توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تحقیق در مورد تعاونی ها دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد تعاونی ها  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد تعاونی ها،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد تعاونی ها :

مقدمه :

اكنون عصر اطلاعات و دانش و دانایی است و برای بقای درست در این زمان نیاز مبرم به دانش ها و اطلاعات ویژه‌ای است حال این دانش نیز روزبه‌روز تغییرات و نو شدن دارد پس باید برای حیات در این زمان باید همراه با رشد اطلاعات و دانش رشد داشته باشیم.
بسیاری از بنگاههای اقتصادی در دنیا به روش‌های مختلف با این رشد همراه می‌شوند اما برای شركت‌ها و اتحادیه‌های تعاونی كه در عین رقابت اقتصادی بایستی اصول و ارزش‌های انسانی تعاون مانند عدالت، صداقت، انصاف، همبستگی و مشاركت اعضاء را رعایت نمایند وضعیتی بس دشوارتر فراهم می‌شود. لذا در چنین زمانی ضرورت كسب دانش و مهارت‌های چندگانه مدیران و كاركنان تعاونی‌ها برای گسترش عدالت اجتماعی در بین قدرت‌های اقتصادی دولتی و خصوصی دشوارتر و لازم‌تر دیده می‌شود.

اهداف كلی :

1- آشنایی با مفهوم تعاون و اصول و ارزش‌ها آن، سیر تحول تعاون در ایران و جهان و انواع شركت‌های تعاونی
2- آشنایی با جایگاه و نقش عضو در شركت‌ها و اتحادیه‌های تعاونی، نحوه پذیرش و لغو عضویت و حقوق و تكالیف اعضاء تعاونی
3- آشنایی با سرمایه و شیوه تأمین آن، سود و نحوه تقسیم سود خالص و سایر مقررات مربوط به امور مالی تعاونی‌ها
4- آشنایی با اركان تعاونی و حدود وظایف و اختیارات هر یك از ركن‌های مربوط به تصمیم‌گیری، اجراء و نظارت تعاونی
5- آشنایی با اتحادیه تعاونی و اهداف، وظایف و نحوه تشكیل آنها. همچنین حدود وظایف و اختیارات اركان اتحادیه
6- آشنایی با شرایط و نحوه ادغام، انحلال و تصفیه شركت‌ها و اتحادیه تعاونی
7- آشنایی با سازمان‌های تعاونی و حدود وظایف و اختیارات هر یك از آنها

فصل اول
معنی و مفهوم تعاون و تعاونی :

A ) مفهوم عام تعاون
تعاون Cooperation
1- تعاون در مفهوم عام به معنای همكاری، مساعدت، یاریگری، رعایت منافع جمعی، دستگیری از دیگران و ; است.
2- تعاون در لغت‌نامه دهخدا هم پشت شدن، یكدیگر را یاری كردن، یاری كردن بعضی اقوام بعضی دیگر، با هم مددكاری یكدیگر ر ا كردن را معادل واژه تعاون بیان شده است.
3- آرگایل همه رفتارهای اجتماعی همكارانه را تعاون بیان می‌نماید. یعنی انجام كارهایی كه نیازمند همكاری دو نفر یا بیشتر است مانند : بازی كردن، اجرای موسیقی، رقص، كار در یك گروه، یا داشتن یك رابطه اجتماعی كه در آن فعالیت هر عضو جهت دستیابی به محصول نهایی مشخص و هماهنگ می‌شود.

4- اموری (Emory) مؤلف كتاب تعاون و اصول اولیه آن، تعاون را طریقه‌ای برای زندگی و فلسفه‌ای برای حیات می‌داند كه مجموعه‌ای از پوشش‌ها و شیوه‌های رفتاری می‌باشد و در عین حال مجموعه‌ای از اصول و مبانی برای راهنمایی زندگی فردی و اجتماعی انسان‌هاست.
به عبارت دیگر « تعاون تركیبی از خودیاری و كمك متقابل می باشد كه گرایش آن در جهت بناگذاری ارزش های جهانی است »
*تعاون یكی از جنبه‌های مهم زندگی اجتماعی است و از آغاز زندگی بشر برای مقابله با خطرات طبیعی، تهاجمات جانوران وحشی و جنگ های قبیله‌ای كاربرد داشته است.*

B ) مفهوم خاص تعاون
تعاون به مفهوم خاص آن به نوع مشخصی از كار كردن با یكدیگر اشاره دارد كه از طریق تشكیل سازمان رسمی و به كارگیری روش‌های مدیریتی خاص، دسترسی به اهداف مشترك را امكان پذیر می‌سازد.

1)پراكاش از صاحب‌نظران تعاون آسیا :
« مؤسسات تعاونی سازمان هایی هستند كه در زمره انواع سازمان های داوطلبانه یا غیردولتی قرار می‌گیرند. تعاونی‌ها سازمان‌هایی مردمی هستند كه توسط خود اعضاء و اختیار كامل آنها تشكیل و به روش و دموكراتیك منطبق با اصول بین‌المللی تعاون اداره می‌شوند. »

2)اتحادیه بین المللی ( I.C.A ) در سال 1995 ، منچستر
« تعاونی اجتماع مستقل اشخاصی است كه به منظور تأمین نیازها و یا اهداف مشترك اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خود از طریق اداره و نظارت دموكراتیك مؤسسه‌ای با مالكیت جمعی، با همدیگر به نحو اختیاری توافق نموده اند. »

) اجتماع مستقل اشخاص : این بخش از تعریف روشن می‌سازد كه تعاونی سازمانی جمعی است كه با تشكیل اشخاص به‌وجود می آید.
پس اولین شرط تشكیل تعاونی وجود اشخاص می باشد. علاوه بر آن تعاون شخصیتی مستقل است كه به سایر سازمان‌ها از جمله دولت وابستگی ندارد.
) وجود هدف یا نیاز مشترك : فلسفه وجودی تعاون تأمین اهداف و نیازهای مسترك اعضاء می باشد. لذا تشكیل تعاونی و استمرار فعالیت آن منوط به تلاش برای دستیابی به اهداف و رفع نیازهای مشترك اعضاء می‌باشد.

III ) اداره و نظارت دموكراتیك : به شیوه مدیریت و اداره تعاونی اشاره دارد.
در این زمینه نقش و وظیفه اعضاء ا اهمیت می باشد و به موجب اصل هر عضو یك رأی همه اعضاء در مدیریت و نظارت تعاونی به شیوه دموكراتیك مشاركت می‌نمایند.
IV ) مالكیت جمعی : كلیه اعضاء در تأمین سرمیاه تعاونی مشاركت مالی دارند و به نسبت سهام خریداری شده در مالكیت سهیم می‌باشند. مالكیت تعاونی مشاع و به صورت جمعی می‌باشد.
V ) عضویت اختیاری : تعاونی‌ها سازمان های داوطلبانه می باشند كه با اراده و توافق اعضاء برای تأمین نیازهای مسترك تأمین می‌گردند. لذا هیچكس را نمی‌توان به اجبار به عضویت تعاونی وادار نمود. همچنین ادامه عضویت از اختیارات اعضاء می‌باشد و لغو آن تنها در چهارچوب مقررات مندرج در اساسنامه تعاونی امكان پذیر می‌باشد.

مهم‌ترین ویژگی‌های تعاونی

توجه : تعاون بر اندیشه‌های بنیادی بشر همچون عدالت، دموكراسی، مساوات، انصاف، صداقت، برابری و ; استوار است.
C ) تعاونی از دیدگاه قانون :
1)در قانون بخش تعاونی جمهوری اسلامی ایران تعریف روشن و مشخصی از تعاونی ارائه نگردیده است. اما ویژگی‌های تعاونی در چند ماده و تبصره این قانون مشخص گردیده است.
*ماده 2 : شركت‌هایی را كه با رعایت قانون تعاون تشكیل و به ثبت برسند را تعاونی می‌شناسند.
*تبصره ذیل ماده 5 : تصریح می‌كند كه تابعیت تعاونی‌ها باید ایرانی باشد.

*ماده 7 : برای شركت‌ها و اتحادیه‌های تعاونی دارای شخصیت، حقوقی مستقل قائل شده است.
*ماده 17 : شركت های تعاونی شركت‌هایی است تمام یا حداقل 51 درصد سرمایه به وسیله اعضاء تأسیس شده باشد.
2)قانون شركت‌های تعاونی ایران مصوب 1350 :

شركت تعاونی شركتی مركب از اشخاص حقیقی یا حقوقی است كه به منظور رفع نیازمندی های مشترك و بهبود اقتصادی و اجتماعی شركاء از طریق خودیاری و كمك متقابل و همكاری آنان و تشویق به پس‌انداز طبق اصول مطرح در قانون تشكیل می شود.
3) دكتر حسنی استاد دانشگاه تهران :

شركت تعاونی شركتی است كه بین اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی برای فعالیت در امر مربوط به تولید یا توزیع در جهت اهداف مطرح در قانون بخش تعاونی به منظور بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضاء از طریق همكاری و تشریك مساعی آنها با رعایت مقررات قانون تشكیل می شود.
نكته :
اجتماع مستقل اشخاص
برای
تأمین نیازها و هدف مشترك
از طریق
اداره و نظارت دموكراتیك
با
مالكیت جمعی با همدیگر
بصورت
اختیاری توافق نموده اند

تعاونی
شكل‌گیری نهضت جهانی تعاون :
تعاون به مفهوم همكاری و مشاركت از جنبه‌های بارز زندگی اجتماعی بر به شمار می‌رود. بر اساس شواهد تاریخی حتی در جواع ابتدائی حداقل ا همكاری در زمینه‌های دفاع در مقابل تعرض حیوانات و فعالیت های مربوط به گردآوری خوراك و ; وجود داشته است.
اما تعاون به مفهوم امروزی از حدود 150 سال پیش بوجود آمده است نخستین شركت تعاونی در جهان تحت عنوان « شركت منصفان راچدیل » در سال 1844 میلادی به همت 28 كارگر بافنده ( 27 نفر مرد و یك نفر زن ) در شهر راچدیل ایالات لاكشایر انگلستان تأسیس گردید.
شرایط اقتصادی – اجتماعی پیدایش نهضت جهانی تعاون

رابرت اوئن انگلیسی برای رفع مشكلات بوجود آمده با مطالعه وضع موجود نظریه شركت‌های تعاوتی را ارائه داد و برای تحقق آرمان های نوآورانه خود به آمریكا رفت و دهكده تعاونی را ایجاد نمود. اما بدلیل اینكه ایشان آرمان‌گرایانه و حتی خیالی اقدام نموده بود با موفقیت همراه نشد.

سابقه تعاون در ایران :
با توجه اقلیم متنوع و گستردگی سرزمین ایران و به تبع مشكلات فراوان باعث شده بود ایرانیان همواره شیوه‌های متنوع تعاونی را در فعالیت‌های اقتصادی مانند حفر قنات، احداث كانال‌های آبرسانی، كاشت، داشت و برداشت محصولات كشاورزی، نگهداری و پرورش دام، فرآوری تولیدات دامی و غیره را برای غلبه بر شرایط سخت اقلیمی به كار می‌گرفتند علاوه بر مسائل بیان شده آموزه‌های دینی و تأكیدات دین مبین اسلام و سطح پذیرش و درك بالای ایرانیان از مسائل در طول تاریخ نمونه‌هایی دیگر از تعاون مانند كمك به همنوعان، یاری رساندن به نیازمندان، وقف، ذكات و قرض‌الحسنه در ایران دیده شده است.

*آغاز تعاون به معنای رسمی و قانونی در ایران با تصویب قانون تجارت در سال‌های 1303 و 1304 آغاز گردید.
*اولین شركت در سال 1314 توسط اداره فلاحت در شهرستان گرمسار تشكیل گردید و تا سال 1320 تعداد این تعاونی‌ها تنها به 2 شركت تعاونی رسید.
*در فاصله سال‌های 1320 تا 1330 مشكلات ناشی از جنگ جهانی دوم زمینه را برای تأسیس شركت‌های تعاونی مصرف در شهرهای بزرگ (19 شركت) تشكیل گردید.
*اولین قانون مستقل برای شركت‌های تعاونی در سال 1334 بر اساس لایحه‌ای كه مرحوم مصدق نخست‌وزیر در سال 1332 برای اجراء ابلاغ كرده بود، به تصویب رسید.

*بر اساس قانون مصوب اصلاحات اراضی مصوب 1340 كه یكی از شرایط واگذاری زمین به زارعین عضویت در شركت‌های تعاونی بود، بخش وسیعی از كشاورزان عضو تعاونی ها شدند.
*در سال 1346 سازمان مركزی تعاون كشور زیر نظر نخست‌وزیر وقت تشكیل و مسئولیت توسعه شركت‌های تعاونی در سطح شهرها بر عهده آن نهاده شد.

*در سال 1349 وزارت تعاون و امور روستاها تأسیس گردید.
*قانون شركت‌های تعاونی در سال 1350 در 25 فصل و 149 ماده به تصویب رسید.
ویژگی‌های قانون شركت‌های تعاونی مصوب 1350
1- منطبق با قوانین تعاون سایر كشورها است.
2- از جامعیت كافی برخوردار است.

3- شامل انواع تعاونی‌
4- مشخص بودن عضویت در اتحادیه ها
5- مالیات، حسابرسی مشخص است
6- نظام تشكیلاتی در تعاونی‌ها بیان شده است.
7- مواد دیگر.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky