توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله كاشت ، داشت ، برداشت زرشك در فایل ورد (word) دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله كاشت ، داشت ، برداشت زرشك در فایل ورد (word)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله كاشت ، داشت ، برداشت زرشك در فایل ورد (word)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله كاشت ، داشت ، برداشت زرشك در فایل ورد (word) :

اولویت عناوین
1-مقدمه
2-نام زرشك
3-دیدگاه یك بیگانه مقیم ایران
4-شربت زرشك
5-اندازه محصول زرشك درهكتار
6-انتخاب محل وخاك
7-روشهای تكثیروفصل كاشت
8-هرس
9-كاشت زرشك
10-برداشت زرشك
11-آبیاری وداشت زرشك
12-فایده های درخت زرشك ومیوه آن
13-آفات وبیماریهای مهم زرشك درایران
14-زرشك میزبان مرض زنگ گندم
15-زیست شناسی

مقدمه
اعضاء مختلف درختچه زرشك ( ریشه ، پوست ، ساقه ، برگ ومیوه ) ازنظرخواص طبی ودرمانی ( مانندوجوداكسی آكانتین وبربرین درریشه ) ومصارف خوراكی ( طعامها، آشهاوغیره ) وصنعتی ( رنگرزی ، تانن سازی ، منبت كاری وخاتم سازی ) وسایرمصارف آن ( ازقبیل تهیه ژله ، مرباوتهیه نوشابه ها) ازدیربازموردتوجه مردم ایران وسایرملل بوده وهست .قدمت زرشك رابه دوره اثوسن نسبت می دهند1ودرایران هم ازسالیان قبل تابه امروزگیاه شناخته شده مردم بوده است .بطورطبیعی ووحشی درمناطق مختلف ایران می روید.تنهادراستان خراسان بصورت كاشته شده نوع بی دانه آن موردبررسی قرارداشته است ولی چندسالی است كه به علت بالارفتن قیمت ، كشت وپرورش آن بصورت یك گیاه اهلی بویژه درخراسان رونق گرفته است وبصورت منبع درآمدجدیدی برای كشاورزان وباغداران درآمده است .اهمیت وتوسعه روزافزون آن ایجاب می كندازطرف وزارت كشاورزی تحقیقاتی درزمینه های به نژادی وبه زراعی به عمل آید. آزمایشات وتحقیقات درزمینه های گوناگون مانندمیزان كودموردنیاز، شناخت واقعی آفات وبیماریهاوغیره بطورجدی صورت گیردتابتوان درآینده بابهبودكیفی وكمی آن ، زرشك رادرزمره اقلام صادراتی محصولات غیرنفتی قرارداد، وازاین راه درتأمین ارزموردنیازكشورسهمی داشته باشد.فعلاً صادرات آن بطورمحدودودرسالهای 1345 بمقدار98 كیلوگرم بهمراه سماق ودرسال 1360 بمیزان 550 كیلوگرم بخارج ازكشورصادرشده است .

شك نیست درصورت بازاریابی صحیح واصولی ، می توان صادرات آنرابطورچشمگیری افزایش داد.

نام زرشك
زرشك رابه نامهای سرشك ، دارشك ، زارج ، زراچ ، زرك ، زراك ، زرسك ، زرنگ وزرتك ( بروزن زرشك ) ، زاج ، زریك ، اترار، عودالریح ، عودالصلیب ، زنبل ، هروك ، زنبر، امبرباریس ( یونانی ) ، انبرباریس
(عربی ) 32 وبرباریس گفته اند.درزبان فرانسه (( vinegrette )) و
(( epine vinette)) ودرخت زرشك را(( vinettier ))ودرزبان انگلیسی
(( barberry tree )) ومیوه اش را(( barberry )) گویند.
زرشك ازخانواده (( berberidaceae )) ونام علمی آن (( berberis vulgaris )) وچندگونه است 33 ، ازجنس (( berberis )) تاسال 1975 تعداد662 گونه نام برده شده است 34 وبرخی ازگونه های آن كه درایران می رویندبه این شرح است :
دیدگاه یك بیگانه مقیم ایران : دكترشلمیرهلندی 35 درحدودصدسال پیش درایران اقامت داشته وی پزشك دارالفنون ورییس بهداری تهران بوده است اوطی یادداشتی درباره زرشك نوشته است .
(( … درایران مردم آب زرشك می نوشند36 .باغذازرشك می خورند.مرباهم ازآن تهیه می كنند، این مربابسیارخوشمزه است .
دم كرده زرشك راباسنبل طیب ، برای پیشگیری ازخونریزی می نوشند،درصنعت ، زرشك رابرای رنگ آمیزی پارچه های پشمی ، ابریشمی وپنبه ای به كارمی برند.))
بربرین راازریشه درخت زرشك استخراج می كنند.مخلوط آن بازاج ، رنگ زردخالص به دست می آیدكه برای رنگ آمیزی چرم استفاده می شود.

شربت زرشك
برای تهیه شربت زرشك ، نیم كیلومحصول تازه آن رادریك لیوان آب خیس می كنند.دوساعت بعدآب آن رامی گیرند.نیم كیلوشكربه آن می افزایندسپس می جوشانند.شربت به دست آمده درشیشه ای سربسته ، مدتهاقابل نگهداری است وبتدریج می توان ازآن استفاده كرد.نوعی نوشابه بسیارگواراوطبیعی نیزازآب زرشك می سازند.

اندازه محصول زرشك درهكتار
نهال زرشك تاحدودپنج سال دستاورداقتصادی چشمگیرندارد.محصول درخورتوجه ازسال پنجم آغازمی شود.ازسال هفتم میانگین محصول زرشك درهرهكتارحدوددوتن خواهدبود.باافزایش سن درخت ، محصول بیشترمی شود.عمردرخت زرشك نسبتاًزیاداست .درناحیه بیرجندوقاین درختانی وجودداردكه سن آنهابه پنجاه یاشصت سال می رسد.این درختان به خوبی محصول می دهند.البته باردهی درخت یك سال درمیان است .خوشه های زرشك درروی شاخه های دوساله به بالا پدیدارمی شود.چنانچه هرس انجام نگیردمحصول كاهش می یابد.

میانگین زرشك خشك به دست آمده ازهردرختچه :
نهالهای پنج ساله یك كیلو، هفت ساله هفت كیلوودوازده ساله بیست كیلوگرم خواهدبود… دوره باردهی درخت زرشك تاحدودهشتادوپنج سالگی می باشد.
بیشترین اندازه باردهی ازسالهای چهارده وپانزده آغازوتابیست وپنج سالگی ادامه دارد.ازهرچهاركیلوگرم زرشك تازه ، یك كیلوگرم زرشك خشك به دست می آید.

1-كراتی ژینا: این گونه جنگلی است ودردامنه های جنوبی البرز
( فیروزكوه تاطالقان ) می رویدودرختچه ای است به بلندی یك متر، بلندی خارهای آن تاسه سانتی مترمی رسد.

2-انترژریما: بیشتردرشمال آذربایجان ( ناحیه خوی ، قطور) ودردیگرنقاط نیزازمنجیل تازنجان ، گرگان ، سمنان ، خراسان ، اصفهان ، فارس ، تهران (پس قلعه وكرج ) ، كاشان وكرمان وجوددارد.این گونه به بلندی تاسه مترمی رسد.

3-اریان تالیس : ازالموت تاسمنان ودركوههای ساوه وكاشان هم دیده شده است وتادومترقدمی كشد.

4-وولگاری : این گونه درختچه ای است كه تاحدوددوونیم متربلندمی شود.بیشتردرآذربایجان مازندران وگرگان می روید.

5-براكیوپوتری : دركوهستانهای فیروزكوه دیده شده است .

6-شنیدر: به صورت درختهایی تابلندی چهارمتردیده شده ودرناحیه شمال ، مازندران وگرگان می روید.

7-گونه جدید: این گونه به وسیله گروه گیاه شناسان (( فلوراایرانیكا)) درخراسان بین ناحیه بجنوردومراوه تپه كشف وبررسی شده است .گونه نورابه نام خراسانیكا(( khorasanika )) نامگذاری كرده اند.

انتخاب محل وخاك :
این درختچه هادرمنطقه وسیعی ازخاكها، ازلومی شنی گرفته تالومی رسی به خوبی رشدمی كنند.بنابراین انتظارمی رودكه درهرخاك باغی معمولی موفق شود، اگرچه برخی ازانواع زرشك هامحل سایه متوسط رادوست دارندولیكن بهترین نتیجه ازكشت این گیاهان درجاهای آفتابی ( یاجزئی سایه ) بدست می آید.دراراضی آهكی بخوبی عمل می آیدودرخاكهای سیلیسی موفقیت چندانی دربرندارد.زرشكهای خزان داردرخاكهای ضعیف وشرائط سخت به خوبی رشدمی كنند.

روشهای تكثیروفصل كاشت :

1-تكثیربه روش بذركاری :
تكثیرزرشك معمولاًازطریق بذوررسیده وجداشده ازمیوه صورت می گیردویابذورمیوه راپس ازرسیدن بمدت دوماه درمحلی خنك بادرجه حرارت 5 درجه سانتی گرادبصورت استراتیفه نگهداری كرده وسپس اقدام به كشت بذرمی كنند.درصورتیكه درفصل پاییزاقدام به كشت بذورگردددربهارسال بعدجوانه می زنند.یااینكه دراوایل بهاردرشاسی سرد، بذرآنرادرداخل جعبه هایی یاداخل گلدانهای محتوی دوقسمت لوم ، یك قسمت خاك برگ ویك قسمت شن ، شسته شده می كارند.نهال های جوان رادرداخل جعبه هایی نشاءمی كنند ( ازجعبه یاگلدان اولی درآورده وبه جعبه ویاگلدان دیگری انتقال می دهند) یااینكه وقتی نهال هاباندازه كافی بزرگ شده باشند، هرنهالی رابه تنهایی بداخل گلدانهای كوچكی انتقال می دهندودرنتیجه ازگلدان درآورده ودرحاشیه ذخیره ( reserve border ) نشاء میكنند. بذوررادربسترآماده ودریك جای سایه دارنیزمی توان كاشت . بایدتوجه داشت كه نهالهای بدست آمده ازبذردارای همه خواص مادری نمی باشندوبه علت اختلاط دانه گرده ، ارقام گوناگونی ممكن است ازآنهابه دست آید.

2-تكثیربروش قلمه :
تكثیرزرشك ازاین طریق به آسانی امكان پذیراست . قلمه هارابایدازبوته هایی كه دارای بهترین خواص می باشندانتخاب كرد. قلمه هاراازشاخه های چوبی یانیمه چوبی به طول 90 یا120 سانتی متردراواخرتیریامردادماه تهیه می كنندوآنهارادرشاسی سردودرداخل بستری ازخاك شنی نشاءمی كنند. حدود6 ماه طول می كشدكه قلمه هابه اندازه كافی ریشه دارشده وبرای نشاء كردن آماده بشوند.

3-تكثیربروش پاجوش :
دراین روش به جای قلمه ازپاجوش هاكه به فراوانی دوربوته های مسن زرشك به وجودمی آینداستفاده می كنند. برای تكثیربایدپاجوش هاراازبوته های بزرگ مادری جداكرده وبه طورجداگانه كشت كنندانواع همیشه سبز
( بویژه b . stenophylla ) رابایستی قبل ازاینكه ارتفاع آنهابه 30 تا60 سانتی متربرسدبه محل اصلی منتقل كرد. زیرانهال های بزرگ تربآسانی این نقل وانتقال راتحمل نمی كنند.

4-تكثیربروش خوابانیدن :
این عمل به وسیله خوابانیدن شاخه های جوان دراوایل ماه خرداددرماسه ودربسترگرم سایه دارانجام پذیراست .

5-تكثیرازطریق پیوند:
به علت سهولت ازدیادزرشك ازطریق قلمه وپاجوش بندرت ازپیوندبرای ازدیاداستفاده می كنند، مگردرموارداستثنایی كه رقم موردنظرراروی پایه های بذری برآن پیوندكرد.
تذكر: ریشه زرشك به هوابسیارحساس است لذاپس ازبیرون آوردن ریشه آن رافوراًمی نشانندیااینكه ریشه هایش رادركیسه ای درخاك نگه داری می كنندوقابل توجه است كه به عقیده كشاورزان پیوندقبول نمی كند.

هرس
اگردرختچه های زرشك رابه حالت طبیعی پرورش دهندبه صورت درختچه های خوش تركیب كه ازساقه هامی رویندوبه هرس مرتب ومنظمی نیازندارند.ولی چنانچه بخواهندكمی پابلندعمل بیاورند. لازم است باحذف شاخه های پایین روی تنه اصلی ، پایه كوتاهی به وجودبیاورندكه شاخه های بلندبارده ازآن منشعب خواهدشد. بااین طرزفرم دادن برداشت میوه رامی توان آسانتروكم خرج ترانجام داد.

كاشت زرشك
زرشك بهترین فصل كاشت آن پاییزمی باشدبرای كاشت آن گودالی به عمق دویاسه وجب درعمق زمین كنده می شودودرزمینهای سخت یك وجب شن ریخته می شودتازرشك بتواندریشه كنددرهنگام كاشت بایدتوجه داشت كه درخت ریشه دارباشدودرهر15000 متربرای اینكه درخت به خوبی رشدكندیك درخت كاشته می شودوبرای آبادی آن دربهاریادرهرفرصتی(پاییز) می توان ازكودهای حیوانی استفاده كردكودهای شیمیایی كمترمورداستفاده قرارمی گیردزیرابه زمین ضررمی رساند. وبعدازكاشت برای اینكه درخت خودرابگیردوخشك نشودآب داده می شودوهر12 روز یا24 روزبایددرخت بایدآب داده شودچنانچه زرشك درزمین خوبی كاشته شده باشد ( زمینی كه شنی یاریگی نباشد) ودراول پاییزكوبیده شود

( یاكوبنده شودیعنی خاك آن زیروروشود) چنانچه درزمستان به وسیله باران یاآبیاری شده باشددرزمستان آب نخوردخشك نمی شودبااین وجوددرموارددیده شده كم آبی یكی ازعوامل كاهش زرشك یابرگ زردی زرشك بوده وحتی درچندسال اخیركه باخشكسالی منطقه بیرجندوقاینات روبروبودیم بسیاری ازدرختان میوه خشك شدكه زرشك هم ازاین دایره مثتثنی نبود.

دریك قطعه زمین كه متعلق به حاج غلامحسین ازروستای چهكندوروشناوندبودودرآن حدوداً 70 درخت زرشك وجودداشت فقط 16 عددپس ازآبیاری نشدن ظرف دو، سه سال باقی ماندكه آن هم بخاطراین بودكه 16 درخت دركنارجوی آب ورودخانه فصلی قرارداشت البته این قطعه زمین شنی بودوحاج غلامحسین نتوانسته بودبه علت فلج شدن پایش به آن رسیدگی كندوعلاوه براین دوساعت آب كه داشت متعلق به یكی ازخانهای منطقه بودكه ازپیرمردآن راآن خان گرفت واین موردهنگام باخشكسالی اخیربودزرشك حتی درآب شورقادربه رشدمی باشد
( نه درآب كه ازآن حتی می توانندنمك استخراج كنندوزیادشورهست كه درآن هیچ درختی رشدنمی كند) درمواردی كه می توان به استفاده ازآب شوراشاره كرددرمنطقه بیرجنددرروستاهای كندر، اشنحاباد، چهرك ، قابل ذكراست كه فاصله خوب یك درخت زرشك ازدیگری هفت مترمی باشد.

برداشت زرشك
برای چیدن زرشك درمناطق بیرجندوقاینات معمولاًفصل چیدن پاییزمی باشددراین زمان زرشك قرمزرنگ می شودوطعم آن ترش مایل به شیرین می شودومعمولاًدرآبان ماه رنگ دانه های زرشك سرخ شده وكشاورزان باسرخ شدن زرشك آن رابرداشت می كنند. چراكه براثرسرمازرشك حالت خودراازدست می دهدودراصطلاح سرمازده می شودزرشكهای سرمازده طعم خوبی ورنگ خوبی ندارندفصل سرمامعمولاًدرآذراتفاق می افتد(فصل زمستان )

زرشك درسال سوم نشان می كند( اندكی زرشك كه ناچیزاست ) ودرسال پنجم زرشك دهی آن شروع می شوددرخت درزمینهای آبادوباخاك خوب ودرزمینهایی كه علوفه های آن چیده می شودوكودداده می شوددرخت درسال پنجم درچنین زمینهایی می تواندحتی 10 كیلوزرشك داشته باشدامادرزمینهای رهاشده زرشك قابل توجهی ندارداین براساس تجربه می باشداگرعمردرخت حتی 20 ساله شودورسیدگی مناسبی به آن نشودزرشكی نخواهدداشت ویاناچیزخواهدبودوبرای چیدن زرشك شاخه های زرشك دارراجدامی كنندتقریباً درهفت سال پیش درمنطقه چهكندوروشناوندكسی علاقه ای به زرشك نداشت ومردم معتقدبودندكه زرشك به زحمت آن نمی ارزد( ارزش ندارد) اما حاج غلامحسین یعقوبی پیشنهادكردكه شاخه های زرشك دارراازدرخت جداكنندكه این عمل به هرس كردن درخت هم كمك می كندمردم این روستاپس ازاین پیشنهادبه كاشتن زرشك روی آوردن به گونه ای كه محصول اصلی آنان محسوب می شوددرحال حاضرزرشك محصول اصلی بسیاری ازروستاهای منطقه بیرجندوقاینات راشامل می شودوبرای آسیب نرسیدن به دست توسط خارهای زرشك مردم این مناطق ازدست كاله ( دستكش زخیم ) معمولاًاستفاده می كنندالبته دربعضی مواقع ازچوب برای ریختن زرشك برروی سفره هایی كه بر زیردرخت پهن شده استفاده می كنندكه این مورددربعضی ازروستاهاكه زرشك زیادی دارندظاهراانجام می شودكه براثرزدن چوب به درخت برای ریختن زرزشك معمولاً دانه های زرشك پاره شده وآب آن می ریزدوزرشك مطلوبی برداشت نمی شودوچیدن آن بادست به صرفه نیست ومعمولاًبرای چیدن درختهایی كه زرشك كمی دارنداستفاده می شودقابل ذكراست كه زرشك سال درمیان زرشك می كندیعنی از80 سال عمرخود40 سال زرشك داردو40 سال زرشك ندارد.

پس ازچیدن زرشك به روش دستی یاچوب زدن آن رادرخرمنهاویازمینهای مسطح پهن كرده وبرای اینكه ازبارندگی حفاظت شودبرروی آن نایلون می اندازندالبته گاهی شاخه زرشك داركه بامقراض یاطاق برویاقیچی چوب بر، ازشاخه جداشده رانیزبرروی زمین می گذارندبرای خشك شدن امابرای نگهداری بهترویاپفكی كردن زرشكی كه باشاخه جداشده دراتاقهایی باطبقه های چوبی شاخه های زرشك برروی طبقه های چوبی قرارمی دهندتاخشك شودومعمولاًتابهارطول می كشدكه زرشك دراتاقهاخشك شودوبرروی زمین صاف یاخرمن پس ازآنكه كمی خشك شدباشروع زمستان وبارندگی آن رابه اتاق آورده ومعمولاً تابهاركاملاً خشك می شودالبته بعضی آن رامی فروشنددرزمان چیدن یاپس ازجمع كردن ازخرمنها، مردم سعی می كنندپس ازپاك كردن زرشك آن رابفروشندچون به قیمت بالاتری می توانندباپاك كردن بفروشندوبرای پاك كردن معمولاً ازقربال یابادزدن یادستگاههای قربال زرشك برا ی جداكردن برگهاودم زرشك استفاده می كنندوبعدمانندبرنج آن راتمیزمی كنندوبه اصطلاح پفكی می كنندوبعضی هم زرشكها رابابرگها باقیمت كمترمی فروشندوبعضی زرشك رابردرخت با یك قیمتی كه خریدارمی گویدمی فروشندوبعضی زرشكهای چیده شده راچكی یعنی تخمینی می فروشندوبعضی زرشكهاراتاآخرسال نگه می دارندتاقیمت آن گرانتر بشودوبفروشندالبته تاآخرسال امكان اینكه شاهپریكهابه زرشكهاداخل خانه حمله كندوجودداردومعمولاً شاهپریكهابه زرشكهاآسیب می رسانندقیمت زرشك نوسانات بسیاری دارد

به عنوان مثال درسال 79 ( 500 – 400 ) تومان – آخرسال 800 تومان درسال 80 ( 500 – 400 ) تومان البته درآخرسال به 1400 تومان رسیدوامسال 81 به 2000 تومان كه بیشترین قیمت درسالهای اخیربوده البته درطول سالهازرشك درحال نوسانات وگاهی نوسانات شدیدقرارداردامسال باوجودآنكه قیمت به 2000 تومان می رسدبیشترزرشكهای سال گذشته قابل فروش می باشندچراكه زرشكهای امسالی هنوزخشك نشده اندالبته زرشكهای ترباتوجه به قیمت 2000 تومان خریدوفروش می شودالبته قابل توجه است كه ازهر5 كیلوزرشك ترمعمولایك كیلوزرشك خشك حاصل می شودكه زرشك خشك كیلویی 2000 تومان می باشدوترقیمتش پایین تراست .

آبیاری وداشت زرشك :
آبیاری همانطوركه قبلاگفته شدبستگی به عوامل خاك وغیره دارداماآبیاری كردن درزمستان وتابستان برای افزایش محصول اهمییت دارد.

انواع روشهای آبیاری :
آبیاری شیاری : برای آبیاری شیاری ، شیاری درپای درختان باعمق 30-40 سانمتیمتروپهنای 20 – 30 سانتیمترایجادمی شودوبافاصله 75 تا150 سانتیمترمی باشدوبستگی به ردیفی كه درختان واقع شده دارددرمحل تحقیق مااین روش بیشترین كاربردراداردچراكه كشاورزان معتقدندآب كمتری مصرف می شودوسطح نفوذی آب 40 تا70 درصداست .
آبیاری نواری : كه درزمینهای مسطح مورداستفاده قرارمی گیردواغلب به عنوان غرقابی نامیده می شوددراین روش شیب سطح زمین1 % می باشدیاكمترازاین روش نیزبه طورمحدوددرروستای چهكندوروشناوندیاروستاهای اطراف استفاده می شودبرای البته درختان وسطح نفوذی آب 40 تا80 درصداست.

آبیاری بارانی : مناسب برای زمینهای ناهموارامادرآبهای دارای املاح ونمك باعث نشستن نمك برروی برگ هاشده وباعث سوختگی برگهاوآفت درختان می شودامابه خاطرهزینه داشتن نسبت به روش های بالاومشكل بودن ایجادآن درروستاهای بیرجندازاین استفاده نمی شودحتی كشاورزان معتقدندكه آب مناسبی به محصول نمی رسدالبته بعضی كه كمی آگاهی دارند.
قطره چكانها: كه جدیدترین نوع آبیاری می باشدكه لوله ها به صورت قطره چكان ازكناردرخت می گذردوهرچه درخت بزرگ ترباشدقطره چكانهابیشترمی شونداز2 – 8 عدد وكمی پای درخت گاهی شوره می زندكه بایدتمیزشودوحتی دارای سیستم اتوماتیك آبیاری درزمان معین می باشدكه به دلیل مشكلات بالا ازآن استفاده نمی شود.

فایده های درخت زرشك ومیوه آن
این درخت باتنه های فراوان وانبوه ، باشاخه شكننده دارای فایده های زیادی است . پوست شاخه های آن راخشك می كنندوبرای درمان بیماریهایی چون
یرقان ، سنگ كلیه وسنگ كیسه صفراورفع اعتیادبه كارمی برند 23 دركشورهای چین وژاپن ازدیرزمان ازآن استفاده می كرده اند.
پوست ریشه زرشك به صورت استعمال خارجی و4 گرم درنیم لیترآب جوشانده معادل سه فنجان درروزبین دوغذابنوشند. ودرطب سنتی آن راگرم وخشك ، قابض ومدرمی دانند.
جوشانده شاخه های جوان همراه بابرگ آن ، برای پیشگیری ازگسترش بیماریهای دهان ودندان به صورت موضعی ( مزه مزه كردن ) مصرف می شود.
میوه زرشك سته ، یعنی گوشتی وشبیه انگوركوچك وبه رنگ زیبای زرشكی است .

زرشك ( دانه داروبی دانه ) ازدیدطب سنتی سردوخشك است . دزمقداركم قابض ودرمقدارزیادترمسهل ومدرمی باشدونیزشامل خواص زیراست :
مقوی قلب ، صفرابر، مسكن حرارت معده وكبدوبندآورنده خون ازبواسیر24 .
برای بیماران سردمزاج ، بایدباادویه گرم وخوشبومانندسنبل – طیب یاقرنفل مصرف شود. ازآب زرشك برای درمان مسمومیتهاوپیشگیری ازاستفراغ استفاده می كنندوتب بری قوی است 25 .
مقدارمصرف هروعده آب زرشك ، صدگرم ( حدودنیم لیوان ) واززرشك خشك پانزده گرم بسنده خواهدبود. كسانی كه سرفه می كنندبایدآب زرشك راباكمی عسل بنوشند.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky