توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله كانی ها و سنگ ها دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله كانی ها و سنگ ها  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله كانی ها و سنگ ها،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله كانی ها و سنگ ها :

پیدایش كانی

شناسی به عنوان یك عمل به نسبت جدید است اما كاربرد هنرهای كانی شناختی پیشینه های به قدمت تمدن بشر دارد. بشر اولیه رنگدانه هایی طبیعی ساخته شده از هماتیت سرخ و اكسید و منگنز سیاه در نقاشی دیوار غارها به كار برد. ابزارهای ساخته شده از سنگ چخماق در عصر حجر دارای ارزش گرانبهایی بوده است.

نقاشی مقبره ها در دره ی نیل مربوط به حدود 5000 سال پیش هنرمندان ماهری را نشان می دهد كه مالكیت و فلزهای گران بها را وزن و كانسنگ های معدنی را ذوب كرده و گوهرهای زیبایی از لاجورد و زمرد می ساخته اند و با نزدیك شدن عصر حجر به عصر برنز بشر به جست و جوی كانی هایی پرداخته است كه می توانست از آنها فلزهایی را استخراج كند

اولین نوشته در مورد كانی ها از لئوفراستوس فیلسوف یونانی است 400 سال پس از وی نیز پلیتی تفكر كانی شناختی زغال را ثبت كرد در سال 1669 نیكلاس استنر با مطالعه بر روی بلورهای كوارتز كار مربعی در زمینه ی بلور شناسی انجام داد. استنر به این نكته پی برد كه به رقم تفاوت منشأ اندازه یا ظاهر زاویه میان وجوه متناظر نمودهای مختلف یك بلور ثابت است. یك سال بعد رنه جی هائویی نشان داد كه بلورها از روی هم چیده شدن قطعات ساختمانی ریز و یكسانی كه وی آنها را مولكول تشكیل دهنده نامیده ساخته می شود.

در سال 1912 در آزمایشی كه فردریش نیپنیگ به پیشنهاد فزن لائه انجام دادند نشان داده شد كه بلورها می توانند پرتو X را پراشیده كنند به این ترتیب برای اولین بار آرایش منظم مرتب اتم ها در ماده بلور تدین ثابت شد.

سنگ های آذرین از انجماد ماگما با دمای بالا یعنی بین 600 تا 1200 درجه سانتی گراد به وجود می آید و رسوبات هم در شرایط عادی سطح زمین تشكیل شده و در طی فرآیند دیاژنز به سنگ های رسوبی تبدیل شده این دو دسته سنگ در شرایطی كه به وجود آمده اند پایدارند حال اگر این سنگها در شرایط دمایی و فشاری حد واسط قرار بگیرند كه متفاوت با دمای تشكیل آنها باشد بسیاری از كانی ها آنهای در در این شرایط تازه حالت تعادل خود را از دست داده و در آنها تغییراتی ایجاد می شود كه این تغییرات و حالت جامد به وقوع می پیوندند و می توان به آن ها نام دگرگونی داد.

با وجود اینكه در دیاژنز رسوبات و حتی هوازدگی سنگها در سطح زمین و با تبلور دوباره در حالت جامد كانی های جدیدی به وجود می آید به این دلیل كه تغییرات در درجات حرارت كم انجام می شود جزء فرآیندهای دگرگونی به حساب نمی آید تغییراتی كه در فرآیندهای دگرگونی شاهد آن هستیم تغییر در ساخت و یا تغییر در نوع كانی ها و پیرایش كانی ها و ساخت جدید كه با از بین رفتن كانی های قبلی و پیدایش كانی های جدید و تبلور دوباره ایجاد شده است حتی ما در این فرآیند بر حذف كانی و یا مجموعه ای از كانی ها را شاهد هستیم این تغییرات ممكن است بر روی سنگهای رسوبی یا سنگ های آذرین و یا سنگ های دگرگونی قبلی باشد.

دگرگونی را فرآیند دیاژنز هوازدگی و ذوب قرارداد.
ذوب فرآیند درگوگونی هوازدگی
آذرین دگرگونی رسوبی

دگرگونی در نوع كانی و ساخت سنگها تغییراتی ایجاد می كند و این پدیده با حذف برخی كانی ها و ظهور پیدایش مجموعه ای از كانی های جدید و یا تبلور مجدد آنها همراه می باشد. سنگهای رسوبی از تجمع سیمانی شدن رسوبی حاصل می شوند كه شامل رسوبات تخریبی كه حاصل فرسایش و تخریب زمینها بوده و از كانی هایی نظر كوارتز فلدسپار كانی های سنگین و كانی های رسی و خرده سنگها تشكیل شده اند. دومین گروه رسوبات شامل مواد شیمیایی نابرجا است.

از نظر منشأ و محل تشكیل كانی هایی كه در جای دیگری به وجود آمده و به سوی عوامل مكانیكی به داخل رسوبات و یا در ساخت سنگ وارد شده اند اصطلاحاً كانی نابرجا یا آلورنیك گفته می شود و در مقابل این كانی ها كانی هایی وجود دارد كه در همان محل تشكیل شده و جابه جایی در آنها اتفاق نیفتاده است این نوع كانی ها را برجا یا ائورنیك می گویند و در مطالعات و بخش های مربوط به كانی شناسی سنگ ها افزون بر تشخیص نوع كانی ها و تركیب شیمیایی سنگ و تعیین مقدار كانی های تشكیل دهنده ی سنگها لازم است كه كانی ها را از نظر منشأ نیز بررسی كرد.

كانی كوارتز با تركیب شیمیایی sio2 مشخص می شود. این كانی دارای سختی و مقاومت بالا است به همین دلیل باعث فراوانی این كانی در رسوبات می شود كوارتز موجود در رسوبات ممكن است دارای منشأ های مختلفی باشد. كوارتز ممكن است از یكی از سه منشأ سنگ های آتشفشانی درونی و یا هیدروترمال به دست آمده باشد.

كانی فلسپار در رسوبات تخریبی هم به جهت كمی و هم به جهت كیفیتی اهمیت زیادی داشته و راهنمایی برای مطالعات آب و هوای دیرینه به شمار می رود. فلدسپارها نیز همانند كوارتزها دارای منشأهای مختلفی است پایداری شیمیایی و مقاومت فیزیكی فلدسپارها كمتر از كوارتز است و این ابعث كم تر شدن میزان این كانی در رسوبات می شود.

اصولاً رس و كانی های رسی در سنگ های رسوبی از نظر ویژگی كانی شناسی و تركیب شیمیایی آنها مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد به طور كلی ذرات كوچكتری از 004/0 میلیمتر صرف نظر از تركیب شیمیایی آنها جزو ذرات كانی های رسی محسوب می شود ولی رس از نظر كانی شناسی و تركیب شیمیایی اسم عامل است كه سیلدكارتای آبدار آلومینیوم را شامل می شود. رسها نیز از منابع فرسایش و تخریب سنگهای رسی از مجموعه و هوازدگی خاكسترهای آتشفشانی به دست می آید.

كانی های سنگین:كانی های سنگین : به علت وزن مخصوص زیاد آنها از سایر كانی ها متمایز می شوند این كانی ها معمولاً حدود 1/0 تا 5/0 درصد كانی های تخریب را تشكیل می دهند و در مطالعه منشأ و تاریخچه ی هوازدگی و فرسایش بسیار مفید است.

كانی های تبخیری: این كانی ها از ته نشین شدن نمك در محلول های تغلیظ شده و اشباع شده حاصل می شوند و شامل انواع مختلف از كانی ها هستند كه مهم ترین آنها كلرورها Nacl و Kcl سولفاتها caso4 و 2H2o و كربناتها camg(co3)2 می باشد اغلب این كانی ها به عمق محلول دیاژنز شدید آ‹ها در آب و تأثیر هوازدگی به ندرت و در بیرون زدگی های سطحی باقی می مانند امروزه این كانی ها در دریاچه ی ارومیه و حوض سلطان قم و مهارلود در استان فارس تشكیل می شوند.

مطالعه كانی شناسایی تركیبات فسفردار به علت فوق العاده ریز بلور بودن و هم چنین اختلاط با سایر كانی ها با مشكل همراه است مهم ترین كانی فسفردار فسفات كلسیم با فرمول capo4 با آباتیت است.

«كانی آهن دار» در زمینه ی كانی شناسی رسوبات آهن دار مهم ترین دیاژنز تعیین منشأ كانی های آهن دار در رسوبات است به عبارت دیگر تشخیص اینكه آیا این كانی ها از منشأ اولیه رسوبی هستند و یا اینكه در طی فرآیندهای دیاژنزی یا دگرگونی و یا هوازدگی به وجود آمده اند حائز اهمیت است كانی های آهن دار به 4 گروه اسید

، كربنات ها، سیلیكاتها، و سولفورها تقسیم می شوند. به عبارت دیگر وجود كانی ها در محل منشأ به مقدار لازم و باقی از عوامل مهم است كه فراوانی آنها در رسوبات تخریبی جدید به این عامل بستگی دارد هم چنین فراوانی نسبی كانی ها در مجموعه هایی رسوبی ماهیت و تركیب سنگ و فشار را منعكس می كند.

(سختی و مقاومت فیزیكی)
رخ یا سطح شكست در كانی ها یكی از مهم ترین عوامل مؤثر در مقاومت مكانیكی آنهاست این خصوصیات همراه با سختی كانی در بقا و دوام فیزیكی آن ضمن جابه جایی كه پیدا می كنند بسیار مهم است.

(سنگ های آذرین)
این سنگها بروده آتش زمانی توده ای داغ و مذاب را به نام ماگما تشكیل می داده اند آنكه سرد شدن تدریجی آنها را به سنگ سخت و جامد تبدیل كرده است بنابراین این گدازه های از دهانه ی آتشفشان فوران كرده و به سطح زمین جاری می شود و به سرعت سرد و سخت می شود و سنگ آذرین به وجود می آورد.

(انواع سنگ های آذرین)
سنگ های آذرین خروجی سنگهای آذرینی را كه از آنها انجماد ماگما در سطح زمین به وجود می آید سنگهای آذرین خروجی می نامند.
سنگهای آذرین نفوذی به آن دسته از سنگهای آذرین كه از انجماد ماگما در داخل پوسته ی زمین تشكیل می گردد سنگهای آذرین نفوذی گفته می شود سنگهای آذرین نفوذی در پوسته ی زمین به اشكال مختلفی منجمد می شوند كه شامل موارد زیر است:

1- لاكدلیت ها 2- سیل ها 3- دایك ها 4- لویولیت ها
«سنگ های رسوبی»
سنگهای رسوبی به دلیل داشتن منابع مهم نظیر نفت، گاز، ; و نیز موارد مورد نیاز در مصالح ساختمانی از اهمیت خاصی برخوردارند. سنگ شناسی رسوبی یكی از مهم ترین شناسه های علوم زمین محسوب می گردد.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky