توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی اطلاعات ماهواره ای در معادن و كاربرد سنجش از دور تحت word دارای 130 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی اطلاعات ماهواره ای در معادن و كاربرد سنجش از دور تحت word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.


بخشی از فهرست مطالب پروژه بررسی اطلاعات ماهواره ای در معادن و كاربرد سنجش از دور تحت word

چکیده    
مقدمه    
فصل اول:تاریخچه سنجش از دور    
کلیات    
1-1)    تاریخچه مختصری از سنجش دور    
1-2)- سیستم های هوائی    
1-3) عکسهای هوائی و سیستم های اسکن کننده هوائی    
1-4) رادار هوائی:    
1-5)سکوهای فضائی    
1-5-2) سکوهای خورشید آهنگ:    
1-6)سایر ماهواره ها    
1-6-1)ماهواره های سرنشین دار:    
فصل دوم:اصول و مفاهیم سنجش از دور    
کلیات:    
2-1) اصول و مفاهیم سنجش از دور:    
2-2)امواج الکترومغناطیسی:    
2-3)انواع ماهواره ها    
2-3-1) مدار دایره ای سنکرون (synchronous orbit)؛    
2-3-2) مدار قطبی یا بیضوی (Poloar Orbiting) ؛    
2-4)فیزیک سنجش ازدور:    
5-2)تعبیر و تفسیر اطلاعات دورسنجی    
2-6-4) توانائی در به کار گیری ابزارهای ویژه تعبیر و تفسیر    
7-2)عوامل تفسیر و تعبیر    
2-8-1) رنگ:    
2-8-2) گام خاکستری:    
2-8-3) کنتراست:    
2-8-4) قدرت تفکیک:    
2—8-5): قابیت تفکیک:    
2-8-6) قابلیت ثبت:    
2-7-8) قابلیت تشخیص:    
2-8-8) میزان پوشش:    
2-8-9) درجه روشنائی:    
2-8-10) تن:    
2-9) مقدمه ای بر ساختار اطلاعات قومی:    
2-10) فرمت ذخیره داده های ماهواره ای:    
2-11) تصحیح هندسی تصاویر ماهواره ایی یا فضائی    
2-11-1) تصاویر قابی شکل (Frame Type)    
2-11-2) تصاویر  خطی شکل (Linear Type)    
2-11-3) تصاویر نقطه ای شکل (point Type)    
2-11-4) تصاویر با سیستم RADAR    
2-12) منابع خطا از نقطه نظر هندسی:    
2-13) سنجنده ها    
2-14) اسکنرها    
2-14-1) اسکنرهای نوری- مکانیک (optical- mechanical)    
2-14-2) اسکنرهای پوش بروم (push Broom) یا (linear arroy)    
2-15)سیستم های راداری (RADAR)    
2-16) مزایای رادار    
2-18) خاصیت پلاریزاسیون:    
2-19) توان تفکیک در رادار    
شکل (2-14) ایجاد میدان مغناطیسی برای امواج الکترو مغناطیسی    
2-20-پردازش و آشکار سازی تصویر    
2-20-1)کشش (Stretehing)    
2-20-2)ترکیبهای رنگی    
2-2-3- تصاویر نسبی    
2-20-5-طبقه بندی:    
فصل سوم: کاربردهای زمین شناسی و معدن    
کلیات:    
3-1) کاربردهای زمین شناسی و معدنی    
3-1-1)- تهیه نقشه گسلها و خط واره‏ها    
3-1-2)-نقشه کردن واحدهای سنگ شناسی:    
3-1-3)-نقشه کردن زونهای آلتره شده    
3-1-4-) سیستمهای اطلاعات جغرافیایی    
فصل چهارم: زمین شناسی عمومی ناحیه ریگان – بم – کرمان    
کلیات:    
4-1) زمین شناسی عمومی ناحیه ریگان - بم -کرمان    
4-2)پردازش داده‏های ناحیه ریگان - بم – کرمان    
4-2-1) کشش:    
4-2-2) تصاویر رنگی    
4-2-3)سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)    
4-2-4) مولفه های اصلی    
4-2-5)طبقه بندی    
نتیجه گیری    
منابع:    

فهرست جداول

شماره    عنوان    صفحه
1-2    انواع امواج الکترومغناطیسی و مشخصات آن   
2-2    انواع باندهای راداری   

 

مقدمه
این گزارش بر مبنای بررسی های زمین شناسی معدنی تنظیم شده است که با استفاده از داده های سنجنده TM ماهواره لندست 5 در منطقه ای در حدود 50 کیلومتری جنوب ریگان- بم- کرمان صورت گرفته است.
در این بررسی ها سعی شده که توانایی و قدرت اطلاعات TM در  تفکیک واحدهای لیتولوژیکی واقع در منطقه و همچنین نمایش خط واره ها و گسل های اصلی آزموده شود. در حالی که مهمترین و اصی ترین تلاش ما برای به نقشه در آوردن کانیهای رسی که در ارتباط با زونهای آلتراسیون ناشی از محلولهای ئیدروترمال هستند در ادامه صورت گرفت.
اصولا به علت مقیاس خاص تصاویر ماهواره ای که در حدود ماهواره لندست و سنجنده این مقیاس در حدود   است، از این اطلاعات عمدتاً در اولین فاز پی جویی مواد معدنی استفاده می شود. در این فاز عملیات پی جویی به واسطه این مقیاس کوچک نقاط امیدبخش که می تواند در مراحل بعدی مورد اکتشاف ژئوفیزیکی و یا ژئوشیمیایی قرار گیرد، استخراج می شود. بسیار حائز اهمیت است که از اطلاعات طیفی TM ماهواره لندست امروزه برای اکتشاف بسیاری عناصر استفاده می شود از قبیل اورانیم مس، سرب، روی، نقره، تنگستن- طلا، نفت و کانیهای صنعتی. منقطقه مورد بررسی از نظر اکتشاف و پی جویی منابع مس پروفیری مورد نظر شرکت اکتشاف ملی مس ایران بوده است و فعالیت های این شرکت مرحله پی جویی و اکتشاف مقدماتی را پشت سر گذاشته است و وارد اکتشاف نیمه تفضیلی شده است. بنابراین با شناخت و آگاهی کافی که ما از منطقه و نوع کانی سازی و پراکندگی در منطقه داشتیم، کافی بود که بین اطلاعات ماهواره ای پردازش شده و نقشه های زمین شناسی و ژئوشیمایی آماده شده ارتباط برقرار کنیم. تا در نهایت با روش یا کلیدی دست پیدا کنیم. که در موارد دیگر که پروژه پی جویی و اکتشاف روند طبیعی خود را طی می‌کند، بتوانیم بعنوان اولین فاز پی جوئی از این کلید استفاده کنیم.
نمودار زیر هدف ما و روند کلی برنامه ما را بیان می‌کند:

زمانیکه سنگهای آذرین اسیدی تا حد واسط تحت تأثیر محلولهای گرمایی قرار می گیرند، دگرسان شده و کانیهای آنها تبدیل به کانیهای رسی می شوند پس ما با برجسته ساختن رسها در روی تصاویر ماهواره ای می توانیم به عامل بوجود آوررنده «احتمالی»  آنها یعنی آلتراسیون محلولهای ئیدروترمال پی ببریم. پس آنچه که در بالا به عنوان پردازش اطلاعات بیان شد، عمدتاً در جهت برجسته نمودن رسها انجام شده است.
برای این برجسته سازی و تشخیص راحت تر رسها روی سطح زمین ابتدا اطلاعات خام هفت باند TM غیر از باند 6 که در محدوده طول موج مادون قرمز حرارتی قرار دارد. نرمالیزه شد. سپس از تصاویر ترکیبی مختلف استفاده کردیم. که درنهایت نتیجه ای که حاصل شد این بود که تصویر ترکیبی 1-4-7 (R-G-B) و تصویر ترکیبی 1-5-7 (R-G-B) قدرت تشخیص بالاتری را نسبت به تصاویر دیگر در اختیار ما قرار دهد.
با کمک این تصاویر تا حد 70 الی 80 درصد واحدهای لیتولوژیکی را می توان تفکیک کرد. و کاربر ماهر و با تجربه می تواند با استفاده از این دو تصویر ترکیبی و تجزیه- تحلیل رنگهای موجود در تصاور ترکیبی محل واقع شدن رسها و سنگهای آلتره شده را مشخص کند.

روش دیگر استفاده از تصاویر حاصل ازتقسیم باندهای طیفی یکدیگر. باتوجه به اینکه انواع رسها در باند 5 طیفی TM ماکزیمم بازتابش و در باند 7 طیفی TM حداقل بازتابش را دارد نسبت طیفی    می تواند تا حدی زیادی وجود رسها از دیگر واحدهای زمین شناسی تفکیک کند.
 روش دیگر پردازش استفاده از تکنولوژی مؤلفه های اصلی و آنالیز آنهاست. با استفاده از این تکنیک می توان باندهای طیفی مختلف را در یک سیستم n بعدی- n تعداد باندهای مورد نظر است. تجزیه و تحلیل کرد و در نهایت تصاویری به دست می آورد که حاوی اطلاعات مختلفی می باشند که بنا به هدف کاربر قابل  استفاده میباشدو در نهایت باندهای از سنجنده TM که برای برجسته کردن رسها مناسب تشخیص داده شده اند عبارتند از 1 و 4 و 5 و 7.
کار پردازش اطلاعات تماماً  توسط نرم افزار Idrisi-2 انجام شد و در نهایت برای آنکه بتوانیم به سهولت کار ادغام داده های پردازش شده و نقشه زمین شناسی هم مقیاس با آنها را انجام دهیم از یک سیستم GIS استفاده کردیم. به این صورت که ابتدا از تصویر ترکیبی 1-4-7 بعنوان نقشه پایه مورد نظر استفاده کردیم و نقشه زمین شناسی که عبارت بود ازواحدهای لیتولوژیکی، گسلها  و خط واره ها، مناطق آلتره شده ئیدروترمالی- که بسیار مورد نظر ما بود- مسیر رودخانه ها و نیز خطوط طول و عرض جغرافیایی روی آن مشخص شدند. و سپس از تصاویر پردازش شده دیگر برای تأئید تفسیر و حتی در مواردی در اطلاعات زمین شناسی اعلام شود توسط نقشه استفاده شد.
 

فصل اول:تاریخچه سنجش از دور
 
کلیات
    در این فصل تاریخچه ای از بوجود آمدن علم و تکنیک سنجش از دور بیان شده است و روند پیشرفت این شاخه از عمل از آغاز تا کنون مورد بررسی قرار گرفته.
همچنین به معرفی انواع ماهواره های موجود و کاربرد هر یک از آنها پرداخته و سیستم های هوایی را مورد نقد و بررسی قرار داده ایم که ازآن جمله می توان رادار هوائی،سکوهای فضایی، سکوهای زمین آهنگ، سکوهای خورشید آهنگ و سایر ماهواره ها اشاره کرد.
 
1-1)    تاریخچه مختصری از سنجش دور
سنجش از دور بدون دو دستاورد مهم زیر نمی توانست وجود داشته باشد:
الف) توانائی دور شدن از زمین به حد کافی به طوری که بتوان چشم انداز ارزشمندی به سطح زمین داشت.
ب)اختراع راه های اخذ تصویر.
اولین بالون هوایی گرمی که انسان بر روی آن سوار بود در سال 1783 میلادی به هوا رفت واولین روش ضبط تصویر در سال 1839 اعلام شد.ولی بیست سال بعد این دو دستاورد جدید با همدیگر تلفیق شدند و آن وقتی بود که «گاسپار» توانست با یک بالن به بالا رفته و از آسمان دهکده ای را در نزدیکی پاریس عکسبرداری نماید.
در یک قرن بعد کاربردهای نظامی، پیشرفت سنجش از دور را شدت بخشیدند. در خلال جنگ داخلی آمریکا (65-1861) افراد یونیون به وسیله بالن به بالا فرستاده شدند تا موقعیت دفاعی کنفدراتها در اطراف ریچموند را عکسبرداری کنند. شناسائی با عکاسی هوایی با استفاده از هواپیمایی موتوردار در خلال جنگ جهانی اول به وقوع پیوست (18-1914) که اولین کاربرد مؤثر عکسهای هوائی را در زمینه های مختلف مثل کارتوگرافی جنگلبانی و زمین شناسی در سالهای بعد ممکن ساخت در طول دهه های 1920 و 1930 دوربینها، فیلمها و وسایل تفسیر عکسهای هوایی به طور قابل توجهی پیشرفت کردند. شناسائی با عکس هوائی در جنگ جهانی دوم رل مهمی را در بسیاری از عملیات نظامی بازی کرد. قبل از جنگ و در خلال آن رادار بوجود آمد و توسعه یافت و از سنجنده های فروسرخ حرارتی در خلال جنگ به طور آزمایشی استفاده شد.
در طول دهه 1950 عکاسی فرو سرخ رنگی جای خود را در مطالعات پوشش گیاهی باز کرد و رادار هواپیمایی پهنونگر معرفی گردید. رادار با دریچه مصنوعی (SAR) با بوجود آمدن موفق پردازشگر نوری بوجود آمد. در همان دهه فنون عکاسی و مهارتهای تفسیر با پرواز هواپیماهای جاسوسی مافوق صوت U2 آمریکایی برفراز خاک شوری سابق به پیشرفتهای نائل گردید.

 

بخشی از منابع و مراجع پروژه بررسی اطلاعات ماهواره ای در معادن و كاربرد سنجش از دور تحت word
1-دكتر علی زاده ربیعی، حسین
اصول و كاربرد سنجش از دور
انتشارات مركز سنجش از دور
2-مهندس غنی، محمد
پردازش كامپیوتری تصاویر سنجش از دور
انتشارات مركز سنجش از دور
3)دكتر كریم پور، محمد حسن 1374
زمین شناسی اقتصادی كاربردی
انتشارات صالح نشر دانشگاه مشهد
4) دكتر سراجیان 1379
جزوه بر گرفته از كلاسهای آموزشی دانشگاه خواجه نصیر
5) A. Crestofer 1999
Remote & Geographic information system
6)Rabert wincent 2000
Fundamental Gelogical & Enviromental Remote Sensing

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky