توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله سازه بنا با pdf دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله سازه بنا با pdf  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله سازه بنا با pdf،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله سازه بنا با pdf :

سازه بنا
در مسیر جاده ای مشهد، شاندیز، منطقه ای قرار دارد که به ویرانی معروف است این منطقه دارای زمستان های سرد و تابستان های معتدل می باشد و خاک آن نیز به لحاظ نزدیکی به رودخانه ای شاندیز و بستر گسترده ی آن شنی و شیستی می باشد و هم چنین از نفوذ پذیری مناسبی برخوردار است و از نظر کشاورزی چنان چه از خاک حاصلخیز مخلوط گردد وضعیت مناسبتری خواهند داشت.
این منطقه و همچنین روستایی که در آن نواحی شکل گرفته قدمتی چند صد ساله دارد این طیف با وجود بناهای تاریخی و رباطی که در همین منطقه قرار دارد روشن می شود که در قرون هفتم و دهم هـ . ق پرشوری در عرصه های اسلامی از جمله تصرف، وقف، و تاریخ و ... داشته است.
به طور کلی این منطقه از اواخر سده ی هفتم هجری محل آمد و شد عرفای خط ی توس قرار گرفت و به محلی شناخته شده و معروف مبدل گشته است که به ظاهراً از اوایل سده ی نهم در متون و اسناد معتبر درج شده است.
در دهه ی اولیه سده ی هشتم (اواخر دروه ایلخانی) خانقاهی در این منطقه احداث گردیده این مکان محل استقرار و زندگی برخی عرفا و صوفیه از نسل شانزدهم امام سجاد علیه السلام گردید و در ادوار بعدی پس از دفن یکی از همان شیوخ در سکوی غربی آن تغییر کاربردی یافته.
به آرامگاه یا زیارتگاهی در نظر مردم مبدل گشته است.
اصل بنا از حالت گچ و آجر می باشد که بر روی پی ای به ابعاد cm 6060 بنا شده است مصالح این پی لاشه و ملات ماسه آهک می باشد دور تا دور بنا تا ارتفاع تقریباً 80 cm سنگ های لاشه قرار گرفته که فاصله آن با خود بنا به وسیله خاک های دست ریز پر شده است و بر روی آن آسفالت اجرا شده است این سکو که در دوره های اخیرا اجرا شده کاملاً الحاقی بوده و از ابعاد آن m 2219 می باشد. این سکو با توجه به اجرای غیر اصولی که دارد به بنا آسیب های زیادی وارد کرده است. به این ترتیب که خاک های دستی اطراف بنا رطوبت را در خود نگه داشته و به آجرهای پای بنا منتقل می کرده اند و آجرها نیز این رطوبت جذب شده را به آجرهای بالاتر منتقل می کرده اند به این ترتیب بنا از پایین دچار نفوذپذیری شدید رطوبت شده است. طرح اصلی بنا تقریباً چهار گوش و به ابعاد m5/218/18 می باشد. و به طور کلی به یک گنبد و فضای زیر آن و همچنین چهار ضلع در چهار جهات خلاصه می شود که سه ضلع شمالی و جنوبی و شرقی آن دارای سردر ورودی و ایوان می باشد و ضلغ غربی طرحی متفاوت از دیگر انواع اضلاع دارد و فاقد ایوان و سردر می باشد.
دو ضلع شمالی و جنوبی که در جهت مخالف هم قرار دارند قرینه یکدیگرند ولی بر روی هر یک از این دو ضلغ قرینگی در دیوارهای طرفین ایوان به چشم نمی خورد و ارتفاع این دیوارها نیز در یک تراز قرار ندارند. احتمال می رود ورودی های موجود در این ضلغ در گذشته با تیغه های چوبی یا طرح های مشبک خاصلی عامه مردم می باشد که ورود به چنین مکانی باید از جهت انتهای قبر باشد. بدین منظور ورودی بنا در ضلغ شرقی که روبروی سکوی قبر قرار دارد تعبیه شده است که قطعاً ایوانی رفیع تراز دیگر اضلاع داشته است ولی هم اکنون دارای ایوانی همانند دیگر اضلاع می باشد.
در طرفین مدخل شرقی دو پلکان به منظور ورود به پشت بام تعبیه شده است که در طول مدت حیات این بنا پله سمت چپ به طول کلی تخریب شده و به و به فضای خالی مکعبی شکل که تا روی بام ادامه دارد تبدیل شده است به منظور حفظ ایمنی سقف آن با تیرهای چوبی و آجرهای مربع به ابعاد cm3030 شکل پوشش داده شده است اما در سمت راست ایوان کلیه پله ها به استثنای چندین پله ی اول در جای خود باقی هستند در این ضلع قرینه سازی در دیوارهای طرفین ایوان به چشم می خورد ولی ارتفاع این دیوارها در یک تراز قرار نمی گیرد.
ضلغ غربی که روبه روی مدخل اصلی بنا (ضلع شرقی) قرار دارد دارای سکویی در وسط و دو اتاقک معروف به چله نشین در طرفین می باشد دیوارهای هر دو اتاق تا زیر قوس سقف با اندود گچ پوشش داده شده اند و ریز سقف آجر کاری تزئین شده که به روش پر گردیده است و همچنین اجرای قوس ها و دورهای پوشش دهنده ی اتاق ها به روش رومی می باشد. در دیوارهای انتهایی هر دو اتاق بر روی دو پایه بنا شده که در زیر این قوس راه ارتباطی اتاق ها با فضای زیر گنبد نمایان می شود این مسیر ارتباطی با ارتفاعی بسیار کوتاه و عرضی باریک تعبیه شده به گونه ای که به ظاهر می تواند بی ارتباط با فضای داخلی بنا باشد و در سکوی میانی این ضلع (غربی) مقبره ای فاقد سنگ و کتبیه قرار دارد که به انتهای آن به نسبت مدخل اصلی بنا (ضلع شرقی) ختم می شود. دیوارها و سقف این سکو با اندود گچ پوشش داده شده اند. و سقف این سکو نیز قوس وارد می باشد که در روی بام از سایر قسمتها کمی بلندتر می باشد.
علاوه بر سکوی میانی ضلع غربی، فضای زیر گنبد که توسط چهار دیوار محصور شده است نیز می توان جزء فضاهای داخلی بنا به حساب آورد این فضا در حال حاضر از سه ضلع شمالی و جنوبی و شرقی به بیرون راه می یابد و سقف غرب به واسطه دالان های ارتباطی اتاق های چله نشین به بیرون راه می یابد گنبدی که این فضا را پوشش داده دو پوسته می باشد که به روش عرق چین اجرا گردیده و از نوع گنبدهای سه بخشی تند به حساب می آید.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky