توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله پورت موازی و استفاده از آن در ‌ها دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله پورت موازی و استفاده از آن در ‌ها  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله پورت موازی و استفاده از آن در ‌ها،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله پورت موازی و استفاده از آن در ‌ها :

پورت موازی و استفاده از آن در پروژه‌ها
هدف
پورت موازی یك سیستم كامپیوتر راهی جهت كنترل پروژه‌های سخت‌افزاری می باشد. در این فصل با بررسی انواع پورت‌های موازی، نحوه استفاده از این پورت را به عنوان نمونه در چندپروژه خواهیم آورد. نحوه برنامه‌ریزی پورت‌های موازی و استفاده از وقفه‌ها در كنترل پورت‌ها را نیز مورد بررسی قرار می دهیم.
دراین فصل سعی خواهیم كرد با بررسی پورت موازی یا چاپگرها،نحو استفاده از آن در پروژه‌ها و كنترل ابزارهای خروجی و ورودی و دیجیتال یا آنالوگ با آن را بررسی نماییم. گر چه این فصل چندان ارتباطی با اسلات‌های توسعه ندارد ولی نحو استفاده از یك یا چند آدرس را در پروژه‌های سخت‌‌‌‌‌افزاری نشان خواهد داد كه برای طراحان كارتهای جانبی خارج از اسلات‌ها كه جدیدا نیز زیاد شده است بسیار مفید خواهد بود.

1-11 پین‌های اینترفیس چاپگر سنترونیكس
پورت‌ موازی به عنوان اینترفیس استاندارد چاپگرها در سیستمهای 86 80 تعریف و استفاده می‌شود. این مشابه استاندارد چاپگر اپسیون Fx-100 می‌باشد. این پورت دارای 26 پین بوده كه تعداد زیادی سیگنال زمین در آن جهت جلوگیری از تداخل نویز در نظر گرفته شده است. این 36 پایه را می‌توان در 4 گروه به صورت زیر تقسیم‌بندی نمود:
1 خطوط اطلاعات كه اطلاعات را از سیستم به چاپگر منتقل می‌نماید.
2 سیگنالهای حالت چاپگر. این سیگنالهای حالت چاپگر را در هر لحظه نشان می‌دهند.
3 سیگنالهای كنترل چاپگر. این سیگنالها به چاپگر می‌گوید كه چه عملی باید انجام دهد.
4 سیگنالهای زمین. این سیگنالها جهت برگشت زمین هر كدام از خطوط اطلاعات و یا سیگنالهای حالت و كنترل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خطوط اطلاعات و زمین آنها
خطوط ورودی D1 تا D8، یك خط موازی جهت ارسال اطلاعات از سیستم كامپیوتر به چاپگر را فراهم می‌آورند. سیگنالهای 20 تا 28 خطوط زمین D1 تا D8 می‌ساشند.

سیگنالهای حالت چاپگر
سیگنالهای خروجی فوق از چاپگر به سیستم آمده تا حالت قسمتهای مختلف چاپگر را به سیستم و برنام كاربردی مورد نظر نشان دهد. این سیگنالها عبارت‌اند از:
(پین 12) PE : جهت نمایش نداشتن كاغذ توسط چاپگر
(پین 11) BUSY این سیگنال در صورت آماده نبودن چاپگر جهت دریافت اطلاعات جدید در حالت high قرار می‌گیرد.یعنی زمانی كه چاپگر off-line است یا آمادگی دریافت اطلاعات جدید را ندارد به حالت high می‌رود و به سیستم می‌گوید كه نباید برای چاپگر ارسال اطلاعات داشته باشد.
(پین 32) ERROR : یك سیگنال خروجی كه درحالت معمولی high بوده و زمانی كه یك خطا (مثلا نبودن كاغذ) رخ دهد به حالت low خواهد رفت.
(پین 13) SLCT : در حالت نرمال به صورت high بوده و از چاپگر به PC می‌رود و زمانی كه چاپگر روشن می‌شود نشان می‌دهد كه چاپگر انتخاب شده است.
(پین 10) ACKNLG : جواب دادن به دریافت اطلاعات ارسال شده از سوی كامپیوتر می‌باشد و اعلان می‌كند كه آماد دریافت اطلاعات جدید است.

سیگنالهای كنترل چاپگر
دو سیگنال TROBE (پین 1) و CLNLG به عنوان مهمترین سیگنالهای كنترلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. پین NIT (پین 31) به عنوان یك سیگنال ورودی بوده كه در حالت نرمال high می‌باشد. وقتی فعال می‌شود (low می‌شود) باعث باز نشاندن چاپگر شده و یك برنام خاص اجرا خواهد شد. شكل 2-11 كلی سیگنالهای پورت سنترونیكس یرا نشان می‌دهد. برای ارسال اطلاعات از كامپیوتر به چاپگر مراحل زیر انجام می‌گیرد:
1) سیگنال Busy كه از چاپگر به سیستم می‌آید توسط PC چك می‌شود تا نشان داده شود كه چاپگر آماد دریافت اطلاعات است (مشغول نیست)
2) كامپیوتر 8 بیت اطلاعات را بر روی باس اطلاعات كه ما بین چاپگر و سیستم برقرار است قرار می‌دهد.

3) كامپیوتر سیگنال TROB را فعال می‌كند(به حالت low). اطلاعات باید حداقل 5/0 میكرو ثانیه روی باس اطلاعات باشد.
4) خط TROB باید به آرامی در مدت 5/0 میكرو ثانیه به حالت low برگردد.
5) فعال شدن سیگنال TROB باعث فعال شدن سیگنال Busy از سوی چاپگر خواهد شد و به كامپیوتر می‌گوید كه باید تا پایان یافتن این مرحله منتظر شود.
6) زمانی كه چاپگر آماد دریافت اطلاعات جدید باشد سیگنال CLNLG را به حالت فعال ، برای كامپیوتر ارسال خواهد كرد. این سیگنال برای 5 میكروثانیه به حالت low خواهد رفت.
2-11 اینترفیس چاپگر PC

در سیستمهای PC و سازگار با آن ، برنام POST (تست خودش در زمان روشن شدن) به عنوان قسمتی از بایاس ، برای وجود و اتصال چاپگر به پورت موازی عملیات تست را انجام می‌دهد.
پین رفت پین برگشت سیگنال نوع ورودی/خروجی توضیحات
1

2
3
4
5
6
7
8
9
19

20
21
22
23
24
25
26
27 STROBE

D1
D2
D3
D4
D5
D6
D7
D8
ورودی

ورودی
ورودی
ورودی
ورودی
ورودی
ورودی
ورودی
ورودی

جهت خواندن اطلاعات بوده و حداقل پهنای آن باید 5/0 میكرو ثانیه باشد. در حالت نرمال به صورت high می‌باشد.

خطوط اطلاعات جهت ارسال اطلاعات
10 28 ACKNLG خروجی پالس با حدود 5/0 میكروثانیه به حالت LOWكه نشان می‌دهد كه اطلاعات دریافت شده و آماد دریافت اطلاعات بعدی است.
11

12
13

14

15
1617
18
30-19
31

32

33
34
35
36 29
30





GND



36 Busy

PE
SLGT

UTOFEEDXT


0V
CHASISEND


NIT

ERROR

GND


LCTIN
خروجی

خروجی
خروجی

ورودی





سیگنالهای گرفتنی زمین ورودی

خروجی



ورودی حالت high بودن آن نشان می دهد كه چاپگر آماده درایفت اطلاعات نیست .
حالت high نشان می‌دهد كه چاپگر كاغذ ندارد.
نشان می‌دهد كه چاپگر در حالت انتخاب شده‌ای قرار داد.
با غعال بودن این سیگنال، بعد از هر چاپ یك خط را عبور خواهد داد.

سیگنال زمین یا صفر ولت
جدا بودن دو سیگنال زمین از چاپگر

با غعال شدن این سیگنال چاپگربا پاك كردن بافرهایش یك برنام خاص را اجرا می‌كند.
زمانی كه یك خطا رخ دهد این سیگنال از چاپگر به سیستم ارسال خواهد شد.
همانند سگنالهای 19 تا 30

با مقاومت‌های 7/4 میكرواهم با 5 ولت پولآپ شده‌اند.
ارسال اطلاعات به چاپگر فقط زمانی كه این سیگنال low باشد امكانپذیر است.

آدرس پورت‌های موازی (حداكثر 4 پورت قابل تعریف می‌باشد) در چهار آدرس به صورت جدول زیر در محدود فضای اطلاعات بایاس قرار دارند. در این محدوده فضای آدرس چك می‌شود تا مشخص شود كه كدام پورت وجود دارد.
مدار اینترفیس چاپگر از سه پورت I/O اصلی جهت شروع پورت‌های I/O به صورت: یك پورت I/O جهت خطوط اطلاعات LPT ها، یك پورت I/O جهت خطوط كنترل ، استفاده می‌كند.به عنوان مثال اگر آدرس شروع برای پورت LPT1 عدد 378H باشد آنگاه پورت 378H برای اطلاعات، 379H برای خطوط حالت و 37AH برای خطوط كنترل استفاده خواهد شد كه شكل 3-11 سه آدرس فوق را برای LPT1 تا LPT3 نشان می‌دهد.
مثال : با استفاده از نرم‌افزار دیباگ مشخص كنید كه كدام پورت چاپگر در دسترس می‌باشد:
حل:
C:\>DEBUG.
D 40:08L8
0040:0008 7803000000000000
این نشان می‌دهد كه آدرس پورت LPT1 كه همان 0378H می‌باشد در دسترس است و پورت دیگری تعریف نشده است.
پورت چاپگر پورت اطلاعات (r/w) پورت حالت(فقط خواندنی) پورت كنترل (R/W)
LPT1
LPT2
LPT3 03BCH
037CH
0278H 03BDH
0379H
0279H 03BEH
039AH
027AH

مثال: در شكل 3-11 آدرس پورت LPTI و 3BCH ذكر كرده‌ایم و درمثال قبل این آدرس را 378H آوردیم، كدام مطلب درست است؟
حل: هر دو مطلب صحیح است. زیرا كارخانه اول از آدرس اصلی 3BCH استفاده كرده است و كارخانه دوم از 378H كه هردو دراست است، برای درستی عمل فوق می‌توان با فرمان دیباگ آدرسهای 00400008و 0040:0009 را خوانده وباهمدیگر مقایسه كنیم.
شكل 4 به طوركامل آدرس یك پورت به همراه سیگنالهای ورودی یاخروجی به هركدام را نشان میدهد.
نكته:
سیگنال D5 در پورت كنترل جهت مد توسعه یافته استفاده می‌شود. این مد اجازه میدهد كه خطوط DO تا D7 به صورت دو طرفه عمل نمایند ولی سیستمهای PC قدیمی از مد توسعه یافته پشتیبانی نمی كنند(توضیحات بیشتر را در ادامه خواهیم آورد.)
4-11 باس اطلاعات دو طرفه در پورت‌های موازی
در كامپیوتر های اولیه و تاسالهای 1987، پورت موازی كامپیوتر به صورت یك طرفه عمل می كرد به طوری كه فقط قادر به ارسال اطلاعات از سیستم به چاپگر بودید. برای امكان دریافت اطلاعات(مثلا كابلهای لینك كه دو كامپیوتر را از طریق پورت موازی به همدیگر متصل می‌نماید.) از طریق پورت موازی باید از پورت‌های حالت و كنترل آن و همچنین از سیگنالهایی به غیر از DO تا D7 استفاده كنید.
اما در سیستمهای بعد از 1981، امكان دو طرفه بودن پورت موازی فراهم شد كه دراین قسمت آنها را بررسی خواهیم كرد.
SPP
Spp استاندارد معمولی یا پورت موازی استاندارد (standard parallel port) در اولین سری كامپیوترهای PC تعریف و وجود داشت. این حالت جهت سازگاری هم‌اكنون نیز درتمام كامپیوترهای جدید تعریف و استفاده می شود. دراین استاندارد باس اطلاعات به صورت موازی به طوریك طرفه عمل می‌نماید و فقط اطلاعات را از كامپیوتر به چاپگر ارال می كند. در این حالت، طراحان هیچ‌گونه تلاشی جهت خواندن اطلاعات از طریق پورت موازی را نخواهند داشت زیرا باعث سوختن پورت خواهد شد. بدین خاطر شمانیز هیچ‌وقت به فكر استفاده از پورت چاپگر درحالتspp جهت خواندن اطلاعات نیافتید. گرچه جهت خسارت كمتر ویا احتمالا عدم ایجاد خسارت، خطوط پورت موازی با مقاومت پول‌آپ شده‌ اند.

2/PS
اولین تغییر در پورت موازی چاپگرها در سال 1987 با آمدن كامپیوترهای PS/2 به وجود آمد.با آمدن این پورت موازی، سرعت انتقال به مقدار چشمگیری افزایش پیدا كرد. همچنین مدار داخلی باس اطلاعات به نحوی تغییر كرد كه خطوط انتقال بتوانند به طور یكطرفه كار كنند. در زمان روشن‌روشن كامپیوتر، با باس به طور اتومات این پورت را درحالتspp تعریف و ست می كند. همزمان بیت كانتر5(cs)به كاربر اجازه تغییر جهت پورت را می دهد . در زمان بوت، C5=0 می باشد، و این به معنی خروجی بودن اطلاعات خواهد بود. با قراردادن C5=1، حالت پورت به صورت ورودی تغییر خواهد كرد.
مثال: فرض كنید كه آدرس پایه پورت LPT2، دركامپیوترهای PS/2 و سازگار با آن آدرس 278H باشد. نحوه تغییر بیت C5 جهت تعریف پورت در حالت وروردی را نشان دهید.
حل: باتوجه به آدرس پایه H 278 برای اطلاعات، پورت حالت H279 و پورت كنترل AH27 خواهد بود.
MOV DX,27AH: DXآدرس پورت كنترل
IN AL, DX;گرفتن اطلاعات جاری
قراردادن C5=1 بدون تغییر چیزی دیگری OR AL, 00100000;
OUT DX; AL;پورت اطلاعات در حالت ورودی قراردارد.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky