهر عشق و ایمان و آگاهى و مجاهدت و آمادگى كامل، براى سربلند كردن كشور و ملت است.
بسیج، یك حركت بى‏ریشه و سطحى و صرفاً از روى احساسات نیست. بسیج یك حركت منطقى و عمیق و اسلامى و منطبق بر نیازهاى امروز دنیاى اسلام و – به طریق اولى‏ – جامعه اسلامى است.

كسى خیال نكند كه بسیج، یك حاشیه است و ملت و دولت و حكومت، به راهى مى‏روند و بسیج هم در كنارى نشسته و به خود مشغول است؛ خیر. «بسیج» متنِ حركت نظام است. همه باید بسیجى باشند. دولت و مسؤولان هم باید بسیجى باشند و بحمداللَّه هستند. بسیارى از بلند پایگان و مسئوولان برجسته كشور، حقیقتاً بسیجى و داراى فرهنگ و عقاید و حركت بسیجى هستند.

بسیجى كسى است كه براى ارزشهاى اسلام، اهمیت قائل است و معتقد به خدا و خاضع و خاشع در مقابل پروردگار عالمیان است.
بسیجى بلندهمّت است. خواسته ‏هاى او بزرگ و در حدّ اعتلاى كشور است. خواسته او، نجات همه آحاد بشر و رفع فساد و فقر و تبعیض و بى ‏عدالتى و سلطه دشمن است.
فرهنگ بسیجى، فرهنگ معنویّت و شجاعت و غیرت و استقلال و آزادگى و اسیر خواستهاى حقیر نشدن است

ویژگی بسیج
بسیج نماد حضور ملى و مقاومت ملى و آگاهى یك ملت است؛ آن هم آگاهى همراه با تحرك، همراه با معنویت و همراه با اخلاص.(2/6/84 ستاد نمسا)
بسیج حجم پر کیفیت عظیمی از نیروهاست با تنوع و همه جانبه گی زیاد. .(2/6/84 ستاد نمسا)
بسیج حقیقتی شبیه افسانه هاست. .(2/6/84 ستاد نمسا)
بسیج برای جوانان شور آفرین است برای دوستان امید آفرین و برای دشمنان بیم آفرین است. .

(2/6/84 ستاد نمسا)
بسیج یعنى حركت عظیم ملت ایران، همراه با آگاهى؛ احساس آمیخته‏ ى با عقلانیت؛ حركت و عمل آمیخته‏ى با مبناى فكرى؛ عمل‏گرایى همراه با آرمان‏گرایى و دیدن افق‏هاى دوردست؛
مکتب بسیج ، مکتب مجاهدت معنوی و مخلصانه است.(2/6/84)
در حقیقت بسیج یک فرهنگ و یک حرکت فرهنگی است. فرهنگ بسیجی یعنی چیزی که ما برای هر یک از آحاد جامعه اسلامی آن را آرزو می کنیم. (8/9/74)

گستردگی بسیج
دامنه‌ بسیج‌ خیلی وسیع تر از نیروی مقاومت بسیج است، کشور به نیروی مقاومت بسیج نیاز دارد، اما به بسیج عظیم مردمی در همه میدان های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و ( آن وقتی که لازم باشد) نظامی نیز نیازمند است. (21/8/80)

بسیج مرز صنفی و مرز جغرافیایی و قومی نمی شناسد، همه اقوام ایرانی، همه اصناف گوناگون ملی در سطوح مختلف فکری از انسان های نخبه برجسته ممتاز در میان اهل علم و دانشجویان تا جوان های فعال و پرشور صحنه های دیگر، همه در بسیج جمع اند. (2/6/84 ستاد نمسا)
بسیج در واقع یک حرکت گسترده مردمی، خیلی ها ممکن است داخل نیروهای بسیج و گردان های مقاومت و نیروی مقاومت سپاه هم نباشند اما در دل بسیجی باشند

کارکردهای بسیج
نیروی مقاومت بسیج با فعالیت وابتکار وحضور خود ،مانند لوکوموتیوی است که قطار عظیم بسیج ملت ایران را به پیش می راند . (اردوی رزمی – فرهنگی علویون 21/8/80)
وظیفه نیروی مقاومت بسیج ،الگو شدن برای همه جوانهای بسیجی در کشور است جوانی که در نیروی مقاومت بسیج به عنوان یک نیروی بسیجی ،خود را خدمتگزار اهداف انقلاب وآرمان های اسلامی می داند ،باید آنچنان خود را بسازد که مثل شمعی پروانه ها را به دور خود جمع کند ،سازندگی علمی ،اخلاقی ،معنوی ،فکری ،سیاسی داشته باشد .(21/8/80)

بسیج برای نهضت های آزاددیبخش در جهان مثل فلسطین ولبنان نقش الگو دارد . (2/6/84)
برای بیداری جوانان دانشجو در سرتاسر دنیای اسلام ،این الگو گیری از بسیج است . (2/6/84)
بسیج یک سازمان مشخص رزمی مثل دیگر سازمان ها نیست .بسیج یعنی متن ملت وهمه آحاد مومن ویک حقیقت گسترده در تمام زوایای جامعه .(8/9/74)
بسیج متن حرکت نظام است .

ویژگی های بسیجی
هرکس که دردل برای سرنوشت خود ،سرنوشت این ملت وآینده ایران اسلامی ارزش قائل است آن کسی است که برای استقلال وهویت ملت خود ارزشی قائل است ،آن کسی که از تسلط قدرت های بیگانه بیزار است ،آن کسی است که برایش آینده کشور و این ملت وآینده دنیای اسلام یک هدف بزرگ محسوب می شود ،آن کسی که از رنج های ملت فلسطین دلش خون است ; آن کسی که مایل است بیش از یک میلیارد مسلمان دنیا قدرت عجیبی را تشکیل بدهند که بشریت را به سمت کمال هدایت کنند وخودشان در قله کمال قرار بگیرند ،آن کسی که این احساسات واین درک ها را دارد وحاضر است در این راه قدمی بردارد او بسیجی است .

یک سیاستمدار بسیجی ،یک نظامی بسیجی ،یک دانشجوی بسیجی ،یک روحانی بسیجی ،یک کشاورز بسیجی ،یک کارگر بسیجی ،یک محقق دانشمند بسیجی،یک استاد بسیجی ،ازهمه قشرها یکی بسیجی آن کسی است که مقدورات وامکان خود را در راه هدف های عظیم این ملت به میدان می آورد ،خود را سهیم می کند ،خود را مسئول می داند .

– رئیس جمهور (محمود احمدی نژاد) 2 – معاون اول (پرویز داودی) 3 – وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (محمد سلیمانی) 4 – وزارت رفاه و تامین اجتماعی (مصری) 5 – وزارت جهاد کشاورزی (محمدرضا اسکندری) 6 – وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (محمد حسین صفار هرندی) 7 – وزارت امور اقتصاد و دارائی

(داود دانش جعفری) 8 – وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح (مصطفی محمد نجار) 9 – وزارت دادگستری(غلامحسین الهام) 10 -وزارت مسکن و شهر سازی (محمد سعیدی کیا) 11 – وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (کامران باقری لنکرانی) 12 – وزارت صنایع و معادن (غلامرضا طهماسبی) 13 -وزارت امور خارجه (منوچهر متکی) 14 – وزارت کشور (مصطفی پورمحمدی) 15 – وزارت بازرگانی (سید مسعود میركاظمی)

16- وزارت تعاون (محمد عباسی) 17- وزارت نفت (وزیری هامانه) 18 – وزارت آموزش و پرورش (محمود فرشیدی) 19 -وزارت نیرو (سید پرویز فتاح) 20 – وزارت راه و ترابری (محمد رحمتی) 21 – وزارت اطلاعات (غلامحسین محسنی اژه‌ای) 22 – وزارت علوم تحقیقات و فناوری (محمد مهدی زاهدی) 23 – وزارت کار و امور اجتماعی (سید محمد جهرمی)

24 – رییس دفتر رییس جمهور (شیخ الاسلامی) 25 – معاون رئیس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران انقلاب اسلامی (حسین دهقان) 26 – معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی (غلامرضا آقازاده) 27 – معاون حقوقی و امور مجلس رییس جمهور (سید احمد موسوی) 28 -معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست (فاطمه واعظ جوادی) 29 – معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ( اسفندیار رحیم مشایی) 30 – معاون رییس جمهور و رییس سازمان ملی جوانان (علی اکبری) 31 – معاون رییس جمهور و رییس سازمان تربیت بدنی (محمد علی آبادی) 32 – معاون رییس جمهور در امور مدیریت و برنامه ریزی کشور (امیر منصور برقعی) 33 – معاون رییس جمهور در امور اجرایی (علی سعید‌لو)
بعلاوه : رئیس سازمان صدا و سیما (سید عزت ا; ضرغامی) و شهردار تهران (محمد باقر قالیباف)

وصیت نامه ی امام خمینی :
بسمه تعالى
این وصیت نامه را پس از مرگ من احمد خمینى براى مردم بخواند و در صورت عذر، رییس ‍محترم جمهور یا رییس محترم شوراى اسلامى یا رییس محترم دیوانعالى كشور، این زحمت را بپذیرند و در صورت عذر، یكى از فقهاء محترم نگهبان این زحمت را قبول نماید.
روح اللّه الموسوى الخمینى

بسمه تعالى
در زیر این وصیّت نامه 29 صفحه اى و مقدمه چند مطلب را تذكرمى دهم :
1- اكنون كه من حاضرم بعض نسبتهاى بى واقعیت به من داده مى شود و ممكن است پس از من در حجم آن افزوده شود. لهذا عرض مى كنم آنچه به من نسبت داده شده یا مى شود مورد تصدیق نیست مگر آنكه صداى من یا خط و امضاء من باشد با تصدیق كارشناسان یا در سیماى جمهورى اسلامى چیزى گفته باشم .

2- اشخاصى در حال حیوه من ادعا نموده اند كه اعلامیه هاى این جانب را مى نوشته اند. این مطلب را شدیدا تكذیب مى كنم تا كنون هیچ اعلامیه اى را غیر شخص خودم تهیه كسى نكرده است .

3- از قرار مذكور بعضى ها ادعا كرده اند كه رفتن من به پاریس به وسیله آنان بوده . این دروغ است . من پس از برگرداندنم از كویت با مشورت احمد، پاریس را انتخاب نمودم زیرا در كشورهاى اسلامى احتمال راه ندادن بود. آنان تحت نفوذ شاه بودند ولى پاریس این احتمال نبود.

4- من در طول مدت نهضت و انقلاب به واسطه سالوسى و اسلام نمایى بعضى افراد ذكرى از آنان كرده و تمجیدى نموده ام كه بعد فهمیدم از دغل بازى آنان اغفال شده ام آن تمجیدها در حالى بود كه خود را به جمهورى اسلامى متعهد و وفادار مى نمایاندند و نباید از آن مسائل سوء استفاده شود. و میزان در هر كس حال فعلى اوست .
روح اللّه الموسوى الخمینى

وصیتنامه ی شهید حاج محمد ابراهیم همت

به تاریخ 19/10/59 شمسی ساعت 10:10 شب چند سطری وصیت نامه می نویسم : هر شب ستاره ای را به زمین می کشند و باز این آسمان غم‌زده غرق ستاره است ، مادر جان می دانی تو را بسیاردوست دارم و می دانی که فرزندت چقدر عاشق شهادت و عشق به شهیدان داشت. مادر، جهل حاکم بر یک جامعه انسانها را به تباهی می کشد و حکومت های طاغوت مکمل های این جهل اند و شاید قرنها طول بکشد که انسانی از سلاله پاکان زائیده شود و بتواند رهبری یک جامعه سر در گم و سر در لاک خود فرو برده را در دست گیرد و امام تبلور ادامه دهندگان راه امامت و شهامت و شهادت است. مادرجان، به خاطر داری که من برای یک اطلاعیه امام حاضر بودم بمیرم ؟ کلام او الهام بخش روح پرفتوح اسلام در سینه و وجود گندیده من بوده و هست.

اگر من افتخار شهادت داشتم از امام بخواهید برایم دعا کنند تا شاید خدا من روسیاه را در درگاه با عظمتش به عنوان یک شهید بپذیرد ؛ مادر جان من متنفر بودم و هستم از انسانهای سازش کار و بی تفاوت و متاسفانه جوانانی که شناخت کافی از اسلام ندارند و نمی دانند برای چه زندگی می کنند و چه هدفی دارند

و اصلا چه می گویند بسیارند. ای کاش به خود می آمدند. از طرف من به جوانان بگوئید چشم شهیدان و تبلور خونشان به شما دوخته است بپاخیزید و اسلام را و خود را دریابید نظیر انقلاب اسلامی ما در هیچ کجا پیدا نمی شود نه شرقی – نه غربی؛ اسلامی که : اسلامی ;

ای کاش ملتهای تحت فشار مثلث زور و زر و تزویر به خود می آمدند و آنها نیز پوزه استکبار را بر خاک می مالیدند. مادر جان، جامعه ما انقلاب کرده و چندین سال طول می کشد تا بتواند کم کم صفات و اخلاق طاغوت را از مغز انسانها بیرون ببرد ولی روشنفکران ما به این انقلاب بسیار لطمه زدند زیرا نه آن را می شناختند و نه باریش زحمت و رنجی متحمل شده اند از هر طرف به این نو نهال آزاده ضربه زدند ولی خداوند، مقتدر است اگر هدایت نشدند مسلما مجازات خواهند شد . پدر و مادر ؛ من زندگی را دوست دارم ولی نه آنقدر که آلوده اش شوم و خویشتن را گم و فراموش کنم علی وار زیستن و علی وار شهید شدن,

حسین وار زیستن و حسین وار شهید شدن را دوست می دارم شهادت در قاموس اسلام كاری‌ترین ضربات را بر پیكر ظلم، جور،شرك و الحاد می‌زند و خواهد زد. ببین ما به چه روزی افتاده ایم و استعمار چقدر جامعه ما را به لجنزار کشیده است ولی چاره ای نیست اینها سد راه انقلاب اسلامیند ؛ پس سد راه اسلام باید برداشته شودند تا راه تکامل طی شود مادر جان به خدا قسم اگر گریه کنی و به خاطر من گریه کنی اصلا از تو راضی نخواهم بود. زینب وار زندگی کن و مرا نیز به خدا بسپار ( اللهم ارزقنی توفیق الشهاده فی سبیلک) .
و السلام؛

محمد ابراهیم همت
خبرنامه:
بیانیه بسیج خراسان رضوی بمناسبت فرارسیدن 22 بهمن
روابط عمومی منطقه مقاومت بسیج استان خراسان رضوی بمناسبت فرا رسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی بیانیه ای صادر کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران بسیج، متن این بیانیه به این شرح است: دهه فجر امسال یاد آور تقارن دو انقلاب بزرگ حسینی و خمینی و دو پیروزی شگرف در تاریخ اسلام برای تمامی حقجویان و آزادگان جهان است، پیروزی که بر مبنای ایدئولوژی و همگرایی دین و در سایه ولایت خاندان پیامبر اکرم (ص) حاصل شد و علی رغم سپری شدن قرنها از آن هنوز وجود آزادیخواهان و تشنگان عدالت را معطر نموده است، 22 بهمن در تاریخ ایران زمین همچون تاریخ کربلا یادآور قیام حماسه سازان ایثارگری است که برای احیای دین خدا از نثار خون و همه عزیزان خود دریغ نکردند.

اکنون با گرامیداشت یاد و خاطره امام شهیدان و شهیدان انقلاب اسلامی و در تبعیت از مقام معظم رهبری بسیجیان خطه ولایت مدار خراسان رضوی در بیست و نهمین بهار انقلاب اسلامی با شهیدان همیشه جاوید انقلاب و دفاع مقدس و امام شهیدان تجدید پیمان نموده همگام با دیگر آحاد امت خداجوی ایران اسلامی با هوشیاری در حالی که شهد شیرین دستیابی به سامانه فضا را در کام خود دارد در راهپیمایی روز 22 بهمن ماه شرکت نموده و وحدت و انسجام ملی خود را به منصه ظهور می رسانند./ت

آشنایی با پدافند غیر عامل :
پدافند غیر عامل با مفهوم کلی دفاع در برابر تهاجم و بدون استفاده از سلاح و در گیر شدن مستقیم ، سابقه ای بس طولانی در تاریخ بشری به قدمت خلقت انسان دارد.

تاریخچه ی سازمان امداد و نجات
آشنایی با سوابق و فعالیتهای سازمان امداد و نجات

در خرداد ماه 1302 با وقوع زلزله ای در شرق خراسان و زلزله ای دیگر به فاصله 3 ماه بعد در سیرجان و كرمان و همچنین جاری شدن سیلاب های گسترده در همان سال در استانهای گیلان , مازندران , آذربایجان شرقی و اصفهان زندگی بسیاری از هموطنان به مخاطره افتاد وباعث تلفات و خسارات بسیاری گردید . در این سوانح برای اولین بار نیروهای ارتش بعنوان عوامل حكومتی و با استفاده از نیرو و امكانات موجود به كمك آسیب دیدگان شتافتند

و اولین استمداد ملی برای كمك به آسیب دیدگان در سطح كشور انجام گردید . این استمداد جرقه ای برای سازماندهی تشكیلاتی جمعیت شیر و خورشید سرخ بود. اولین جلسه این جمعیت تحت عنوان جمعیت شیرو خورشید سرخ در ششم مرداد مصادف با عید غدیر سال 1302 در عمارت گلستان تشكیل شد . در ابتدا فعالیتهای امدادی بعنوان یك فعالیت جنبی و در سایه خدماتدرمانی كه بیشتر مورد نیاز جامعه بود ، قرار گرفت .

3در آن هنگام بیشترین عوامل امدادی جمعیت نیروهای داوطلب یا دانش آموزان عضو سازمان جوانان بودند . اولین آئین نامه خدمات امدادی در سال 1347 به تصویب هیئت مركزی جمعیت رسید . بموجب این آئین نامه مسئولیت ارائه خدمات امدادی درمانی به آسیب دیدگان جنگ و همچنین ارائه خدمات امدادی به آسیب دیدگان سوانح و سوانح طبیعی در زمان صلح بعهده جمعیت محول گردیده بود . اولین تشكیلات رسمی امداد بصورت منظم با استخدام نیروهای تمام وقت جهت ادارات سازمان مركزی امداد كل و زیر نظر هیئت كمك به آسیب دیدگان كه در واقع نقش سازمان امدادی ملی كشور را ایفا میكرد در سال 1350 آغاز بكار كرد .

با پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1357 و استقرار نظام جمهوری اسلامی همراه با دگرگون شدن ساختار كلی جمعیت و جدا شدن بخش درمان از فعالیت های آن ، عمده وظایف جمعیت به خدمات امدادی سوانح ، جوانان و خدمات حمایتی معطوف گردید . در سال 1360 بنا به ضرورت یكبار دیگر ساختار تشكیلاتی امداد بر حسب وضعیت جدید و شرایط جنگ تحمیلی مورد تجدید نظر قرار گرفت . تربیت و تامین نیروهای انسانی در زمینه های درمان , فنی و خدماتی ، پشتیبانی و حمایت و ارائه خدمات امدادی به آوارگان مناطق جنگی و مناطق بمباران شده نیز جزء خدمات جمعیت قرار گرفت . خدمات ارزنده جمعیت در عملیاتهای گسترده ملی و بین المللی ، زلزله سال 69 گیلان و زنجان و بحران آوارگان عراقی در سال 1370 موجب گردید جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران جایگاه ویژه ای را در بین جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر كسب نماید و بعنوان یكی از 10 جمعیت قدرتمند جهان در پاسخگوئی به سوانح مطرح گردد .

ب- تشكیلات و نقش سازمان امداد ونجات :
در سال 1379، با اضافه شدن واژه نجات به سازمان امداد ، وظائف این سازمان وارد مرحله نوینی شد و مسئولان سازمان برای اجرای نفشی فراتر و پر اثرتر در جامعه ، تغییراتی را در نمودار تشكیلاتی (چارت سازمانی ) و نیروی انسانی اعمال كردند .هم اینك این سازمان از بخشهای زیر تشكیل یافته است:

معاونت آموزش و برنامه ریزی : كه دارای دوبخش مدیریت آموزش و مدیریت آمار و برنامه ریزی می باشد .
معاونت عملیات : كه در بردارنده چهار بخش مدیریت عملیات ، مدیریت پشتیبانی عملیات ، مدیریت امداد هوائی – دریایی و مدیریت ارتباطات و مخابرات رادیویی است .
معاونت خدمات و پشتیبانی : نیز بخشهای مدیریت ترابری ، مدیریت امور اداری و مدیریت تداركات را داراست.

ترابری – امكانات موجود ترابری و حمل و نقل سازمان از نظر تعداد و نوع وسائط نقلیه یكی از ناوگان بزرگ حمل و نقل كشور در زمینه های امدادی محسوب میشود و با خریدهای مستمر وسائط نقلیه كاربردی نظیر وانت آمبولانس و كامیون از نظر حمل و نقل و جابجائی محموله های امدادی برای عملیات درون مرزی و برون مرزی در حال حاضر بیش از 3000 دستگاه وسائط نقلیه امدادی در اختیار می باشد .
انبارها – بمنظور بهینه سازی كیفیت ارائه خدمات امدادی ، پایگاههای امداد و نجات با وسعت 200000 متر مربع زیر بنا جهت پایگاه امدادی و انبار احداث شده است .
اطلاعات انبارهای مراكز استانها بر اساس یك برنامه رایانه ای به پایگاه مركزی وصل میباشند و اطلاعات موجودی و تغییرات موجودی انبارها بصورت روز در اختیار حوزه سازمان امداد و نجات (پایگاه مركزی ) قرار میگیرد .

سیستم ارتباطات رادیویی : این سیستم كه به عنوان سلسله اعصاب مركزی سازمان در سوانح مطرح است، در سال 1336 برای اولین بار به خدمت گرفته شد . در حال حاضر شبكه ارتباطی جمعیت هلال احمر ایران یكی از قوی ترین مراكز امدادی در بین جمعیت های ملی منطقه محسوب میشود .
هم اینك سیستم ارتباطی VHF با 276 دستگاه ثابت و 268 دستگاه سیار و 480 دستگاه دستی و 30 تكرار كننده و 150 دكل مخابراتی و سیستم ارتباطی HF با 118 دستگاه ثابت و 60 دستگاه سیار كلیه مراكز استانها و نقاط دور افتاده و حادثه خیز با ایستگاه مركزی در ارتباط هستند .
امداد هوائی : در حال حاصر سازمان امداد و نجات از پنج فروند هلیكوپتر ( از نوع 205 )و تعداد 14نفر نیروی متخصص در بخش مدیریت امداد هوائی – دریایی استفاده می نماید . در 20 سال گذشته ، این واحد در عملیاتهای مختلف بیش از 6000 ساعت پرواز داشته است .

امداد دریایی : سازمان امداد و نجات با عنایت به ضرورت احساس شده در امر جستجو و نجات در دریا و سیلاب به تازگی اقدام به راه اندازی و تكمیل دو پایگاه امداد و نجات دریا و سیلاب در استانهای جنوبی (بوشهر و بندرعباس) نموده و همچنین تمهید مقدمات جهت استانهای شمالی كشور در حال انجام میباشد.

امداد خواهران : این واحد از جمله فعالیتهای دارای پیشینه طولانی در سازمان امداد و نجات بوده و به عنوان مثال تنها در چهار سال اول دفاع مقدس (1358 لغایت 1361 ) اقدام به برگزاری 310 دوره آموزشی و تربیت 9500 امدادگر خواهر نموده و در سوانح بزرگی چون زلزله گیلان و زنجان در سال 1369 ، 435 نفر از بانوان امدادگر در امر ارائه خدمات رفاهی – امدادی به آسیب دیدگان پرداخته اند . در طول ده سال اخیر تعداد 24350 دوره آموزشی جهت 708722 نفر از بانوان در زمینه امداد و كمكهای اولیه برگزار شده و در بخش عملیات امدادی نیز بجز اشغال در امور امداد پزشكی ، انتقال مصدومین ، بهداشت ، پشتیبانی و تداركات ، جدیداً این واحد وارد مقوله حمایتهای روانی از مصدومین و امدادگران شده و با انجام دوره ها و برنامه های مختلف توان خود را افزوده است .

امداد كوهستان : واحد عملیاتی امداد كوهستان از سال 1376 برای ارائه خدمات امدادی و جستجو و نجات در مناطق مختلف كوهستانهای تهران استقرار یافت و با بهره گیری از نیروهای داوطلب مجرب در قالب نیروهای كوهنوردی و درمانی فعالیتهای خود را گسترش دادند . در طول مدت استقرار درمانگاه امدادی و بكارگیری نیروهای امدادی متخصص در منطقه توچال از سال 1378 تا كنون به بیش از 6000 نفر خدمات مختلف امدادی ارائه شده و با تلاش مجدانه نیروها ، آمار فوت شدگان كاهش محسوسی داشته است.

امداد و نجات جاده ای : این سازمان در راستای اهداف بشر دوستانه جمعیت از سالها قبل اقدام به ارائه خدمات در زمینه تصادفات جاده ای خصوصاً در محورهای پر تردد و پر حادثه كشور می نمود و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز تعداد پایگاههای امداد جاده ای ثابت جمعیت از 3 مورد به 89 مورد رسیده است و هر ساله در ایام زمستان و نوروز و سایر مواقع پرتردد ، اقدام به فعال سازی اكیپهای سیار و ثابت غیر پایگاهی مینماید .
ب-1 :فعالیتهای آموزشی سازمان امداد و نجات :
آموزش امداد و نجات یكی از محوری ترین فعالیتهای این سازمان بویژه در زمانهای غیر بحرانی محسوب می شود و هدف از آن ارتقاء سطح آمادگی ملی ، افزایش آگاهی عمومی از سوانح و همچنین توان افزائی نیروهای همكار با جمعیت هلال احمر در امر پاسخگوئی به سوانح می باشد .به همین دلیل آموزشهای مختلفی در سطوح مختلف پیش بینی شده تا با نیاز سنجی واحدهای آموزشی زیر نظر معاونت آموزشی و برنامه ریزی سازمان در سراسر كشور به مرحله اجراء در آیند .
دوره های آموزشی استاندارد معاونت آموزش و برنامه ریزی سازمان امداد و نجات :

1 دوره آموزشی كمكهای اولیه و خود امدادی : به منظور ترویج فرهنگ ایمنی و خود امدادی كلیه افراد قادرند بدون هیچ محدودیتی در این دوره 8 و 32 ساعته رایگان شركت نمایند.
2 دوره آموزشی تكمیلی امداد و كمكهای اولیه : كلیه افرادی كه گواهینامه دوره های عمومی را دارند، قادرند در این دوره 160 ساعته شركت كنند .
3 دوره های امداد – نجات تخصصی : این دوره های در رشته های مختلف امداد كوهستان ، امداد جاده ای ، امداد دریایی ، اردوگاه ، بهداشت و تغذیه ، مدیریت سوانح ، نجات و غیره برگزار می شود.
4 دوره های مربیگری : در سطوح مختلف و حسب نیاز كشور با مجوز سازمان برگزار می گردد .
5 دوره های باز آموزی و تمرینهای آمادگی و مانورها : هر سال حداقل دو بار باز آموزی مطالب مورد نیاز امدادگران به صورت كاربردی به اجرا در می آید . یكی از این دوره ها همزمان با هفته كاهش اثرات بلایای طبیعی – مهر ماه هر سال – در سراسر كشور انجام می پذیرد و در نهایت با انجام یك مانور سراسری پایان می یابد. همچنین مانورهای امداد و نجات در دو بخش برون سازمانی –جهت ایجاد هماهنگی در مدیریت سوانح – و داخل سازمانی – جهت ایجاد هماهنگی با دستگاههای مربوطه- به اجرا در می آید.

این سازمان همچنین از توانمندی بالایی برای برگزاری دوره های آموزشی بین المللی را داراست ، به طوری كه تاكنون چندین دوره عالی بین المللی را در زمینه های جستجوی با سگهای تجسس ، پشتیبانی ( لجستیك ) ، برنامه ریزی راهبردی امداد سوانح و مربیگری جستجو و نجات ،امداد و نجات و غیره را در سالن مجهز سازمان برگزار كرد .
یكی دیگر از فعالیتهای آموزشی این سازمان برگزاری مسابقات امداد و نجات می باشد كه سومین دوره این مسابقات جامع در شهریور ماه سالجاری در مركز آموزشهای تخصصی نجات چاف از توابع شهرستان لنگرود و با شركت حدود 750 نفر امدادگر و كادر و در پنج رشته تخصصی به احرا در آمد و مورد استقبال امدادگران سراسر كشور قرار گرفت.
ب-2 : فعالیتهای امدادی سازمان امداد و نجات در زمان سوانح غیر طبیعی :
1 برقراری پستهای امدادی بمنظور انجام كمكهای اولیه نجات و تخلیه مجروحین و انتقال آنان به مراكز درمانی در حوادث و سوانح
2 اعزام آمبولانس و ارسال دارو و لوازم اولیه مورد نیاز پست های امدادی ثابت و سیار
3 تاسیس و راه اندازی نقاهتگاههای مجروحین در مناطق تعیین شده با هماهنگی ارگانهای مربوطه

4 تشكیل پست های امدادی ضربت جهت نجات و تخلیه آسیب دیدگان
5 اسكان و تامین مایحتاج اولیه افراد برای مدت یك الی 6 ماه در اردوگاههای موقت جادری و یا اماكنی كه دولت برای این منظور در اختیار جمعیت خواهد گذاشت .
6 ارائه خدمات امدادی به آوارگان و پناهندگان بر اساس وظایف تعیین شده و دستور العملهای هیئت اجرائی جمعیت
7 انجام سایر امور امدادی كه دولت در زمان سوانح غیر طبیعی بعهده جمعیت محول خواهد كرد .
ب-3 : كمیته فرعی – تخصصی امداد و نجات : این كمیته به عنوان یكی از كمیته های نه گانه تخصصی كمیته ملی كاهش اثرات بلایای طبیعی و براساس قانون تشكیل كمیته ملی كاهش اثرات بلایای طبیعی ، مسئولیت سازمان امداد و نجات در قالبی فراسازمانی و با شركت 17 وزارتخانه و سازمان در گیر در امر امداد و نجات از سال 1373 و با استناد به قوانین و مصوبات مربوطه هر ماه اقدام به تشكیل جلسه می دهد . یكی از عمده ترین طرحهای در حال انجام این كمیته

، طرح سیستم مدیریت بلایاDIS می باشد كه پس از تكمیل توسط موسسه عالی علمی – كاربردی هلال ایران قادر خواهد بود اطلاعات مورد نیاز مدیران ستادی و عملیاتی امدادی كشور ، امكانات موجود و نیازهای منطقه آسیب را در اسرع وقت را در بستر GIS در اختیار قرار دهد .

<< آشنایی با سوابق و فعالیتهای سازمان امداد و نجات >>

مقدمه : ماده 3 اساسنامه ی جمعیت هلال احمر به صراحت اعلام می دارد كه اولین وظیفه ی جمعیت، ارائه ی خدمات امدادی در هنگام بر
وز حوادث و سوانح طبیعی مثل زلزله ، سیل و غیره در داخل و خارج از كشور است.این ماده همچنین ارائه ی كمك های اولیه در حوادث غیر مترقبه بوسیله امدادگران ، برنامه ریزی و اقدام در جهت آمادگی مقابله با حوادث و سوانح و آموزش عمومی به منظور ترویج فرهنگ خود امدادی و ایمنی و ارسال كمك ها و اعزام عوامل امدادی و درمانی به سایر كشورها را از جمله وظایف اصلی این جمعیت بر می شمارد . از این قرار سازمان امداد و نجات به عنوان یكی از اصلی ترین و محوری ترین سازمانهای جمعیت هلال احمر با امكانات گسترده آموزشی ، عملیاتی ، مخابراتی ، هوایی – دریایی و نیروی انسانی با همكاری سازمان جوانان و داوطلبان و سایر واحدهای جمعیت، به تلاش در جهت نیل به اهداف فوق الذكر می پردازد .

حادثه خیزی كشور ایران
سرزمین جمهوری اسلامی ایران یكی از ده كانون حادثه خیز در جهان محسوب می شود . سوانحی چون زلزله ، سیل ، تغییرات اقلیمی و ناپایداریهای جوی و همچنین سوانح انسان ساخت نظیر هجوم آوارگان و پناهندگان ، تصادفات جاده ای و حوادث شیمیایی و صنعتی و غیره با فراوانی بسیاری در كشور وجود دارند ، بطوریكه از 43 نوع سانحه شناخته شده در جهان ، 32 نوع آن را می توان در ایران سراغ گرفت . وضعیت جغرافیایی ، شرایط زیست محیطی و پراكندگی جمعیتی ، تنوع و فراوانی بلایای طبیعی را افزایش داده است .

گزارش اثرات سوانح در جهان توسط فدراسیون بین المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر در سال 2001 میلادی انتشار یافته ، ایران را پس از چین ، هند ، بنگلادش در رتبه چهارم سانحه خیزترین كشورهای آسیایی قرار داده است .
مروری بر اطلاعات لرزه شناسی تاریخی كشور نشان می دهد كه تقریباً 98 درصد كشور متأثر از مشكلات فیزیكی ، اجتماعی و اقتصادی متعاقب زلزله شده اند . وجود 17 گسل بزرگ فعال در كشور و قرار گرفتن روی كمربند آلپ – هیمالیا باعث شده كه به طور متوسط هر سه ماه، شاهد یك زلزله زیر 5 ریشتر بوده و هر 8 ماه نیز شاهد یك زلزله بالای 5 ریشتر باشیم

سیل نیز خسارات اقتصادی زیادی در مناطق روستایی و شهری ، ببار می آورد . در طول دهه گذشته ، سیلهای متعددی نظیر سیل های وسیع در 18 استان كشور در پایان سال 1371 و اوایل سال 1372 و همچنین سیل نكا و گلستان در شمال كشور در سال 1378 و چندین سیلاب سهمگین دیگر باعث وارد آمدن خسارات سنگینی به اقتصاد منطقه و كشور شد .

كشور ما با قرار گرفتن در كمربند خشك جهان بطور مكرر دچار پدیده خشكسالی می گردد . خشكسالی بر تمامی قسمت های اكوسیستم كشور تأثیر می گذارد . این پدیده در هفت سال گذشته مناطق وسیعی از كشور از جمله استانهای جنوبی ، مركزی و شرقی را متأثر كرده است ، فرسایش خاك ،‌لغزش زمین از جمله اثرات بارش های شدید بخصوص در مناطق كوهستانی است .
سوانح انسان ساخت نیز همگام با رشد صنعتی كشور در حال افزایش است . تصادفات جاده ای نیز در كشور به عنوان یك عامل مرگ و میر در حال فزونی است .

طبق گزارشهای اثرات سوانح در جهان، در نیمه ی دوم دهه 1990 ، ایران بیشترین تعداد پناهندگان را در بین كشورهای دنیا پذیرا بوده است . به عنوان مثال، هجوم بیش از یك میلیون آواره كرد عراقی در سال 1371 به مناطق غربی كشور ، عمده فعالیت های جمعیت هلال احمرا متوجه خود ساخت .
تاریخچه سازمان امداد و نجات
در خرداد ماه 1302 با وقوع زلزله ای در شرق خراسان و زلزله ای دیگر به فاصله 3 ماه بعد در سیر جان و كرمان و همچنین جاری شدن سیلاب های گسترده در همان سال در استانهای گیلان ، مازندران ، آذربایجان شرقی و اصفهان زندگی بسیاری از هموطنان به مخاطره افتاده و باعث تلفات و خسارات بسیاری شد در این سوانح، برای اولین بار نیروهای ارتش بعنوان عوامل حكومتی و با استفاده از نیرو و امكانات موجود به كمك آسیب دیدگان شتافتند و اولین استمداد ملی برای كمك به آسیب دیدگان در سطح كشور انجام گرفت. این استمداد حرفه ای برای سازماندهی تشكیلاتی جمعیت شیر و خورشید سرخ بود . از زمان تأسیس جمعیت در سال 1301 بیشترین عوامل امدادی جمعیت نیروهای داوطلب مردمی و جوانان بودند .

اولین آیین نامه ی خدمات امدادی در سال 1347 به تصویب هئیت مركزی جمیعت رسید. بموجب این آیین نامه، مسئولیت ارائه ی خدمات امدادی درمانی به آسیب دیدگان جنگ و همچنین، ارائه ی خدمات امدادی به آسیب دیدگان سوانح و بلایای طبیعی در زمان صلح به عهده جمعیت محول شده بود. اولین تشكیلات رسمی امداد به صورت منظم، با استخدام نیروهای تمام وقت جهت ادارات سازمان مركزی امداد كل و زیر نظر هیئت كمك به آسیب دیدگان كه در واقع نقش سازمان امدادی ملی كشور را ایفا می كرد درسال 1350 آغاز بكار كرد .

با پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1357 و همراه با دگرگون شدن ساختار كلی جمعیت و جدا شدن بخش درمان ازفعالیت های آن، عمده ی وظایف جمعیت به خدمات امدادی سوانح ،جوانان و خدمات حمایتی معطوف شد . در سال 1360 بنا به ضرورت، یكبار دیگر ساختار تشكیلاتی امداد بر حسب وضعیت جدید و شرایط جنگ تحمیلی مورد تجدید نظر قرار گرفت . تربیت و تأمین نیروهای انسانی در زمینه های درمان ، فنی و خدماتی ، پشتیبانی و حمایت و ارائه ی خدمات امدادی به آوارگان مناطق جنگی و
مناطق بمباران شده نیز جزء خدمات جمعیت قرار گرفت . پس از آن بود كه خدمات ارزنده ی جمیعت در عملیات گسترده ملی و بین المللی ، زلزله سال 69 گیلان و زنجان و بحران آوارگان عراقی در سال 1370 موجب گردید جمیعت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران جایگاه ویژه ای را در بین جمیعت های صلیب سرخ و هلال احمر كسب نماید و به عنوان یكی از جمعیت های قدرتمند جهان در پاسخگوئی به سوانح مطرح گردد .
تشكیلات و نقش سازمان امداد و نجات
در سال 1379 ، با اضافه شدن واژه نجات به سازمان امداد ، وظایف این سازمان وارد مرحله ی نوینی شدو تغییراتی در نمودار تشكیلاتی و نیروی انسانی آن پدید آمد . هم اینك این سازمان از بخش های زیر تشكیل یافته است :
1- معاونت آموزش و برنامه ریزی : كه دارای دوبخش مدیریت آموزش ومدیریت آماروبرنامه ریزی است .
2- معاونت عملیات : كه در بردارنده ی چهار بخش مدیریت عملیات ، مدیریت پشتیبانی عملیات ، مدیریت امداد هوایی – دریایی و مدیریت ارتباطات رادیویی است .
3- معاونت پشتیبانی : كه بخشهای مدیریت ترابری ، مدیریت امور اداری و مدیریت تداركات را داراست

مروری اجمالی بر بخش های مهم تشكیل دهنده ی سازمان امداد و نجات و ظویاف اصلی هر كدام از این بخش ها شامل این موارد خواهد بود .
ترابری: امكانات موجود ترابری و حمل و نقل سازمان امداد و نجات، از نظر تعداد و نوع وسائط نقیله، یكی از ناوگان های بزرگ حمل و نقل كشو.ر در زمینه های امدادی محسوب می شود و با خرید های مستمر وسائط نقیله كاربردی نظیر وانت، آمبولانس و كامیون از نظر حمل و نقل و جابجایی محموله های امدادی برای عملیات درون مرزی و برون مرزی در حال حاضر بیش از 3000 دستگاه وسائط نقلیه امدادی در اختیار سازمان است

انبارها : بمنظور بهینه سازی كیفیت ارائه ی خدمات امدادی ، پایگاههای امداد و نجات با وسعت 000/200 متر مربع زیر بنا جهت پایگاه امدادی و انبار احداث شده است .
اطلاعات انبارهای مراكز استانها بر اساس یك برنامه ریانه ای به پایگاه مركزی وصل می باشند و اطلاعات موجودی و تغییرات موجودی انبارها به صورت روز در اختیار حوزه ی سازمان امداد و نجات ( پایگاه مركزی ) قرار می گیرد .
سیستم ارتباطات رادیویی : این سیستم كه به عنوان سلسله ی اعصاب مركزی سازمان در سوانح مطرح است ، درسال 1336برای اولین بار به خدمت گرفته شد در حال حاضر، شبكه ی ارتباطی جمیعت كشورمان یكی از قوی ترین مراكز امدادی در بین جمیعت های ملی منطقه محسوب می شود .
هم اینك سیستم ارتباطی را ه دور با بیش از 1000 دستگاه فرستنده و گیرنده ی ثابت و 140دستگاه سیّار كلیه ی مراكز استانها و نقاط دور افتاده و حادثه خیز با ایستگاه مركزی در ارتباط هستند .
امداد هوائی :در حال حاضر سازمان امداد و نجات از سه فرزند هلیكوپتر ( از نوع 205) و تعداد 14 نفر نیروی متخصص در بخش مدیریت امداد هوائی- دریایی استفاده می كند . در 20 سال گذشته ، این واحد در عملیات های مختلف بیش از 6000 ساعت پرواز داشته است .
امداد دریایی : سازمان امداد و نجات با عنایت به ضرورت احساس شده در امر جستجو و نجات در دریا و سیلاب به تازگی اقدام به راه اندازی و تكمیل دو پایگاه امداد و نجات دریا و سیلاب در استانهای جنوبی ( بوشهر و بندرعباس ) نموده و همچنین تمهید مقدمات جهت استانهای شمالی كشور، در حال انجام می باشد .
امداد خواهران : این واحد از جمله فعالیتهای دارای پیشینه طولانی درسازمان امداد و نجات بوده و به عنوان مثال تنها در چهار سال اول دفاع مقدس (1358تا 1361 ) اقدام به برگزاری 310 دوره ی

آموزشی و تربیت 9500 امداد گر خواهر نموده و در سوانح بزرگی چون زلزله گیلان و زنجان در سال 1369 و 435 نفر از بانوان امدادگر در امر ارائه ی خدمات رفاهی – امدادی به آسیب دیدگان پرداخته اند . درطول ده سال اخیر، تعداد 24350 دوره آموزشی جهتحدود 710 هزار نفر از بانوان در زمینه امداد و كمك های اولیه برگزار شده و در بخش عملیات نیز به جز اشغال در امور امداد پزشكی ،

انتقال مصدومین ، بهداشت ، پشتیبانی و تداركات ، جدیداً این واحد وارد مقوله ی حمایتهای روانی از مصدومین و امدادگران شده و با انجام دوره ها و برنامه های مختلف، بر توان خود افزوده است .
امداد كوهستان : واحدهای عملیاتی امداد كوهستان از سال 1376 برای ارائه خدمات امدادی و جستجو در مناطق مختلف كوهستانهای تهران استقرار یافت و با بهره گیری از نیروهای داوطلب مجرب در قالب نیروهای كوهنوردی و درمانی، فعالیتهای خود را گسترش دادند . در طول مدت استقرار درمانگاه امدادی و بكارگیری نیروهای امدادی متخصص در منطقه ی توچال از سال 1378 تاكنون، به بیش از 6000 نفر خدمات مختلف امدادی ارائه شده و با تلاش مجدانه ی این نیروها ، آمار فوت شدگان كاهش محسوسی داشته است .

امداد جاده ای : این سازمان در راستای اهداف بشر دوستانه ی جمعیت از سالها قبل اقدام به ارائه خدمات در زمینه ی تصادفات جاده ای خصوصاً در محورهای پر تردد و پر حادثه كشور می نمود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز تعداد پایگاههای امداد جاده ای ثابت جمعیت از 3 مورد به 72 مورد رسیده است و سازمان، هر ساله در ایام زمستان و نوروز و سایر مواقع پر تردد ، اقدام به فعال سازی اكیپ های سیار و ثابت غیر پایگاهی می نماید .
فعالیتهای آموزشی سازمان امداد و نجات بخش مهم دیگری از فعالیتهای این سازمان را به خود اختصاص می دهد ، چرا كه آموزش امداد و نجات یكی از محوری ترین فعالیتهای این سازمان، بویژه در زمانهای غیر بحرانی محسوب می شود و هدف از آن، ارتقاء سطح آمادگی ملی ، افزایش آگاهی عمومی از بلایا و همچنین، توان افزایی نیروهای همكار با جمیعت هلال احمر در امر پاسخگوئی به سوانح است به همین دلیل، آموزشهای مختلفی در سطوح مختلف پیش بینی شده تا با نیاز سنجی واحدهای آموزشی زیر نظر معاونت آموزشی و برنامه ریزی سازمان در سراسر كشور به مرحله اجرا در آیند .

همچنین، دوره های آموزشی استاندارد معاونت آموزش و برنامه ریزی سازمان امدادو نجات عبارتند از :
دوره ی آموزشی كمك های اولیه و خود امدادی ، دوره ی آموزشی تكمیلی امداد و كمك های اولیه ، دوره های امداد – نجات تخصصی، دوره های مربیگری ،دوره های باز آموزی و تمرینات آمادگی و مانورها
سازمان امداد و نجات، همچنین از توانمندی بالایی برای برگزاری دوره های آموزشی بین المللی برخوردار است ، به طوری كه تاكنون چندین دوره عالی بین المللی را در زمینه های جستجو با سگهای تجسس ، پشتیبانی ( لجستیك ) ، برنامه ریزی راهبردی امداد و سوانح ، مربیگری جستجو و نجات ، امداد و نجات را برگزار كرده است .
فعالیتهای امدادی سازمان امداد و نجات در زمان سوانح غیر طبیعی نیز شامل این موارد است :
برقراری پستهای امدادی به منظور انجام كمك های اولیه نجات و تخلیه مجروحین و انتقال آنان به مراكز درمانی در حوادث و سوانح ، اعزام آمبولانس و ارسال دارو و لوازم مورد نیاز پست های امدادی و ثابت وسیار،تأسیس و راه اندازی نقاهتگاههای مجروحین در مناطق تعیین شده با هماهنگی سازمانهای مربوطه ،
تشكیل پست های امدادی ضربت جهت نجات و تخلیه آسیب دیدگان، اسكان و تأمین مایحتاج اولیه ی افراد برای مدت یك الی 6 ماه در اردوگاههای موقت چادری ویا اماكنی كه دولت برای این منظور در اختیار جمعیت خواهد گذاشت ،ارائه ی خدمات امدادی به آوارگان و پناهندگان بر اساس وظایف تعیین شده و دستورالعملهای هئیت اجرائی جمعیت و انجام سایر امور امدادی كه دولت در زمان سوانح غیر طبیعی به عهده جمعیت محول خواهد كرد .

سازمان امداد و نجات جمعیت مسئولیت كمیته ی فرعی – تخصصی امداد و نجات را نیز به عهده دارد . این كمیته به عنوان یكی از كمیته های نه گانه ی تخصصی كمیته ی ملی كاهش اثرات بلایای طبیعی در قالبی فراسازمانی وباشركت 17 وزارتخانه و سازمان درگیر در امر امداد و نجات از سال 1373 تشكیل شده است . یكی از عمده ترین طرحهای در حال انجام این كمیته ، طرح سیستم مدیریت بلایا DIS می باشد كه پس از تكمیل توسط مؤسسه عالی علمی – كاربردی هلال ایران قادر خواهد بود اطلاعات مورد نیاز مدیران ستادی و عملیاتی امدادی كشور ، امكانات موجود و نیازهای منطقه آسیب را در اسرع وقت، در بستر GIS در اختیار قرار دهد .

اهم فعالیتهای سازمان امداد و نجات از تأسیس تا امروز
پس از تصویب اولین آیین نامه ی امدادی در سال 1347 ، اولین تشكیلات مستقل امدادی در جمعیت ،
بطور رسمی در سال 1350 آغاز به فعالیت نمود . فعالیتهای ترابری و خدمات و فنی این سازمان تا قبل از سال 1350 بجز آمبولانس ها و وسائط نقلیه ای كه در مركز اداری و بیمارستانها به خدمت گرفته شده بودند ،متكی بر پشتیبانی وامكانات نیروهای مسلح و استفاده از وسائط نقلیه ی بخش خصوصی بوده است اما پس ازآن، تا سال 1357 ،واحد ترابری سازمان دارای یك مركز مستقل شد و تعداد وسائط نقلیه ی آن به 1941 دستگاه رسید .

اولین انبار امدادی نیز در سال 1350 با متراژ 12 هكتاراحداث شده اما تا سال 57 جمعیت حدود 4000 متر مربع انبار اختصاصی امدادی در تهران و تعدادی از مراكز استانها ( مشهد ، ارومیه ، شیراز ، اصفهان )احداث شد . واحد امداد هوایی نیز كه از سال 50 با یك فروند هلی كوپتر تأسیس شده بود ،
تا سال 57 صاحب 5 فروند هواپیما و دو فروند هلی كوپتر و صاحب آشیانه ای اختصاصی در فرودگاه
مهر آباد شد .
توسعه بیمارستانها و درمانگاههای صحرایی این سازمان نیز ، در پیِ توسعه ی فعالیت های جمعیت در امر
درمان از سال 1350 آغاز شد و در اولین گام ، در كنار حضور این واحدهای سازمان در صحنه های حادثه ، یك واحد مجهز و كامل آن به ظرفیت حدود 200 تخت در خدمت حجاج بیت الله الحرام قرار گرفت . یك واحد بیمارستانی در داخل كشور نیز با ظرفیت حدود 300 تخت با تجهیزات كامل تأسیس شد كه زیر نظر تیمهای تخصصی پزشكی در عملیات امدادی ، به ارائه ی خدمات درمانی به آسیب دیدگان می پرداختند .

ساختار سازمان امداد در سال 1354 با اصلاح اساسنامه ی جمعیت و با توجه به گسترش وظایف و خدمات آن در جهت ارایه ی كمك های اولیه امدادی به آسیب دیدگان سوانح مورد تجدید نظر قرار گرفت و علاوه بر تغییر ادارات سازمان امداد مركزی، برای 62 مركز استان و شهرستان حادثه خیز، ردیف های سازمانی ایجاد و تصویب شد .
با پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 ساختار كلی جمعیت نیز دچار دگرگونی شد به طوری كه تا سال 1359 كه نام آن به جمعیت هلال احمر تغییر یافت بخش درمان كه از مهم ترین فعالیت های جمعیت بود به طور كامل از آن جدا و به وزارت بهداری وقت واگذار شد .
به دنبال این اقدام ، وظیفه جمعیت به خدمات امدادی سوانح به عنوان محور و خدمات حمایتی – اجتماعی ، توانبخشی و جوانان محدود شد .

با شروع جنگ تحمیلی و بر اساس وظایف ملی و بین المللی ارائه ی خدمات امدادی به هنگام جنگ نیز در برنامه ی كاری آن منظور شد كه شامل تربیت و تأمین نیروهای انسانی در زمینه های درمان ، فنی و خدماتی بود . همچنین پشتیبانی و حمایت و ارائه ی خدمات امدادی به آوارگان مناطق جنگی و مناطق بمباران شده از دیگر خدمات جمعیت بشمار می آید.
عمده فعالیت جمعیت در طول سالهای جنگ ، بصورت پشتیبانی بیمارستانهای صحرایی و تجهیز و اعزام و انتقال كادر پزشكی و امدادگران ویژه جبهه و تأمین خودروهای لازم و هلی كوپتر در شرایط اضطراری و خصوصاً تجهیز و اعزام آمبولانس بوده است .

در مجموع تعداد نیروهای امدادی اعزامی به جبهه از طرف جمعیت 700/95 نفر بوده اند . در بخش فعالیتهای ترابری درطول 8 سال جنگ تحمیلی ، خودروهای امدادی جمعیت تعداد 9230 مورد مأموریت در مناطق جنگی داشته اند . 34% آمبولانس ، 57% كامیون وتریلر و انواع خودرو سنگین و 9% سایر خودروهای سبك ، در این مأموریت ها شركت داشتند .
امداد هوایی سازمان نیز در این دوران ، فعالیت مؤثر و كارآمدی داشته است. مركز امداد هوائی باسه فروند هلی كوپتر، در مجموع طی سالهای جنگ تحمیلی (1359تا 1367) با 1768 سورتی پرواز به مدت 3429 ساعت به عملیات امدادی در جبهه ها پرداخته است . در دی ماه 1366 یك فروند از هلی كوپترهای امداد با 8 سرنشین حامل تیم پزشكان متخصص و جراح عازم منطقه بانه بود كه دچار سانحه شده و پس از سقوط و انهدام ، 2 نفر از سرنشینان آن ، از جمله خلبان آن به شهادت رسیدند .

همچنین اسفند ماه 1366 با از سرگرفته شدن مجدد حملات هوایی رژیم بعثی عراق علیه شهرهای كشورمان در سطحی بسیار گسترده و بمباران و موشك باران مناطق مسكونی شهرها از جمله تهران ، نیروهای امدادی جمعیت برای نجات مصدومین و مجروحین و زیر آوارماندگان اقدامات مؤثری انجام داده اند .
جمعیت هلال احمر در طول سالهای دفاع مقدس تعداد 520 نفر امدادگر شهید ، 2100 نفر امدادگر مجروح و 320 نفر امدادگر آزاده تقدیم كرده است .
با پایان جنگ تحمیلی و آغاز دوران سازندگی كشور ، جمعیت ، آموزش عمومی و آمادگی آحاد جامعه و همچنین تقویت بنیه ی عملیاتی خود برای مقابله با سوانح و بلایای طبیعی رادربرنامه ریزی دراز مدت خود گنجاند .

اساساً بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و تمركز فعالیتهای جمعیت بر امور امدادی ازسال 1360 انبارهای امدادی توسعه یافت و در قالب یك طرح مطالعاتی و تحقیقاتی تحت عنوان شبكه ی پایگاههای امدادی ،جزء برنامه های دراز مدت جمعیت قرار گرفت. پایگاههایی كه تاكنون مورد بهره برداری قرار گرفته اند ، جمعآً بالغ بر 000/200 متر مربع زیر بنا می باشند . در حال حاضر كلیه ی شبكه های امدادی مراكز استانها بر اساس یك برنامه رایانه ای به پایگاه مركزی وصل می باشند .
فعالیتهای ترابری سازمان نیز بعد از انقلاب اسلامی ، خصوصاً با وقوع جنگ تحمیلی ، رشد سریعی یافت و با تكمیل مجتمع امدادی یافت آباد ، دارای ، مراكز متعددی شد و تعداد وسائط نقلیه آن به 3428 دستگاه رسید .
ترابری و حمل و نقل امدادی جمعیت در حال حاضر از نظر تعداد و نوع وسائط نقلیه ، یكی از ناوگان بزرگ حمل و نقل كشور در زمینه های امدادی محسوب می شود و برای عملیات درون مرزی و برون مرزی به حد خود كفایی رسیده است . در حال حاضرتعدادوسائط نقلیه ی امدادی جمعیت بر حدود 3000 دستگاه می باشد .

در بخش امداد هوایی نیز ، در حال حاضر ، 9 نفر نیروهای متخصص با سه فروند هلی كوپتر از نوع 205 مشغول خدمات امدادی هستند .
اما مهمترین موارد حضور سازمان امداد در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی را باید با حضور در دو عملیات گسترده ی ملی و بین المللی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران ، یعنی زلزله سال 1369 مناطق گیلان و زنجان ، بحران آوارگان عراقی در سال 1370وزلزله بم در سال 1382 مرتبط دانست . حضور عملیاتی مؤثر و كارآمد نیروهای امدادی جمعیت بویژه در این سه سانحه و بحران بود كه جایگاه ویژه ی جمعیت هلال احمر ایران در سطح جهان را برای اولین بار ، بعنوان یكی از جمعیت های شاخص جهان در زمینه امداد مطرح كرده است .

امداد رسانی و كمكهای اولیه
________________________________________
امداد رسانی و كمكهای اولیه

تاریخچه

Henry Dunant

در 24 ژوین 1984 نام شهر كوچكی به اسم Solferino در استان Mantoue واقع در شمال ایتالیا در تاریخ برای همیشه ثبت شد. این در زمانی بود كه ارتش franco-pemontaise به سركردگی ناپلیون سوم اطریشیان را شكست داد. این جنگ خونین هزاران مجروح داشت كه معالجه نكردن انان منجر به مرگشان شد.
یك سویسی به نام Henry Dunant كه شاهد این تراژدی بود به كمك افراد محلی در صدد كمك به مجروهان برامد. او بدون تعصب و تبعیض به یاری مجروهان هر دو سپاه شتافت. اولین داوطلبین این كمك به مجروهین جنگی فریاد میزدند Tutti fratelli یعنی ما همگی برادریم.
Henry Dunant در بازگشت اولین خبر جنگی خود را به نام خاطره ای از سولفرینو نوشت و در ان نفرت انگیز بودن جنگ را خاطر نشان كرد.
از ان زمان به بعد هزارن فرد سرباز یا غیر سرباز و زندانیان حق این را یافتند تا برای اینكه لحظات ازمایشهای سخت و دردها كمتر ظالمانه باشند از این حركت برادرانه یا كمك برخوردار شوند.
ایده Henry Dunant منجر به تشكیل كمیته ای 5 نفره در سویس برای بررسی امكانات اجرای عملیات كمك رسانی به مجروحین جنگی شد.یك كنفرانس بین امللی در ژنو انجام شد و 16 كشور كه یكی از انها كشور فرانسه بود در این كنفرانس حضور یافتند. انان تصمصم گرفتند كه در هر كشور كمیته های كمك رسانی تشكیل دهند و یك نشان و علامت نیز برای این كمیته ها انتخاب كردند : صلیبی سرخ بر زمینه ای سفید.
این دولتها همچنین قوانینی بین المللی در مورد اسرای جنگی كه در جنگ شركت نمی كنند وضع كردند كه تحت عنوان كنوانسیون ژنو كه اولین انها در 22 اوت 1864وضع شد معروفند.
جایزه صلح نیز توسط كارخانه دار سویدی (1833-1896) Alfred Bernhard Nobel ایجاد شد و در قوانین ان قید شده بود كه این جایزه میبایست هر سال به افرادی كه در برادری بین ملت ها سهم بسزایی داشته و تلاش كرده اند اهدا شود.

تنها جایزه صلح نوبل در زمان جنگ جهانی اول در سال 1917 به كمیته بین المللی صلیب سرخ اهدا شد و همچنین در سال 1944 این كمیته به خاطر تلاش بی وقفه در طول جنگ جهانی دوم باری دیگر جایزه صلح نوبل را دریافت كرد.
در سال 1963 یا صدمین سال تاسیس صلیب سرخ جایزه صلح نوبل به كمیته بین المللی صلیب سرخ و مجمع متحد صلیب سرخ و هلال احمر كه امروزه فدراسیون بین المللی مجتمع صلیب سرخ و هلال احمر میباشد تعلق گرفت.

انچه كه صلیب سرخ به هنگام بروز حادثه توصیه میكند :

بخش اول

1- به هنگام بروز حادثه

پیشگیری از بروز حادثه ای جدید در محل از كارهای مهم میباشد.
به هنگام بروز حادثه در خیابان یا جاده محل حادثه را همانند تصویر زیر با گذاشتن بالیز محدود كنید.
اگر حادثه برق گرفتگی میباشد بلافاصله برق را قطع كنید.
حادثه را به پلیس و یا اتش نشانی و پزشك اطلاع دهید. همیشه شماره تلفن ارگانیزمهای اینچنین و سرویس اورژانس بیمارستانها و یا امبولانس را در نزدیكی تلفن و یا در كیف خود داشته باشید.
به انان ادرس دقیق محل وقوع حادثه و تعداد نفرات و وضعیت انان و كمكهای اولیه ای را كه انجام داده اید را اطلاع داده و فراموش نكنید كه شماره تلفن خود را نیز بدهید.

2 – امداد و كمكهای اولیه :

در صورت بروز خونریزی فرد را به حالت خوابیده نگاهداشته و با قدرت هر چه تمامتر با كف دست به روی محل خونریزی تا رسیدن كمك فشار دهید. فراموش نكنید كه برای اینكار از دستكش پلاستیكی یا كیسه پلاستیكی در صورت نداشتن دستكش و یانظایر ان استفاده كنید . این برای پیشگری از سرایت احتمالی بعضی بیماریها توسط خون مبتلا به ان بیماری میباشد. دراز كردن فرد برای جلوگیری از بیهوشی و اغما به دلیل از دست دادن زیاد خون میباشد.
سه چیز را همیشه به خاطر داشته باشید :

-هرگز مصدوم را ایستاده نگاه ندارید
-هرگز سعی نكنید تا جسمی خارجی را كه در داخل جراحت میباشد خارج كنید
-هرگز ولو مصدوم از شما تقاضا كرد به او اب و غذا ندهی

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


دانلود تحقيق در مورد بسيج دانش آموزي در word
قیمت : 69,700 تومان

درگاه 1

Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky