توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله فهرست اساطیر و شاعران فایل ورد (word) دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله فهرست اساطیر و شاعران فایل ورد (word)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله فهرست اساطیر و شاعران فایل ورد (word)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله فهرست اساطیر و شاعران فایل ورد (word) :

1- نیما یوشیج 21- لئوناردو داوینچی
2- دكتر محمود حسابی 22- سنایی
3- فروغ فرخزاد
4- فخرالدین اسد گرگانی
5- حافظ
6- ایرج میرزا
7- پروین اعتصامی
8- شهریار
9- سعدی
10- ابوریحان بیرونی
11- میرزاده عشقی
12- نظامی گنجوی
13- فرخی یزدی
14- زكریایی رازی
15-مهرداد اوست
16- خیام
17- عراقی
18- ابوعلی سینا
19- رودكی سمر قندی
20- ارشمیدس
نیما یوشیج

در سال 1374 طفلی در یوش به نام علی متولد شد . پدر او خان زاده ای به نام ابراهیم و مادری از خاندان علم و هنر به نام طوبی به دنیا آمد . او تا 12 سالگی در میان قبایل كوهستانی و چادر نشین و ایلخانی به سر برد . علی از سال 1300 شمسی نام خود را به نیما مبدل كرد ‹ نیما یكی از سپهبدان طبرستان و همچنین نام محلی نیمارستاق است › و به نام خانوادگی اسفندیاری ‹یوشیج › یعنی اهل یوش است . وی فرزند ارشد خانواده بود و در مدرسه ی حاج حسن رشیدیه به نام « حیات جاوید» كرد رو به روی مدرسه ی مروی بود دوره دبستان را آغاز كرد وسپس از آن برای فراگیری زبان فرانسه به مدرسه « سن لوئی » نام نویسی كرد و به تحصیلات خود ادامه داد .
صمیمی ترین دوست وی جلال آل احمد بود كه همیشه و همه جا این دو یار با هم بودند از آثار نیما می توان به ‹ قصری رنگ پریده › اسفند سال 1299 « افسانه » دی ماه سال 1301 « خانواده سرباز» دی ماه 1304 و« دو نامه » به سال 1329 اشاره كرد .
قسمتی از آثار او به زبانهای فرانسه ، انگلیسی و روسی ترجمه شده و نامش در « آنسیكو پری » درج گردیده است .
نیما در سال 16 دی ماه سال 1338 خورشیدی برابر با ششم ژانویه 1959 (م) در : تجریش ، كوچه فردوسی ، در خانه ای كه پس سالها ساخته بود به بیماری ذات الریه چشم از جهان فرو بست .

دكتر محمود حسابی

دانشمندان شهید معاصر در سال 1281 هجری قمری در تهران به دنیا آمد . خامواده ی وی اهل تفرش و سالها پیش به تهران مهاجرت كرده بودند .
پدر بزرگ محمود ایران در عراق بود ، به همین دلیل او در چهار سالگی همراه با خانواده ی خود به بغداد و از آنجا به بیروت رفت و در آنجا تحصیلات دبستانی و دبیرستانی خود را به پایان رسانید . دكتر محمود حسابی نوزده ساله بود كه با كمك و فداكاری مادرش وارد دانشگاه شد و در راه رشته مهندسی راه و ساختمان فارغ التحصیل شد . او در بیروت تحصیلاتش را در رشته ی زیست شناسی ادامه داد ، سپس از لبنان به فرانسه رفت ودر فرانسه ابتدا در رشته ی مهندسی برق و سپس در رشته مهندسی معدن به تحصیل پرداخت و سرانجام دوره ی دكترای فیزیك را در دانشگاه سورین فرانسه با پایان رسانید . بعد ها در المعلمین به دانشسرای عالی و چند ی بعد به دانشگاه تربیت معلم تغییر نام یافت تا آن زمان در ایرانرشته ی فیزیك در سطح دانشگاه وجود نداشت دكتر حسابی نخستین بار به تدریس آن پرداخت . از تاسیسات وی می توان ، دانشكده علوم كه تقریبا 12 سال رئیس آن بود چندین موسسه تاسیس كرد كه از مهم ترین آن ها می توان مركز اتمی دانشگاه تهران رصد خانه دانشگاه تهران موسسه رئو فیزیك و;;; نام برد .
دكتر حسابی در سال 1371 چشم از جهان فرو بست پیكرش را بنا به وسیعت او در تفرش به خاك سپردند.

فروغ

سال تولد : 1313 سال مرگ: 1345 شماره ی شناسنامه : 678
نام پدر و مادر : محمد فرخ زاده – بتول وزیری تبار 1329 : تحصیل در هنرستان كمال الملك 1330 :ازدواج پرویز شاپور 1331 :انتشار اسیر نخستین مجموعه شعر.
1333: جدایی از همسر 1335 :استار دیوار – سفر به ایتالیا و آلمان 1336 : انتشار شعر فروغ ، زندگی شاعر است در لحظاتی تا آرام هستی ، گسترده است از رنج حضور ودر دغدغه ها و درمندیها جهان عینی كه انسان را به نگرشی تازه دعوت می كند . شور پرستش شاعر ، محصول سرگردانی ها ، آرزوها ، نیازها ، درد ها و اندیشه های اوست و چنان باغیست زندگی امیخته است . كه گذار پندهای او را در مرحله ای به مرحله دیگر نشان می دهد در واقع شور او ، نهان شاعر است كه به شكلی شاعرانه عرضه شده است ، زهن پویای اوست كه خود و پیرامونش را تصویر كرده است و آمیزه ای از جهان درونی و شخصی شاعر و نیازهای جمعی اوست . این گمان از بی گناهی این پندار با شنیدن صدایی كه لبریز از انبوهی غم پنهان است به یقین می پیوندند . شاعر برای دریافت واقیعت ، از اراده و نیروی زهن خویش یاری گرفت و با سنت های كطلق نگه و متعارف سر ناسازگاری داشت .
من از زمانی
كه قلب خود را گم كرده است می ترسم و از تجسم بی گانگی این همه صورت می ترسم من از تصور بیهودگی این همه است.

فخرالدین اسد گرگانی

داستان سرای مشهور ایرانی فخرالدین اسد گرگانی در اوایل قرن پنجم ه : به دنیا آمد ظاهرا محل تولد او شهر گرگان بود یا اینكه مدت زیادی از عهد خود را در این شهرسپهری می كرد و مشهود شدن او ( گرگان ) نیز به همین خاطر بوده است .
از دوره كودكی نوجوانی فخرالدین چیزی روشن نیست ولی به نظر می رسد كه او علاوه به شهر ادب در زمینه مطالب فلسفی نیز تحصیلاتی داشته و یا حتی مطالعاتی صورت گرفته بود هم نشینی طغرل : فخرالدین در سالهای جوانی و یا
میان سالی خود ، به دربار طغرل سلجوقی پیوست . طغرل سلطان مشور ساج.قیان بود كه در فاصله سالهای 429 تا 45 هجری قمری سلطنت كرد و شهرها ومناطق فراوانی را بخصوص در ایران را فتح كرد طغرل در سال 443 هجری قمری اصفهان را فتح كرد در این هنگام فخرالدین نیز همراه او به اصفهان وارد شد و حتی هنگام كه طغرل این شهر را ترك كرد او چند ماهی در آنجا ماند و در همین ایام بود كه تقسیم به سرودن منظومه ی مشهود خود یعنی داستان ( ویس و رامین ) گرفت . (داستان ویس و رامین )

چانشین طغرل در اصفهان ابوالفتح نیشابوری بود كه فخر الدین با او رابطه ای خوب داشت و ومرتبا به دربار او رفته . می گویند روزی هنگام گفتگوی سخن از داستان ( ویس و رامین ) در میان آمده امیر از شاعر خواست كه این داستان را به نظم در آورد و ویس و رامین از داستان های قدیمی ایران است كه می گویند كه اصل آن مطعلق به دوره اردشیر اكبان است . در دوران زندگی فخر الدین دست نوشته های از این داستان در میان مردم وجود داشت .

حافظ

خواجه شمس الدین محمد شیرازی شاعر غزل سرای بلند آوازه ای ایران در قرن هشتم هجری قمری ( 726 – 791 ) به گفته بسیاری از ادب پژوهشها و صاحب نظران بزرگ ترین غزل سرای ایران در طی تاریخ هزار و دویست سال شود فارسی است غزل ناب حافظ هنوز پس از شصت سال چون گوهری درخشنده در آسمان ادبیات فارسی جلوگیری می كند به جرات می توان گفت پس از این هم هیچ گاه از فروغ این گوهر كاسته نخواهد شد حافظ در سال 727 ق در دوران مابین حكومت چنگیز و تیمور در دوران شكوه عظمت ایران نبود و در شیراز چشم به جهان گشود و هم در آنجا زیست . خواجه در اصول عقاید پیرو مذهب شعری و در فروغ افقی پیرو مذهب شافعی بوده است . اشاره به قرآن در شعر حافظ بیشتر است چرا كه پیوند حافظ با قرآن پیوندی عمیق است.

ایرج میرزا

ایرج میرزا ملقب به جلا الملك شاهزاده قاجار در سال 1291 هجری قمری در تبریز به دنیا آمد علوم ادبی و زبان فرانسه را از اساتید زمان خود فراگرفت و به اشد تشویق دیگران به سرودن شعر پرداخت . مدتی در تبریز به مدیریت مدرسه مظفری منصوب گردید ولی با سرودن قصید های از قبول این لقب امتناع كرد چندی نیز منشی مخصوص امین الدوله شد و در سال 1314 ه.ق سفری به اروپا كرد او پس از مرگ پدرش وارد خدمات دولتی شد ایرج میرزا به زمان توانسته تسلط كامل داشت و به زبا نهای روسی ، عربی ، و تركیه آشنای داشت در این زمان او بر اثر مرگ پسرش بسیار اندوهگین شد و به او این حادثه ناگوار آمد و بعد از آن به همراه مستشاران آمریكای به خراسان رفت . و مثنوی اقورای ادبی را كرد و درباره ی اوضاع اداری – دارایی آن زمان و آن شهر بود سرود . سرانجام در سال 1344 سكته ی قلبی در گذشت ودر شمبران به خاك سپرده شد .

پروین اعتصامی

پروین در روز 25 اسفند ماه سال 1285 هجری شمسی در تبریز به دنیا آمد پدرش مرحوم یوسف اعتصام املك بود كه خود را از ادبیان و نویسندگان معروف زمان خود به شمار می آمد . پروین از كودكی با خانواده ای خود به تهران آمد و در این شهر زیر نظر اندیشمندان مقدمات علوم و زبان عربی دستور زبان این دو زبان را آموخت . پدراندیشمند پروین با دیدن استعداد فرزندش و علاقه ی او به درك مطالب نو جدید او را تحت مراقبتهای خود قرار داد به طوری كه او از ابتدای نوجوانی در جلسات مذاكرات و مباحثات ادبی و علمی شركت می كرد . پروین دورهی مدرسه ی آمریكای را در خرداد ماه سال 1303 ش به پایان رسانید و در همان مدرسه به تذریس و تعلیم نو آموزان كشور خود پرداخت . او در تیرماه سال 1313 ش با پسر عموی پدری خود ازدواج كرد و به كرمانشاه رفت . اما بعد از چهارماه این زندگی ازهم پاشیده شد . وفات :1316 ش

شهریار

میر محمد حسین بهجت تبریزی كه بعدها به استاد شهریار شهرت یافت فرزند حاج میر آقا از سادات آذربایجان به سال 1285 هجری قمری در تبریز متولد شد . پدرش از خوشنویسان بنام مردی فاخر و با ایمان و در كسوت وكالت و دادگستری تبریز خدمت می كرد .
محمد حسین تحصیلات خود را در مدرسه متحده و قیوضات تبریز شروع كرد. قبل از آن نیز گلستان و نصاب را در كتابخانه و نزد پدر آموخته بود و به حافظ نیز دل داده بود وی در سال 1300 پس ازپایان دروس متوسطه به تهران مهاجرت كرد و در دارلفنون به تحصیل مشغول شد ، سپس به تحصیلات طب روی آورد . اما در ماهای آخر به علت شكست در عشق و عوامل دیگر درس را ناتمام رها كرد.
شهریار در سال 1310 به استخدام اداره ثبت در آمد و نزدیك به دوسال در اداره ثبت استاد نیاشبور مشهد خدمت كرد در سال 1314 به تهران بازگشت و در شهرداری به بعنوان بازرس بهداری مشغول به كار شد . یك سال بعد به بانك كشاورزی منتقل شد و تا زمان بازنشستگی كارمند بانك كشاورزی باقی ماند .
انواع دیوان او عبارتند از : غزل ، قطعه ، رباعی ، قصیده ، شعر نو و ;. .
استاد شهریار : در سال 1367 به سن 84 سالگی دار فانی را وداع گفت ودر مقبره الشعرای « سرخاب » تبریز به خاك سپرده شد .
( هرگز نمی رود آن كه دلش زنده شود به عشق
ثبت است به جویده عالم دوام او)

 

سعدی
شیخ مشرف الدین مصلح بن عبدالله سعدی شیرازی از ستاره های قر آسمان ادب ایران است كه نظم نثر بدیع او زبان فارسی را به اعلی درجه صفاحت رسانیده و در هر عصری آثار وی از ارزش و اهمیت فامی برخوردار می باشد .
در شیراز به دنیا آمد در اول جوانی پدر خود را از دست داد. سعدی علاقه زیادی به سیر و سیاحت داشت و فتنه ی مغول وآشفتگی اوضاع شیراز او را وادار به ترك وطن نمود بغداد ، مكه ، افغانستان ، تركمنستان ، هند ، از جمله اماكنی بودند كهسعدی در آنها اقامت داشته است .
پس از بازگشت به شیراز و آرام شدن اوضاع به خدمت اتابك ابوبكربن سعد زنگی رسید و تخلص خود ( سعدی ) را نیز از وی گرفته است در 655 هجری قمری بوستان را به نظم كشید و در 656 هجری قمری گلستان را كه نثر مس جه و ازشاهكارهای ادبی ایران است تضعیف كرد . جهت پی بردن اشعار شعری و قرات بیان وی شعری از استاد شهریار كه غزل معروف سعدی ( من نداشتم از اول كه تو با مهر و وفای ; )را تنظیم كرده است . برگزیده ایم كه خواندگان گواهی از آن نسل خواهد بود .

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky