بررسی بهداشت علوم تغذیه در قرآن در فایل ورد (word) دارای 130 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی بهداشت علوم تغذیه در قرآن در فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه و مقالات ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی بهداشت علوم تغذیه در قرآن در فایل ورد (word)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بررسی بهداشت علوم تغذیه در قرآن در فایل ورد (word)
بررسی بهداشت علوم تغذیه در قرآن در فایل ورد (word) در صفحه ورد قابل ویرایش
بررسی بهداشت علوم تغذیه در قرآن در فایل ورد (word)
فهرست مطالب
كلیات
مقدمه
تعریف موضوع
اهمیت موضوع
پیشینه موضوع
سؤال اصلی
فرضیه
سؤالهای فرعی
روش فایل
چكیده
فصل اول
معنای لغوی و اصطلاحی
اكل
شرب
طعام
طیب
طیبات
غذا
غذای حلال
غذای حرام
غذای پاك و طیب
فصل دوم
مقدمه
زمان و موقع خوردن
بهداشت و مستحبات غذا خوردن
فصل سوم
بخش الف
مقدمه
بخش الف: تغذیه و اثرات جسمی آن
بیان نكات اخلاقی و بهداشتی عبس/
غذا و سلامتی
علائم تغذیه خوب
تكریم انسان با غذا
موهبت تغذیه درست
تغذیه و سلامتی اعصاب
تأثیر غذا در زیبایی انسان
تغذیه و كنترل میل جنسی
كمخوری و طول عمر
كمخوری و سلامتی
اثرات تربیتی روزه
اثرات بهداشتی و درمانی روزه
اثرات پرخوری
ارتباط بین تغذیه و انواع بیماریها
بخش ب
بخش ب: غذاها و میوه های خاص (قرآنی)
انجیر
زیتون
انگور
رطب
خواص غذایی و درمانی خرما
عسل
شیر
انار
سبزی و خیار و سیر و عدس و پیاز
كدو
گوشت (تازه)
كاهو
فصل چهارم
طلب حرام (حرامخوری)
انواع تقسیمات مال
خوردنیهای حلال
ویژگی رزق انسان
رابطه بین طیبات و عمل صالح
ارتباط زهد با غذا
نتیجهگیری
بررسی بهداشت علوم تغذیه در قرآن در فایل ورد (word)
فهرست منابع و مآخذ
«یا أَیُّهَا الَّذینَ ءَامَنوا كُلُوا مِن طَیِّباتِ مَا رَزَقْناكُمْ وَ اُشْكُرُوا لِلّهِ إِن كُنتُم إِیّاهُ تُعْبُدوُنَ»
سوره بقره/ آیه
مقدمه:
سپاس ویژه خداوندی است كه مخلوقات را به بهترین صورت تدبیر فرمود و زمین وآسمانها را آفرید و آب گوارا از عصاره بخارات نازل كرد و بدان وسیله دانهها و گیاهان را به وجود آورد و روزیها و خوردنیها را مقدر و به وسیله خوردنیها، قوای جانداران را حفظ كرد و با اطعام بندگان با غذاهای پاكیزه به طاعات و اعمال شایسته آنان كمك كرد.
انسان دارای دو بعد است: بعد روحانی و بعد جسمانی.
همانطور كه بعد روحانی او نیازمند معنویات و ارتباط با عالم معناست، جسم انسان هم برای اینكه روح او را همراهی كند نیازمند عوامل مادی است.
انسان برای اینكه شاداب و سرزنده باشد باید هم تغذیه روحی داشته باشد و هم تغذیه جسمی درست است كه تغذیه از عوامل مادی است و موجب شادابی جسم انسان میشود ولی بعید نیست كه اثرات روحی هم داشته باشد و برای همین توجه به تغذیه و نوع آن قابل بررسی است و توجهات خاص خود را میطلبد.
«انسان اشرف مخلوقات است» توجه به همین جمله كوتاه میتواند آدمی را از حیوانیت دور سازد و او را در مسیر معرفهالله قرار دهد و این امكانپذیر نیست مگر توجه به همه ابعاد انسان اعم از عبادی، معنوی، روحی، جسمی و … .
و در این میان توجه به «بهداشت علوم تغذیه» از ضروریات میباشد.
تعریف موضوع:
موضوعی كه در این مجموعه مورد بررسی قرار گرفته است با عنوان «بهداشت علوم تغذیه در قرآن» است كه همانطور كه از اسمش مشخص است به علوم تغذیهای انسان و بهداشت آن با توجه به آیات مربوط به آن پرداخته است. در تعریف علوم تغذیه همین بس كه «یك سری نیازهای غریزی و جسمی است كه انسان برای به دست آوردن قوای جسمی و انجام فعالیتهای روزانه و برآوردن نیاز جسمی خود به آن رو میآورد» اما فقط خوردن و برآوردن نیاز مهم نیست بلكه از چه خوردن و كیفیت و كمیت آن مهم است كه تحت عنوان بهداشت تغذیه بررسی میشود، كه هم اثر جسمی خوب و هم اثر روحی خوب داشته باشد.
اهمیت موضوع:
اسلام نه تنها با خوردن و لذت بردن از غذاهای خوب و سازگار مخالف نیست بكله با اختصاص دادن آن به مؤمنین چنین تغذیهای را مورد ترغیب قرار داده است.
و در سوره بقره، آیه و در سوره اعراف، آیه و در آیات دیگر به امر تغذیه دستور داده است و با توجه به اینكه هدف اصلی خداوند از آفرینش جن و انس برای عبادت بوده است لذا خوب خوردن و شكرگذاری كردن قسمتی از عبادت میباشد و انسان باید در نوع مواد غذایی كه به بدن میرساند توجه لازم را مبذول دارد تا به آنچه كه هدف اصلی خداوند است دست یابد و سعادت دنیا و آخرت را كسب نماید و با گذشت زمان نه تنها كمرنگتر نشده بلكه اخیراً مورد توجه علما و دانشمندان قرار گرفته و در همین مدت كم، پیشرفتهای بسیار كرده و ارزش آن در نزد همه تا حدی معلوم شده به طوری كه امروزه همه میدانند كه تغذیه خوب و كافی تا چه حد در سلامت و رشد افراد و در بهداشت اجتماع مؤثر است و دستوراتی را كه در اسلام در این مورد آمده است میتواند كارساز و مفید باشد چرا كه به طور همه جانبه و كلی در این مورد بحث كرده است كه هم از نوع تغذیه بحث كرده، لزوم تغذیه، چگونگی تغذیه، كمیت و كیفیت آن و حتی آداب غذا خوردن و اثرات و فواید آن و نیز در مورد كمخوری و پرخوری و ارتباط آن با انواع بیماریها و نیز در مورد نوع تغذیه نوع تغذیه و عمل صالح و … بحث كرده است كه این نشان دهنده اهمیت موضوع است و هشداری است به ما كه حتی در نوع تغذیه و خوردن آن توجهات لازم را به كار گیریم چرا كه تغذیه سالم از مهمترین مسائل زندگانی انسان و بشریت است.
پیشینه موضوع:
كتابهایی كه در این مورد مراجعه كردم بیشتر در مورد آداب اخلاقی و بهداشت و مستحبات غذا خوردن بحث شده بود و منبعی كه در آن همه آیههای مربوط به طعام، طیبات، حلال و حرام و اثرات آن را دربرداشته باشد نبود.
برای دریافت اینجا کلیک کنید
تعداد کل پیام ها : 0