توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی احتمال زلزله در تهران تحت word دارای 68 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی احتمال زلزله در تهران تحت word  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

(تهران و زلزله)
مقدمه:
ایران جزء ده كشور بلاخیز دنیا بوده است در میان كشورهای آسیایی پس از هند، چین و بنگلادش بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است. 40 نوع بلای طبیعی در جهان وجود دارد 30 نوع آن متعلق به ایران است 60% تلفات ناشی از حوادث جهان نیز متعلق به كشور ما است.
از 678 شهر كشور 660 شهر روی خط زلزله و 24 شهر در منطقه پرخطر قرار دارد و تنها 2% شهرها را خطر كمتری تهدید می كند. میلیاردها تن از ساكنان 100 كشور جهان حداقل با یكی از حوادث طبیعی از قبیل زلزله، طوفان، سیل و خشكسالی مواجه هستند. اگر كشورها به خصوص كشورهای در حال توسعه، اقدامات پیش گیرانه برای كاهش خطرات ناشی از حوادث شركت كنند می توان برای میلیون ها امنیت جانی تههی كرد.
زلزله پدیده ای است كه در طول تاریخ بشری بارها انسان را به وحشت انداخته و باعث تخریب شهرها و روستاهای زیادی همراه با تلفات انسانی شدید و داغ‌دار نمودن انسان بوده است با گونه ای كه انسان جان خود را در مقابل آن عاجز و درمانده دیده آن را به پدیده های ماوراء الطبیعت و خشم خدایات دانسته است.
در هر صورت این خطر با توجه به سابقه تاریخی تهران و مناطق اطراف و دوره های بازگشت لرزه های بزرگ تهران را تهدید می كند.

تعریف زلزله:
برای شناخت هر پدیده ای در جهان واقع لازم است ابتدا از آن تعریف مناسب و نسبتاً جامعی داشته باشیم چرا كه بدون دانستن تعریفی مناسب از آن نمی توان به كنه پدیده پی برد و آن را به خوبی درك نمود.
مردم عادی در كلامی ساده زلزله را حركت ناگهانی زمین ناشی از خشم نیروهای ماوراءالطبیعه و خدایان می دانند كه بر بندگان عاصی و عصیانگر خود كه نافرمانی خدای خود را نموده و مرتكب گناهان زیادی شده اند می دانند.
اگرچه امروزه با گسترش دانش تجربی این تعریف در زمره اباطیل و خرافات قرار گرفته است ولی هنوز در جوامع و مردم كم دانش و جاهل مورد قبول است.
در فرهنگ تك جلدی عمید زلزله را با فتح حروف «ز» و «ل»، یعنی زلزله بر خلاف آنچه در زبان عامه مردم رایج است آورد، و می نویسد «زمین لرزه، لرزش و جنبش شدید و یا خفیف قشر كره زمین كه به نقصان درجه حرارت مواد مركزی و احداث چین خوردگی و فشار و یا در اثر انفجارهای آتش‌فشانی بوقوع می رسد»
در فرهنگ جغرافیا تألیف پریدخت فشاركی و همچنین جغرافیایی تألیف مهدی مؤمنی تعریفی مشابه هم به گونه زیر ارائه شده است:
«جنبش یا تكان پوسته زمین كه به صورت طبیعی ناشی از زیر پوسته زمین است گاهی اوقات زلزله باعث تغییراتی در سطح زمین می شود اما اغلب زیان بوجود آمده ناشی از تكان ها فقط محسوس است و ممكن است زلزله بوسیله یك انفجار آتشفشانی بوجود آید. زلزله در حقیقت در بیشتر نواحی امری عادی است و اغلب قبل و یا همزمان با انفجار اتفاق می افتد. اصل زلزله تكتونیكی است و احتمالاً وجود یك شكست لازمه آن است. موجهای زلزله دست كم در سه جهت اتفاق می افتد و در یك مسافت قابل ملاحظه از مكان اصلی بطور جداگانه حس می شوند. هنگامی كه زلزله از مكانی می گذرد زمین و ساختمانها می لرزد و به جلو و عقب می روند. بالاترین زیان ناشی از زلزله همیشه در مركز زلزله یعنی جائی كه حركت بالا و پائین است نیست اما در مكانهایی كه موجهایی به صورت مایل به سطح می رسد نزدیك مركز زلزله باشند دارای بالاترین زیان می باشند یك زلزله شدید معمولاً بوسیله یكسری دیگر از تكانها همراه می شود. زلزله ای كه در نزدیك یا زیر دریا اتفاق می افتد سبب حركات شدید آنها شده و بعضی وقتها امواج بزرگی از آن ناشی می شود و در مسافت زیاد این امواج ادامه پیدا می كنند و گاهگاهی باعث تلفات جبران ناپذیر و مرگ و میر می شوند. طغیان نواحی ساحلی بیشتر از خود زلزله باعث خسارت می شوند در نواحی آتشفشانی زلزله عملاً هر روز اتفاق می افتد به عنوان مثال در هاوائی هر ساله صدها تكان كوچك ثبت می شوند.
در فرهنگ آكسفورد آمده است:
«حركات ناگهانی و شدید سطح زمین»
از تعاریف ذكر شده در فوق و منابع دیگر می توان برداشت زیر را نمود
زلزله عبارت از حركات و ارتعاشات ناگهانی سطح زمین ناشی از شكسته شدن سنگهای پوسته زمین و رها شدن انرژی ذخیره شده در آنها است كه در صورت شدت زیاد در مركز انسانی موجب خسارتها و زیانهای فراوانی می‌شود».
زلزله از یك طرف موجب شكسته شدن و جابجایی بین توده های سنگی پوسته زمین می شود و از طرف دیگر همین جابجائی و شكسته شدن منجر به ایجاد امواج و انتشار در درون زمین می شود. مانند انداختن قطعه سنگی در حوض یا دریاچه كه منجر به ایجاد امواجی می شود.
زلزله مانند شكسته شدن قطعه چوب خشك شده ای می ماند كه از یكطرف موجب گسیخته شدن چوب و از طرف دیگر موجب انتشار امواج در اطراف خود می شود.

 

منابع و مآخذ:
1-    آیزاك، آسیموف، زمین لرزه
2-    آموزش همگانی برای مقابله با خطرات زلزله، موسسه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله ها
3-    آمادگی در برابر زلزله، كتاب راهنمای معلم سال سوم راهنمایی
4-    اوبروچف، مبانی زمین شناسی، ترجمه عبدالكریم قریب – انتشارات خوارزمی
5-    احمدی، محمد مهدی – نظار، محمدحسین – رضایی پناه، نادیا – خطرات زلزله را كاهش دهیم، موسسه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
6-    امیرسز نیكلاس – ملوین چارلز، تاریخ زمین لرزه های ایران، ترجمه ابوالحسن رده، انتشارات آگاه
7-    جرج گامف، سرگذشت زمین، ترجمه محمد بهزاد، سازمان انتشارات انقلاب اسلامی
8-    رشد آموزش راهنمایی تحصیلی ویژه نامه زلزله، شماره 18، پاییز 1377
9-    شفیعی، سیروس – مدنی احمد، زمین شناسی عمومی دانشگاه صنعتی امیركبیر
10-    شادی طلب ژاله، بررسی آسیب پذیری تهران در برابر زلزله، مؤسسه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
11-    صداقت محمود، زمین شناسی برای جغرافیا، انتشارات پیام نور
12-    كلود آلگر، ناآرامی های زمین، ترجمه علی درویش زاده، دانشگاه تهران.
13-    معتمد احمد، زمین شناسی عمومی، انتشارات دانشگاه تهران.
14-    معماریان حسین، فرآیندهای درونی تغییر دهنده زمین (2 و 1) انتشارات دانشگاه آزاد تهران، 1358
15-    مدنی حسین، شفیقی، سیروس، مركز نشر دانشگاه صنعتی امیركبیر (پلی تكنیك تهران)
16-    مؤسسه آموزش عالی علمی – كاربرد هلال احمر ایران
17-    جغرافیایی استان تهران – سال اول متوسطه
18-    منابع اینترنتی

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky