توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله چدن چكش خوار دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله چدن چكش خوار  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله چدن چكش خوار،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله چدن چكش خوار :

چدن چكش خوار
چكیده :
چدن چكش خوار یك آلیاژ آهن ـ كربن به عمل آمده تحت گرماست كه در شرایط ریخته گری به حالت انجماد درمی آید. با یك ساختار بدون گرافیت. یعنی میزان كل كربن به شكل محكم شده (سیمانی شده) وجود دارد. (Fe3C)
دو گروه از چدن های چكش خوار مشخص شده است. (چدن چكش خوار میان سفید و میان سیاه) كه بوسیله تركیب شیمیایی، چرخه دما و زمان جریان گداختگی ، فضای گداختگی و

ویژگی ها و ریزساختار حاصل از آن تشخیص داده می شود.
چدن چكش خوار یك آلیاژ ـ آهن ـ كربن به عمل آمده تحت گرما است. كه در شرایط ریخته گری به حالت انجماد درمی آید. دو گروه از چدن های چكش خوار مشخص شده است. (چدن چكش خوار میان سفید و میان سیاه) كه بوسیله تركیب شیمیایی، چرخه دما و زمان جریان گداختگی ، فضای گداختگی و ویژگی ها و ریزساختار حاصل از آن تشخیص داده می شود.

چدن چكش خوار میان سفید :
ریزساختار چدن چكش خوار میان سفید بستگی به اندازه بخش دارد. بخش های كوچك شامل پرلیت و كربن بازپخت در زمینه فریتی هستند. در بخش های بزرگ سه منطقه وجود دارد:
ـ منطقه سطح كه شامل فریت (آهن) خالص است.
ـ منطقه میانی كه دارای كربن بازپخت و فریت (آهن) و پرلیت است.
ـ منطقه هسته شامل پرلیت، كربن بازپخت و دخول فریتی.
ریزساخت نباید شامل گرافیت ورقه باشد.
چدن چكش خوار پرلیتی و میان سیاه :

ریزساختار چدن چكش خوار میان سیاه یك قالب و زمینه ضرورتاً از فریت (آهن) دارد.
ریزساختار چدن چكش خوار پرلیتی دارای كی قالب برطبق درجه مشخص شده از پرلیت یا محصولات تغییر شكل محصولات سخت شده است.
گرافیت به شكل برآمدگی های كربن بازپخت وجود دارد. ریزساختار نباید شامل گرافیت ورقه باشد.

سیستم تعیین (انتخاب) چدن چكش خوار :

تعیین براساس ISO 5922 (1981) چدن چكش خوار شامل یك حرف نشانگر نوع آهن و دو عدد نشانگر قدرت كششی و دو عدد نشانگر امتداد حداقل است.
الف) حروف كه نشانگر نوع چدن چكش خوار هستند می توانند باشند:

W ـ برای چدن چكش خوار میان سفید
B ـ برای چدن چكش خوار میان سیاه
P ـ برای چدن چكش خوار پرلیتی
پس از این حرف یك فاصله بكار می رود.

ب) اولین دو عدد نشانگر قدرت كششی حداقل است. برحسب نیوتن در هر میلی مترمربع، از یك قطعه آزمایشی به قطر 12 میلی متر تقسیم بر 10 ـ برای مثال: اگر حداقل قدرت كششی N/mm2 350 باشد عدد تعیین 35 خواهد بود.
ج) دو عدد بعدی نشانگر امتداد حداقل است. (L0 = 3d) بعنوان درصدی از قطعه آزمایشی به قطر 12 میلی متر. یك عدد صفر باید اولین عدد باشد وقتی كه مقدار كمتر از 10% باشد برای مثال اگر حداقل امتداد 4% باشد عدد تعیین 4 است و اگر حداقل امتداد 12% باشد عدد تعیین 12 است.
برای مثال عدد تعیین چدن چكش خوار میان سفیدی كه دارای حداقل قدرت كششی N/mm2 400 و حداقل امتداد 5% هنگامیكه بر روی یك قطعه آزمایشی به قطر 12 میلی متر اندازه گیری می شود. W40_05 خواهد بود.

تركیب شیمیایی چدن چكش خوار :
تركیب شیمیایی چدن چكش خوار عموماً مطابق با محدوده داده شده در جدول 1 است. مقادیر كوچك كُرُم (03/0% تا 01/0%) ـ بور (0020/0%) ـ مس (0/1% < ) ـ نیكل (8/0% تا 5/0%) و مولیبدن (5/0% تا 35/0%) نیز گاهی وجود دارند.
جدول (1) : تركیب شیمیایی چدن چكش خوار

% تركیب عنصر
90/2 ـ 16/2 كربن
90/1 ـ 90/0 سیلیسیوم
25/1 ـ 15/0 منگنز
20/0 ـ 02/0 سولفور
15/0 ـ 02/0 فسفر

خصوصیات مكانیكی آهن چكش خوار :
آهن چكش خوار، مانند آهن نرم (واكتیل) مقدار قابل ملاحظه ای نرمی و سفتی را به دلیل تركیب آن از گرافیت گره دار و قالب فلزی كم كربن دارد.
به هر حال به علت روشی كه در آن گرافیت شكل می گیرد در آهن چكش خوار، گره ها به درستی كروی نمی شوند آنگونه كه در آهن نرم (واكتیل) هستند ولی به شكل نامنظم و بی قاعده

جمع می شوند.
آهن چكش خوار و آهن نرم (واكتیل) برای بعضی از كاربردهایی كه در آن نرمی و سفتی مهم هستند بكار می روند. در بسیاری از موارد انتخاب بین آهن نرم و چكش خوار براساس اقتصاد یا دسترسی به آن است بجای اینكه براساس ویژگی ها و خصوصیات باشد.
در كاربردهای خاصی به هر حال آهن چكش خوار یك مزیت مشخص دارد. آن ترجیح داده می شود برای ریخته گری بخش كوچك :
ـ برای قسمتهایی كه باید سوراخ شده، تازه درست می شوند و یا با سرما شكل داده می شوند.
ـ برای قسمتهایی كه نیاز به حداكثر قابلیت تراش را دارند.

ـ برای قسمتهایی كه باید اثر مقاومت خوبی را در دماهای پایین حفظ كنند.
ـ برای قسمتهایی كه مقاومت را می پوشانند (فقط آهن چكش خوار)

آهن نرم (واكتیل) مزیت واضحی دارد جائیكه انقباض تبدیل به حالت انجماد برای پرهیز از قطرات گرم به مقدار كم مورد نیاز است و یا جائیكه آن بخش بیش از حد ضخیم است و اجازه نمی دهد. تبدیل به انجماد همانند آهن سفید انجام شود (تبدیل به انجماد مانند آهن سفید در تمام یك بخش برای تولید آهن چكش خوار ضروری است.)

ریخته گری های آهن چكش خوار در ضخامت های بخشی در محدوده از حدود 5/1 تا 100 میلی متر و وزن های كمتر از 03/0 تا 180 كیلوگرم یا بیشتر تولید می شود.
ویژگی های مكانیكی قطعات آزمایشی چدن چكش خوار باید مطابق با ارقام داده شده زیر باشد:
جدول (2): خصوصیات مكانیكی چدن چكش خوار میان سفید
سختی
HB امتداد
(L0=3d) min 2/0% فشار نمونه N/mm2 قدرت كششی
N/mm2 قطرقطعه آزمایشی
به میلی متر معیار تعیین
230
200
220
220 3 ـ 5
8 ـ 15
4 ـ 8
4 ـ 10 ـــ
210 ـ 170
230 ـ 200
280 ـ 230 360 ـ 340
380 ـ 320
420 ـ 360
480 ـ 400 15 ـ 9
15 ـ 9
15 ـ 9
15 ـ 9 W 35- 04
W 38- 12
W 40- 05
W 45- 07

جدول (3): خصوصیات مكانیكی چدن چكش خوار پرلیت و میان سیاه
سختی
HB امتداد
(L0=3d) min 2/0% فشار نمونه N/mm2 قدرت كششی
N/mm2 قطرقطعه آزمایشی
به میلی متر معیار تعیین
max 150 6 ـــ 300 15 ـ 12 B 30 – 06

عملیات ذوب :
ذوب می تواند با سرد كردن منقطع ذوب یا با فرآیند دوپلكس انجام شود. سرد كردن ذوب در كوره های القا (یا اندوكسیون) كانال مانند یا فاقد هسته، كوره های قوس الكتریكی ، یا كوره های طاقی انجام می شود. در دوپلكس، آهن در یك كوره قوس الكتریكی یا طاقی ذوب می شود و فلز ذوب شدنی به كوره القاء (یا اندوكسیون) كانال مانند برای نگهداری و ریخته گری انتقال
داده می شود.
مواد شارژ (بازگشت ریخته گری، تراشیدن فولاد، آلیاژهای آهن و به جز در ذوب طاقی، كربن) به دقت انتخاب می شوند و عمل ذوب به خوبی كنترل می شود برای تولید فلز كه دارای تركیب و ویژگی های مطلوب باشد.

اصطلاحات كوچكی در تركیب و دمای ریخته گری در مرحله دوم ذوب دوپلكس انجام می شود ولی بیشتر این روند كنترل در كوره ذوب اولیه صورت می پذیرد. قالب ها در شن سبز، شن دارای سیلیكات CO2 ، یا شن دارای صمغ (قالب های پوششی) تولید می شوند.
دامنه وسایل و تجهیزات از ماشین آلات كاملاً اتوماتیك و مكانیزه تا روش های قالب گیری دستی یا مورد نیاز در كف زمینی، بسته به اندازه و تعداد، ریخته گری مورد تولید متغیر است. بطور كلی تكنولوژی قالب گیری در ریخته گری آهن چكش خوار شبیه به تكنولوژی مورد استفاده برای تولید آهن خاكستری است.
عملیات گرما در كوره های مداوم كنترل شده با تولید بالا یا كوره های نوع منقطع كه مجدداً بستگی به نیازمندی های تولید دارند انجام می شود.
پس از تبدیل به انجماد و سرد شدن فلز به حالت آهن سفید درمی آید و دریچه ها (گسیت ها) و sprues خط تغذیه می تواند به راحتی از ریخته گری با ضربه برداشته شود.

با این عمل كه sprues (مهمیز زدن) نام دارد عموماً به صورت دستی با چكش انجام می شود زیرا تنوع و گوناگونی قطعه تولید شده در ریخته گری موجب می شود كه مهمیز كردن (spuring) اتوماتیكی و مكانیزاسیون خیلی مشكل بشود. پس از مهمیز كردن (spuring) قطعه های ریخته گری تحت عملیات گرما قرار می گیرند در حالیكه دریچه ها و بالا برنده ها به قسمت ذوب برای عملیات مجدد برمی گردند.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky