توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی زیرساختار چدنها، آلومینیوم فولاد در فایل ورد (word) دارای 36 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی زیرساختار چدنها، آلومینیوم فولاد در فایل ورد (word)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی زیرساختار چدنها، آلومینیوم فولاد در فایل ورد (word)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی زیرساختار چدنها، آلومینیوم فولاد در فایل ورد (word) :

مقدمه:
اهمیت متالوگرافی
متالوگرافی در مفهوم كلی عبارت است از مطالعه ساختار درونی فلزات و آلیاژها و رابطه این ساختار با تركیب نحوه تولید و شرایط انجماد و خواص شیمیایی و مكانیكی آنها می‌باشد یكی از آزمایشهای مهم واحد كنترل كمی‌و كیفی خط تولید ریخته‌گری متالوگرافی است كه امروزه هم جنبه تحقیقاتی به خود گرفته است.
اگر بخواهیم به اهمیت این آزمایشگاه بیشتر واقف گردیم لازم است اهداف مهم این آزمایشگاه را به صورت خلاصه بیان و توجه كنیم.
1 – بررسی عیوب میكروسكوپی و بعضی از عیوب ماكروسكوپی فلزات و آلیاژهای تولید شده از تبدیل درشت دانگی و رشد و ناهمگن فازهای ناخواسته و عدم توزیع یكنواخت دانه‌ها و فازها و…

2 ـ تشخیص تقریبی تركیب شیمیایی آلیاژ از طریق بررسی ساختار درونی و استفاده از دیاگرام فازی آن آلیاژ كه این هدف بیشتر زمانی لازم می‌شود.
3 ـ بیشتر از روش ماكروسكوپی استفاده می‌شود و كمكی‌های آزمایشگاه انجماد است و عبارت است از كنترل نحوه و نوع انجماد رشد ماكروسكوپی دانه‌ها و رابطه با شرایط ریخته‌گر آن آلیاژ كه كنترل آن می‌تواند در بهبود خواص مكانیكی و سلامتی قطعه ریخته‌گر مؤثر باشد.
لازم به ذكر است كه بین اهداف گفته شده هدف اول بسیار مهمتر است.
و آن را به دو بخش اصلی تقسیم می‌كنیم:
1 ـ جنبه تكنولوژیكی
2 ـ جنبه متالوژیكی

متالوگرافی آلومینیوم
موضوع آزمایش: بررسی زیرساختار آلومینیوم و نحوه دانه‌بندی آن حین انجماد در قالبهای مختلف
هدف : مشخص نمودن فازها و دانه های مختلف موجود در ساختار ماكروسكوپی AL ونمونه ای از جنس AL در قالب ماسه ای سرد شده كه دارای درجه خلوص بالایی می‌باشد
را تهیه می‌كنیم قطعه را كه با اره برش زده‌ایم مراحل سوهان كاری انجام داده سپس بعداز گونیازدن قطعه را توسط سمباده‌های نرم دقیق صیقل می‌دهیم آلومینوم به دلیل وجود خشهای ایجاد شده توسط سمباده در متالوگرافی و بعد از این نتیجه مطلوبی می‌دهد نیازی به پولیش كاری ندارد نمونه را در محلول اچ قرار می‌دهیم و پس از ظاهر كردن دانه‌های آن یعنی آلومینیوم خالص در سطح نمونه با چشم غیرمسطح دیده می‌شوند پس از برداشتن نمونه از داخل محلول اچ شكل ماكروسكوپی نمونه به شرح مقابل می‌باشد این ساختار ستونی درشت نامیده می‌شود.

همانند تهیه آلومینیوم خالص كه درقالب ماسه‌ای سرد شده نمونه را در قالب فلزی كه سرعت سرد شدن آن زیاد است تهیه و پس از سوهان كاری و گونیاكردن و نیز سمباده و قرار دادن در محلول اچ آن مشاهده و به شكل زیر می‌باشد. این زیرساختار عمودی درشت نامیده می‌شود.
اگر آلومینیوم خالص را در قالب فلزی با استفاده از مواد جوانه‌ای سرد كنیم شكل آن به صورت مقابل بوده و دانه‌بندی آن به نام محوری ریز می‌باشد.

بحث و نتیجه‌گیری :
با تحقیق و جستجو بر ساختار متالوگرافی آلومینیوم 9/99 خالص و در حالتهای مختلف فوق كه در سرعت و نیز استفاده از موارد جوانه زا صورت گرفته است. به این نتیجه پی می‌بریم كه هرگاه آلومینیوم در قالب ماسه‌ای سرد شود دانه‌های ماكروسكوپی آن ستونی درشت بوده و هرگاه سرعت سرد شدن آلومینیوم كه در قالبهای فلزی باشد دانه‌های ماكروسكوپی آن محوری ریز می‌شوند و اگر به همین آلومینیوم در قالب فلزی سرد شده مواردجوانه زا بیفزاییم دانه‌های محوری ساختمان ماكروسكوپی آن خیلی ریزتر می‌شوند پس می‌توان به این نكته دست یافت كه موارد جوانه زا در استحكام و مقاومت فلزات تأثیر بسزایی داشته و این به علت ریز كردن دانه‌های آن فلز (خالص 99/99 AL) می‌باشد.

چدن ها: Castiron
چدن‌ها آلیاژهای آهن و كربن هستند كه حاوی تعداد دیگری عناصر آلیاژی مانند سلییم، منگنز، گوگرد و فسفر هستند.
تركیب یوتكتیك چدن‌ها شامل گرافیت یا كاربید آهن و آستین است كه در ادامه سرد شدن فاز استیت به فازهای دیگر تبدیل می‌شود و به همین ترتیب عوامل مهم دیگری كه خواص چدن های ریخته‌گری به توسط آن‌ها تعیین می‌گردد.
مقدار، اندازه شكل و توزیع گرافین‌ها است یا به عبارت دیگر كنترل عوامل نام برده مهمترین اصل در تولید چدن ها است.
تغییر عواملی از قبیل تركیب شیمیایی، نحوه جوانه‌زنی، سرعت انجماد در چدن‌ها و نیز تأثیر برخی عناصر آلیاژی در مقادیر بحرانی باعث تغییر زیادی در نوع شكل اندازه و توزیع گرافین ها می‌گردد.

در صورتی كه میزان كربن معادل برابر403% باشد ساختار یوتكتیكی تمام سطح مقطع را اشغال می‌كند و اگر مقدار آن كمتر از 403% باشد چون مزبور ساختاری قبل از یوتكتیكی داشته و حاوی ساختار یوتكتیكی ، گرانیت و آهن می‌گردد و به همین ترتیب در چدن‌های بعد از یوتكتیكی گرانیت‌های ورقه‌ای بزرگ باعث نرم و ضعیف تر شدن چدن می‌گردد.

شماره آزمایش : 2
عنوان آزمایش: چدن خاكستری كم كربن هیپویوتكتیك
ابزار و مواد: اره، گیره، سوهان، سمباده، محلول اچ، میكروسكوپ، یك قطعه چدن خاكستری.
مقدمه:

چدن خاكستری از آلیاژ آهن و كربن كه حدود 2% بیشتر باشد و یا سرعت سرد كردن پایین و یا سلسیم كه باعث ناپایداری سمنتیت می‌شود چدن خاكستری تولید خواهد شد حال اگر مقدار كربن آن كمتر از 4 /3 باشد چدن خاكستری كم كربن بدست می‌آید كه ریخته گری را نسبت به فولاد ها دارد كه ممكن است دارای زمینه فریت و پرلیتی باشد.
روش آزمایش:

در اولین مرحله بریدن نمونه از قطعه می‌باشد و بعد از آن به وضوح و نرمی‌و خوشتراشی آن پی می‌بریم بعد از بریدن سوهان كاری آن نیز به راحتی انجام می‌شود. بعد از سوهان كاری و پولیش كاری (قبل از اچ كردن) بزرگ نمایی به صورت رگه‌های نامنظم سمباده سفید كه همان پرلیت است مشاهده می‌گردد.
نمونه زیر میكروسكوپ می‌گذاریم در اولین نگاه خطوط جدایش از حد سمباده و دستگاه پولیش مانع از دیدن گرافیت های آن می‌شد. پس از حدود پنج الی هفت ثانیه در محلول نایتال برای اچ كردن كردن فرو می‌بریم بعد از درآوردن از محلول و شستن قطعه آن را زیر میكروسكوپ گذاشته و زمینه را مشاهده می‌كنیم.
و پس از اتمام مرحله اچ كردن مشاهده می‌گردد كه حاوی گرافیت‌های ورقه‌ای با زمینه‌ای كاملاً پرلیتی و فسفیدیوتكتیكی است و ساختار دندریتی مربوط به آستینیت های اولیه به طور كاملاً ضعیفی در آن دیده می‌شود.

وقتی با بزرگ نمایی 40 آن را مورد بررسی قرار دهیم شكل (2) در روی سطح قطعه قطعه های پراكنده سفیدو براق مشاهده می‌شوند كه همان فریت است این نقاط در زمینه سیاه پراكنده قسمتهایی از این نقاط سیاه و پررنگ تر از سایر قسمتها دیده می‌شود كه این همان گرافیت كیش است سپس نمونه را با بزرگ نمایی 1000 مورد بررسی قرار می‌دهیم.
شكل 3 در اینجا فاز سفید همچنان باقی است و گرافیت كیش به صورت فاز سیاه است اما زمینه سیاه در
بحث و بررسی در مورد چدن‌های خاكستری

با انجام عملیات پولیش اچ و آزمایش‌های میكروسكوپی به ماكروسكوپی عادی نمی‌توان شكل دندریت اولیه در چدن‌های خاكستری قبل از یوتكتیك را مشاهده كرد اما در صورتی كه نمونه‌ای از چدن با دقت و ظرافت زیادی سمباده و پولیش گردد. با استفاده از یك منبع نوری و كاهش نورهای ااضافی و نیز قرار دادن نمونه به طور مناسب ساختار مزبور بر روشنی قابل رؤیت می‌گردد.

مقدار گرافیت‌های ورقه‌ای مهمترین عامل است كه بر روی استحكام و خواص دیگر چدن خاكستری تأثیر می‌گذارد و تغییر در آنها علت اصلی تغییر استحكام چدن‌ها است. ساختار زمینه در صورتی پرلیتی كامل است كه مقدرا سیلیسیم كمتر یا منگنز زیادتر باشد و به همین ترتیب بر اثر وجود مقادیر بسیار كم و جزئی از عناصر پایداركننده پرلیت از قبیل: آرسنیك، كرم ، مس، نیكل، و قلع در مواد اولیه یا قراضه‌های برگشتی می‌توان زمینه كاملاً پرلیتی بدست آورد.

در مورد چدن‌هایی كه دارای استحكام كمتری هستند ساختار زمینه دارای اهمیت كمتری نسبت به نوع گرافیت‌ها در چدن است در صورتی كه در چدن ها با استحكام و مقاومت زیاد نوع ساختار زمینه اهمیت زیادی دارد. به طوری كه در چنین مواردی سعی می‌شود تا ساختارهایی كاملاً پرلیتی ویا بینایتی تولید گردد.
و از جمله موارد دیگر كه می‌توان در مورد آن بحث كرد این است كه خواص مكانیكی و كششی از جمله مدول كش سانی آن كم است و سطح ماشین كاری آن پرمنفظ است (صاف و براق نیست) در این چدن‌ها نسبت وجود گرافیت‌های بزرگ كیش قابلیت انتقال خوبی دارند كه در قطعاتی كه در آنها نیاز به انتقال دارد بالا می‌باشد مانند قالب، شمش‌ها و .. استفاده می‌شود.

آزمایش شماره 3
عنوان آزمایش:
بررسی زیرساختار چدن خاكستری پركربن هیپریوتكتیك
ابزار و ومواد مورد نیاز: اره، سوهان، سمباده، یك تكه چدن خاكستری پركربن، محلول اچ، میكروسكوپ

تئوری آزمایش:
در این روش پس از انتخاب قطعه موردنظر و بریدن نمونه و سوهان كاری آن ابتدا با سوهان درشت و سپس سوهان نرم و گونیا كردن قطعه نمونه خود را با سمباده كاری به ترتیب با شماره‌های 1500 – 1200 – 1000 – 800 – 600 – 400 – 240 سمباده كاری می‌نماییم كه البته به علت وجود نداشتن سمباده 1500 و كم بودن سمباده 1200 ما مجبور شدیم كه نمونه‌های خود را با سمباده 1000 سمباده كاری كنیم بعد از سمباده كاری با دستگاه پولیش آن را پولیش می‌كنیم كه لازم به ذكر است كه باید از تمیز بودن دستگاه پولیش اطمینان حاصل كنیم. كه در صورت كثیف بودن باید نمره آن را شسته و یا آنر ا عوض كرده و سپس نمونه را در زیر میكروسكوپ قرار دهیم در اینجا نیز خطوط ناشی از سمباده كاری و پولیش كاری غلط ایجاد مزاحمت می‌كرده اما می‌توانستیم گرافیت‌های بزرگ آن را مشاهده كنیم.

شكل 1 بعد از مشاهده نمونه آن را در داخل محلول نایتال به مدت 5 الی 7 ثانیه قرار می‌دهیم و پس از اچ آن آنرا شیشه و پس آن را زیر میكروسكوپ قرار دادیم. كه در این زمینه فریت و پرلیت مشاهده گشت رگه‌های تیره رنگ هم در زمینه مشاهده می‌شود كه همان گرافیت كرمی‌شكل است.

تجزیه و تحلیل:
این چدن‌ها بعلت و جود گرافیت دارای توضیح یكنواخت گرافیت می‌باشد كه از قابلیت ماشین كاری خوبی و ریخته‌گری انها به خاطر وجود ناخالصی‌ها بهتر است هر چه كربن كمتر باشد زمینه فریتی و چدن نرمتر است.
از این آزمایش به این نتیجه رسیدیم كه چدن خاكستری با میزان كربن كمتر دارای ماشین كاری مطلوب می‌باشد و نسبت به بقیه چدن‌ها نرمتر است.
چدن خاكستری قبل از اچ
چدن خاكستری بعد از اچ

آزمایش شماره 4
موضوع آزمایش: بررسی بر ساختار چدنها
هدف:
مشاهده ریزساختار چدن ها نوع گرافیت، نحوه توزیع این گرافیت ها شكل را داده این گرافیت ها و پرورش درصد كربن در آنها با كمك ازیاگرام SI- C- FE
وسایل مورد نیاز:
اره گیره ـ سوهان ـ سیمان ـ دستگاه پولیش ـ خمیر پولیش ـ محلول ـ اچ (نیكران)
الف ـ آماده سازی نمونه چدن خاكستری
شرح آزمایش:

ابتدا قطعه استوانه‌ای شكل كه از جنس چدن خاكستری می‌باشد توسط نمونه‌ای اجرا می‌كنیم نمونه را به گیره بسته و سطح آن را كاملاً گونیا می‌كنیم كه این عمل از سوهان كاری دقیق حاصل می‌گردد و نمونه را آماده تمیز كرده و یك میان آن را سمباده از كاری حل كنیم عملیات سمباده كاری از شماره 220 كه درشت ترین سمباده است آغاز می‌شود بعد از بردن خش‌ها و برآمدگیهای حاصل از سوهان كاری توسط این سیمان از سمباده شماره 40 و به همین صورت ریزترین سیمان یعنی شماره 1000 این عمل صورت می‌گیرد را دیگر خش و یا زدنی كه با چشم مشاهده شود

روی نمونه باقی نمانده باید توجه داشت هنگام سمباده كاری برای نتیجه بهتر و سرعت‌های بالاتر باید هنگام سمباده كاری و همواره آب بر روی سطح سیمان ریخته شود تا براده‌هایی را داشته شده را بشویی تا همان از ایجاد خش‌های ثانویه بر روی نمونه گردد. نمونه آماده شده توسط سمباده كاری را تمیز كرده و در این مرحله از دستگاه پولیش كاری باید همواره براكسید آلومینیوم مخلوط با آب را بر سطح پارچه پولیش بریزیم تا عملیات براق كاری صیقل دادن نمونه با دقت بالایی صورت گیرد پیش از گزاردن عملیات فوق نمونه را با پارچه كاملاً خشك می‌كنیم و آنر ا از زیر میكروسكوپ قرار می‌دهیم و مشاهده می‌كنیم كه این مرحله فقط موفق به مشاهده گرافیت‌های چدن خاكستری می‌شویم كه نتیجه این مشاهده به صورت زیر می‌باشد بعدا زمشاهده نوع گرافیت‌های این چدن در ادامه آزمایش برای ظاهر كردن ریز ساختار میكروسموپی نمونه چدن خاكستری را در محلول اچ فایتال قرار می‌دهیم و بعد از گذشت مدتی معین، آن وقت كه سطح نمونه كاملاً اچ شده آن را بیرون آورده و با آب شستشو می‌دهیم نمونه را دوباره با پارچه با دستمال كاغذ كاملاً خشك می‌كنیم و آن را برای بار دوم ریز میكروسكوپ قرار می‌دهیم در اچ مربوطه برای ظاهر شدن كامل و دقیق فازدانه های داخل چدن با پر از گونیا بودن نمونه در سطح و صفحه زیرین میكروسكوپ كاملا مطمئن باشیم برای اطمینان كامل از این موضوع نمونه را طوری داخل ضمیر مخصوص قرار می‌دهیم كه سطح آن روبر بالا باشد بعد با گذشتن روی صفحه زیرین میكروسكوپ و قرار دادن یك مقدار بر روی آن و اعمال فشار توسط بالین آوردن از میكروسكوپ از گونیا شدن سطح نمونه كاملا و مطمئن می‌شویم سپس می‌توانیم سطح نمونه را مشاهده كنیم در این مرحله می‌توانیم به راحتی فازهای موجود در چدن را مشاهده كنیم.

بحث و نتیجه‌گیری
از مشاهده سطح نمونه بعد و قبل از اچ می‌توان نتیجه گرفت كه در ساختار چدن های خاكستری خطوط سیاه رنگ نشانگر گرافیتهای ورقه‌ای می‌باشد كه این گرافیت‌ها در چدن‌ها باعث ایجاد و قابلیت های مختلف از قبل جذب صدا و ارتعاش ماشین كاری مناسب و از طرفی باعث انبساط قطعه در حین انجماد و پایین آوردن استحكام كششی قطعات می‌گردند بر در این مورد می‌توان نتیجه گرفت كه باید این گرافیت‌ها زیاد درشت نباشد تا استحكام كششی قادر بر وجود آوردن فازهای دیگر بصورت سفید و سیاه سفید مشخص می‌شوند هر یك به ترتیب نشانگر وجود فریت و بریت در این چدن می‌باشند.
پرلیت با نرمی‌خواص همواره با بریت كه سخت و شكننده می‌باشد فازی با مقاومت به سایش مطلوب همواره با ماشین كاری خواص را ایجاد كرده اند

ب ـ آماده سازی نمونه چدن را داكتیل و گرافیت كروی
از یك قطعه چدن داكتیل ساخته شده را توسط یك نمونه می‌بریم سطوح آن را توسط سوهان كاملاً گونیا می‌كنیم و یكی از این سطوح را سمباده كاری كرده تا آن را برای مرحله پولیش كاری آماده كنیم سطح سمباده كاری شده را بر روی پارچه پولیش قرار داده و دستگاه پولیش را روشن می‌كنیم عمل پولیش كاری مطلوب گشته به میزان فشاری وارد كه ما درطول معین به نمونه وارد می‌آوریم این فشار باید از مقادیر بالایی رفع خش‌های بزرگتر تا مقادیر پائین برای ظرفیت كاری در فرضش‌های كوچكتر صورت می‌گیرد. نمونه آماده شده را با پارچه كاملاً خشك می‌كنیم و آنرا در زیر میكروسكوپ مشاهده می‌كنیم كه در صفحه بعد دیده می‌شود كه گرافیت در این چدن نمونه را در زیر میكروسكوپ برداشته و داخل محلول اچ نایتال بایكرال قرار می‌دهیم پس از گذشت مدتی معین و زمانی كه از اچ شدن آن تعیین مقدار كردیم آنرا برداشته و با آب شستشو می‌دهیم. سپس نمونه آماده شده را با پارچه كاملا خشك كرده و نتیجه مشاهده سطح نمونه در این مرحله به شكل صفحه بعد می‌باشد.

آزمایش شماره 5
عنوان آزمایش:
بررسی زیرساختار چدن داكتیل
ابزار و مواد آزمایش:
سوها، اره ، سمباده شماره‌های مختلف ، گیره، یك قطعه چدن داكتیل، محلول اچ
مقدمه:
چون داكتیل كه در ایران به نام های چدن نشكن، گرافیت كروی، چدن چكشخوار یا گرافیت چشم گاوی و سد نام لاتین، داكتیل، SP و نودولار نامیده می‌شود كه در آن گرافیت توسط عناصر اضافه شده از قبیل منیزیم، استرانسیم، كه باعث تغییر شكل گرافیت از حالت ورقه‌ای به كروی می‌شوند بدست می‌آید.

تئوری آزمایش
ابتدا یك قطعه چدن داكتیل را توسط سوهان به صورت گونیا درآورده و سپس توسط سمباده های موردنیاز سطح آن را صیقل داده و بعد از اتمام مراحل سمباده كاری بعد از اره كاری و سوهان كاری از مقاومت به سایش بهتر این چدن ها نسبت به چدن‌های خاكستری پی می‌بریم اما نسبت به چدن های سفید نرمتر می‌باشند لذا پس از سمباده كاری گونیا كردن و پولیش كاری و قبل از اچ كردن آن را زیر میكروسكوپ قرار می‌دهیم.

شكل 1 كه در زیرمیكروسكوپ گرافیتهای آن به صورت كروی در اندازه‌های مختلف غالباً كوچك و بزرگ و به طور پراكنده دیده می‌شود و بعد از مشاهده گرافیتها نمونه را مدت 5 الی 7 ثانیه (تا سطح قطعه تیره شود) در محلول نایتال اچ كردن قرار می‌دهیم و سپس بعد از شستن قطعه و خشك كردن سطح آن مجددا برای مشاهده زمینه نمونه را در زیر میكروسكوپ قرار می‌دهیم. با بزرگ نمایی های مختلف آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم ابتدا با بزرگنمایی 100 (شكل 2) كه زمینه‌های سفید شبیه ستاره های دریایی را مشاهده كردیم كه اطراف آن سیاه رنگ بوده و البته در این زمینه نیز نقاطی تیره تر از سایر نقاط هستند كه زمینه سفید رنگ همان فریت است كه در اینگونه چدن ها بیشتر از چدن های خاكستری پر كربن مشاهده می‌شد و نقاط تیره گرافیت های كروی هستند كه با بالا بردن بزرگ نمایی میكروسكوپ حدود 500 مشاهده كردیم كه فاز فریت همچون سفید رنگ ولی زمینه سیاه رنگ ورگه های نامنظم سفیدرنگی مشاهده می‌شد كه همان پرلیت بود كه با تمركز بر روی نقاط تیره تر به سختی می‌توان مشاهده نمود كه دو گرافیت با هاله‌ای از نوبت احاطه شده است به همین دلیل به این نوع چدن چشم گاوی گویند. این چدن بعد از چدن خاكستری بیشترین میزان مصرف را دارا می‌باشد قابلیت ماشین كاری های دارند زمینه این نوع چدنها فریتی ـ پرلیتی را مخلوطی از هر دو می‌باشد.

نتیجه:
اره كاری یو سوهان كاری این چدن ها نسبت به چدن های سفید راحتر است اما استحكام آن ها در برابر ضربه وكشش بیشتر است
چدن داكسیل دارای دو نوع چدن با زمینه فریت و چدن با زمینه پرلیت كه چدن با زمینه فریت از استحكام كمتر ولی انعطاف پذیری بیشتر دارا است.
تچزیه و تجلیل: عدم دقت در سرعت سرد كردن و عناصر آلیاژی كروی كننده می‌تواند باعث عدم كروی شدن كامل گرافیت های آن شود.
اینگونه چدن‌ها از قابلیت انعطاف پذیری خوبی برخوردار هستند مقاومت به كشش آنها بسیار مطلوب است از این چدنها در ساختار لوله‌ها اتصالات لوله ها و برخی از چرخ‌ها استفاده می‌شود.

اندازه گرافیت كروی كه بر روی خواص مكانیكی تأثیر می‌گذارند تحت تأثیر روتین زیر است.
الف ـ سرعت سرد شدن
قطعات ریخته گری شده كه دارای مقاطع نازكی هستند با سرعت زیادی تری سرد می‌گردند و در نتیجه اندازه گرفیت‌های كروی كوچكتر شده و تعدا د آنها در سطح مقطع افزایش پیدا می‌كند.
ب ـ تلقیح SI با تلقیح تعداد گرافیت‌های كروی افزایش پیدا كرده و تمایل به ایجاد كاربی در مقاطع نازك تر قطعه كاهش می‌یابد. به همین ترتیب با افزایش مقدار عامل جوانه زا تعداد گرافیت های كروی نیز افزایش پیدا می‌كند.

شماره آزمایش : 6
عنوان آزمایش: بررسی ریزساختار چدن مالیابی
وسایل و مواد موردنیاز: تیغ اره، سوهان، سمابده در شماره‌هایی مختلف ، محلول اچ، میكروسكوپ
مقدمه
اصولاً چدنهای مالیبل چدنهای قبل از یوتكین كه آلیاژی یا غیرآلیاژی هستند كه به منظور ایجاد گرافیت‌های كروی فشرده در آن و نیز دسترسی به مجموعه ای ازاستحكام و نرمی‌تحت عملیات و تابكاری قرار می‌گیرند.

قطعات چدنهای مالیبل ابتدا به صورت چدن سفید ریخته گری می‌شوند بدین علت كه تمام كربن در این چدن در شرایط سیاه تاب كاری به شكل تركیب بوده پس در مرحله عملیات حرارتی با حرارت دادن تا منطقه آستینیت و نگهداری قطعه به مدت كافی در این درجه حرارت آهن در آن تجرزیه گردیده چون مالبل بدست می‌آید. حرارت دادن قطعات تامنطقه فریت باعث تجمع كربن در مناطق مختلف گردیده و پس از مدت زمان معین كربن به شكل نرمكی در زمینه‌ای آبتنی تشكیل می‌شود بالاخره ادامه قابكاری و استفاده از یك عملیات حرارت مناسب و همچنین سرعت سرد كردن می‌توان ساختار زمینه چدن را از فولیت كامل تا یك ساختار پرلیت تغییر داد.

تئوری آزمایش
ابتدا یك تكه چدن مالیبل را توسط سوهان به صورت گونیا درآمده و پس توسط سمباده‌های موردنیاز سطح آن را سیقلی داده و بعد از اتمام مراحل سمباده كاری آن را پولیش كرده و سپس در محلول اچ قرار داده و بعد ا زحدود ده دقیقه آن را برداشته و توسط آن بیشتر و در زیر میكروسكوپ قرار داده كه فازهایی زیر آن مشاهده گردید.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky