توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد علل دین گریزی نسل جوان pdf دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد علل دین گریزی نسل جوان pdf  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد علل دین گریزی نسل جوان pdf،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد علل دین گریزی نسل جوان pdf :

دین گریزی گروهی از جوانان – بویژه طیفی که زاد و پرورش یافته دوران انقلاب است – باید حکومت ، دست اند رکاران تعلیم و تربیت ، رسانه ها و خانواده ها و مخصوصا عالمان دین را به تفکر عمیق و چاره اندیشی دقیق وادار کند. دین گریزی علت نیست بلکه معلول است و فقط معلول تهاجم فرهنگی و یا هوا و هوس جوانان نیست ، بلکه علل ناقصه گونه گونی دارد تا علل این معلول واقع بینانه ، شجاعانه و یا درد مندانه یافت و مرتفع نگردد معلول همچنان باقی خواهد ماند و مانند بیماری تمام اعضای جامعه را خواهد گرفت و آن را افسرده و رنجور خواهد نمود .
اینک به برخی از این علل اشاره می کنیم :
1- نبودن الگوی عملی در امر دین داری
2- بیان غیر معقول برخی از مفاهیم دینی
3- نبودن عدالت اجتماعی در توزیع قدرت ، ثروت ها و خزاین ها
4- عدم توجه به نیاز های اساسی و اصیل جوان همانند همسر ، شغل، مسکن
5- افتادن تعارض و تضاد بین برخی از نیاز های آغازین نسل جوان و مسایل دینی ( تقابل حق و تکلیف)
6- بازیچه شدن دین در دست برخی از سیاستمداران برای منافع شخصی و یا گروهی
7- عدم برنامه ریز ی فرهنگی برای نسل جوان
8- تهاجم برنامه ریزی شده دشمن های داخلی و خارجی جهت انحراف نسل جوان
هیچ متفکر و سیاست مداری نباید در اهمیت و جایگاه و نقش جوانمان در پویایی و تداوم حیات اجتماعی یک ملت و خود تردید راه دهد . تلاش و تکاپو ی فکری و عملی نسل جوان می تواند معجزه آفرین باشد .
چنانچه در دوران انقلاب و 8 سال دفاع مقدس ملت ایران شاهد آن بودیم و برعکس رخوت و انحراف نسل جوان می تواند پایه های یک تمدن کهن و جامعه دیرپای فرهنگی ، اقتصادی ، سیاسی و دینی را فرو ریزد .بر متفکران دین و حکومت لازم است که بگونه ای شایسته و پایسته برای هدایت و رهبری نسل جوان برنامه ریزی کنند و علل تنحراف و دین گریزی و موانع رشد او را مرتفع سازند.
وظیفه و مسئولیت هدایت نسل جوان مسئولیتی عمومی است؛زیرا« کلکم راع و کلم مسئول عن رعیته »البته هر کس یا گروهی باید در حد توان و تخصص خود گام در این راه بگذارد ؛ولی پیش از همه این مسئولیت متوجه عالمان دینی و حکومت دینی است زیرا اینانند که سمت رهبری دین داران از جمله نسل جوان را برعهده گرفته اند، جامعه چشم به راه عالمان و رهبران دین دار ، دردمند ، آگاه شجاع و وابسته ای است که پیامبر وار به رهبری و هدایت نسل جوان بپردازند .
در این قسمت می خواهیم که از دیدگاه آیت ا.. مرتضی مطهری –به عنوان عالم دینی- درباره جوان آگاه شویم.
جوان مورد خطاب شهید مطهری
جوان را می توان به دو گونه تقسیم کرد :
نخست طبقهای که دارای تن خواص و حالات روحی و روانی،اخساسات و نیاز های مخصوص است.
دوم طبقه ای که به خاطر تحصیلات و آشنایی با اندیشه های جدید، و دارای سئولات تازه است. و حاضر نیست چون بسیاری از افارد نسل گذشته بدون دلیل عقلی و منطقی همه چیز را بپذیرد او م یخواهد در سرنوشت سیاسی ، فرهنگی و اقتصادی جامعه خود شریک باشد و از حقوق فردی و اجتماعی خود دفاع کند.
نسل جوان بنا به هر دو طریق در نیاز های آغازین روحی ، جسمی و اجتماعی مشترک است و در معرض انواع انحرافات فکری ، جنسی ، دینی و.. قرار دارد ، به همین جهت به رهبری دینی نیازمند است .
رهبری دینی نسل جوان به ویژه اندیشه جوان هم از اهمیت بسیاری برخوردار است وهم ازظرافت و دقت فوق العاده ای را می طلبد .
زیرا به فرموده امام خمینی (ره) : « سرنوشت یک کشور و یک ملت و یک نظام بعد از توده های مردم در دست ظبقه تحصیل کرده است به همین خاطر هدف بزرگ استعمار به دست گرفتن مراکز این قشر است »
مرحوم مطهری از جمله اندیشمندان مطهری بود که بیشترین تلتش خود را صرف رهبری نسل جوان نمود زیرا معتقد بود « فکر این نسل جوان از نظر مذهبی آنچنان که باید راهنمایی نشده است »
حیات علمی ایشان حاکی از تلاش خالصانه برای رهبری اندیشه نسل جوان – بنا به تعریف دوم – است.
« وقتی که می گوییم نسل جوان مقصود طبقه ای است که در اثر تحصیلات و آشنایی با تمدن جدید دارای طرز تفکر مخصوص است »
زیرا ایشان نیز معتقد بود که :اگر فکری برای ادراه این نسل نشود آینده به کلی از بین خواهد رفت ، حساسیت و درد مندی استاد مطهری در خصوص نسل جوان هنوز نیز قابل ستایش است و می تواند بقرزای دیگران سر مشق و راهگشا باشد ، زیرا هنوز اهمیت رهبری نسل جوان مشخص نشده است.
چگونگی برخورد با نسل جوان :
از مسایل دینی رهبری نسل جوان نحوه برخورد با این نسل است . نحوه برخورد با نسل جوان باید بر اساس واقع بینی منطقی و ظریف باشد و باید از هر گونه افراط و تفریط در این راه خودداری شود . زیرا افراط و تفریط وعدم واقع بینی و غیر منطقی بودن در رابطه با نیاز ها سئوالات و احساسات جوان یا موجب غرور و خود فریبی و با مخاطب طغیان و سر خوردگی او می شود که هر دو مضر است. باید اولا نقاط قوت او را به رسمیت شناخت و به آن ها احترام گذاشت و نقاط به نحئ ذرست به او تذکر داد و در صدد رفع آن بر آمد و ثانیا به شوالات و نیاز های معقول او پاسخ معقول داد.
حضرت امام (ره)در مورد برخورد با این نسل به علما می فرماید:
«امروز که بسیاری از جوانان و انذی شمندان در فضای آزاد اسلامی کشورمان احساس می کنند می توانند اندیشه های خود را در مخلوقات و مسایل مختلف اسلامی بیان دارند ، با روی گشاده و آغوش باز حرف های آن را بشنوید و اگر بی راهه می روند با بیانی آکنده از جهت و درستس و راه درست را نشان دهید وباید به این نکته توجه شود که نمی شود عواطف و احساسات معنوی و عرفانی آنان را نادیده گرفت وفورا انگ التقاط و انحراف بر نوشته های انان زد و همه را به یک ره بر وادی شک انداخت به جای پرخاش و کنار زدن آنها با پدری و الفت با آنان برخورد نمود .
به این امر چندئان توجه نشده است به همین خاطر عده ای در برخورد با نسل جوان بسیار غیر منطقی و خشن عمل می کنند و این نسل را هوا پرست، شهوت ران ، خام ، مغرور و دارای هزار عیب می دانند .
استاد مطهری در مورد این گونه برخورد ها می فرمایند :« روش یکه ما در تعامل این نسل پیش گرفته ایم روش دهن کجی ، انتقاد حرف و حدیث است ، درست نیست ؟».
در تعادل دسته گروهی دیگر هستند که همه خواسته ها و نیاز های جوان را بر حق می دانند زیرا معتقدند که این نسل دارای هوش و آرمان های عالی و بدون عیب و نقص است برای رهبری انسان از جمله جوانان ابتدا باید او را شناخت زیرا در یک سلسله حول رفتار انسان حکومت می کند و اگر انسان بخواهد بر انسان مدیریت داشته باشد و وی را رهبری کند جز از راه شناخت قوانین و روالی که بر قوانین بشر حاکم است میسر نیست به همین جهت مرحوم مطهری می فرمود :« ابتدا باید نسل جوان را بشناسیم ، نسل جوان ما مزایا و عیب هایی دارد زیرا این نسل یک نوع ادراکات و احساساتی دارد که در گذشته نیود و از این جهت باید به او حق داد در عین حال یک انحراف فکری و اخلاقی دارد ، باید آنها را نیز شناخت و چاره کرد ، چاره کردن این انحرافات ، بدون در نظر گرفتن مزایا و بدون احترام گذاشتن به آنها میسر نیست . اگر بخواهیم به این امور بی اعتنا باشیم محال است که بتوانیم جلوی انحرافات فکری و اخلاقی نسل آینده را بگیریم.»
آسیب شناسی و درمان
یکی از موارد ضروری شناخت درد ها و دغدغه های فکری جوان است ، درد های یکه رخ او را زرد و تن او را رنجور می کند . باید دانست که این درد ها همیشه نشانه بیماری نیست بلکه نشانه بیداری نیز هست .
حسرت و زاری که در بیماری است
وقت بیماری هم از بیداری است
هر که او را بیدار تر پر درد تر
هر که او را هشیار تر رخ زرد تر
پس از شناسایی درد باید به درمان آن پرداخت و ردهنگام درمان باید برخورد مناسب و منطقی داشت .
زیرا عدم بر خورد منطقی و درست با نسل جوان را به انحرافات گوناگون از جمله انحرافات فکری می کشاند و ممکن است آنها را به ذامن مکاتب و انذیشه های الحاوی سوق دهد . مرحوم مطهری یکی از علل گرایش نسل جوان به مکاتب الحادی چه در مسیحیت و چه در جامعه اسلامی را اولا پاسخ غیر منطقی و غیر معقول به نیاز ها و سئولات این نسل جوان و ثانیا برخورد های از قبیل

تکفیر و تنفیق با این نسل می داند به همین خاطر معتقد است که باید به جد از تکفیر و تنفیق این نسل دوری گزید و تلاش کرد تا سئولات دینی و نیاز ها ی اساسی این نسل پاسخ های معقول منطقی و حقیقی بیابد:« فکر اساسی این است که ما درد عقلی این نسل را بشناسیم بدون شناخت درد این نسل هرگونه اقدامی بی مورد است پس از شناخت درد باید به فکر درمان و چاره بود اتفاقا دیگران از راه شناختن آرمان ها و درد های این نسل و پاسخ درست به انها آنها را منحرف کردند ، مانندمکتب ماتریالیسم در ایران .»

مرحوم مطهری زایش سئولات جدید و نیاز های تازه را نشانه انحراف و انحطاط و زاییده هوس ها و شهوت های نسل جوان نمی شمارد بلکه آن را نشانه رشد و حیات یک جامعه و ملت می داند . البته به شرط آنکه عالمان دین به وظیفه خود در پاسخ گویی و رفع نیاز های خود به خوبی عمل می کند شاید به همین دلیل مرحوم مطهری خود یک اندیشه و متفکری را تکفیر و تنفیق فرار نداد ،بلکه همواره آنها را به مناظره و مباحثه دعوت می کرد.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky