توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تحقیق در مورد عایقكاری و گاز دارای 29 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد عایقكاری و گاز  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد عایقكاری و گاز،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد عایقكاری و گاز :

عایقكاری و گاز
مقدمه
در حدود سالهای 1950 به دلیل كمبود منابع فلز و نیز مشكلات استفاده از مصنوعات‌ فلزی‌ نظیر حمل و نقل ،‌خوردیگ‌و جوشكاری و سبب مطالعه جهت جایگزینی‌ محصولات به جای فولاد شد اولین جایگزین‌ها pvc بودند از این پس بحثی به نام پلیمر‌ها آغاز شد.
پلی‌‌اتیلن‌ كه نوعی پلیمر است و با فرمول ساختمانی‌ C2H4- C2H4-C2H4 می‌باشد كه استفاده از این لوله‌ها حداكثر‌ كشورها معمول شده است.

و همه ساله‌با تحقیقاتی‌ كه در مورد رزین‌های پلی‌لتیلن‌ در آزمایشگاهها انجام می‌شود و روز به روز به كیفیت‌ لوله‌های پلی‌اتیلن‌ افزوده می‌شود.در ایران در تمام شهرها و روستاها به تازگی گاز‌رسانی‌ می شوند.تمام خطوط پلی‌اتیلن است

مشخصات شبكه‌ از نظر فشار گاز
گاز خــروجـی‌ از پــالایـشگاه های تقویت فشار‌ در خطوط انتقال‌دارای فشاری بین 700-150 psi می‌باشد كه در ایستگاههای ( Catygete Station) تا فشار 250 كم می‌شود و وارد خطوط تغذیه‌ می‌شود اكثر لوله‌های شبكه اغذیه‌ از نوع فولادی‌ و یا پوشش پلی‌ اتیلن‌ است.

خطوط تغذیه‌ با فشار 250 psi برای استفاده‌ مشتركین‌ كم مصرف‌ وارد ایستگاههای TBS می‌شود كه در این ایستگاهها‌ تا فشار 60 psi كاهش می‌یابد.
هر یك از ایستگاهها‌ی فشار‌درون شهری TBS با فشار 60 psi تإمین كنند. یك منطقه‌ است با حدود 500 مشترك است این انشعابات خطوط پلی‌اتیلن‌ با فشار 60 psi و با لوله‌های با قطر‌ 25 می‌باشد. كاربرد لوله‌های پلی‌اتیلن در داخل‌ ساختمانها به دلیل مسائل‌ ایمنی‌ ممنوع است.

جوشكاری‌ لوله‌های پلی‌اتیلن :
برای اتصال لوله های پلی‌اتیلن راههای بخصوصی وجود دارد اتصال آنها آنها اسانتر از فولادی است امروزه در كشورها از روش الكترو‌فیوژن‌ در اتصال‌ و جوشكاری‌ پلی‌اتیلن استفاده می شود در این روش كه تجهیزات و اتصالات‌ مخصوص‌به خود دارد از انرژی الكتریكی و خاصیت ترموپلاست‌ بودن پلی‌اتیلن است.

جوشكاری این لوله‌ها نیاز به وقت و رعایت‌ تمامی شرایط‌ وابسته دارد مكانیزم‌ اصلی‌جوشكاری به این صورت است كه محل جوش و اتصالات‌ حرارت داده می‌شوند و این حرارت سبب نرم و خمیری شدن لوله اتصال‌شده و پس از سرد شدن كامل به هم چسبیده به طوری كه لوله و اتصال یكی می‌شوند.

دمای نرم و خمیری شدن لوله‌ها مـی‌بـاشــد كه این حرارت ‌در روش ا

لكترو فیوژن به وسیله دستگاه الكترو‌فیوژن و اتصالات‌ خاص این روش تولید می‌شود.
دستگاه الكترو‌فیوژن : این دستگاه برای جوشكاری‌ پلی‌اتیلن ساخته شده است و كاملاً خودكار است ابعاد دستگاه در حدود‌ 40cm * 30 *30 كه اطراف آن یك بعنوان دستگیره نیز عمل‌می‌كند قرار دارد دستگاه دارای‌ یك صفحه دیجیتال‌و یك قلم نوری است كه این قلم‌ قادر است با خواندن اطلاعات روی باركد ولتاژ‌ مورد نیاز راه توجه‌ به زمان كه خود آن را محاسبه‌می‌كند اتصال اعــمال‌ نمـاید‌ و در پایان‌ زمان جریان الكترسیته را قطع می‌كند.

اتصالات : اتصالات مختلفی در لوله گذاری با لوله‌ پلی‌اتیلن‌ وجود دارد كه برای اتصال آنها از روش الكتروفیوژن‌ همگی با استانداردهای‌ مخصوص‌ و مرتبط با دستگاه الكترو‌فیوژن را داشته است المنت‌ها در اتصالات‌ بین جدار خارجی‌ و داخلی قرار دارند‌ تمامی اتصالات‌ دارای دو فیش یا ترمینال است كه به وسیله آن به دستگاه متصل می‌شوند و همانطور كه اشاره شد دارای باركد مخصوص بوده كه با استفاده از قلم نوری دستگاه‌ قرائت می‌گردد.

نوع اتصالات پلی‌اتیلن : 1 ـ بوشن یا كوپلر 2 ـ ریدیوس‌یا تبدیل
3 ـ درپوش‌یا پك 4ـ سه‌راهی 5 ـ زانو 6 ـ زین این اتصالات برای انشعاب‌ استفاده می‌شود المنت‌ در اتصال زین در سطح خارجی‌قرار دارد.

7 ـ تی‌اف (TF ) : از این اتصال برای متصل‌كردن شبكه فولادی‌و پلی‌اتیلن استفاده می‌شود.
8 ـ شیر ( Valve )
جوشكاری الكتروفیوژن : برای انجام یك جوش الكترو‌فیوژن 10 مرحله‌ را طی‌می‌كنیم كه این مراحل‌عبارتند از :
1 ـ لوله اتصال‌ها و دستگاه را كنترل كنیم.
2 ـ دو سر لوله را به صورت كاملاً گونیا برش زد.
3 ـ محلی كه قرار است جوشكاری شود و نیز مقداری از آن را با استفاده از Scra per تراش دهیم.

4 ـ استفاده از حلال مناسب‌ و شست‌شوی محل جوشكاری‌ با استفاده از استن.
5 ـ در این مرحله بایستی‌ به گونه‌ای بر روی لوله‌ مشخص نمائیم‌ كه لوله تا چه جائی‌ داخل اتصال‌شود.
6 ـ اجزاء جوش را به یكدیگر متصل‌ كرده 7 ـ اجزاء جوش را به طور دقیق‌ و صحیح‌ درون گیره مخصوص قرار داد. 8 ـ فیشهای دستگاه را به دو ترمینال‌ اتصال متصل كرده‌ و براساس دستور العمل‌ مربوط جریان برق را در مدت زمان از پیش تعیین شده به دو سر‌سیم پیچ‌ اتصال داده اعمال می‌نمائیم.
9 ـ یاد‌داشت‌ زمان سرد شدن و رعایت دقیق آن
10 ـ كنترل عملكرد شاخه‌ها

آزمایشات مخرب :
a : تست تركیدگی‌ سریع : یكی از اتصالات جوشكاری برش زده می شود و یك سر آن كپ‌خورده و از سر دیگر آن آنقدر آب به اتصال تزریق‌كرده تا باعث‌تركیدگی شود اگر تركیدگی‌ در لوله باشد‌ جوش مورد قبول است و اگر در اتصال رد می‌شود.
b : تست هیدروستاتیك : در این تست جوش وارد یك حمام آب گرم در 80c می‌كنیم و آب را تا فشار 20 psi وارد می‌كند و تا 164 hr ساعت در حمام نگهداری می‌كنند و سپس نسبت‌ به تركیدگی‌ چك می‌كنند.

2 ـ آزمایش غیر‌مخرب : ازمایش غیر‌مخرب بر روی لوله پلی‌اتیلن انجام می‌شود..

تست عایق و عایقكاری قبل از لوله ‌ گذاشتن لوله‌ها در كانال :
زمانی كه لوله آماده قرار گرفتن در كانال می‌باشد، هم محل‌هایی كه عایق ندارد یعنی سرجوشها و هم محل‌هایی كه عایق ضعیفی دارند باید نوار پیچی شوند شیوه كار به صورت زیر می‌باشد ابتدا‌ آزمایش دستگاه منفذ‌یاب‌ ( هالیدی ـ دتیكتور ) به منظور یافتن نواقص پوشش آزمایش‌ مزبور باید در 100 درصد سطح لوله پوشش دار با دستگاهی‌ كه قبلاً مورد تائید قرار گرفته است انجام گیرد

،‌ ولتاژ آزمایش بین 10 تا 15 كیلو‌ ولت باید تنظیم گردد. ضمناً سرعت حركت‌ الكترود دستگاه بر روی لوله نباید بیش از 3/0 متر در ثانیه‌باشد.
پس از آنكه محل‌های زخمی عایق‌ پیدا شد آن قسمتها پخ می‌خورد و كاملاً صاف‌ می‌شود سپس پرایمر زده می شود و بعد از آتن هم نوار پیچی می‌شود. نوار هم به اینگونه كه 50% هر قسمت از نوار روی 50% قسمت نوار زیرین را بپوشاند.

سرجوشها هم به همین ترتیب‌ ابتدا پرایم زده می‌شود و بعد نوار پیچی می‌شود ضمناً قابل توجه آنكه در بعضی‌ مواقع به دلیل‌ وجود موانع نمی‌توان بعضی‌جوشها را بالای كانال حوش داد و باید داخل‌كانال‌ جوشكاری شود. به محل‌هایی در كانال‌ به این منظور كانكشن‌گفته می‌شود.

گذاشتن‌لوله‌های جوشكاری شده و نوار‌ پیچی شده به داخل كانال
كف و دیواره كلیه كانالها‌ قبل از لوله‌گذاری بایستی‌ تسطیح و رگلاژ شده و از خرده‌سنگ و مواد زائد پا

جهت گذاردن لوله در كانال در كانال بایستی‌ از كلیه وسائل‌ مناسب بانداره كافی از قبیل قرقره ، بالشتك، بالا بر‌ تسمه‌ای و غیره‌ زیر نظر ناظر استفاده شود. بطوریكه هیچ‌گونه آسیبی به عایق لوله‌ها نرسد.

پر كردن كانالها‌ بعد از لوله‌گذاری
قبل از پر كردن كانالها‌ بایستی عملیات زیر انجام شده باشد :
الف ـ تغییر فیلم و تائید‌ جوشها
ب ـ تكمیل عایق‌سربندها
ج ـ آزمایش عایق لوله‌ها بوسیله منفذ‌یاب و ترمیم‌ محلهای معیوب
د ـ برداشت اطلاعات‌ از كار اجرا شده جهت تهیه نقشه‌های و یا ( از بیلت )
آزمایش مقاومت و نشتی‌خطوط شبكه‌ طبق مشخصات فنی
آزمایشات زیر بعد از اتمام عملیات لوله‌گذاری و قبل از بهره‌برداری آنها انجام می‌گردد:
الف ) آزمایش مقاومت لوله ب ) آزمایش نشتی

ج ) آزمایش عدم وجود هوا در خطوطی‌ كه با فشار بیشتر از 5 كیلو‌گرم كار می‌كند.
آزمایش مقاومت لوله‌ به این شكل است كه لوله را با هوای فشرده پر می‌كنند سپس‌ سر رأس هر ساعت فشار و درجه حرارت‌ خوانده می‌شود برای مدت 4 ساعت.
هدف از آزمایش نشتی نداشتن افت فشار در لوله‌ می باشد كه ابتدا برای مدت 24 فشار و دمای لوله یكنواخت می‌شود. سپس در مدت‌ 192 ساعت این آزمایش انجام می‌شود.
آزمایش عدم‌ وجود هوا در لوله به كمك تغییر حجم آب‌ تزریق شده در داخل لوله‌ انجام می‌گیرد كه بر طبق استاندراد‌ها و فرمولهای این بخش صورت می‌گیرد.

پس از تائید‌ كلیه آزمایشهای فوق بایستی‌ خط لوله‌ از آب تخلیه‌ و خشك می‌گردد . پس‌از تخلیه آب داخل لوله پیگ زده می‌شود. سپس با نیتروژن یا گازهای‌ بی‌اثر‌ رطوبت لوله‌ را كاملاً تخلیه می‌كنند.

1- تجهیز كارگاه
2- تهیه نقشه اجرائی و تعیین مسیر لوله گذاری و پیاده نمودن آن
3- شكافتن آسفالت
این عمل پس از تعیین مسیر و بوسیله ماشین آسفالت شكافی یا كمپرسور انجام می شود.

4- حفر كانال (تراشه)
كندن كانال بوسیله بیل و كلنگ و ابزار دستی انجام می شود.
حداقل عمق كانال یكصدو ده سانتیمتر بعلاوه قطر لوله و عرض آن برابر چهل سانتیمتر بعلاوه قطر لوله مطابق نقشه استاندارد شماره SM-6021/NO.4 خواهد بود.
5- زنگ زدائی و عایقكاری لوله ها

6- روش بارگیری، حمل و تخلیه لوله های عایقكاری شده- شیرها و اتصالات
7- دسته كردن، ریسه چیدن و ردیف كردن لوله
8- آماده سازی لوله ها قبل از جوشكاری

عایقكاری گرم و سرد شبكه های گازرسانی
1- زنگ زدائی سطح لوله ها
لوله ها باید با یكی از روشهای شن زنی و یا ساچمه زنی از آثار زنگ، پوسته مواد روغنی، كثافات و غیره كاملاً پاك شود.
جنس شن- از نوع سیلیكا

درجه خلوص- فاقد خاك
قطر ذرات- بین 16/1 تا 30/1 اینچ
سختی ذرات- پس از یكبار استفاده باید حداكثر 10 درصد از ذرات خورده شده باشد.
2- پرایمر زنی اولیه
پرایمر در هوای بارانی و مه سنگین در كارگاههای غیر سرپوشیده مجاز نمیباشد.
پرایمر زنی بلافاصله بعد از تمیز كردن سطح لوله و پس از گردگیری ناشی از شن زنی باید انجام شود.
3- عایقكاری نوارهای عایقی
4- آزمایشات و تعمیر پوشش

تمام قسمتهای لوله قبل از نوارپیچی خارجی باید بوسیله دستگاه منفذیاب (هالیدی- دیتكتور) كه مورد تائید ناظر نیز قرار گرفته است آزمایش شود. سرعت حركت الكترود دستگاه بر روی لوله نباید بیش از 3/0 متر در ثانیه باشد. بمنظور جلوگیری از آسیب دیدن لوله لازم است الكترود بر روی هیچیك از قسمتهای لوله توقف ننماید.

5- عایقكاری گرم
1ـ عایقكاری گرم
1-1 عملیات اصلی عایقكاری شاخه های لوله باید در كارگاه و نه در محل لوله گذاری انجام گیرد.

2ـ1 شرایط محیط برای عایقكاری
در كارگاههای غیر سر‌پوشیده ، عایقكاری‌ در هوای بارانی و مه‌سنگین مورد تائید نمی‌باشد. در كارگاههای‌ سر‌پوشیده و غیر‌سر‌پوشیده درجه محیط‌ نباید از 5 درجه سانتیگراد پائینتر باشد.
3ـ1 وسائل مورد نیاز عملیات عایقكاری گرم
دستگاه پرایمر‌زنی ثابت
دستگاه قیر‌پاشی و نوار پیچ ثابت
مخزن مخصوص ذوب قیر‌ كه مجهز‌ به حرارت‌ سنج مناسب‌برای كنترل درجه حرارت باشد، علاوه بر آن در محل خروجی‌ مخزن ذوب‌ قیر باید نوری مخصوص نصب‌شده باشد تا عمل‌ فیلتراسیون را انجام دهد.

كیفیت وسایل فوق باید قبل از شروع عملیات مورد تائیدناظر قرار گرفته باشد.
مخزن ذوب قیر باید مجهز به دستگاه بهم‌زن مكانیكی بوده و ترجیحاً ترموستات داشته باشد تا بتواند با كم و زیاد نمودن سوخت درجه حرارت ،‌ را ثابت نگه دارد.

4ـ1 قیر‌پاشی و نوار پیچی
قیر‌پاشی و نوار پیچی تواماً و با ماشین انجام می‌گیرد.
وزن تكه‌‌های قیر خورده شده برای ذوب معمولاً در حدود 2 كیلوگرم بوده و در هر حال نباید از 10 كیلوگرم تجاوز نماید.
قیر را باید بر روی سكوی تمیز سیمانی‌ خورد نموده‌ و از آلودگی‌ آن با مواد خارجی‌ مثل خاك و غیر‌ه خود‌داری نمود.
2 ـ عایقكاری دوبله

در قسمتهائی از لوله از جمله در محل تقاطع با كانال آب ، نهرها،‌ قناتها ، رودخانه‌ها و راه آهن جاده‌ها و اتوبان‌ها ،‌ عایقكاری دوبله لازم است و باید به شرح زیر عمل شود.
ابتداً پس از پرایمر‌زنی‌ باید لوله را با یك لایه نوار پشم شیشه زیرین و قیر بدون نوار خارجی عایقكاری نمود. سپس در حالی كه لایه قیری‌ كاملاً سرد نشده است ،‌ لازم است با لایه دیگری از قیر‌نوار زیرین و نوار خارجی‌ عایقكاری نمود. ضخامت‌ پوشش‌ دوبله باید حداقل 6 میلیمتر باشد. ( اینچ )

3 ـ آزمایشات و تغییر پوشش در عایقكاری گرم
1-3 انجام آزمایشات و ابزرسی هایی كه باید در حضور ناظر و یا توسط خود‌ ناظر طرح بر روی لوله انجام شود به شرح زیر می‌باشد :
الف ـ بازرسی عینی ظاهر‌پوشش لوله

ب ـ آزمایش با دستگاه‌ منفذیاب‌ ( هالیدی ـ دیتكتور ) به منظور یافتن نواقص پوشش آزمایش مزبور باید در 100 درصد سطح لوله پوشش داربا دستگاهی كه قبلاً مورد تائید قرار گرفته است انجام گیرد ،‌ ولتاژ آزمایش بین 10 تا 15 كیلو‌ ولت باید تنظیم گردد.
( سرعت حركت الكترود دستگاه بر روی لوله نباید بیش از 3/0 متر در ثانیه باشد.
4 ـ‌ عملیات عایقكاری پس از جوشكاری لوله‌ها در كنار كانال

1-4 پس از جوشكاری لوله می‌بایستی قطعات سرباره جوش‌ كند شود و پس از اینكه با برس سیمی قسمت‌های لخت انتهای لوله و قسمت جوشكاری شده لوله از بقایای زنگ و مواد خارجی پاك گردید. بوسیله نوار پلاستیكی مخصوص كه چسب آن از نوع قیری است عایقكاری گردد. جهت اینكار باید حدود 15 سانتیمتر نوار خارجی پوشش لوله در طرفین محل جوشكاری شده كاملاً كنده شود و سطح قیر به سمت محل جوشكاری‌ شده به وسیله سمباده شیب داده شود.
در مرحله بعدی لازم است سطح قیر و سطح لخت لوله و محل جوش به وسیله پرایمر‌ مخصوص نوار پلاستیكی با برس آغشته‌ گردد. در این مورد باید كاملاً دقت نمود كه از پرایمر‌ قیر‌ لوله اشتباهاً استفاده نگردد.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky