توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله سم پاشهای مزرعه دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله سم پاشهای مزرعه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله سم پاشهای مزرعه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله سم پاشهای مزرعه :

سم پاشهای مزرعه
هر ساله حدود 25 تا 35 درصد كل محصولات كشاورزی دنیا توسط حشرات، علفهای هرز و عوامل بیماری زای گیاهی از بین میرود و این رقم در صورت عدم مبارزه تا 80 درصد افزایش می یابد. طبق گزارش منابع وزارت كشاورزی میزان خسارت سالیانه آفات در ایران به حدود 30 درصد می رسد. با توجه به این مطالب فوق، زوم مبارزه با آفات ضروری است، به خصوص این كه هزینه مبارزه در هر هكتار در مقایسه با افزایش راندمان تولید ناچیز می باشد (در حدود   تولید اضافی). بنابراین اقدام به این امر، از نظر اقتصادی كاملاً مقرون به صرفه است.

سم پاشهای مزرعه وسایلی هستند كه از آنها برای پخش مواد شیمیایی، به منظور كنترل انواع مختلف حشرات، عوامل بیماری زای گیاهی و دفع علفهای هرز استفاده میشود.

ساختمان یك سم پاش
سم پاشها ممكن است دارای اجزاء مهم و مشابه زیر باشند (شكل 1-20).
1-مخزن سم
2-بهم زن
3-پمپ
4-شیر تنظیم فشار یا سوپاپ اطمینان
5-فشار سنج
6-صافی ها
7-بوم (لوله حامل نازل)
8-لوله های فلزی و لاستیكی
9-سوپاپ ها یا شیرهای كنترل جریان سم
10-نازل ها یا افشانك ها
11-شاسی

مخزن سم
در داخل مخزن، سموم آماده شده (به صورت مایع) ریخته میشود. مخزن سم پاش ها باید دارای مشخصات زیر باشد:
1-دارای ظرفیت كافی باشد.
2-به آسانی پر شود وتمیز گردد.
3-در مقابل فرسودگی مقاوم باشد.
4-شكل مخزن طوری باشد كه مخزن به آسانی سوار شده و مایع داخل آن به طور موثر بهم زده شود.

جنس مخزن معمولاً از فولاد گالوانیزه، فولاد ضد زنگ، آلومینیوم و پلاستیك نشكن است. بهترین جنس مخزن از فولاد ضد زنگ است. مخازنی كه از این جنس ساخته می شوند گران ترین نوع مخزن می باشند.
در بالای مخزن دهانه نسبتاً بزرگی وجود دارد كه مجهز به قیف صافی دار است. این دهانه توسط سرپوشی بسته نگهداری میشود. برای پر كردن مخزن، كنترل وتمیز كردن داخل آن از دهانه مخزن استفاده میشود. ظرفیت مخازن در انواع و مدلهای مختلف متفاوت است و ممكن است از حدود 20 تا 200 لیتر یا بیشتر تغییر كند. یك دریچه تخلیه در كف اغلب مخازن تعبیه میشود كه بتوان در موقع تمیز كردن مخزن مواد داخل مخزن را از طریق آن تخلیه نمود.

بهم زن
چون بعضی از سموم در آب حل نمی شوند، و ته نشین می گردند، برای به تعلیق درآوردن ذرات سم لازم است، مایع بهم زده شود. بدین دلیل اكثر سم پاشها دارای نوعی بهم زن هستند. بهم زن مكانیكی عبارت از صفحات فلزی یا پرده های ضد زنگ و مقاوم است كه بر روی یك محور دوار كه نزدیك به ته مخزن قرار گرفته است، سوار شده اند. این محور در هنگام كار معمولاً با سرعت 100 تا 200 دور در دقیقه می چرخد و موجب بهم خوردن مایع می گردد در بعضی از سمپاشهای موتوری، از بهم زن هیدرولیكی استفاده میشود. در این نوع بهم زن قسمتی از مایع از طریق لوله ای مشبك نزدیك به ته مخزن با فشار پمپ دوباره وارد مخزن می گردد. این عمل موجب بهم خوردن مایع داخل مخزن میشود.

پمپ
پمپ سم پاش یك قطعه بسیار ضروری برای هر نوع دستگاه سم پاش محسوب میشود و  وظیفه آن تبدیل انرژی مكانیكی به جریان مایع سم و تامین فشار مورد نیاز می باشد. برای انتخاب هر پمپ، باید حجم، استحكام و توانایی ایجاد فشار آن در نظر گرفته شود.
پمپ هایی كه در سم پاشهای امروزی به كار می روند عبارتند از:
1-پمپ های پیستونی (ساده و موتوری)
2-پمپ های دیافراگمی
3-پمپ های پره ای
4-پمپ های چرخ دنده ای
5-پمپ های غلتكی
6-پمپ های سانتریفوژی
پمپ پیستونی ساده
این پمپ از یك استوانه و یك پیستون كوچك كه در داخل استوانه قرار گرفته است، تشكیل میشود. این پمپ دارای سوپاپی است كه خروج هوا را از پمپ ممكن می سازد و از ورود هوا به داخل استوانه به صورت برگشت جلوگیری می كند. پمپ های پیستونی ساده بیشتر در سم پاشهای دستی، پشتی و چرخدار غیر موتوری مورد استفاده قرار می گیرند.

پمپ های پیستونی موتوری
ساختمان كلی این پمپ ها شامل یك و معمولاً دو تا سه سیلندر و پیستون و ضمایم مربوطه است سیلندرهای پمپ های چند سیلندری، ممكن است به طور عمودی پهلوی یكدیگر یا روبروی هم به طور افقی یا خوابیده قرار گرفته باشند. برای به كار انداختن این پمپ ها از محور توان دهی تراكتور، موتور تیلر یا موتور كوچك جداگانه ای كه روی پمپ نصب میشود، استفاده می گردد.

حركت رفت و برگشت پیستون ها از طریق میل لنگ و دسته پیستون ها تامین می گردد. دسته پیستون ها به میل لنگی كه داخل محفظه پر از روغن قرار گرفته متصل می شوند و حركت دورانی میل لنگ (از طریق دسته پیستون ها) باعث رفت و برگشت پیستون ها می گردد. در موقع پایین رفتن هر یك از پیستون ها (تنفس) سوپاپی كه به مخزن سم متصل است باز شده و هنگام بالا آمدن پیستون (تراكم) سوپاپ مذكور بسته میشود و سوپاپ خروجی باز گردیده و مایع سم با فشار وارد محفظه فشار میشود.

محفظه فشار، كپسول فلزی مقاومی است كه مایع تحت فشار را درون خود ذخیره می كند. چون حركت پیستونها و خروج مایع سم به طور متناوب انجام می گیرد لذا محفظه فشار با ذخیره مایع سم فشرده شده باعث پخش یكنواخت سم می گردد.
روی محفظه فشار یك یا دو شیر خروجی قرار دارد كه به لوله های لاستیكی سم پاش متصل است، همچنین فشار سنجی روی محفظه نصب شده تا میزان فشار درون آن را نشان دهد.

برای جلوگیری از تركیدن محفظه فشار، یك سوپاپ اطمینان روی لوله خروجی نصب شده است تا چنانچه فشار از حد لازم بیشتر شد یا در موقع كار پمپ، شیرهای خروجی بسته بود، سوپاپ در اثر فشار باز شده و مایع مجدداً به مخزن اصلی برگردد.
فشار تولید شده از پمپ بسته به تعداد سیلندر و توان موتور تا حدود 30 تا 50 اتمسفر می رسد و مقدار سمی كه پاشیده میشود بین 26 تا 227 لیتر در دقیقه است.

پمپ دیافراگمی
عمل پمپ كردن در پمپ دیافراگمی به وسیله حركت یك دیافراگم قابل انعطاف به وجود می آید. وقتی دیافراگم به طرف پایین حركت می كند مایع از طریق سوپاپ ورودی به داخل محفظه بالای دیافراگم كشیده میشود وهنگامی كه دیافراگم به طرف بالا میرود، مایع داخل محفظه، با فشار از طریق سوپاپ خروجی خارج می گردد.

پمپ پره ای
این نوع پمپ دارای یك چرخ دنده لاستیكی (لاستیك نئوپرین ) با پره های قابل انعطاف می باشد كه روی یك محور دوار سوار شده است. محفظه پمپ موجب فشرده شدن پره ها می گردد. با چرخش محور دوار، پره ها هم به چرخش در می آیند و باعث پمپ كردن مایع می شوند.

پمپ چرخ دنده ای
در این نوع پمپ یك جفت چرخ دنده در داخل محفظه بسته كار می كند. امروزه از این پمپ ها كمتر در سم پاشها استفاده میشود زیرا میزان فرسودگی این پمپ ها در مقابل مایعات سم زبر و ساینده بسیار بالاست. پمپ های چرخ دنده ای قابل تعمیر نیستند و پس از خراب شدن، باید تعویض شوند.

پمپ غلتكی
این نوع پمپ دارای یك استوانه دوار است كه شیارهایی در سطح خارجی داشته و غلتكهایی تقریباً به طور آزاد در داخل این شیارها قرار می گیرند. شیارها به غلتكها اجازه می دهند تا درون محفظه ای خارج از مركز چرخش كنند. موقعی كه غلتكها از جلو دهانه ورودی پمپ عبور می كنند فضای بین آنها و دیواره محفظه بیشتر شده و مایع داخل محفظه می گردد. مایع داخل شده، بین دو غلتك قرار گرفته و به طرف دهانه خروجی برده میشود. با نزدیك شدن غلتكها به دهانه خروجی، فضا كاهش یافته و مایع از داخل پمپ به خارج رانده میشود.

پمپ سانتریفوژی
امروزه پمپ های سانتریفوژی معروفیت بیشتری پیدا كرده اند و بیشتر در سم پاشها استفاده می شوند. این پمپ ها می توانند انواع سموم به خصوص سموم زبر و ساینده را پمپ كنند.
پمپ های سانتریفوژی دارای طول عمر زیادی هستند و در ظرفیت های گوناگون وجود دارند (شكل 4-20).
شیر تنظیم فشار یا سوپاپ اطمینان
شیر تنظیم فشار كه سوپاپ اطمینان نیز نامیده میشود روی سمپاشهایی كه با فشار زیاد و مداوم كار می كنند قرار دارد. با تنظیم این شیر، فشار مورد نیاز برای انجام هر نوع سمپاشی (در حد ظرفیت پمپ) را می توان تامین كرد. در پمپ های با فشار زیاد، از این سوپاپ به عنوان یك وسیله ایمنی نیز استفاده میشود، در صورتی كه فشار پمپ بیش از حد معین بالا رود، شیر یا سوپاپ باز شده و با خارج كردن فشار زیادی، مایع اضافی را از پمپ به مخزن بر می گرداند.

فشار سنج
یك فشار سنج كه فشار دستگاه را (در حد فشار پمپ) نشان می دهد در قسمت مایع تحت فشار قرار دارد. فشار سنج، شخصی را كه با سم پاش كار می كند متوجه فشار ایجاد شده در دستگاه كرده و او را در تنظیم شیر تنظیم فشار در به دست آوردن فشار مورد نیاز راهنمایی می كند.
صافی ها
صافی ها معمولاً در سه قسمت سم پاشها به كار می روند. این صافی ها عبارتند از:
1-صافی مخزن
2-صافی لوله
3-صافی نازل ها
صافی مخزن عبارت است از یك توری با شبكه نسبتاً درشت كه در هنگام پر كردن مخزن سم، برگهای ریز و سایر مواد خارجی درشت را می گیرد.
صافی لوله برای جلوگیری از ورود ذرات زنگ، براده، شن یا سایر مواد خارجی به پمپ و ممانعت از صدمه زدن به آن به كار میرود. محل صافی بستگی به نوع پمپ دارد.
صافی نازل مواد ریزی را كه موجب مسدود شدن نازل می شوند از مایع سم جدا می كند.
بوم  (لوله حامل نازل)

در سم پاشهای تراكتوری و هواپیماهای سم پاش، بوم عبارت از لوله افقی طویلی است كه در فواصل معین روی آن نازل ها قرار می گیرند. طول بوم حدود 5/4 تا 24 متر است. بوم ممكن است از جنس فلز ضد زنگ یا نوعی پلاستیك مقاوم ساخته شود. بوم سم پاشها معمولاً از سه قسمت ساخته میشود، یك قسمت در وسط و دو قسمت در طرفین. قسمتهای بوم به وسیله لوله های كوتاه لاستیكی یا پلاستیكی به یكدیگر متصل می شوند. قسمت مركزی بوم معمولاً ثابت است. دو قسمت انتهایی از طریق اتصال های قابل انعطاف  به قسمت مركزی متصل می شوند و به طور عمودی و افقی حمایت می گردند.

قسمتهای انتهایی به طرف جلو، عقب یا بالا تا می شوند. بعضی از بومهای كوتاه یك قسمت دارند و بعضی دیگر از دو قسمت كه در مركز به یكدیگر متصل شده اند، تشكیل می شوند. در سم پاشهای بسیار بزرگ طول بومها به 24 متر می رسد، لذا این بومها از پنج قسمت تا شونده تشكیل شده اند. بومها معمولاً در جهت عمودی قابل تنظیم هستند و ارتفاع آنها (از سطح زمین) در حدود بین 50 تا 180 سانتیمتر، برای سم پاشی گیاهان با ارتفاع های مختلف تغییر می كند.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky