توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد سرزمین و موقعیت استان زنجان دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد سرزمین و موقعیت استان زنجان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد سرزمین و موقعیت استان زنجان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد سرزمین و موقعیت استان زنجان :

سرزمین و موقعیت استان زنجان

موقعیت :
استان زنجان در قسمت شمال غربی کشور جمهوری اسلامی ایران بین عرض جغرافیایی 35 درجه و 35 دقیقه تا 37 درجه و 15 دقیقه شمالی و طول جغرافیایی 47 درجه تا 49 درجه و 28 دقیقه شرقی از نصف النهار گرینویج واقع شده است. این استان به هفت استان محدود می شود و به صورت گلوگاهی اتصال دهنده استانهای شمال با شمال غربی و غرب محسوب می شود، استانهای همجوار شامل استان اردبیل، استان گیلان، استان قزوین، استان همدان، استان کردستان، استان آذربایجان شرقی و استان آذربایجان.

تقسیمات کشوری :
این استان دارای 7 شهرستان، 16 بخش، 16 شهر و 974 روستای دارای سکنه می باشد و برابر با 34/1 درصد از مساحت کشور معادل 22164 کیلومتر مربع می باشد.
آب و هوا و عوارض طبیعی :
اقلیم استان متأثر از توده های هوایی، مدیترانه ای، قطبی و خزری بوده و بر این اساس سه ناحیه آب و هوایی سردسیر یا منطقه کوهستانی در شهرستانهای زنجان، ماهنشان، ابهر، خدابنده، خرم دره و ایجرود و ناحیه معتدل در قسمتی از شهرستانهای خدابنده و زنجان بوده و ناحیه نیمه گرمسیر در دره طارم می باشد.

دو رودخانه مهم قزل اوزن و ابهررود در حوزه های آبریز موجود در استان جریان دارد.
2 ) جمعیت و نیروی کار و سواد :
جمعیت استان براساس برآورد در سال 1383 معادل 1004 هزار نفر می باشد. این رقم در سال 1375 براساس سرشماری نفوس و مسکن 901 هزار نفر بوده است. میزان شهرنشینی در دوره 83 – 1375 نیز از 1/50 درصد و به 8/56 درصد تحویل پیدا کرده است سهم جمعیتی استا

میزان با سوادی در سال 1383 براساس برآورد 83 درصد در کل استان و نقاط شهری و روستائی به ترتیب 93 و 73 درصد می باشد.
3 ) تولید :
استان زنجان در یکی از مستعدترین مناطق جغرافیایی کشور واقع شده است و براساس مزیت های نسبی موجود دارای نقش اقتصادی در حال رشد در کشور می باشد که با فراهم شدن زیرساختهای اقتصادی امکان ایفای نقش به مراتب بالاتر نیز در دهه های آتی وجود دارد.
محصول ناخالص داخلی به قیمت بازار (GDPR) استان زنجان در سال 1382 به میزان 5/10531 میلیارد ریال بوده که معادل 9/0 درصد تولید ناخالص کشور می باشد با توجه به اینکه استان زنجان فعالیت نفت خام و گاز طبیعی ندارد بنابراین با کسر این فعالیت از کل تولید ناخالص داخلی سهم استان زنجان 06/1 در سال 82 خواهد بود.
سهم بخش های اقتصادی استان در تولید ناخالص داخلی بیانگر نوع و جهت گیری توزیع فعالیتهای اقتصادی استان می باشد. سهم بخش و خدمات استان معادل 1/48 درصد، بخش صنعت و معدن 8/19 درصد و بخش کشاورزی 5/23 و ساختمان و آب و برق و گاز نیز 6/6 درصد می باشد (مانده رقم مربوط به مالیات بر واردات می باشد).
4 ) تجارت خارجی :
بازرگانی :

استان زنجان به لحاظ همجواری با استانهای مرزی و نزدیکی به مبادی ورود و صدور کالا به ویژه کشورهای آسیایی میانه، قفقاز، ترکیه و عراق و استقرار بر محورهای ترانزیتی تهران – اروپا – خطوط راه آهن شمال غرب کشور – آزاد راه تبریز و نیز نزدیکی به عمده ترین کانونهای صنعتی، معدنی، بازرگانی، کشاورزی و جمعیتی کشور، دارای موقعیتی بی بدیل و استراتژیک در منطقه بوده و از پتانسیلهای لازم جهت تبدیل شدن به قطب مهم و فعال بازرگانی کشور برخوردار می باشد.

از سوئی دیگر اجرای برنامه ها و سرمایه گذاریهای عظیم در منابع آب و خاک و انرژی از سوی دولت در منطقه و قرار گرفتن استان در مسیر خطوط انتقال مواد و فرآورده های فسیلی (نفت و گاز) و خطوط برق و همچنین سرمایه گذاریهای کلان بخش خصوصی داخلی و خارجی در صدها پروژه بزرگ و متوسط و کوچک در گروههای صنعتی، معدنی، کشاورزی، صنایع دستی، صنفی، دام و

آبزیان و سوق یافتن سرمایه ها به سوی حوزه تجارت خارجی.
و نیز اجرای برنامه های آموزشی مختلف علمی و کاربردی به منظور ارتقاء دانش تحصیلی و تجربی، وجود مراکز و خدمات متعدد علمی به ویژه مرکز رشد فن آوری اطلاعات IT ، وجود سازمانهای اقتصادی فعال : اتاق بازرگانی، گمرک و پایانه صادراتی، وجود شعبه سازمان بورس کشور در استان، وجود شعبات ارزی در بانکهای عامل و مهمتر از همه وجود مرکز نمایشگاههای بین المللی در استان به عنوان مکمل صنعت نمایشگاهی کشور، زیر ساختهای لازم جهت ظهور و بروز یک جهت توسعه ای را مهیا ساخته و افقهای بسیار روشن و شفاهی را در امر تجارت و بازرگانی استان می گشاید.
بدین ترتیب اهداف و سیاستهای توسعه استان زنجان با تعیین اولویتهای سرمایه گذاری در چشم انداز بلند مدت توسعه ملی و جهت گیری آمایش سرزمین با توجه به ویژگی، مأموریتها و وظایف اصلی استان به ترتیب بر پایه توسعه صنعت و معدن، کشاورزی و استفاده حداکثر از قابلیتهای بازرگانی و گردشگری استان با حمایت هدفمند از صادرات کالاهای غیرنفتی و با تکیه بر توسعه امکانات و خدمات نوین بازرگانی و بهره گیری از مزیتهای تولیدی و فضائی و همچنین توسعه و ارتقاء خدمات برتر در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی استوار خواهد بود.
5 ) زیر بناها :
استان زنجان به دلیل قرارگیری در منطقه شمال غرب کشور از زیربناهای نسبتاً تجهیز شده ای برای پشتیبانی تولید و سرمایه گذاری برخوردار است که در ذیل، مهمترین مزیت های نسبی بخش حمل و نقل و انرژی ارائه می شود.
حمل و نقل :
• واقع شدن در محور ترانزیتی تهران – اروپا و آسیای مرکزی.
• استقرار بخشی از خط آهن تبریز – جلفا در استان.

• وجود فرودگاه در مرکز استان.
• قرارگرفتن در مسیر خطوط انتقال مواد و فرآورده های نفت و گاز و برخورداری از مخازن نفتی.
• وجود ظرفیت های نسبتاً مناسب بین منطقه ای جهت حمل و نقل جاده ای کالا و مسافر در استان.
انرژی :

• وجود پست توزیع فشار قوی در منطقه که تأمین انرژی مطمئن و پایدار از پنج نیروگاه را ممکن می نماید.
• وجود کارخانجات مرتبط با صنعت برق در منطقه و نیروهای متخصص در طراحی و توسعه و تجهیزات شبکه در استان.
• احداث چهار واحد نیروگاه سیکل ترکیبی.
6 ) آموزش و نیروی انسانی :
استان زنجان به دلیل جوانی جمعیت آن همانند کشور، دارای ظرفیت نیروی انسانی جوان و اموزش دیده و در حال آموزش می باشد. در حال حاضر نزدیک 250 هزار دانش آموز و 32 هزار دانشجو در

استان در حال آموزش می باشند.
مراکز آموزش فنی و حرفه ای نیز در استان فعال بوده و زمینه سرمایه گذاری در این حوزه آموزشی نیز فراهم شده است. دانشگاههای موجود استان به تعداد 9 واحد نیز دارای رشته های متنوع و در حال گسترش بوده و در کنار آموزشگاههای فنی در حال ارائه خدمات آموزش عالی هستند.
7 ) اصلی ترین قابلیت عمومی استان به شرح زیر می باشد :
1 ) بهره مندی از موقعیت مکانی و جغرافیایی ممتاز به عنوان گلوگاه متصل کننده غرب و شمال غرب کشور با شمال با توجه به استقرار در کریدور شمال – جنوب و واقع شدن در محدوده شعاع 120 کیلومتری پایتخت.
2 ) وجود زیرساختهای صنعتی تجهیز شده در قیاس ملی و منطقه ای و توان جذب سرریزهای صنعتی پایتخت.
3 ) برخورداری از تنوع اقلیمی و پتانسیل های مطلوب (آب و خاک) در کشت و تولید محصولات زراعی – باغی.
4 ) برخورداری از پتانسیل بالای آب های سطحی.
5 ) وجود ذخایر و منابع قابل توجه سرب و روی و کانی های غیرفلزی.
6 ) نزدیکی به عمده ترین کانون های جمعیتی و قطب های صنعتی کشور و وجود بازار مصرف برای محصولات کشاورزی و صنعتی استان در کشور.

7 ) برخورداری از زمینه های مناسب فرهنگی و جاذبه های گردشگری تاریخی، طبیعی و اکوتوریسم.
8 ) بهره مندی از شبکه ارتباطی تجهیز شده در محور ترانزیت.
9 ) زمینه گسترش خدمات بازرگانی با تأکید بر ترانزیت، تخلیه و باز توزیع کالا.
10 ) وجود مراکز دانشگاهی متعدد و احراز قطب علمی در رشته فیزیک کشور.
استان زنجان با مساحتی حدود 22164 مترمربع حدود 34/1 درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده است و در حال حاضر دارای 7 شهرستان، 16 بخش، 16 شهر و 46 دهستان می باشد. این استان با داشتن امکانات زیربنایی نظیر فرودگاه، راه آهن، گمرک و همچنین قرارگیری در مسیر ترانزیت بستر مناسبی جهت رشد و توسعه سرمایه گذاری می باشد.

امکانات زیربنایی :
منابع آب :
منابع آب استان تعداد تخلیه سالانه
(میلیون مترمکعب)
قنات 723 120
چشمه 5064 368
چاه عمیق 1313 198
چاه نیمه عمیق 6301 157

ظرفیت تأمین، تولید و فروش آب در نقاط شهری تحت پوشش شرکتهای آب و فاضلاب در سال 82
ظرفیت تأمین
(لیتر بر ثانیه) تولید (هزار مترمکعب) فروش
(هزار مترمکعب)
2350 49466 35606

برق :
مقدار فروش برق شرکتهای برق منطقه ای بر حسب نوع مصرف در سال 82 (مگاوات ساعت)
تعرفه آزاد : 5229
جمع خانگی عمومی کشاورزی صنعتی تجاری روشنایی معابر

3442033 800522 278968 427901 1693279 12349 112643
گاز :
انواع اشعاب گاز موجود تا سال 82
جمع خانگی – تجاری صنعتی
65751 71360 141

راه :
واحد : کیلومتر
راههای اصلی راههای فرعی راه آهن
370 5/501 200

جنگل :
مساحت جنگل ها (هکتار) نوع درختان جنگلی
طبیعی 92000
دست کاشت 13500 ارس، ولیک، بلوط

سطوح جنگل مربوط به استان قزوین در استان زنجان مستتر است و از طریق پروژه تهیه نقشه پوشش گیاهی در حال برآورد جدید می باشد.
کشاورزی (با تأکید بر کاربری صنعتی ) :
محصولات عمده : گندم، جو، شلتوک، نخود، لوبیا، عدس، چغندرقند، دانه های روغنی، سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی، هندوانه، خیار و انواع نباتات علوفه ای می باشد که میزان 685083 تن از محصولات فوق در زمینهای زیر کشت آبی و 394734 تن در زمینهای زیر کشت دیم تولید می گردد که در مجموع 95085 هکتار زیر کشت آبی و 438339 هکتار زیر کشت دیم قرار دارد.
تعداد (هزار رأس) مرغداری گوشتی مرغداری تخمگذار

بز و بزغاله گوسفند و بره گاو و گوساله تعداد ظرفیت (هزار قطعه) تعداد ظرفیت
(هزار قطعه)
175150 108424 20254 109 29146 12 4977

دامداری و پرورش طیور :
معادن :
استان زنجان به لحاظ وجود رخدادهای گوناگون زمین شناسی دارای کانسارهای متنوعی نیز می باشد و از نظر داشتن ذخائر غنی فلزی دارای اهمیت است. بزرگتریم معدن سرب و روی خاورمیانه و تنها معدن در کشور و معدن منحصر به فرد پیکرومریت در این استان قرار دارد.
ذخائر متعدد سنگهای تزئینی گرانیتی، مس، آلومینت، براسیت، سولفات منیزیم و پتاسیم،

سیلیس، انواع خاکهای صنعتی، نمک، منگنز، سنگ آهن، سنگ چینی، سنگ لاشه، مرمریت، تراورتنف زغال سنگ، پرلیت و مصالح ساختمانی نشان دهنده فراوانی و تنوع مواد معدنی این استان می باشد. که از این میان مهمترین معادن فعال استان شامل معدن سرب و روی انگوران، سلیس قزلجه سلیس شورین، معدن بر قره گل، معدن فلدسپات مغانلو 1 و 2 می باشد.
در قوس ماگمایی کوههای طارم مواد معدنی زیر نیاز به توجه خاص دارند :

مس، طلای آبی ترمال و مس پورفیری، سرب و روی، سنگهای تزئینی گرانیتی.
در کوههای سلطانیه و فرو نشست آن می توان به ذخایر معدنی زیر اشاره کرد :
سرب و روی انگوران و علم کندی (بزرگترین معادن خاورمیانه)، کرومیت و منیزیت و آزبست، وجود معدن منحصر به فرد بر در منطقه، پتاس سنگی، انواع خاکهای صنعتیف فلدسپات سدیک، فسفات، زغال سنگ، کائولن، آهن، نمک.
اطلاعات کلی (در سال 83 ) :
تعداد معاون تعداد میزان
فعال غیرفعال درحال تجهیز کل پرسنل استخراج واقعی
(تن) ذخیره قطعی

(هزار تن)
63 28 0 91 811 1058447 247469

ارزش افزوده ایجاد شده معادن در حال بهره برداری استان در سال 83 معادن 70619 میلیون ریال بوده است.
صادرات در بخش معدن به صورت مستقیم وجود ندارد، ولی مواد به صورت غیرمستقیم توسط کارخانه ها فرآوری شده و صادر می گردد.
طرحهای عمرانی و اکتشافی (سال 1383 ) :
ردیف عنوان طرح محل اجرا

1 اکتشاف ژنوشیمیایی سیستماتیک ناحیه ای برکه های 100000 : 1 ماسوله طارم
2 اکتشاف ژنوشیمیایی نیمه تفضیلی طلا در شمال چنگوری خدابنده

مزیت ها :
1 ) وجود منابع غنی و متنوع معدنی و کشاورزی.
2 ) وجود محصولات کشاورزی متنوع و شرایط مناسب اقلیمی و اراضی مستعد کشاورزی.
3 ) قرارگیری بر محور ترانزیتی تهران – تبریز – اروپا و آسیای میانه هم از طریق جاده و هم توسط راه آهن و سهولت در حمل و نقل کالاها و خدمات.
4 ) وجود مزیت نسبی در تولید برخی از صنایع دستی.
5 ) وجود امکانات زیربنایی مناسب از جمله خطوط انتقال برق فشار قوی، خطوط لوله، انتقال نفت خام و فرآورده و فرآورده های نفتی و شبکه گاز رسانی.
6 ) مجاورت با بازارهای عمده مصرف مرکز، شمال و شمال غرب کشور.
7 ) وجود نواحی و شهرکهای صنعتی در تمام شهرستانهای استان.
8 ) وجود پتانسیل آبی نسبتاً فراوان.
توسعه صنعتی و معدنی استان از نظر آمایش سرزمین :
• بیشترین میزان سرمایه گذاری به ترتیب در رشته های ساخت منسوجات، ماشین آلات و دستگاههای برقی، ساخت فلزات اساسی، ساخت مواد و محصولات شیمیایی، محصولات غذایی و آشامیدنی بوده است.
• همچنین بیشترین اشتغال ایجاد شده به ترتیب در زمینه های ساخت منسوجات، محصولات غذایی و آشامیدنی، ماشین آلات و دستگاههای برقی، سایر محصولات کانی غیرفلزی، ساخت فلزات اساسی بوده است. جرود انجام شده است همچنین بیشترین اشتغال ایجاد شده در شهرستان زنجان و کمترین اشتغال ایجاد شده در شهرستان زنجام و کمترین اشتغال ایجاد شده در ایجرود بوده است.
مشخصات واحدهای صنعتی :
تا پایان شش ماهه اول سال 84 در استان زنجان تعداد 673 واحد صنعتی فعال وجود داشته است. که میزان سرمایه ثابت آنها 4618/575 میلیارد ریال و مجموع اشتغال آنها

26915 نفر بوده است. براساس آخرین اطلاعات مندرج در سالنامه آماری کشور، ارزش ا

فزوده فعالیت صنعتی کارگاههای ده نفر کارکن و بیشتر استان زنجان در سال 80 معادل 1095415 میلیون ریال بوده است که 26/1 درصد ارزش افزوده فعالیت صنعتی کل کشور را شامل می شود.
واحدهای بزرگ صنعتی استان شامل :
شرکت ملی سرب و روی ایران، شرکت زرین روی، ایران ترانسفو، سیم و کابل ابهر، الیاف هامون، ماد بافت، نخیران، صائین بافت، پرتکمیل، نیک ریس، پرریس، پارس دکور، فرش سهند، ابهر بافت، نساجی رازی، تولیدی و صنعتی فرتاب، ابهر ریس، گلریس، نخ تایر صبا، تکمیل اندود، صنایع مس زنجان، صنایع پلاسیتک پوشینه، ابهر پلاست، راهان توان و نورین تاب می باشد.
محصولات عمده تولیدی استان شامل :
شمش روی، شمش سرب، شمش نقره، مات مس، ترانسفورماتورهای قدرت و توزیع، انواع سیم و کابل، mdf ، الیاف پلی پروپیلن، الیاف پلی استر، نخ بی سی اف، نخ هایباک، رنگرزی، چاپ و تکمیل انواع پارچه، تولید انواع پارچه، تولید انواع منسوج نبافته و اسپان لس، فرش ماشینی، نخ فرش ماشینی، مقاطع فلزی، انواع فیلم پلاستیکی، طناب پلاستیکی جهت مصارف صیادی و کشتیرانی، نخ و توری بسته بندی پلاستیکی می باشد.
محصولات صنعتی و معدنی صادراتی :
در سه ماهه اول سال 1384 محصولات به شرح زیر با ارزش صادراتی 17876991 دلار صادر شده است :
منسوج نبافته، بیسکویت، ویفر، تافی، کیک، کلید FP ، شمش روی، کنسانتره روی و سرب، لوازم و تجهیزات مرغداری، نخ بی سی اف، الیاف پلی پروپیلن، ترانسفورماتور توزیع، ورق روی، سولفات روی، فرش ماشینی، نخ پلی پروپیلن، موکت، رب گوجه فرنگی، روغن موتور، گرانول، مس مفتولیف اکسید روی.

طرحهای مهم صنعتی و معدنی :
طرحهای مهم صنعتی و معدنی به طرحهایی که با مبالغ ارزی ده میلیون دلار به بالا تخصیص ارز می شوند اطلاق می گردد. از طرحهای مهم صنعتی استان روغن نباتی جهان و بلکا شرق در زمینه صنایع غذائی را می توان نام برد.
راهبردهای توسعه صنعتی و معدنی استان :
1 ) تأکید بر ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی و برنامه ریزی و سیاستگذاری در زمینه گسترش آن.
2 ) تأکید بر ایجاد صنایع تبدیلی دام از جمله کشتارگاه صنعتی دام و فرآوری پوست دامهای سبک و سنگین و خوراک دام و ;

3 ) ایجاد و گسترش صنایع وابسته به مواد اولیه معدنی با اولویت منطقه ای توسط بخش خصوصی.
4 ) توسعه امکانات زیربنایی در مناطق معدنی.
5 ) ایجاد صنایع جنبی مربوط به سرب و روی.
6 ) تلاش در جهت جلب سرمایه گذاران خارجی بالاخص ایرانیان مقیم خارج.
7 ) تأکید بر ایجاد امکانات رفاهی، آموزشی و بهداشتی به منظور جلب سرمایه گذاران داخلی و خارجی.
8 ) اعطای تسهیلات یارانه دار برای مناطق غیر برخوردار و نیمه برخوردار صنعتی از طریق اعتبارات عمرانی.
9 ) تأکید بر ایجاد صنایع الکترونیکی و ماشین آلات و دستگاههای برقی، فلزات اساسی و محصولات فابریکی.
10 ) تأکید بر تکمیل طرحهای نیمه تمام صنعتی و معدنی.
11 ) تأکید بر بکارگیری تکنولوژی مناسب و بهینه نمودن خطوط تولید.
12 ) تولید ماشین آلات موردنیاز بخش کشاورزی که موجب توسعه مکانیزاسیون و در نهایت افزایش تولیدات بخش کشاورزی می گردد.
13 ) همراهی و همکاری مسئولان ذیربط استان از جمله شهرداریها، سازمان مسکن و شهرسازی، کشاورزی، محیط زیست، شرکت برق، سازمان آب، آب و فاضلاب، بانکها و ;
14 ) تأکید بر توسعه آموزشهای کاربردی، توسعه آموزشهای مدیریتی کوتاه مدت تخصصی به منظور افزایش بهره وری.
15 ) حمایت از ایجاد و توسعه مراکز خدمات مشاوره ای، فنی، تحقیقاتی.
16 ) هماهنگ ساختن صنایع دستی با الگوهای تقاضا و استاندارد نمودن آن.
اولویت های سرمایه گذاری صنعتی و معدنی :

ردیف نوع محصول محل پیشنهاد اجراء ظرفیت اسمی پیشنهادی واحد سرمایه گذاری موردنیاز
ارزی
(هزاردلار) ریالی
(میلیون ریال)
1 سدیم تری پلی فسفات (مورد استفاده در پودرهای شوینده) استان زنجان 100 هزار تن
2 داروهای گیاهی استان زنجان
3 ژلاتین استان زنجان 1000 تن

4 الیاف شیشه استان زنجان 536000
5 کشتارگاه صنعتی دام استان زنجان 1000 راس در روز 40000
6 صنایع پائین دستی پتروشیمی با توجه به ظرفیت خطوط لوله نفت و گاز استان استان زنجان
7 گلیسرین و اسیدهای چرب استان زنجان 2250
22500 تن 14000

8 لوله های سرامیکی استان زنجان 3500 تن 170000
9 اکسید منیزیم 109000
10 کاشی و سنگهای مصنوعی از ضایعات شیشه استان زنجان 200 هزار مترمربع 80000
11 مقره های شیشه ای استان زنجان 7000 تن 110000
12 کامپوزیت الیاف شیشه استان زنجان 6000 تن 25000
13 تولید سیستم تعلیق بادی استان زنجان 2000 سیستم 17000

14 تولید قطعات به روش فورج دقیق استان زنجان 500000 قطعه 944 111000
15 تولید کود سولفات پتاسیم به روش تر استان زنجان
16 ریخته گری قطعات خودرو استان زنجان 10000 تن 70000
17 شاتون به روش فورج پودر استان زنجان 2000000 عدد 3100 37000
18 بلبرینگ و رولربرینگ استان زنجان 8500000 عدد 2000 500000
19 ماسه های ریخته گری استان زنجان 100000 تن 7000 24000
20 آهنرباهای سرامیکی 500 تن 20000
21 اوپراتورهای یخچال 1000000 عدد 36000
22 کاشی شیشه سرامیکی 5/1 میلیون مترمربع 140000
23 انواع سیبک 220000 عدد 11000
24 لیزین 12000 تن 400000
25 الیاژ فروسپلیس ابهر یا زنجان 20000 تن 10000 40000
26 آلیاژ آلومنیوم سیلسین (آلسی) ابهر یا زنجان 20000 تن 10000 400

00
27 فرآوری پتاس ماه نشان 50000 تن – 50000
28 شستشوی کائولن ابهر – زنجان – طارم 20000 تن – 100000
29 تولید زاج بلور طارم – زنجان 5000 تن – 5000
30 تولید کربنات و بی کربنات سدیم خدابنده 20000 تن 35000 151000
31 تولید آجر سفال خدابنده – ماه نشان – ایجرود 100000000 قالب 35000
32 تولید سیلیس مرغوب برای بلورجات ابهر – خرمدره 2000 تن

33 تولید سیلیس ریخته گری ابهر – خرمدره 100000 تن 20000
34 ایجاد واحد سنگبری سخت بر زنجان – ابهر – خرمدره 100000 مترمربع 2/0 10000
35 تولید شیشه های پیرکس ابهر – خرمدره زنجان 5000 تن
36 تولید آلومینا از آلونیت طارم 100000 تن
37 تولید آلیاژهای مس و روی زنجان 500 تن 15000

38 مصالح ساختمانی سبک زنجان – ابهر 6 میلیون قطعه 1500 25000
39 تولید گاز کلر از Nacl ماه نشان
40 تولید اسید بوریک ماه نشان 1000 تن
41 تولید آجرهای ماسه آهکی خدابنده – ایجرود 100000000 قالب
42 تولید جداول سنگی و سنگ فرش از ضایعات زنجان – ابهر 30000 تن 10000
43 فرآوری بنتونیت ماه نشان – زنجان 5000 تن 23000
44 گالوانیزاسیون زنجان 50000 تن
45 تولید اکسید روی برای صادرات زنجان 10000 تن 10000
46 تولید سولفاتهای فلزی خرمدره – ابهر – زنجان 10000 تن
47 تولید پودرهای میکرونیزه بالای 1500 مش زنجان – ابهر 20000 تن 500 20000
48 تولید لیتوپون زنجان 3000 تن
49 تولید پرلیت منبسط ماه نشان 5000 تن 7000
50 تولید اسید فسفریک ایجرود 30000 تن
51 فرآوری فلدسپات ماه نشان – زنجان 20000 تن 1000 20000
52 ایجاد واحد ذوب آهن با استفاده از سنگ آهن زنجان 200000 تن

53 سنگبری گرانیتی صرفاً صادراتی خرمدره – زنجان 200 هزار مترمربع 2000 20000
54 ریسندگی، بافندگی و تکمیل چادر مشکی ابهر – زنجان 15 میلیون مترمربع 70000 100000
55 محصولات متنوع دستمال مرطوب ابهر – زنجان – خرمدره 100 تن 900 3000

56 بافندگی و تولید پوشاک صادراتی ابهر – زنجان – خرمدره 5 هزار تن 2500 5000
57 تولید انواع الیاف ژنو تکستایل ابهر – زنجان – خرمدره 5 هزار تن 15000 35000
58 انواع الیاف دو جزئی ابهر – زنجان – خرمدره 2 هزار تن 13000 15000
59 ریسندگی نخهای ظریف پنبه ای ابهر – زنجان – خرمدره 5 هزار تن 15000 40000
60 تولید انواع روکش صندلی و پارچه های ژاکارد
61 تولید انواع لوازم بهداشتی و آرایشی از منسوجات نبافته
62 تولید انواع نخ دوخت

63 تولید نخ مرسریزه

64 تولید انواع نخ های صنعتی
65 تولید انواع الیاف مصنوعی با کاربرد ویژه

ردیف نوع محصول محل پیشنهاد اجراء ظرفیت اسمی پیشنهادی واحد سرمایه گذاری موردنیاز
توضیحات
ارزی
(هزاردلار) ریالی
(میلیون ریال)
66 انواع کود از زباله زنجان – ابهر – خرمدره با توجه به مسائل زیست محیطی
67 آب اکسیژنه زنجان – ابهر
68 سیلیکات سدیم ابهر
69 طرح تولید تترایک (ظروف بسته بندی) زنجان
70 طرح چاپ روی لفافهای بسته بندی ابهر وجود کارخانه بزرگ پوشینه پلاستیک تولید کننده فیلم های پلاستیکی
71 تولید کربن فعال از ضایعات کشاورزی زنجان – ابهر وجود ضایعات کشاورزی زیاد در منطقه
72 تولید ماء الشعیر و مالت زنجان
73 تولید انواع کودهای بیوشیمی زنجان
74 متالورژی پودر زنجان – ابهر نیاز به قطعات متالوژی پودر در صنایع خودروسازی و ;
75 تولید شمش زاماک زنجان وجود معادن روی و کارخانه هائی که شمش زاماک مصرف می نمایند
76 تولید انواع شیشه های دو جداره زنجان
77 انواع الکتروموتورهای DC زنجان نیاز روزافزون صنایع و تولید کننده وسائل خانگی
78 نک تصفیه شده به روش شیمیائی زنجان وجود معادت غنی نمک
79 تولید ظروف شیشه ای آزمایشگاهی زنجان – ابهر با توجه به وجود معادن سیلیس
80 تولید مواد اولیه داروئی زنجان
81 فرآوری محصولات جالیزی (سیر و پیاز و ; به صورت پودر، گرانول و خلال) زنجان

جهت صادرات
82 مواد اولیه دارویی استان زنجان
83 اسانس گیاهان و مواد معطر طبیعی استان زنجان
84 فرآورده های سیب زمینی (پودر، گرانول، خلال و پوره) استان زنجان جهت صادرات
85 چیپس انواع میوه زنجان 4300
86 عصاره مالت استان زنجان 1000 تن 15000
87 هگزا متیلن دی آمین (HMDA) زنجان 45000 تن 17200 321000
88 رزین پلی استر غیراشباع و آلکید زنجان 26000 تن 878 39000
89 اسید آدیپیک زنجان

90 الکل چرب زنجان
91 روغن ترانسفورماتور زنجان

استان زنجان از استانهای شمال غربی کشور ایران است. این استان در طول جغرافیایی 47 درجه تا 49 درجه و 28 دقیقه طول شرقی و 35 درجه و 35 دقیقه تا 37 درجه و 15 دقیقه شمالی قرار دارد و مساحت آن بالغ بر 22164 کیلومتر مربع می باشد. استان زنجان همچون نگینی در میان هفت استان کشور یعنی آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، همدان، اردبیل، قزوین و گیلان قرار گرفته و به لحتظ تقسیمات کشوری دارای 7 شهرستان 16 بخش 16 شهر و 974 روستای دارای سکنه می باشد.

آب و هوا و اقلیم :
تنوع اقلیم و آب و هوا از خصوصیات این استان می باشد. میانگین حداقل دمای استان در 10 سال گذشته 5 درجه سانتی گراد زیر صفر و میانگین حداکثر دما 17 درجه سانتی گراد بوده است. میزان بارندگی در سال 1383 معادل 5/229 میلیمتر و میانگین بارندگی دهه گذشته معادل 9/328 میلیمتر گزارش شده است. بیشترین بارندگی استان در اردیبهشت ماه و کمترین بارندگی در مهرماه اتفاق می افتد. میانگین ساعات آفتابی در استان معادل 2983 ساعت در سال است. کمترین ارتفاع از سطح دریا مربوط به شهرستان طارم با 450 متر و بیشترین ارتفاع در شهرستان زنجان با 1663 متر می باشد.
رطوبت نسبی استان معادل 5/51 درصد می باشد.
به طور کلی استان زنجان تحت تأثیر سه نوع آب و هوا ناحیه سردسیر یا منطقه کوهستانی، ناحیه معتدله و ناحیه نیمه گرمسیر (طارم) قرار دارد.
جای جای استان پهناور زنجان مملو از وجود رودخانه های پر آب و فصلی و چشمه سارهای طبیعی است که نقش مهمی در رونق کشاورزی دارند. مهمترین رودخانه های استان عبارتند از : قزل اوزن، زنجان رود، ابهر رود، خرا رود که هر کدام اراضی وسیعی را مشروب می سازند.

حجم روان آبهای تولیدی استان سالانه بالغ بر 2/2 میلیارد متر مکعب می باشد و برای استحصال آبهای جاری حدود 29 دستگاه سد بزرگ و کوچک در استان احداث گردیده است. حجم آب ذخیره شده در پشت سدها بالغ بر 7/83 میلیون مترمکعب بر می گردد. این سدها حدود 8500 هکتار از اراضی کشاورزی را تحت پوشش قرار خواهند داد. لازم به یادآوری است که در حال حاضر 8 سد کوچک و 3 سد بزرگ با ظرفیت 3100 میلیون متر مکعب در استان در حال احداث می باشد و امکان مهار 4/1 میلیارد متر مکعب از روان آبهای استان در سالهای آینده نوید بخش یک کشاورزی مطمئن خواهد بود.

بخش زراعت :
میزان اراضی زراعی استان حدود 491916 هکتار است که از این مقدار حدود 107739 هکتار به صورت آبی و بقیه به صورت دیم کشت می گردد. بیش از 68 نوع محصول زراعی در اراضی استان کشت می شود. و حاصل کار زراعی کشاورزان برداشت سالانه 4/1 میلیون تن انواع تولیدات زراعی است. محصولات عمده زراعی استان عبارتند از : گندم، جو، یونجه، لوبیا، سیب زمینی،پیاز، گوجه فرنگی و سیر.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky