توضیحات

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت بررسی اقلیمی ابنیه دارای 71 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت بررسی اقلیمی ابنیه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت بررسی اقلیمی ابنیه

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت بررسی اقلیمی ابنیه

قرار داده شده است

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت بررسی اقلیمی ابنیه :

اسلاید 1 :

عوامل اقلیمی

یك امر كلی كه تقریباً در رابطه با كلیه ساختارهای سنتی ایران صدق می‌كند، همگونی آنها و محیط مسكونی با عوامل اقلیمی است. این مطلب را درسواحل دریای خزر، كرانه خلیج فارس و دریای عمان، دامنه قلل مرتفع و حاشیه كویر مركزی می‌توان به وضوح مشاهده نمود. بافت شهری، فرم بنا و نوع مصالح در هر یك از این مناطق در تطبیق كامل با شرایط اقلیمی می‌باشند.

عواملی كه بر شرایط اقلیمی یك منطقه تأثیر می‌گذارد شامل زاویه تابش خورشید، عرض جغرافیایی یعنی دوری یا نزدیكی از خط استوا، شدت جریان و جهت بادهای فصلی، وجود آب،‌رطوبت گیاه در منطقه و بالاخره ارتفاع از سطح دریا و ناهمواریهای سطح زمین است كه در اینجا اهمیت هر یك توضیح داده خواهد شد.

اسلاید 2 :

1ـ خورشید

كره زمین دارای محور دوران ثابتی است كه نسبت به خط عمود بر صفحه گردش زمین به دور خورشید ْ5/23 درجه انحراف دارد. از آنجائیكه این انحراف محور، نقاط مختلفی از كره زمین را در فصول مختلف مقابل خورشید قرار می‌دهد، لذا حرارت و آب و هوای كره زمین درهر منطقه بنابر زاویه تابش خورشید نسبت به زمین فرق می‌كند و این مطلب باعث ایجاد فصول مختلف در هر ناحیه از كره ارض می‌شود. (شكل 1)

اسلاید 3 :

در اول دیماه نقطه جنوبی محور یعنی قطب جنوب رو به خورشیداست و نیمكره جنوبی در فصل تابستان قرار می‌گیرد. در اول فروردین و اول مهرماه نقاط جنوبی و شمالی محور نسبت به خورشید به صورت موازی قرار می‌گیرند و شب و روز در هر دو نیمكره مساوی هستند. یعنی دوازده ساعت روز و دوازده ساعت شب می‌باشد. در این حالت هر دو نیمكره نسبت به خورشید اعتدال قرار دارند كه یكی در «اعتدال بهاری» و دیگری در «اعتدال پائیزی» است. دراول تیرماه نقطه شمالی محور یعنی قطب شمال رو به خورشید است و نیمكره شمالی در فصل تابستان و نیمكره جنوبی در فصل زمستان می‌باشد كه اولی را «انقلاب تابستانی» و دومی را «انقلاب زمستانی» گویند.

اسلاید 4 :

به دلیل انحراف محور زمین، زاویه تابش آفتاب نسبت به زمین و همچنین مكان طلوع و غروب آفتاب در فصول مختلف فرق می‌كند. (شكل 2)  به عنوان مثال در شهر تهران آفتاب در زمستان از سمت جنوب شرقی طلوع و در جنوب غربی غروب می‌كند. جهت مشخص نمودن موقعیت خورشید در ساعات مختلف روز و فصول گوناگون، باید زاویه تابش و جهت تابش آفتاب مشخص باشد.

زاویه تابش: زاویه‌ای است كه شعاع تابش خورشید با سطح افق می‌سازد (از صفر تا نود درجه)

جهت تابش: زاویه‌ای است كه تصویر شعاع تابش خورشید بر روی زمین با خط شمال و جنوب می‌سازد. شمال صفر درجه و جنوب صد و هشتاد درجه در نظر گرفته شده است (شكل 2-1).

زاویه تابش آفتاب در زمستان كمتر و در تابستان بیشتر است. برای شهر تهران كه در نیمكره شمالی واقع شده، زاویه تابش آفتاب هنگام ظهر در ماههای مختلف سال مطابق جدول 1 می‌باشد.

اسلاید 5 :

قرار دادن اكثر بازشوها و پنجره‌های بزرگ در قسمت جنوبی ساختمان و حفاظت از این پنجره‌ها در مقابل آفتاب تابستان به وسیله سایه‌بان و یا ایوان از خصوصیات اكثر ساختمانهای سنتی و جدید ایران است.

توجه به دیوار جنوبی ساختمان و استفاده از انرژی خورشیدی برای تأمین حرارت در ساختمان اساس كار بناهایی است كه به نام «ساختمانهای خورشیدی» معروف است. تحقیق و مطالعه بر روی اینگونه ابنیه درسنوات اخیر بسیار گسترش یافته و در كشورهای غربی تعداد زیادی از این قبیل ساختمانها احداث شده است.

اسلاید 6 :

چنانچه از این جدول مشخص میشود، زاویه تابش آفتاب در تابستان هنگام ظهر تقریباً عمودی است ولی در زمستان آفتاب با زاویه كمتری می‌تابد. از این خاصیت در ضلع جنوبی ساختمان می‌توان استفاده كرد. با قرار دادن یك سایه‌بان بالای پنجره‌های این ضلع، میتوان از ورود تابش آفتاب و گرم شدن ساختمان در تابستان جلوگیری نمود. اما در فصل زمستان كه احتیاج به حرارت خورشید می‌باشد، به دلیل اینكه زاویه تابش آفتاب كمتر است، تابش خورشید به داخل اطاق نفوذ می‌كند. (شكل 3)

نحوه كار این ساختمانها بدین صورت است كه در طی روز ازآفتاب انرژی حرارتی كسب میشود. این انرژی در اجسام یا مایعاتی مانند آب كه ظرفیت خوب جذب حرارت دارند و به تدریج حرارت پس می‌دهند، ذخیره می‌گردد. برای ذخیره حرارت به طور كلی از بشكه‌های آب استفاده می‌شود یا از مصالح بنائی كه برای ساخت بنا بكاررفته است. این مواد كه مانند یك خازن حرارتی عمل می‌كنند، در طی روز باید تحت تابش مستقیم آفتاب باشند و از آفتاب كسب حرارت كنند. در شب هنگام كه حرارت محیط كاهش می‌یابد، این مواد كماكان حرارت روز را در خود حفظ كرده‌اند و به تدریج این حرارت و گرما را به فضای ساختمان منتقل می‌كنند. هنگام سحر تقریباً تمام حرارت ذخیره شده از دست رفته وكسب حرارت از خورشید مجدداً شروع می‌شود.

اسلاید 7 :

در اینجا ذكر این نكته ضروری است كه هر چه آفتاب نسبت به سطحی عمودی‌تر بتابد، مقدار انرژی كسب شده توسط آن سطح بیشتر خواهد بود. دلیل اصلی اینكه نور و حرارت آفتاب ظهر شدیدتر از سحر و غروب است، به همین خاطر میباشد. لذا جهت استفاده از انرژی خورشیدی در طراحی، معمار باید موقعیت خورشید در اسمان (زاویه و جهت تابش) * و جهت قرارگیری وجوه مختلف ساختمان نسبت به آنرا بداند.

اسلاید 8 :

درفصل تابستان كه خورشید تقریباً عمودی می‌تابد، بام ساختمان بیش از سایر سطوح انرژی كسب می‌كند. در فصل زمستان نیز چون خورشید مایل می‌تابد، دیوار جنوبی ساختمان بیش ازسایر سطوح انژی كسب می‌كند. دیوارهای شرقی و غربی در تابستان تقریباً دو برابر زمستان انرژی خورشیدی جذب می‌كنند و این به دلیل آن است كه آفتاب مسیر طولانی‌تری می‌پیماید و مدت بیشتری به دیوارهای شرقی و غربی می‌تابد (اشكال 2 و 4). در تابستان قسمتهایی از ساختمان كه بیشتر در مقابل تابش آفتاب قرار دارند (پشت بام و دیوارهای شرقی و غربی) باید در مقابل انرژی حرارتی خورشید محافظت شوند. در زمستان كه امكان كسب بیشترین انرژی از طریق دیوار جنوبی و پشت‌بام می‌باشد، باید به وسیله پنجره و دیگر وسایل حداكثر استفاده از انرژی خورشیدی صورت گیرد (شكل 5).

مطلبی كه به خصوص در مورد ساختمانهای یك طبقه باید مورد توجه قرارگیرد این است كه در این ساختمانها سطح بام تقریباً برابركلیه سطوح جانبی است. بنابراین حفاظت این قسمت ازساختمانها در مقابل تابش آفتاب در تابستان، خصوصاً در مناطق گرم، امری ضروری است. به علاوه در صورت امكان باید در مناطق سرد ازبام جهت كسب انرژی خورشیدی هنگام زمستان استفاده شود.

اسلاید 9 :

بهترین طرز قرارگیری ساختمان در مقابل آفتاب در جهت شرقی ـ غربی است. یعنی طول ساختمان باید در این جهت و عرض بنا در جهت محور شمالی ـ جنوبی باشد. زیرا دیوار جنوبی در زمستان بیشترین مقدار انرژی را كسب میكند و این دیوار را توسط سایه‌بان می‌توان در تابستان محافظت نمود. دیوارهای شرقی ـ غربی كه در تابستان مقدار بسیار زیادی انرژی كسب می‌كنند، باید حتی المقدور سطح كمتری داشته باشند. همچنین بهتر است كه این دیوارها زیر سایه درختان و یا ساختمانهای جانبی قرارگیرند.

از آنجائیكه در طی روز در اثر تابش آفتاب درجه حرارت محیط افزایش می‌‌یابد و هوا و محیط اطراف ساختمان در بعدازظهر، گرمتر از صبح هنگام می‌باشد، لذا بهتر است جهت ساختمان قدر رو به شرق بچرخد تا آفتاب تابستان كمتر بطور مستقیم به سطح غربی ساختمان بتابد (شكل 5).

اسلاید 10 :

2ـ1ـ بـــاد

اختلاف درجه حرارت و فشار هوا، به علاوه دوران  كره زمین باعث جابجایی هو و در نتیجه باد می‌شود. به دلیل اینك باد با خود ابرهای باران‌زا و باران كه لازمه حیات است را به ارمغان می‌آورد، بدون وجود باد، زندگی در روی كره زمین برای بشر غیر ممكن است.

در ایران ابرهای باران‌زا از طرف دریای مدیترانه و اقیانوس هند می‌آیند. جریان باد دیگری هم از سمت شمال می‌وزد كه با خود سرمای زیاد به همراه دارد. در جنوب ایران بادهای صحرایی عربستان می‌وزد كه مانع تجمع ابرهای باران‌خیز در این منطقه می‌شود.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky