توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله هنر ما قبل تاریخ در فایل ورد (word) دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله هنر ما قبل تاریخ در فایل ورد (word)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله هنر ما قبل تاریخ در فایل ورد (word)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله هنر ما قبل تاریخ در فایل ورد (word) :

هنر ما قبل تاریخ
هنر ما قبل تاریخ به سه دوره مهم تقسیم می شود :
الف- دوره پالئولینیك ب- دوره نئولیتیك ج- دوره برنز و آهن
در این دوره كه از نظر زمان دورترین نقطه تاریخی را در بر می گیرد .اولین گام های بشر برای ساختن ابزار و وسایل مورد احتیاجش برداشته شد. از این دوره آثاری در غارها بدست آمده است .

از این دوره آثاری از مجسمه و نقاشی در دست است مانند: ونوس ساویذیانو – ونوس ویلندورف حدود 15000- 10000 ق م و نقاشیهای غار آریژ .

ب- دوره نئولیتیك: ( نوسنگی )
اولین آثارمعماری و بناهای ساخته شده دست بشر در این دوره بوجود آمده است . زیرا دوره یخبندان به پایان رسید.

ج- دوره برنز و آهن :
این دوره از زمانی آغاز می شود كه فلزات ساخته می شوند .در این عصر شهرسازی اهمیت پیدا می كند. دراین دوره است كه ما با تمدنهای عظیمی چون مصر ، بین النهرین و مدیترانه آشنا می شویم .

هنر بدوی
امروز هنوز قبایلی یافته می شوند كه در شرایط عصر پارینه سنگی زندگی می كنند.مانند جامعه های بدوی آفریقای استوایی وجزایرجنوب اقیانوس آرام و دو قاره شمالی و جنوبی آمریكا .
جامعه های بدوی دراساس روستایی ومستغنی از غیر اند ، واحدهای اجتماعی وسیاسی آنها به ترتیب دهكده وقبیله است، نه شهر و دولت . دو دوام و قرارشان مبتنی برحفظ رسوم وسنن است.بی یاری اسناد و اوراق نوشته شده قسمت عمده آثارهنری جنبه مذهبی دارد. تندیسها خلاصه و اغراق شده از آثار پیكر آدمی است .

دراغلب تندیسهای آفریقایی پیكر انسان بطور تجریدی و دور از واقع گرایی نشان داده شده است درتندیسها اغراق دیده می شود . مثلا در پیكر انسان سر بزرگتر ساخته شده است .
در بین سرخپوستان نقاشی موقتی بنام نقاشی شنی كه توسط جادوگر قبیله به وجود می آید و او در مراسم مربوط به مداوای بیماران به كار می رود و در مراسم برای تضمین موفقیت در شكار و افزایش قدرت انسان به كار می‌رود .

هنر مصر
هنرمصر از قدیمی ترین و شكل گرفته ترین نوع هنرهاست .
اختراع خط حدود 5000 سال قبل یكی ازپیروزیهای زودرس وضروری تمدنهای بین النهرین و مصر بود .
تاریخ مصر به سه دوره مشخص تقسیم می شود .
پادشاهی كهن:آثار مصری از 3000 تا 500 سال ق . ه به نحوی با هم شباهت دارند .

طرز فكر مصریان این بود كه هر شخص باید بكوشد تا درزندگی خود وسایل خوشبختی پس از مرگش را فراهم آورد. از این رو هرفرد مصری می بایست آرامگاه ابدی خویش را چون جایگاهی همانند و یادآور محیط زندگی روزانه اش ترتیب دهد .
تا روح وی كه در زبان مصری « كا »خوانده می شود درآن احساس آسودگی كند و نیز می بایست كالبدی جاودانی از خود باقی بگذارد . تا «كا» بتواند در آن حلول كند و به زندگی خود ادامه دهد . برای این منظور جسد را مومیایی می كردند. واز بیم آنكه جدم ازمیان برود پیكره ایشان را از سنگ و فلز می ساختند .
مشهورترین مقابر از نوع مصطبه مقبره پادشاه زوسر است .

در دوره سلسله سوم این مقابر شكل هرم هایی پله دار بخود گرفت. سیر تكاملی اهرام در دوره سلسله چهارم با ساختمان هرمهای سه گانه به اوج خود رسید .
پیكره خفرن پادشاه را نشسته بر تخت سلطنت نشان می دهد . درحالی كه شاهین با بالهای خود پشت سر او را می پوشاند . پیكره موكرینوس جانشین خفرن و سازنده سوینی هرم جیزه حدود 2500 ق م یكی از بهترین مجسمه‌های این دوره است . كاتب نشسته 2400 ق و م كه چهار زانو نشسته از نمونه‌های بسیار خوب مجسمه سازی این دوره است .

پادشاهی میانه
در دوره امپراتوری میانه مصر دچار اغتشاشات داخلی و حمله اقوام گوناگون تغییر شكل می دهد . بهر حالت آثارعمده ای از این دوره نیست . مهم ترین آثار این دوره یكی معبد آمنه مه و دیگری معبد آمون است . مقابر نیز در كوه و صخره ها بوجود می آورند .

پادشاهی جدید : این دوره دوران شكوه و عظمت معماری است . معابد توت موس و آمنهوپت سوم در كارناك و بعد لوكسور و معبد آمون در كارناك از آثارمعماری این دوره اند . در این دوره زیبایی و ظرافت معماری را تكمیل می‌كنند . در دوره سلسله بیستم بار دیگر آثار هنری رو به سادگی می روند. نمونه معابد عبید و خنشو می باشند.
نقش برجسته و نقاشی در این دوره رشد می كند . مانند نقش برجسته مقبره حور محب سقاره حدود 1355 ق . م .

هنر بین النهرین
بین النهرین تشكیل می شودازد و سزریز جداگانه و مشخص سومریها وآشوریها .
1- سومریها : این قوم از قدیمی ترین اقوام جهان به شمار می روند . لوحه های هنری و زیبایی از این دوره بجای مانده از جمله لوحه جنگ و صلح عقابها نارام سینی یا فتح و پیروزی .

سومریهامعابدوزیگوراتهایی بوجودآورده اندو تعدادی نقاشی دیواری(فرسك) معماروسلطان معروف سومر « گودآ » كه به سلطان (آگاش شهرت دارد در توسعه هنر سومر سهم بسزایی دارد . دیگر اور نامو پادشاه شهر اور بود كه بزرگترین زیگوراتها از جمله به ارتفاع 21 متر و در سه طبقه از خشت خام و آجر ساخت .

2- بابل : حكومت بابل بوسیله سامیها و در2000 سال قبل از میلاد بوجود آمد وتمدن درخشانی را پایه گذاشت . حمورابی پادشاه معمار وقانوگذار بزرگ آنزمان سلطان بزرگ این سرزمین بوده است . وی اولین لوحه قوانین را تدوین نمود ودرساختن بابل كوشش فراوان كرد . در بالای كتیبه حمورابی مثال خودش را در برابر خورشید خدا مصور ساخت .

3- آشور:آشوریان برخلاف سومریان مردمی جنگجو بودند.دوره شكوه وعظمت این قوم درهزاره اول قبل از میلاد مسیح باید دانست.آنان از سومریها تقلید می كردند ولی دركاخ سازی به تجمل بیشتری دست زدند.از جمله كاخ سارگون دوم در خرساباد متعلق به نیمه دوم قرن هشتم ق . م است .
ازآشور بانیپال نقش برجسته های زیادی به جای مانده كه اغلب او را در حال جنگ با دشمن و یا شیر نشان می دهد .

هنر اژه ای
اگرازكنار دلتای نیل به سوی شمال دریای مدیترانه پیش برویم .نخستین نقطه ای از خاك اروپا كه در برابر دیدگانمان ظاهر می شود گوشه شرقی جزیزه كرت است .

هنر سیكلادی
مردی كه میان سالهای 2600 تا 1100 ق . م در جزایر سیكلاد سكونت داشتند به جزمقابرسنگی آثاری كمی ازخود برجای گذرانده اند.پیكره سازان سیكلادی در هزاره دوم ق . م قدیمی ترین بدنهای برهنه زنانه به اندازه طبیعی به وجود آوردند .

هنر مینوسی
تمدن مینوسی غنی ترین و شگفت انگیزترین تمدن دنیای اژه ای شناخته شده است . آنان تمدن شهری به وجود آوردند و پادشاه مینوس برای خود كاخ های كوچك بنا نهاد . كه از این ساختمانها برای انواع فعالیتهای كشوری و تجاری استفاده می شده است . در تمدن مینوسی معبدی وجود نداشت . لذا پیكره های بزرگ دینی هم وجود نداشت. الهه ماری ( شاید كارهنه ) حدود 1600 ق . م از گل پخته یكی از آثار پیكره سازی این دوران است .

هنر میسنی
حدود 1600 –1100 ق . م در سواحل جنوب شرقی یونان تعدادی جامعه های كوچك شبیه جامعه مینوسی وجود داشت . این قدم در حدود 1300 ق . م به دفن كردن مردگان خود در مقابر سنگی پرداختند .
كاخ میسنی ازنمونه های معماری سنگی میسنی است . چون قلعه ای با دیواره‌های مستحكم بود حدود 1250 ق . م. دروازه شیران بخشی از این كاخ سنگی است كه نفوذ هنر خاور نزدیك باستانی را آشكار می كند .

مجسمه دوزن كودك نشسته دركنار یكدیگروجام های زرین با نقش برجسته هایی بر روی آنان از آثار این دوره است .

نگاهی به تمدن و هنر ایران باستان
در حدود پنج هزار سال قبل در جوار فلات ایران دولتهای سومر ، آكد ، بابل ، آشور در بین النهرین (بین دو رود دجله و فرات)به وجود آمدند و پس حدود 300 سال قبل در فلات ایران دولت ایلامیان ( عیلامیان ) ایجاد شد .
پس از آن مهاجران آریایی با ایجاد دولت ماد و پس هخامنشی حكومتهای ایلام و بین النهرین را از بین بردند. دولت هخامنشی نیز با حمله یونانیان از بین رفت . آنگاه دولت سلوكی و اشكانی به دنبال هم به وجود آمدند . پس از اشكانیان دولت ساسانی روی كارآمدكه با فتح ایران به وسیله اعراب مسلمان از بین رفت .

سنگ نوشته حمورایی ( قانون نامه حمورایی )
مجموعه ای ازقوانین اجتماعی است كه درزمان حمورایی ( از پادشاهان بابل ) وضع شده است . دریك طرف رئیس سنگ نوشته تصویر شاه و در طرف دیگرمجموعه قوانین حك شده است .

تمدن سیلك :
در سه كیلومتری جنوب غربی كاشان درحدود 7000 سال قبل از میلاد قدیمی ترین سكونت بشری در دشت وسیع مركزی ایران شناخته شده است . ظروف در این دوره با چرخ سفالگری ساخته شده است .
ظروف سفایش بدست آمده از این دوره دارای نقوش زیبا به ظریف و یا اشكال هندسی و نقوش حیوانات تزیین شده است. ظروف سفالی سیلك شامل 1- ظروف با نقوش سیاه 2- ظروف با نقوش قرمز 3 – ظروف ساده .

لرستان :
درحدود 12 قرن ق . م عصرآهن بوجود آمد.درلرستان نزدیك به مركز شوش كه متاثر از فرهنگ و هنر ایلام بود تمدنی پا گرفت كه در فلز كاری (آهن و برنز ) پیشرفته بی نظیر یافت .
اشیاء بدست آمده عبارتند از:سلاح های دفاعی:خنجر، شمشیر و تیر– قطعات اسبان انواع لگامهای اسب و آشیا ءزینتی شامل سنجاقهای مو، بازوبند، ظروف ابخوری .

تمدن حسنلو و زیویه
درحسنلو (حد فاصل مهاباد ودریاچه ارومیه )وزیویه( آذربایجان غربی) تمدن مانایی وجود داشته است . اشیاء طلایی ، و عاجی حدود 7 قرن ق. م از این دوره بدست آمده است .
پیكره سازی و برجسته كاری روی طلا در تعدادی از آثار این دوره دیده می شود .

تمدن مارلیك و اهلش :
در منطقه شمالی ایران (گیلان ) (بین دشت و قزوین – دره گوهر رود)آثار سفالی بسیار زیبا بدست آمده است. نظیر پیكره های انسانی و حیوانات نظیر گوزن وسفالگری به پیكره سازی نزدیك شده است . مجسمه ها و ظروفی طلایی نیز ازاین دوره بدست آمده است.نظیرجام مارلیك با نقش شیر پرنده .

زیگورات چغازنبیل :
1250 ق . م حدود 700 سال قبل ازامپراتوری هخامنشی این زیگورات در اطراف شهرشوش واقع است .زیگورات معبد بزرگی بوده كه بعدها محل زندگانی خدایان تصور می شوند .

هنر هخامنشی :
معماری: كاخ تخت جمشید (520 تا 460 ق . م ) در زمان زمامداری داریوش وخشایارشا بنا گردید .
ستونهای تنومند و بلند نظر ستونهای تالارم ضد ستون و تالار آپادانا در این بنا دیده می شوند به ارتفاع تقریبی10 متر و سرستونی به بلندی 8 متر كه در بالای سرستون دو سر اسب پشت به پشت دیده می شوند . كه در وسط آن تیر های چوبی سقف قرار میگرفته است .
ازمعماری هخامنشی كمترمعماری این به جای هنر است . زیرا ایرانیان باستان خدا را در آتشكده های روباز عبارت می كردند .

حجاری و پیكر تراشی هخامنشی :
بهترین نمونه های هنر مجسمه سازی را می توان درنقش برجسته های تخت جمشید جستجو كرد . هنر حجاری این دوره آمیزه ای از قدرت وقار و ظرافت است. تاثیرات آشوری به وضوح دیده می شود حیواناتی نظیر بز، شیر و گاو درخود تحسین بوده اند.موجوداتی اساطیری نظیرمجسمه هایی كه سرآدمی با تندشیر بالدار تركیب شده مانند نگهبان عظیم الجثه در واژه های كاخ خشایارشا دیده می شوند .
ستنون معروف سرنات در عهد امپراتور آشوكا در هند تاثیر از ستونهای تخت جمشید است .

نقش برجسته ای كه جنبه روایتگری دارد در تخت جمشید وجود دارد و آن منظمی است كه نزد داریوش شكوه می كند . و نقش برجسته بیستون هم جنبه روایتگری دارد و لی در با آثار آشوری جنبه روایتگری كمتر است .
كاشیكاری :كاشی لعابدار از شوش و تخت جمشید بدست آمده كه به شیوه كاشیكاری بین النهرین تهیه شده است .

هنر اشكانی :
سلوكی ها اصلا یونانی بودند و اشكانی ها كه بعدا به قدرت رسیدند دنباله‌رو یونانیان بودند .
آلیژ پیكره های اشكانی از تناسب و تركیبی برخوردارند كه اصولا خاص هنر یونانی است . مانند مجسمه مفرغی مرد اشكانی در موزه ایران باستان.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky