توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 کار مضاعف و تاثیر آن بر پیشرفت جامعه در pdf دارای 44 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد کار مضاعف و تاثیر آن بر پیشرفت جامعه در pdf  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

فهرست مطالب

فصل اول
چکیده تحقیق    1
واژگان و مفاهیم کلیدی    1
مقدمه    2
بیان مسأله    6
فصل دوم
اهداف تحقیق    10
بررسی پیشینه تحقیق     12
مدل مفهومی تحقیق     12
فرضیه های تحقیق فرضیه های اصلی و فرعی     13
فرضیه اصلی    13
فرضیه های فرعی    13
فصل سوم
روش تحقیق    14
نوع روش تحقیق     15
جامعه آماری و نمونه آماری    17
ابزار تحقیق    20

فصل چهارم
جمع آوری تجزیه و تحلیل یافته ها    21
تجزیه و تحلیل توصیفی متغیر    25
بررسی همبستگی و سایر فعالیتهای آماری بر اساس سوالهای تحقیق     26
فصل پنجم
بحث و نتیجه گیری    33
پیشنهادات    35
فصل ششم: منابع و مأخذ
منابع فارسی    38
منابع انگلیسی     39
 

فصل  اول
چکیده :
پی شک انتخاب عناوین برای سالهای گذشته تا کنون از سوی مقام معظم رهبری بی دلیل و فقط یک حرکت سمبلیک نموده است بلکه تفکر ناب ولایت بعنوان یک منبع الهی و علمی ارزشمند پشتوانه آن بوده است. با توجه به اینکه ریشه بسیاری از این عناوین از قرآن کریم و احادیث معصومین میباشد لذا نیاز به بررسی این مقوله از دیدگاه قرآن و معصومین مورد توجه قرار میگیرد و همچنین لازم است تا از دیدگاه علما و دانشمندان هم مورد بررسی قرار گیرد تا به جنبه علمی آن هم اشاره شود. یکی از قشرهای که مورد تاکید در پیامهای مقام معظم رهبری هستند مدیران کشور میباشند لذا سعی گردیده تا از دیدگاه علم مدیریت هم به پیام نهفته در عنوان سال 1389 نیز پرداخته شود.
واژه گان کلیدی : همت ,کار  ,انگیزه


مقدمه :
یکی از سنت های حسنه که از سال 1378 با نامگذاری آن سال بعنوان سال امام خمینی (ره)، توسط مقام معظم رهبری پایگذاری شد، نامگذاری سال های هجری شمسی است. این نامگذاری شاید در ابتدا موضوعی ساده تلقی شود ولی اگر با دیدی آگاهانه و مدبرانه به آن نام و سالی که در پیش داشتیم و سالی که در برابر خواهیم داشت بنگریم، متوجه خواهیم شد که نام های پرمحتوا، کاملاً حساب شده و بر اساس نیازهای جامعه و حکومت اسلامی می باشند. و این اسامی پیامهای را برای تک تک اعضاء جامعه در بر دارد. در این مقاله سعی شده به نکات حائز اهمیت در خصوص عنوان سال 1389 که سال "همت مضاعف و کار مضاعف" نامگذاری شده اشاره گردد
. مفهوم "همت مضاعف و کار مضاعف" به زبان ساده :
  اگر بخواهیم خیلی ساده مفهوم عنوان "همت مضاعف و کار مضاعف" را بیان کنیم میتوانیم بگوئیم :  نهادینه کردن روش صحیح استفاده از منابع کشور و استفاده کارآمد از عوامل تولید، کار و سرمایه است. یعنی با استفاده از عوامل تولید موجود شامل نیروی کار، سرمایه، مدیریت و مواد اولیه بتوان به محصولی بیشتری دست یافت. البته باید دقت کرد که برداشت اشتباه از این عنوان نشود چون بسیاری از افراد کار مضاعف را شاید به معنی اضافه نمودن ساعت کار تلقی کنند که این اشتباه بزرگی است در حقیقت به معنی کار بهتر که منظور کمیت نیست بلکه منظور کیفیت کار می باشد. البته نباید فراموش شود که همت مضاعف و کار مضاعف ریشه در آیات قرآنی دارد و جهت آن، حرکت و کار در مسیر رضای خدا است. تلاش برای پیشرفت کشور باید بر اساس برنامه ای باشد که اسلام آن را مشخص کرده لذا توجه و پیروی از فرامین رهبری و ولایت فقیه قطعاً به کامیابی و سعادت جامعه ختم خواهد گردید
.همت مضاعف و کار مضاعف از دیدگاه قرآن :
 اسلام، سستی و تنبلی را مکروه و بیکاری را حرام کرده است و در قرآن کریم به کرات در خصوص کار و احکام آن آیاتی بیان شده است به همین اندازه هم به همت، تلاش و پافشاری بر انجام صحیح امور توجه گردیده است. در احادیث هم که از پیامبر اسلام (ص) و اهل بیت (ع) ذکر شده است می توان به اهمیت کار و تلاش در کار پی برد. برای روشن شدن اهمیت موضوع بصورت مختصر به چند نمونه از این آیات در ذیل اشاره میکنیم:
 کار و تلاش لازمه حیات انسان است و هیچ جامعه ای بدون همت بلند و کار مداوم و حساب شده به قله های توسعه و ترقی صعود نخواهد کرد. اساساً فطرت آدمی بطور طبیعی در پی تلاش و جنب و جوش است و قرآن کریم انسان را "تلاش گر" معرفی کرده است : (یآ أَیهَا الْإِنسَانُ إِنَّكَ كَادِحٌ إِلَى‏ رَبِّكَ كَدْحاً فَمُلاَقِیهِ) ، ای انسان! تو به سوی پروردگارت تلاش بسیاری داری و سرانجام به لقای او خواهید رسید. در آین آیه کلمه (كَادِحٌ) به معنای تلاش و کوشش آمده که انسان باید در راه رسیدن به پروردگارش بسیار تلاش و کوشش کند و به راحتی از این آیه میتوان به اهمیت همت در رسیدن به اهداف والا و تعالی پی برد
در آیه دیگر که در خصوص تلاش و همت نکاتی ذکر گردیده میتوان به این اشاره کرد : (وَأَن لَّیسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَى‏) ، و این که برای انسان جز آنچه تلاش کرده (بهره دیگری) نیست. این آیه به این موضوع اشاره می کند که هیچ کس بار گناه کسی را به عهده نمی گیرد و برای هرکس کار و تلاش خودش ثبت میشود و در حقیقت پیام این آیه این است که : هستی، میدان تلاش، کار و نتیجه گیری است و سعی و تلاش وظیفه ماست.
  اگر در این خصوص بدنبال مفاهیمی از قرآن باشیم، قطعاً به نمونه های زیادی خواهیم رسید. یکی از صفاتی که بدنبال همت و کار برای انسانهای آزاده و افرادی که هوشمندانه در مسیر آن قدم بر می دارند "عزت" می باشد. یکی از آیه های که میتوان به آن اشاره نمود : (یقُولُونَ لَئِن رَّجَعْنَآ إِلَى الْمَدِینَهِ لَیخْرِجَنَّ الْأَعَزُّ مِنْهَا الْأَذَلَّ وَلِلَّهِ الْعِزَّهُ وَلِرَسُولِهِ وَلِلْمُؤْمِنِینَ وَلَكِنَّ الْمُنَافِقِینَ لَا یعْلَمُونَ) ، در بخشی از این آیه ذکر شده است، عزت مخصوص خدا و رسول و اهل ایمان است. یعنی کسانی که بدنبال عزت و سربلندی هستند باید عملکرد و اثر وجودشان همچون رسول خدا (ص) و ائمه معصومین باشد و در حقیقت حضوری اثر گذار بر جامعه داشته باشند. از مفهوم این آیه براحتی می توان برداشت نمود، اگر افراد با همت به انجام کاری بپردازند و هدفشان از انجام آن رسیدن به عزت باشد قطعاً کار با نتایج خوبی به پایان خواهد رسید و به معنای واقعی شعار همت مضاعف و کار مضاعف محقق شده است.
از دیگر آیات قرآن کریم در خصوص کار و تلاش میتوانیم به این آیه اشاره کنیم : (فَمَن یعْمَلْ مِنَ الصَّلِحَتِ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَا كُفْرَانَ لِسَعْیهِ وَإِنَّا لَهُ كَتِبُونَ‏) ، پس هر که از کارهای نیکو انجام دهد و مومن باشد، پس برای تلاش او هیچگونه ناسپاسی نخواهد بود و همانا ما (کارهای نیکویش را) برای او ثبت می کنیم. در قرآن کریم به انجام صحیح امور و کارها و تلاش در رسیدن به اهداف الهی بسیار توجه و اشاره شده است، اگر بخواهیم به نمونه های قرآنی دیگری اشاره کنیم میتوان به سوره یوسف آیه 56، سوره اسراء آیه 19، سوره حجرات آیه 14 و سوره زلزال آیه 7 نیز اشاره کرد.همت مضاعف و کار مضاعف بمعنای واقعی ریشه در آیات قرآنی دارد و جهت آن، تلاش و کار در مسیر رضای خداوند منان است. تلاش برای پیشرفت کشور و انجام امور و زندگی افراد در جامعه اسلامی باید بر اساس برنامه و حرکتی باشد که اسلام آن را ترسیم کرده است.


منابع:
1ـ   انگیزش و هیجان ، جان مارشال ریو ، مترجم : یحیی سیّد محمدی ، تهران : ویرایش ، 1378.
2ـ روان شناسی انگیزش و هیجان ، محمّد پارسا ، تهران : سخن ، 1376.
3ـ انگیزش و هیجان ، محمّد پارسا ، تهران : دانشگاه پیام نور ، 1379.
4ـ روان شناسی صنعتی و سازمانی ، آبراهام کورمن ، مترجم : حسین شکرکن ، تهران : رشد ، 1370.
5ـ انگیزش ، ریچارد تیوان و باری اسمیت ، مترجم : ملک عبدالی ، مشهد : آستان قدس رضوی ، 1365.
6ـ شخصیّت : نظریه ـ پژوهش ، لورنس پِروین ، مترجم : محمّدجعفر جوادی و پروین کدیور ، تهران : آییش ، 1381.
7ـ مردم در سازمان ها ، ترنس میچل ، مترجم : حسین شکرکن ، تهران : رشد ، 1377.
ـ تفاوت های فردی ، ویویان شکلتون و کلیو فلچر ، مترجم : یوسف کریمی و فرهاد جمهری ، تهران : فاطمی ، 1376.
8ـ نظریه های شخصیّت ، دوآن شولتس و سیدنی شولتز ، متجرم : یحیی سید محمدی ، تهران : هما ، 1378.
9ـ انگیزش مربوط به کار : نظریه و عمل ، ریمون کاتزل و دونایی تامپسون ، مترجم : حسین شکرکن ، تهران : پژوهش های روان شناختی (دوره اوّل) ، 1371.
10ـ نظریه های شخصیّت ، چارلز کارور و میچل شی یر ، مشهد : آستان قدس رضوی ، 1375

منابع ا نگلیسی :
1. Rezaian A. [Justice Expectancy and Justice in Organization]. Tehran: Samt; 2004. [Persian]
2. Bos KV. Fundamental Research by Means of Laboratory Experiments Is Essential For a Better Understanding of
Organizational Justice. Journal of Vocational Behavior 2001; 58: 254-9.
3. Naami A. [A study between Organizational Justice and Organizational Citizenship Behaviour in Industrial organization
in Ahvaz]. Psychological Journal 2005; 3(1): 79-92. [Persian]
4. Hoseinzadeh A. [Organizational Justice]. Tadbir 2006; 190: 18-23. [Persian]
5. Greenberg J. Stress Fairness to Fare No Stress: managing Workplace Stress Promoting Organizational Justice. Organizational Dynamics Journal 2004; 33: 322-65.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky