توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله مگس میوه شرقی Oriental fruit در فایل ورد (word) دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مگس میوه شرقی Oriental fruit در فایل ورد (word)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مگس میوه شرقی Oriental fruit در فایل ورد (word)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مگس میوه شرقی Oriental fruit در فایل ورد (word) :

مگس میوه شرقی Oriental fruit fly
Diptera:Tephritidae
اهمیت اقتصادی:
این مگس از آفات مهم بسیاری از انواع میوه می باشد كه بندرت روی كدوئیان نیز مشاهده می شود. Waterhouse در سال 1993 این آفت را یكی از پنج گونه آفت مهم كشاورزی درآسیای جنوب شرقی دانسته است. اطلاعاتی در مورد اهمیت این گونه در تمام آسیا حتی مناطقی كه آفت هنوز گزارش نشده است وجود دارد. بر همین اساس از میان این كمپلكس گونه های carambolae و B.

papayae كه دارای انتشار وسیع تر هستند ، خسارتزا نیز می باشند. I.M.White گزارش نمود كه این دو گونه و B. occipitalis، B.philippinensis و B.kandiensis همانند B.dorsalis خسارتزا هستند درحالی كه B.caryeae ممكن است خسارتزا باشد و گونه B.pyrifoliae تنها در مناطق محدودی آفت محسوب می شود.

اهمیت قرنطینه ای:
این مگس علاوه بر حضور در لیست آفات و بیماریهای قرنطینه خارجی ایران در لیست آفات و بیماریهای قرنطینه خارجی EPPO به عنوان یك مگس میوه غیر اروپایی وجود دارد.و همچنین در لیست های APPPC، COSAVE، CPPC، IAPSC، JUNAC و OIRSA به عنوان آفت قرنطینه ای محسوب می شود. این آفت بومی آسیا بوده و مانند سایر مگسهای میوه قادر به استقرار در كلیه مناطق گرمسیری می باشد.

حضور مگس تنها در هاوایی و نه در محدوده كشور امریكا این آفت را از نظر سیمای بین المللی به عنوان آفت قرنطینه ای مهم جلوه داده است. با توجه به انتشار آفت در شمال هند ودر قسمتهای مركزی چین، B.dorsalis از سایر گونه های دیگر كمپلكس كمتر در مناطق حاره دیده شده است. خطر مستقیم استقرار این آفت در مناطق سرد بسیار كم است. خطر اصلی و مهمتر آفت برای كشورهای اروپایی در صورت وجود این مگس بخاطر وضع قوانین سختگیرانه قرنطینه ای در مورد صادرات میوه است .

سایرگونه های این كمپلكس بیشتر گرمسیری بوده و كمترحالت آفت پیدا نموده اند. در مورد بعضی از آنها مانند. B.caryeae ، B. kandiensis و B.pyrifoliae اطلاعات زیادی وجود ندارد و به صورت فراوان و با انتشار وسیع روی محصولات كشاورزی ظاهر نشده اند.
میزبانها:

مگس میوه شرقی روی دامنه وسیعی از انواع درختان میوه ظاهر می شود به عنوان مثال در چین و ژاپن روی Annona squamosa،سیب، كارامبولا، موز ، Capsicum, Clausena lansium, ، گواوا، انبه ، پرتغال ، پاپایا ، هلو ، گلابی ، آلو، و گوجه فرنگی یافت می شود. دامنه میزبانی گونه های تازه شرح داده شده كامل نمی باشد. سایر گونه ها بیشتر روی انبه ، گواوا و پاپایا پیدا شده و ظاهرا مانند B.dorsalis پلی فاژ هستند.

در امریكای جنوبی B. carambolae تنها روی كارامبولا و گیاه Syzygium samarangense مشاهده می شوند. میزبانهای وحشی هنوز مستدل نیست. در ناحیه EPPO انواع زیادی از میوه ها میزبان بالقوه محسوب می شوند.

مناطق انتشار:

– B.dordalis
این گونه امروزه در قسمتهای شمالی مناطق انتشار B.dorsalis complex در آسیا و منحصرا در نیمكره شمالی وجود دارد. گونه های دیگر درجنوب شبه قاره هند و جنوب شرقی آسیا یافت می شوند. این آفت از ناحیه EPPO و اروپا گزارش نشده است.
آسیا: بنگلادش، بوتان، كامبوج، چین،هند، ژاپن، لائوس، میانمار، نپال، پاكستان ، سری لانكا، تایوان، تایلند و امارات متحده عربی
آمریكای شمالی: این آفت در سالهای گذشته دارای طغیانهایی بوده است ولی طبق گزارش سال 1987 فائو ریشه كن شده ولی دوباره در سال 1989 در كالیفرنیا مشاهده گردید وجود آفت از سال 1945 در هاوایی گزارش شده است.

اقیانوسیه: گوام ( از سال 1947) و جزایر ماریانای شمالی
-B.carambolae
این آفت از ناحیه EPPO و اروپا گزارش نشده است.
آسیا: برونئی، هند، اندونزی، مالزی، سنگاپور و تایلند
آمریكای جنوبی: گینه فرانسه، گویان و سورینام

-B.caryeae
این آفت از ناحیه EPPO و اروپا گزارش نشده است.
آسیا: هند، عمان و سریلانكا
– B.kandiensis
این آفت از ناحیه EPPO و اروپا گزارش نشده است.
آسیا: سریلانكا
-B.occipitalis
این آفت از ناحیه EPPO و اروپا گزارش نشده است.
آسیا: برونئی، مالزی و فیلیپین
-B.papayae
این آفت از ناحیه EPPO و اروپا گزارش نشده است.
آسیا: برونئی، اندونزی و مالزی
اقیانوسیه:استرالیا، گینه جدید پاپوآ
-B.Philippinensis
این آفت از ناحیه EPPO و اروپا گزارش نشده است.
آسیا: فیلیپین
-B.pyrifoliae
این آفت از ناحیه EPPO و اروپا گزارش نشده است.
آسیا: تایلند
مناطق انتشار B.dorsalis
علائم خسارت:
محل تخمگذاری به صورت نقاطی روی میوه های مورد حمله مشاهده می شود. میوه های با شیرینی زیاد مانند هلو مایعی شیرین تراوش می نمایند كه در محل تخمگذاری سفت می شود.
شكل شناسی:
تخم:
تخم این آفت به طول 8/0 میلی متر، عرض 2/0 میلی متر و دارای میكروپیل در انتهای جلویی به صورت برآمدگی دیده می شود. پوسته (كوریون) آن مشبك می باشد. رنگ تخم از سفید تا سفید مایل به زرد متغیر است.

لارو:
لارو این آفت از گونه های مشابه به سختی قابل تشخیص است. لذا برای تشخیص قطعی می بایستی لاروها پرورش داده شوند.
شفیره:
بشكه ای شكل و دارای بیشتر خصوصیات لاروی است ولی اندكی محل سوراخ های تنفسی جلویی و عقبی تغییر كرده است. رنگ آن سفید تا قهوه ای مایل به زرد متغیر و طول آن معمولا 80-60 درصد لارو است.

لاروهای درحال تغذیه مگس میوه شرقی
حشرات بالغ
رنگ: صورت با وجود لكه های تیره در محل شیارهای شاخك مشخص است. سپر غالبا سیاه ( به جز نقوش زرد حاشیه ای) و لبهای پشت گرده اول(Postpronotal lobe) وقسمت حاشیه گرده (Notopleurae ) زرد رنگ، سپرچه كاملا كمرنگ ولی بعضی مواقع دارای خطی عرضی و باریك قاعده ای سیاهرنگ دارد. حاشیه Costal بال دارای نواری رنگی از انتهای رگبال Sc تا درست زیر انتهای رگبال R4+5 ، رگبال عرضی r-m و dm-cu بدون لكه و نقش است. سطح زیرین بندهای سوم تا پنجم شكم دارای لكه های T شكل سیاه و لبهای پشت گرده اول (Postpronotal lobes )بدون مو می باشد.

 

سر: كتوتاكسی (مو) كاهش یافته و بدون موهای ocellar و postocellar می باشد. طول اولین بند تاژك شاخك حداقل سه برابر قاعده شاخك است.
سینه: موها كم، بدون موهای dorsocentral و katepisternal، سپر دارای موهای anterior supra-alar و prescutellarاست. سپرچه به صورت دو لبی (bilobed) نبوده و دارای دو موی حاشیه ای می باشد.

بالها: رگبال Sc با زاویه ای 90 درجه به سمت بالا خم شده و قبل از رسیدن به حاشیه بال ضعیف می شود. رگبال R1 دارای موی پشتی، cell cup بسیار باریك و حدود نصف عمق cell bm، cup extention بسیار كشیده و برابر یا بلندتر از طول A1+ CuA2، سلول bc و نیمه قاعده ای سلول c بدون پوششی از موهای ریزاست.
شكم: تمام بندهای شكمی قابل مشاهده و مجزای از هم است. سطح پشتی بند پنجم دارای یك جفت ناحیه فشرده شده (ceromata) می باشد. نر ها دارای یك ردیف مو روی هر حاشیه بند سوم هستند.
حشره بالغ مگس میوه شرقی

زیست شناسی:
تخمهای B.dorsalis زیر پوست میوه گذاشته می شود. این تخمها پس از 3-1 روز تفریخ شده و لاروهای خارج شده به مدت 35-9 روز تغذیه می كنند. این آفت در دماهای زیر 13 درجه سانتیگراد قادر به رشد و نمو نمی باشد. شفیره در خاك در زیر میزبان ایجاد شده و حشرات بالغ در تمام طول سال ظاهر می شوند. این گونه یك حشره گرمسیری بوده و قادر به زنده ماندن در زمستانهای ناحیه Eppo (به جز در جنوب) نمی باشد. بالغین در دماهای پایین بهتر می توانند باقی بمانند. آستانه بی تحركی هفت درجه سانتیگراد كه در زمستان تا دو درجه سانتیگراد پایین می آید.

روشهای بازرسی جهت كشف آفت:
ردیابی این گونه و سایر گونه های وابسته توسط تله های طعمه ای مقدور می باشد. متیل اوژنول در غلظت كم جلب كننده این گونه ها است و تا یك كیلومتر می تواند شعاع عمل داشته باشد. طعمه ها در یك فتیله پنبه ای در میانه تله پلاستیكی كه در دو طرف آن سوراخ است آویزان می شوند. . این طعمه ها می توانند با حشره كشها مخلوط شوند و یا تكه ای كاغذ آغشته به دی كلروفوس داخل تله گذاشته شود.

تله ها روی درختان میوه در ارتفاع حدود دو متری زمین قرار داده شده و این تله ها بعد از چند روز باید تمیز گردند زیرا ممكن است این تله ها هركدام صدها مگس را درچند روز صید كنند. ولی خود این طعمه ها حداقل برای دو هفته كارآیی دارند.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky