توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله تاکسی درمی دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تاکسی درمی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تاکسی درمی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تاکسی درمی :

تاکسی درمی
مقدمه :

تازه هائی برای تاكسونومیست ها
اگردر مجلات علمی تقریبا روزانه گیاهان و جانوران تازه كشف شده توصیف می شوند ،جامعه از آن به ندرت یادداشت برداری می نماید . برای غیر زیست شناس ها موضوع زمانی جالب توجه می گردد ،كه پدیده ای درباره كشف جانوران بزرگ گزارش شود . چنین تازه هایی دیگر پس از پایان دوران سفرهای اكتشافی قرن ها ی 18و 19 بهع ندرت روی می دهند . به این ترتیب وقتی اولین گزارش توصیفی اوكاپی ،

در سال 1901 درباره زرافه كوتاه گردن از جنگل ها ی دست نخورده آفریقای مركزی ، و نیز 11 سال بعد گزارش كشف تازه مربوط به بك نوع سوسمار غول آسای 3 متری در جزیره كومودو منتشر گردید ، برای مدت طولانی در میان عموم به عنوان بزرگترین تازه های قرن بیستم سرگرمی آفرید .

اهمیت علمی یك گونه موجود زنده تازه كشف شده برای زیست شناسان نه از اندازه آن بلكه از ویژگی های نقشه ساختمانی و طرز زندگی آن حاصل می شود . طی آن اشكالی از گیاهان و جانوران جدید برای تاكسونوسیست ها جالب توجه هستند ، كه جهت توضیح روابط خویشاوندی موجودات اهمیت دارند و یا حتی طرح های ساختمانی ناشناخته را به نمایش می گذارند .

اینكه چنین كشف هایی حتی در زمان ما نیز می توانند تازه های واقعی برای گیاه شناسان یا جانورشناسان بشمار آیند ، ممكن است با مثال زیر اثبات شود :
در گیاهان برگ سوزنی (كاجها ) فقط فامیل علف های باتلاقی یا تاگزودیا سه با فقط 15 گونه ، قبل از هر چیز بدین جهت توجه همومی را به خود جلب نموده ، كه درختان ماموت كالیفرنیائی با بیش از 100 متر ارتفاع عمری بیش از 3000 سال لقب غول ها و پیران دنیای گیاهان را به خود اختصاص دادند . در سال های بعد از جنگ دوم جهانی این فامیل گیاهی با كشف درخت ماموت دنیای قدیمی كه به عنوان نماینده یك جنس مستقل شناخته شده بود ، مركز توجه گیاه شناسان گردید .

تاریخ كشف این درخت جالب توجه است این تاریخ از زمانی شروع گردید ، كه در سال 1941 میكی ، فسیل شاخه های چوب سوزنی ها را از دوران سوم ژاپن توصیف می نمودند ، كه بایستی به یك جنس از علف های باتلاقی كه تاآن زمان ناشناخته شمرده می شد تعلق داشته باشد . او برای آن نام متاسكویا را برگزیده بود با این نام گذاری بایستی شباهت آن با جنس درخت ماموت سكویا بیان گردد . در همین سال 1941 بود كه ت . كان گیاه شناس از دانشگاه نان كینگ در مركز چین یك نمونه درخت سوزنی ناشناخته برای گیاه شناسان با برگ های ریزان كشف نمود .

طی سفر های علمی متعدد در سال های 1944 تا 1948 توانستند بالاخره نشان دهند ، كه این درخت 35 متری ، كه قطر ساقه اش به بیش از 2 متر می رسد ، در بخش مرزی استان سی چوان و هوبای در مساحتی برابر 800 كیلومتر مربع گسترده است . از مطالعه دقیق در گیاهان این نتیجه بدست آمد كه درخت یك نمونه زنده از جنس متاسكویاست ،

كه با استناد به مطالعات فسیل شناسی سال 1941 توصیف گردیده بود امروز درخت ماموت دنیای قدیم ، كه برای آن در سال 1948 نام علمی متاسكویاگلیپتو استروبوئیدس انتخاب گردید ، در شمار زیادی از باغ های نباتات یافت می شود . هر چند كشف درخت ماموت دنیای قدیم در اواسط قرن بیستم شگفتی زیادی بر انگیخت ولی اهمیت علمی یافت چند سال بعد از آن بیشتر حدس زده می شود . موضوع فقط به یك گیاه كوچك مربوط می شود، در سال 1954 گیاه شناسی هایدلبرگی راو در مناطق مرتفع أندن در سرزمین پرو ، یك علف با تلاقی بالشتك ساز كشف نمود ، كه با نام استایلیتز اندیكولا معرفی گردید .

برای اینكه به اهمیت این كشف بها داده شود ، لازم است طبیعت و جایگاه سیستماتیكی ایزوئیتس ها را كه تا أن زمان شناخته بود ، بررسی نمائیم .
راسته ایزوئتس (همیشه سبزان ) عبارت از گیاهان علف مانند از گروه پتریدوفیت ها هستند كه غالبا در عمق دریاچه یا در نقاط كم رطوبت می رویند . در این گیاهان كه ظاهرا بدون ساقه هستند به نظر می رسند ،از یك محور كوتاه غده ای شكل مجموعه ای برگ های بلند و نیشتر مانند خارج می گردند ، كه اسپوروفیل های تولید كننده اسپور می باشند . قریب 100 گونه ایزوتالی كه امروز حیات دارند ،

بقایای گروهی از نظر شكل بسیار متنوع تر هستند ، كه نقطه اوج تكامل خویش را دروان های اولیه زمین دارا بوده اند .آنها احتمالا از زیگیلاریاسه ها كه جزو وافرترین درختان پتریدوفیت جنگل های ذغال سنگی كربنیفر بودند ، منشا می گیرند .

از این گیاهان در اثر كاهش اندازه پلورومیاسه ها بوجود آمدند ، كه ما آنها را از ماسه سنگ های الوان می شناسیم كه فقط ارتفاع ساقه ای برابر با دو تا سه متر داشتند . در نتیجه كاهش بیشتر طول ساقه بالاخره ایزوتال ها تولید گردیدند ، كه بیشتر گونه های آنها پس از تغییرات ثانویه ای زندگی در آب را برگزیدند . یكی از اشكال جالب حد واسط پلورومیاسه های ساقه دار در ماسه سنگ های الوان ، و انواع امروزی بدون ساقه ایزوتال ها ،

در تشكیلات كرتا سه تحتانی در كودلینگ بورگ یافت شده است ، این گونه ، ناتورستیانا آربورا عبارت از یك ایزوئتس به ارتفاع فقط 10 تا 20 سانتی متر است كه هنوز بطور واضح ساقه ای به بلندای حدود 5 سانتی متر دارا بوده است .

تا سال 1954 گیاه شناسان عقیده داشتند كه همه ایزوئتس ها زنده ، گیاه بدون ساقه هستند . كشف استایلیتز آندیكولا به این ترتیب خبر هیجان انگیزی برای تاكسونومیست ها بود ، زیرا این گونه ایزوئتس ساقه ای به طول 20 سانتی متر و قطر 3 سانتی متر بوجود می آورد ،كه گاه چند شاخه بوده و همانند اشكال فسیل الگوی برگ های جدا شده را آشكار می سازد . به این ترتیب آخرین نمونه زنده پتریدو فیت های بوجود آورنده ساقه رابطه بسیار نزدیك با جنس ناتورستیانا ، كه بیش از 100 میلیون سال قبل زندگی می كرده است دارد .

هیجان انگیز تر از كشف گیاهی توصیف شده ، در دهه های گذشته كشف اشكال سازمای جدید دنیای جانوران بود .
یكی از جالب ترین فصول تاریخ تحقیقات سیستماتیك جانوری زمانی آغاز گردید ، كه سرنشینان یك كشتی كوچك ماهی گیری در 22 دسامبر 1938 در اقیانوس هند ، مقابل سواحل آفریقای جنوبی وتقریبا 180 مایل دریائی در جنوب غربی ایست لندن یك ماهی عجیب به طول 4/1 متر از عمق 75 متری صید نمودند .

از آنجا كه هیچ یك از ماهی گیران تا آن زمان چنین ماهی ندیده بودند فرمانده كشتی آنرا درون یخ بسته بندی كرد و سه روز بعد به خانم كورتینای لاتیمر مدیریت موزه محلی ایست لندن تحویل داد . همچنین بدان علت كه او نیز جانور را نمی شناخت ، ولی از طرف دیگر حدس می زد ، كه این یك كشف كاملا جدید است ، از آن یك تصویر اجمالی تهیه و برای ماهی شناس معروف جی. ال . اسمیت در گراهامز تاون فرستاد .

اسمیت به استناد شرح كوتاه همراه فورا متوجه گردید ، كه جانور بایستی یك نمونه از ماهی های باله برسی ، یعنی گروهی از ماهی هایی باشد ، كه از پایان كرتاسه بالائی در 70 میلیون سال قبل از بین رفته اند . او به منظور مطالعه نمونه یافت شده راهی ایست لندن شد ، ولی ناچار گردید در اولین توضیح مونوگراف ماهی

، خود را با چند صفت قابل تشخیص ، ظاهری قانع سازد ، زیرا خانم كرتینای لاتیمر پوست جدا شده و جمجمه پره پاراسیون شده جانور را در موزه نگه داشته بود ،ولی بخش های نرم بدن ماهی به دلیل عدم اطلاع از اهمیت فراوانش ، مدت كوتاهی پس از صید جدا و نابود شده بودند . نمونه باله برسی زنده كشف شده به خاطر كاشف آن توسط اسمیت نام جنس لاتیمریا را به خود گرفت ، در حالی كه نام گونه كالومنه آ می بایست یاد آور محل كشف آن در نزدیكی رودخانه كالومنا باشد .چه چیز در این كشف این همه اهمیت دارد ؟

مسلما كشف اولین نمونه یك گروه جانوری كه آن هنگام فقط بصورت فسیل شناخته می شد برای هر تاكسونومیستی البته یك مژده است ، كه هر چه از زمان تصویری انقراض این گروه جانوری بگذرد ، به همان اندازه بزرگ تر می شود . ولی كشف لاتیمریا كالو منه آ قبل از هر چیز بدین جهت به یك واقعه مهیج واقعی تبدل شدكه در آغاز اولین دهه های قرن ما نشانه های پالئونتولوژیكی در تایید این مطالب افزایش یافتند ، كه اینها از نظر انتساب تاریخی مهره داران زمینی از باله برسی ها یا كروسو پتریژیر ها آنگونه كه از نظر علمی خوانده می شوند ، بایستی بوجود آمده باشند .

به این ترتیب فهمیده می شود ، كه اسمیت با فعالیتی خستگی ناپذیر كوشیده نمونه های بیشتر و بهتر نگهداری شده از باله برسی های زنده تازه كشف شده بدست آورد . او اوراقی را با شرح كوتاه و تصویر جانور تهیه نمود . كه در سرتاسر سواحل جنوبی و شرقی آفریقا پخش گردید و برای یابنده هر باله برسی 100 پوند انگلیسی جایزه تعیین می كرد . اسمیت می بایست برای دست یابی بر موفقیت 14 سال تمام تلاش كند و منتظر بماند .

هنگامی كه یك خریدار در بازار جزیره كوموری آنجوان یك ماهیی را مشاهده كرد ، كه شباهت كامل به آن تصویر داشت كه او چند روز قبل دست یك كاپیتان انگلیسی و بر روی یكی از اوراق آن دیده بود ، باز هم ماه دسامبر بود .

جانور كه وزنی بیشتر از 50 كیلو گرم داشت توسط یك صیاد محلی از عمق 15 متری دریا به فاصله 200 متر دورتر از ساحل ، در آبراه موزامبیك صید شده بود. كاشف كه كاپیتان هانت نام داشت ، جانور را خریداری و آن را با فرمل كنسرو كرده و پروفسور اسمیت را خبر داد ، و او فورا با هواپیمائی اختصاصی سفر طولانی .3000 كیلو متری خود را به سوی یافته ای كه مدت ها مشتاقانه انتظارش را می كشید ، آغاز نمود .

مطبوعات و رادیو ها موجب گردیدند ، كه این كشف جالب بزودی در تمام دنیا شناخته شود با دومین نمونه از لاتیمریا همزمان بطور واقعی جانور كشف شد . ما امروز می دانیم كه آخرین نمونه های باله برسی ها در آب های محدوده مجمع الجزایر كرموریافت می شوند ، در آنجا در اعماق 150 تا 600 متری دریا بر روی صخر ه ها زندگی صیادی را می گذرانند .اولین نمونه احتمالا می بایست راه گم كرده ای باشد

، كه بوسیله جریان موزامبیك از سواحل جنوبی آفریقا دور گردیده و 3000 كیلومتر دورتر از وطن حقیقی اش كشف شده بود . حتی در منطقه كومورها این جانور كمیاب است ، زیرا به روایت صیادان محلی هر سال فقط 3 تا 4 نمونه یافت می شود .

از سال 1952 تا سال 1976 تقریبا 80 نمونه لاتیمریا كشف شده است ، كه غالب آنها راهی كشور فرانسه گردیده اند . محققین فرانسوی تحت رهبری ژاك میلوت ساختمان بدن جانور را بطور مفصل مطالعه و در یك مونوگرافی وسیع تشریح كردند . البته مطالعه طرز زندگی ماهی مشكلات بزرگی را ایجاد نمود ، زیرا جانوران هرگز بیش از چند ساعت زنده نبودند .

با وجود همه تلاش ها نخست در بیستم مارس 1972 موفق شدند یك باله برسی زنده بدست دانشمندان برسانند كه چند ساعت تمام رفتار جانور و مخصوصا حركاتش را ضمن شنا توانستند مورد دقت قرار دهند . درباره نحوه تولید مثل لاتیمریا تا چندی پیش اطلاعی در دست نبود . اولین بار در سال 1975 توانستند ضمن تشریح یك لاتیمریا ماده به طول 60/1 متر ، كه درون لوله تخم بر جانور نوزادان 5 تا 33 سانتی متری یافت شدند پی ببرند ، كه ماهی زنده زا می باشد .

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky