عنوان : مقاله خانواده و نقش آن در ابراز محبت و مهرورزي در word
قیمت : 59,700 تومان
توضیحات در پایین همین صفحه

درگاه 1

توجه : دریافت شماره تلفن همراه و آدرس ایمیل صرفا جهت پشتیبانی می باشد و برای تبلیغات استفاده نمی شود

هدف ما در این سایت کمک به دانشجویان و دانش پژوهان برای بالا بردن بار علمی آنها می باشد پس لطفا نگران نباشید و با اطمینان خاطر خرید کنید

توضیحات پروژه

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله خانواده و نقش آن در ابراز محبت و مهرورزي در word دارای 45 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله خانواده و نقش آن در ابراز محبت و مهرورزي در word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه و مقالات آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي مقاله خانواده و نقش آن در ابراز محبت و مهرورزي در word،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد


بخشی از متن مقاله خانواده و نقش آن در ابراز محبت و مهرورزي در word :

خانواده و نقش آن در ابراز محبت و مهرورزی:

پیشگفتار

مهر و محبت یكی از برترین و باارزش ترین گوهرهای وجودی انسان بوده و مهروزی اساس شكل گیری و انسجام جوامع انسانی را تشكیل می دهد. در سایه ی مهر و محبت انسان ها روابط سالم با یك دیگر برقرار كرده و امكان پیشرفت جامعه ی خود را فراهم می آورند. بدون شك وجود مهر و محبت در یك جامعه اطمینان و اعتماد افراد به یك دیگر را افزایش داده و با كاهش تنشها و مشكلات ناشی از آن، تمام توان انسان صرف نیكوكاری و پرداختن به همنوعان خواهد شد.

وجود مهر و محبت و مهرورزی در یك خانواده از مهمترین ویژگی های یك خانواده ی موفق و سالم می باشد. برقراری روابط محبت آمیز بین والدین و همچنین بین والدین و فرزندان و بین فرزندان با یكدیگر می تواند اطمیانی برای پیشرفت كودكان باشد. چرا كه كودكان در سایه ی مهر و محبت می توانند جدای از استرس ها وتنشها و نگرانی ها به فعالیت پرداخته و استعداد های خود را شكوفه كنند. با توجه به اهم مهروزی و نقش خانواده در ابراز مهر و محبت ، این تحقیق به بررسی این موضوع پرداخته است.

1- اهداف

بدون شك خانواده، مهمترین و بینیادی ترین نقش را در شكل گیری افكار، عقاید، نگرش ها، رفتار، شخصیت و نحوه ی زندگی و عملكرد هر فرد دارد. اولین و مهمترین آموزشهایی كه به هر یك از افراد بشر در طول تاریخ داده شده است در درون خانواده شكل گرفته. پدر و مادر به عنوان اولین آموزگاران بشریت، منش ها و اخلاق را به كودك آموخته اند و شخصیت او را تا حد زیادی شكل داده اند. افرادی كه در كودكی از مهر و محبت خانواده برخوردار بوده اند، تحت حمایت خانواده توانسته اند به یك جهانبینی دقیق و صحیح دست یابند و مراحل پیشرفت را طی كرده، باعث ترقی جامعه ی خویش شوند.

مهر و محبت خانواده و تاثیر آن بر پیشرفت فردی و اجتماعی و همچنین تاثیر خانواده در گسترش مهرورزی و تمایل افراد برای ابراز محبت، موضوعی است كه در این پژوهش مورد نظر بوده است.
بدون شك ابراز مهر و محبت به شیوه های مختلف صورت می گیرد و فقط یك موضوع عاطفی و روانی نبوده و به تمام جنبه ها و زوایای زندگی یك فرد مربوط می شود. بنابراین ابراز محبت می تواند به شكل های مختلفی بروز نماید كه مشخص ترین آن تاثیر روانی و عاطفی است، اما درصد بسیار زیادی از ابراز محبت می تواند به صورت جنبه های مادی باشد.

باید توجه داشت كه ابراز محبت باید در تمام جنبه های آن مورد توجه قرار بگیرد، چه مادی و چه معنوی. این تحقیق علاوه بر جنبه های مادی و معنوی ابراز محبت كه معمولاً به صورت آگاهانه در خانواده ها بروز می كند مواردی را كه به صورت غیر آشكار می تواند بر ابراز محبت در خانواده تاثیر داشته باشد مورد بررسی قرار می دهد. به عنوان مثال نقش ساختار خانواده در میزان ابراز محبت و یا تاثیر خانواده های مشكل دار در میزان ابراز محبت و بالعكس (یعنی تاثیر محبت و مهرورزی بر روی ساختار خانواده و بهبود روابط) مورد بررسی قرار گرفته است.

2- پیشینه ی تحقیق

ارتباط بین ساختار خانواده و پیامدهای اخلاقی و رفتاری وهمچنن نحوی تاثیر این ساختارها بر نوع زندگی آینده ی افراد جوان زیاد مورد سوال قرار نگرفته است (McLanahan & Sandefur, 1994; Wu, Cherlin, & Bumpass, 1997). برای بررسی میزان تاثیر عوامل مختلف روحی روانی و یا مادی خانواده بر روی فرزندان میتوان از مقایسه ی ساختارها ی مختلف خانواده گی و تاثیر این ساختار ها استفاده نمود. بررسی ها نشان داده كه خانواده های تك والدی یعنی خانواده هایی كه یكی از والدین (پدر یا مادر) با انها زندگی نمی كنند می تواند ارتباط زیادی با رفتار های مشكل دار جوانان داشته داشته باشد (Dornbusch et al., 1985; Steinberg, 1987).

(البته باید توجه داشت كه در زندگی بسیار پیچیده ی انسان عوامل و شرایط بسیار متنوعی دخالت دارند كه می توانند این نتایج را دگرگون كنند اما در یك جامعه ی آماری می توان تا حدود زیادی احتمال تاثیر هر موضوع را بررسی كرد.) همچنین این نوع ساختار تك والدی خانوادگی ارتباطی تگاتنگ با مشكلاتی مانند استفاده جوانان از مواد مخدر، الكل و تنباكو (Covey & Tam 1990; Stern, Northman, & Van Slyck, 1984)، خود باوری پایین (Parish, 1991)، ترك مدرسه (Astone & McLanahan, 1991)، سن پایین در هنگام ترك خانه (Goldscheider& Goldscheider, 1993) و فعالیت جنسی زود هنگام (Tornton & Camburn, 1987; Wu. 1996) داشته است.

به این علت كه والدین بر فرزندان خود به روشهای گوناگون اثر می گذارند، مكانیسم های تئوریك كه ممكن است اثرات ساختار خانواده بر پیامد های رفتاری فرزندان را نشان دهد، بیشمار است. با این وجود چهار مكانیسم اولیه كه در منابع مختلف درباره ی آنها بحث شده است عبارتند از: وضعیت اقتصادی، اجتماعی سازی والدین، استرس كودكی و رفاه روانشناختی مادری.

3- روش تحقیق
با توجه به گسترده بودن اطلاعات و تحقیقات انجام شده در جنبه های مختلف خانواده و اهمیتی كه این موضوع در دنیای امروزی دارد، می توان از مقالات علمی جدید برای بهبود روابط خانواده و ارتقاء سطح كیفیت روابط خانواده گی استفاده كرد. وجود اطلاعات و مقالات بی شمار در زمینه ی خانواده باعث می شود، تفكیك یك موضوع خواص و بررسی دقیق آن احتیاج به جمع آوری تعداد بسیار زیادی از این گونه مقالات علمی داشته باشد.

از این رو در این تحقیق از تعداد 28 منبع علمی جهت تكمیل اطلاعات استفاده شده است. این تحقیق به روش كتابخانه ای انجام شده است و از مجلات علمی مختلف استفاده شده است. این مقالات بیشتر از كتابخانه های دانشگاه تهران و تربیت مدرس و همچنین از سازمان ملی جوانان تهیه شده و بعد از مطالعه دقیق آنها موضوعاتی كه به طور مستقیم یا غیر مستقیم با مهرورزی ارتباط داشته است انتخاب شده. موضوعات دسته بندی شده و بعد از تكمیل آنها و بیان دیدگاه ها نتیجه گیری در مورد موضوع بیان شده است.

3- ارتباط بین ساختار خانواده بر ابراز محبت و پیامدهای رفتاری جوانان و نوجوانان

والدین بر فرزندان خود به روشهای گوناگون اثر می گذارند، مكانیسم های مختلفی كه ممكن است اثرات ساختار خانواده بر پیامد های رفتاری فرزندان را نشان دهد، بیشمار است. با این وجود چهار مكانیسم اولیه كه در منابع مختلف درباره ی آنها بحث شده است عبارتند از: وضعیت اقتصادی، اجتماعی سازی والدین، استرس كودكی و رفاه روانشناختی مادری. در ادامه به بررسی هر یك از این مكانیسم ها پرداخته شده است. باید توجه داشت كه ساختارهای مختلف اجتماعی و فرهنگی هر جامعه می تواند تاثیرات بسیار زیادی بر نوع اثر ساختار خانواده بر افراد داشته باشد.

3-1 وضعیت اقتصادی:

یكی از عوامل مهم تعیین كننده ی اثر ساختار خانواده بر پیامدهای رفتاری و اجتماعی جوانان، وضعیت اقتصادی خانواده می باشد زیرا ساختار خانواده و وضعیت اقتصادی همبسته هستند و درآمد های پایین پیامدهای منفی برای بچه ها دارد (Dancan & Brooks-Gunn, 1997). اگرچه دور بودن پدر از خانواده، انتظار می رود كه پرداخت های منظمی برای حمایت آنها را موجب شود ولی تقریباً دو سوم مادران تنها هیچ كمكی برای فرزندان دریافت نمی كنند (Sorensen, 1997). خانواده هایی كه سرپرست آنها زن است بیش از پنج بار فقیرتر از خانواده های مزدوج می باشند (Baugher & lamison-White, 1996) و درآمد متوسط آنها حدود یك سوم درآمد این زوجین می باشد.

بچه هایی كه فقر دائمی را تجربه نموده اند با نقص های نموی مواجه هستند (Korenman, Miller, & Sjaastad, 1995). یك دلیل این می تواند باشد كه خانواده های كم درآمد قادر به تامین غذا، مسكن و سایر كالاهای لازم كه برای نمو سالم اجتماعی و شناختی بچه ها می شود، نیستند (Hill et al., 2001). همچنین درآمد خانواده نوع محله ای را كه خانواده ها می توانند زندگی كنند تحت تاثیر قرار می دهد و بچه ها در جوامع پر درآمد، تاثیر مثبت دوستان را دریافت می كنند كه در تحریك رفتار اجتماعی آنها بسیار موثر است (McLanahan & Sandefur, 1994). بعلاوه فقر و فشار اقتصادی می تواند منجر به والدی غیر موثر شود كه پیامد های معكوس برای نمو و تنظیم بچه ها و ابراز محبت به آنها دارد (Dodge, Petit, & Bates, 1994).
3-2 اجتماعی سازی:

خانه برای كودك زمینه ای ایجاد می كند كه در آنجا آموختن و اجتماعی سازی صورت گیرد و جدای از سایر متغییر ها، كیفیت و محیط خانه و بویژه میزان مهرورزی در خانواده نتایج مهمی برای بچه ها دارد. یك محیط خانه ی مناسب مرتبط با فرصتهایی برای یادگیری و آموختن بوده و با گرمی و حمایت احساسی و مهرورزی باعث رشد سالم و نمو بچه ها خواهد شد (Bradley & Rock, 1998).

وقتی كه دو والد در خانه باشند، مسئولیت كنترل بچه ها را تقسیم نموده و تشویق ها و روش های مورد نیاز را ایجاد می كنند. زمانی كه والدین جدا زندگی می كنند والد ساكن اغلب تهیه كننده ی اولیه ی منابع اقتصادی می شود و بنابراین وادار به اعمال محدودیت زمانی برای كنترل و اجتماعی سازی بچه ها می شود. والد غیر ساكن كمتر به فعالیت های بچه ها نزدیك بوده و بنابراین كنش منظم كمتری در فعالیت های روزانه دارد و می توان گفت كه صرف زمان كمتر برای توجه ابراز محبت به فرزندان می تواند میزان اجتماعی سازی را به میزان قابل توجهی كاهش دهد.

3-3 استرس

تئوری استرس بیان می كند كه تغییرات در سازمان خانواده و شرایط باعث ایجاد استرس در زندگی بچه ها می شود. به این دلیل كه تغییرات ممكن است منجر به ایجاد دگرگونی هایی در پویایی خانواده، سازماندهی و نقش هایی شود كه باعث تغییرات رفتاری برای بچه ها و افراد بالغ می شود (Hill et al., 2001). حوادث معین خانواده به علت برخورد و مشاجره ی مشاهده شده بین والدین، تغییرات در تركیب خانه و یا تغییرات در موقعیت مسكونی به طور مستقیم استرس را افزایش می دهد. بچه ها ممكن است در پاسخ به مشكلات خانه، از محیط خانواده زده شده و اجتماعی سازی، مهر و محبت و تربیت كمتری از سوی والدین دریافت نمایند و یا اینكه تحت تاثیرات منفی دوستان قرار گیرند.
بعضی از محققان بیان كرده اند كه فشار تغییر خانواده فزاینده می باشد زیرا هر تعییر نیازمند سازش مجدد می باشد و بنابراین تعداد گذرهای خانواده، پیامدهای منفی بیشتری بر بچه ها دارد (Amato, 1993).

3-4 رفاه روانشناختی مادری:

سلامت روانی مادر مكانیسم دیگری است كه ممكن است مسئول اثرات ساختار خانواده بر رفتار بچه ها و نمرات تست شناختی بچه ها باشد. مادران تنها نرخ های بالاتری از افسردگی و سطوح پایین تری از عملكرد روانشناختی را نسبت به سایر مادران نشان می دهند (McLanahan & Adams, 1987). این امر ممكن است به علت فشار ناشی از تجزیه ی خانواده و یا فشار هر روزه ی سازش و برخورد با مشكلات خانواده و منابع مالی یا اجتماعی محدود شده و یا كمبود محبت باشد. سلامت روانی ضعیف مادران به طور معكوس رفتار فرزندان را تحت تاثیر قرار می دهد (Downey & Coyne, 1990). این ممكن است به علت رفاه روانشناختی كم باشد و یا به علت دید منفی مادران افسرده درباره ی فرزندان كه ممكن است درك او را از مشكلات رفتاری افزایش دهد (Friedlander, Weiss, & Traylor, 1986).

4- مقایسه ی میزان مهرورزی در بین خانواده های دارای فرزند خوانده، دو والدی تنی، مادر تنها، پدر خوانده و مادر خوانده

در این بخش میزان مهرورزی و ابراز محبت و كیفیت روابط خانواده و رفاه در بین ساختار متفاوت خانوادگی با تاكید بر خانواده های دارای فرزند خوانده مورد بررسی قرار می گیرد. محققان این تحقیقات را به چندین روش بررسی نموده اند. غالباً این بررسی ها با مقایسه ی محدوده ی وسیعی از پیامدها برای فرزندان و والدین آنها در خانواده های دو والدی در مقابل خانواده های تك والدی و ناتنی بوده است.ساختار خانوادگی دارای فرزند خوانده یك فرم خانوادگی می باشد كه به طور فزاینده ای در دنیا در حال معمول شدن می باشد.

تعدادی از مطالعات نشان می دهد كه فرزند خواندگی با افزایش احتمال مشكلات رفتاری، نواقص و معایب روانی و سایر پیامد های منفی مرتبط می باشد (Haugaard, 1998) اما بسیاری از مطالعات دیگر هیچ گونه تفاوت مهمی بین كمبود ها ی بچه های واقعی و فرزند خوانده پیدا نكرده اند (Borders, Black, & Pasley, 1998).
اكثر تحقیقات از خانواده های دو والدی به جای سایر انواع معمول خانواده به عنوان پایه ی مقایسه برای خانواده های دارای فرزند خوانده استفاده می كنند. در این قسمت تفاوت های ساختار خانواده در میزان مهرورزی، آسایش روانی و كیفیت روابط فرزند خوانده و والدین در یك نقطه ی زمانی با مقایسه ی آنها با اعضای چهار نوع خانواده دیگر مورد بررسی قرار می گیرد.

این چهار نوع خانواده شامل الف) خانواده های واقعی دو والدی، ب) خانواده های تك مادر كه بعد از طلاق فرزند واقعی بزرگ می كنند، ج) خانواده ی پدر خوانده و د) خانواده ی مادر خوانده. برای توضیح این ساختار های متفاوت خانواده چند دید گاه تئوریك وجود دارد هر یك از این دیدگاه هابه طور متفاوتی بر روی موضوعاتی مانند بدنام سازی اجتماعی این خانواده ها، روابط زیست شناختی و فرایند های خانواده بحث می كنند. هر دید گاه با جزئیات در زیر بحث شده اند.

4-1 بد نام سازی به عنوان یك فاكتور كلیدی:

فرزند خوانده های و والدین آنها اغلب با تبعیض و بد نام سازی مواجه هستند. با توجه به منابع مختلف (Brodzinsky, 1987)روابط فرزند خواندگی اغلب بدنام می شوند. به علت انتظارات اجتماعی، والدین فرزند خوانده ممكن است از نظر نقش های والدی مورد سوال قرار گیرند. بعلاوه فرزند خوانده ها تبعیض قانونی و اجتماعی و رفتار های تبعیض آمیز دیگران را گزارش می كنند. در مواردی مشكلات درمانی گزارش شده است چرا كه فقدان اطلاعات گذشته ی درمانی خویشاوندان واقعی می تواند در درمان و یا پیشگیری از برخی بیماری ها موثر باشد.

خانواده های دارای فرزند خوانده نسبت به سایر ساختار های خانواده بد نام تر می باشند چرا كه بقیه ی ساختار های خانوادگی حداقل شامل یك والد واقعی می باشند و بنابراین در اكثر موارد دارای رفاه پایین تر، كیفیت روابط ضعیف تر و میزان مهر و محبت كمتری دریافت می كنند.

4-2 اجتماعی سازی توسط دو والد به صورت بهینه:

با توجه به تئوری های اجتماعی سازی كه حضور دو والد را برای اجتماعی سازی بهینه ی بچه ها حیاتی می داند، اعضای خانواده های تك والدی بیشتر در خطر می باشند. بسیاری از محققان بیان نموده اند كه اختلافات در میزان منابع اقتصادی بین خانه های تك والدی با خانواده های دو والدی ممكن است مسئول پیامد های نامناسب برای بچه های خانواده های تك والدی باشد. تك والدی طولانی مدت اغلب با عوامل استرس حاد مثل دسترسی كم به حمایت های ابزاری و احساسی رخ می دهد(Thompson & Ensminger, 1989).

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


دانلود مقاله خانواده و نقش آن در ابراز محبت و مهرورزي در word
قیمت : 59,700 تومان

درگاه 1

Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky