توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  سازماندهی خدمات مشاوره در سازمان هلال‌احمر word دارای 36 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد سازماندهی خدمات مشاوره در سازمان هلال‌احمر word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه و مقالات ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی سازماندهی خدمات مشاوره در سازمان هلال‌احمر word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن سازماندهی خدمات مشاوره در سازمان هلال‌احمر word :

سازماندهی خدمات مشاوره در سازمان هلال‌احمر


« مقدمه »

كشور ما از نظر حادثه خیزی چه در مورد بلایای طبیعی مثل سیل و زلزله و چه حوادث بشری مثل تصادفات رانندگی و سقوط هواپیما،‌متأسفانه در بین كشورهای جهان رتبه دهم را داراست و به این لحاظ سالانه متحمل خسارات سنگین اقتصادی و مهم تر از آن ضایعات و تلفات انسانی چه از ظر مرگ و میر و چه از نظر معلولیت های جسمی و روانی ناشی از حوادث و بلایا می گردد.

كه این مورد اخیر خود در دراز مدت به دلیل از بین بردن عملكرد نیروی انسانی ، از نظر فیزیكی و روانی مجدداً خسارات اقتصادی هنگفتی را به جامعه ما تحمیل می نماید. متأسفانه چرخش در این دایره بسته روز به روز بر مشكلات اقتصادی ، سیاسی ، اجتماعی و بهداشتی جامعه می افزاید.

جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران ، به عنوان عمده ترین نهاد امدادی ، در زمان وقوع حوادث و بلایا، وظیفه امداد رسانی و نجات افراد حادثه دیده را چه در داخل كشور و چه در اقصی نقاط جهان كه مورد نیاز باشد به عهده دارد . طبعاً در چنین شرایطی ، افراد زیادی دچار صدمات جسمی ، روانی حاد می شوند كه لزوم رسیدگی سریع را جهت حفظ جان آنان و پیشگیری از تشدید عوارض مرا ایجاب می‌نماید، دربعد امداد رسانی فیزیكی و جسمی توسط هلال اهمر اقدامات مؤثری صورت گرفته ، لیكن بعد بسیار مهم امداد رسانی روانی و به عبارت دیگر مداخله در بحران های روانی ناشی از حوادث و بلایا،‌كمتر مورد توجه قرار گرفته است. و لازم است به این وجهه نیز پرداخته شود.

این طرح پیشنهادی ، در واقع زمینه ای را مهیا می كند، تا در كنار امداد فیزیكی به امداد روانی حادثه دیدگان ناشی از حوادث یا بلایای طبیعی نیز توجه ویژه به عمل آید و با اقدامات تخصصی و رسیدگی های به موقع از ایجاد یا تشدید اختلالات و بیماریهای روانی در دراز مدت پیشگیری شود.

بدیهی است كه این امر بسیار حیاتی كاملاً در راستای وظایف و اهداف اصلی جمعیت هلال احمر كه همانا تسكین آلام بشری و تأمین سلامت انسان ها است می باشد.

(مبانی نظری ارائه خدمات مشاوره ای)

هدف اصلی مشاوره فراهم آوردن موقعیتی مناسب برای مراجع است تا بتواند راحت تر و رضایتبخش تر به زندگی اش ادامه دهد. مشاوره با تسهیل فرایند رشد، شناسایی و حل مشكلات ،‌آموزش شیوه های تصمیم گیری درست و نحوه مواجهه با بحرانهای زندگی همراه است و به گسترش بینش و حل تعارضهای درونی و رشد روابط سازنده با دیگران انجامد وظیفه مشاور آن است كه رشد مراجع را تسهیل و تسریع كند. برای ارزشهای او احترام قائل شود و توان تصمیم گیری را در مراجع تقویت كند (هاوارد ،‌1996)

به نظر رابینسون مشاوره عبارت از كمك به افراد عادی برای كسب سازش بهتر با خود و دیگران افزایش بلوغ عاطفی ، استقلال و قبول مسئولیت است. بنابراین با افراد عادی و حتی با كسانی كه مشكل روانی خاصی ندارند نیز می توان مشاوره كرد از این رو مشاوره به افزایش كارآمدی و سازش بهتر با خود و محیط پیرامون منجر گردد.

با توجه به تعاریف زیبای مشاوره كه در سازماندهی خدمات مشاوره در هلال احمر به خوبی می توان از آنها استفاده كرد می توان گفت قسمت مهمی از خدمات پیشگیرانه است (آموزش كنترل استرس و مقابله با بحرانها) و قسمتی از خدمات هم درمانی و در هنگام بروز حوادث ضروری می باشد اما به جرأت می توان گفت خدمات رشدی جزء اساسی مشاوره در هلال احمر می باشد و با اطلاع رسانی صحیح هم برای پرسنل و كاركنان و امدادگران و هم برای افراد مراجعه كننده زمینه های افزایش بلوغ عاطفی ، استقلال و قبول مسئولیت و شیوه های تصمیم گیری درست را فراهم نمود و به افزایش كارآمدی و توانمندی افراد كمك نمود.

(سوابق ارائه خدمات مشاوره ای در داخل سازمان هلال احمر)

طبق ماده 2و3 اساسنامه جمعیت هلال احمر مصوب مجلس محترم شورای اسلامی در سال 1382 جمعیت هلال احمر وظیفه دارد تا برای تسكین آلام بشری تلاش نموده و از زندگی و سلامت انسان ها خصوصاً در هنگام حوادث حمایت نماید به منظور تحقق اصول فوق، سازمان داوطلبان با بهره گیری از توان و تخصص كادر مددكار و روانشناس شاغل در ستاد و مراكز استانها ،‌در كنار كمك ها و خدمات مادی و مالی ، نسبت به ارائه انواع خدمات مشـاوره ای با هـدف راهـنمایی و هـدایت مـددجویان به سوی زندگی بهتر اقدام می نماید. خدمـات مشـاوره ای فـوق با رعایـت كلـیه اصول مددكـاری و روانشناختی ارائه می گردد. و تلاش می شود تا با توانمند سازی روحی و روانی و تقویت ابعاد مثبت زندگی و شخصیتی مددجویان مهارتهای زندگی آنان ارتقاء یابد.

در هنگام بروز حوادث و سوانح غیر مترقبه نیز به دلیل شیوع بالای اختلالات روحی و روانی میان آسیب دیدگان و باقی ماندگان حادثه روانشناسان و مددكاران با حضور در محل حادثـه و تشكیل تیم های حمـایت روانی ، خدمات مشاوره ای به حادثه دیدگان ارائه می نمایند.

همانطور كـه از مواد اسـاسنامه جـمعیت هلال احمر برداشت می شود ارائه خدمات مشاوره ای بسیار محدود و تنها می توان در ستاد و مراكز استانها از توان و تخصص مددكاران استفاده نمود و هنگام بازدید و تحقیق در سازمان هلال احمر خلأ ارائه خدمات مشاوره ای توسط مشاوران متخصص و باتجربه كاملاً به چشم می خورد امیدوارم در آینده شاهد ارائه انواع خدمات مشاوره ای اعم از خانواده تحصیلی، شغلی در سازمان هلال احمر باشیم كه این امر به تحقق اهداف سازمان هلال احمر كمك شایانی خواهد كرد.

بدون شك یكی از بهترین راههای كاهش تلفات در حوادث و سوانح قرار دادن مردم در موقعیت حوادث و سوانح است یعنی سازماندهی گروههای مختلف انسانی و قرار دادن آنها در موقعیت حوادث و سوانح فرضی می توان آنها را كم كم برای روزهای حادثه آماده و تجهیز كرد. همچنین برای پیشگیری از اختلالات روانی و آسیبهای ناشی از بحران می توان برای امدادگران و مجریان طرح سلامت روانی و مشاوران هم مانور سلامت روانی و پیشگیری از عوارض بعد از حادثه را اجرا كرد. و آنها با پیش بینی مشكلاتی كه ممكن است در حین حوادث و بلایا و پس از آنها ممكن است به وجود آید خود را برای رویارویی با آنها آماده سازند.

در واقع مانور ، شبیه سازی شرایط بحرانی است و مجموعه ای از تمرین ها و ممارست هاست كه برای ارزیابی برنامه های تدوین شده جهت مقابله و مواجهه با حوادث و بلایا بكار می رود در این مانورها، فرد در شرایط حادثه قرار می گیرد و همین باعث می شود كه شیوه رویارویی با حادثه را در مانور كه از پـیش با استفـاده از روش هـای علمی،‌ نتیجه بخش ارزیابی شده است بیاموزد.

به عبارتی آمـوزه ها و آمـوخته ها یی كه در مانورها ارائه و تمرین می شوند می‌توانند گره های به وجود آمده در اوج حادثه را باز كنند و مصدومین و آسیب دیدگان هم با اتكاء به این آموزشها و آموخته ها تا حدی آرامش نسبی روانی خواهند داشت و تا حد زیادی از مشكلات و آسیب روحی و روانی كاسته خواهد شد. جدی گرفتن مانورها و افزایش كمی وكیفی آنها به ویژه در مناطق و نقاط حادثه خیز به عنوان انگاره ای در برنامه های مسئولین مرتبط با حوادث و سوانح پیش بینی شود.

در خلال فاجعه مشاوره ها بیشتر باید در خصوص كاش فشار روانی باشد مثلاً افراد خانواده را از هم جدا نكنند و با هم در یك چادر باشند و مهم تر اینكه اطلاع رسانی در سطح شهر یا محل فاجعه صورت گرفته و آنها از حال یكدیگر و اعضای خانواده خود مطلع شوند.

هم چنین در این مرحله باید به مسائل و مشكلات هیجانی امداگران یا مسئولان توجه شود كه ممكن است در اثر مواجهه با مشكلات و وضعیت قربانیان و اظهار همدردی با آنان خود به گونه ای دچار ناراحتی های عاطفی شوند.

- راهنمایی، هدایت و همراهی آسیب دیدگان – كمك به تصفیه احساسات – شناسایی، ارجاع و پیشگیری.

- افراد وآسیب دیدگانی كه قرار است مطالب را بشنوند شناسایی كرده و برای تأثیر به دیگران برنامه ریزی شود.

جـهت حـمایت و مـراقبت از فـاجعه دیدگـان از نـخستین مراحل وقوع آن ، تداركات و برنامه ریزی های از پیش تعیین شده مورد نیاز است. رافائل (1986) مراقبتهای روانشناختی را در سطوح مختلف مطرح كرده است او معتقد است: عمومی ترین سطح این مراقبتها برای فاجعه دیدگان تشخیص و شناسایی رنج آنان است كه این شناسایی می تواند شفاهی یا عملی صورت گیرد. صرف نظر از نوع آن، در این مورد فعالیت یا بیان سخنانی برای ابراز همدردی به آنان نشان می دهد كه وضعیت آنها درك شده و مورد توجه قرار می گیرد.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky