توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد بررسی كارایی بازار سرمایه دارای 88 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد بررسی كارایی بازار سرمایه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد بررسی كارایی بازار سرمایه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد بررسی كارایی بازار سرمایه :

فصل اول – كلیات تحقیق

مقدمه
سرمایه گذاری و مسائل مربوط به آن از دیرباز به عنوان یكی از فاكتورهای مهم اقتصاد كشورها مطرح بوده است . با گسترش روز افزون صنایع در سرتاسر جهان و ایجاد رقابت بین تولید كنندگان در بازار رقابتی و پذیرش ریسك های مختلف ، موضوع سرمایه گذاری بهینه ذهن صاحبان سرمایه را به خود مشغول نموده است . یكی از مهم ترین بحث های سرمایه گذاری ، موضوع بازار سرمایه كارا می باشد . فاما در سال 1965 تعریف ساده ای از بازار كارا بصورت زیر ارائه داد : كارایی بازار سرمایه در صورتی تحقق می یابد كه در تعیین قیمتها در طول زمان مشاركت كنندگان در بازار از اطلاعات موجود به خوبی استغاده كنند یا به نوعی قیمتها منعكس كننده اطلاعات باشد .

فرضیه بازار كارا براین فرض اساسی استوار است كه قیمت اوراق بهادار در رقابت كامل و از طرق بكارگیری عرضه و تقاضا در بازار تعیین شده و انعكاس دهنده تمامی اطلاعات می باشد . به عبارتی اطلاعات هسته مركزی فرضیه را تشكبل می دهد و میزان كمی و كیفی اطلاعات و همچنین زمان انتشار آن قوت و ضعف كارایی بازار را نشان می دهد . لذا بازاری قابل اعتماد است كه قیمت اوراق بهادار آن بر اساس اطلاعات صحیح و در دسترس همگان ارزشگذاری شود و به بیان دیگر قیمت سهام تمام اطلاعات را انعكاس می دهد .
تحقیق حاضر سعی دارد شكل ضعیف كارایی بازار سرمایه را در ایران با تأكید بر بورس اوراق بهادار مشهد آزمون نمایدودركنارأن مسائلی پیرامون بورس اوراق بهادار ازجمله تاریخچه وعملكردچندین ساله و مشكلاتحاكم بر آن را بازگو كند .

بررسی كارایی بازار سرمایه ;. فصل اول – كلیات تحقیق

تعریف موضوع
بورس اوراق بهادار محل جا به جایی سرمایه است و این جا به جایی و انتقال سرمایه از طریق خرید و فروش سهام صورت می گیرد .آنچه مسلم است اینست كه شركت كنندگان در معاملات این بازار به اطلاعات شفاف، كافی و به موقع نیاز دارند و اینجاست كه نقش سازمان بورس اوراق بهادار مشخص می گردد . یعنی اینكه آیا سازمان بورس زمینه ای مناسب برای سرمایه گذاران در راستای كسب اطلاعات فوق فراهم كرده است یا اینكه گروهی به واسطه داشتن اطلاعات بیشتر از سرمایه گذاری در بورس سود غیر متعارف به دست می آورند . یكی از راههای ارزیابی بورس اوراق بهادار در این خصوص بررسی كارایی آن می باشد . هر چه بورس اوراق بهادار از درجه كارایی بالاتری برخوردار باشد به همان نسبت میزان انتقال سرمایه به صورت غیر متعارف و كسب سود غیر معقول در آن كمتر رخ خواهد داد .

نوع كارایی بازار كه در این تحقیق و برای منظور اشاره شده مد نظر می باشد ، كارایی اطلاعاتی است . این نوع كارایی دارای سه سطح ضعیف ،نیمه قوی ، و قوی بوده كه معیار و نقطه تفكیك سطوح سه گانه ، میزان ونوع اطلاعاتی است كه تعیین كننده قیمت سهام می باشد . اگر اطلاعات گذشته در قیمت سهام انعكاس یابد یا به عبارت دیگر اگر اطلاعات تاریخی تعیین كننده قیمت سهام باشد چنین اطلاق می شود كه بازار از كارایی از سطح ضعیف برخوردار است . اگر قیمت سهام علاوه براطلاعات تاریخی منعكس كننده اطلاعات جاری نیزباشد در این صورت شاهد كارایی در سطح نیمه قوی خواهیم بود و در نهایت اگر قیمت ها متأثر از تمامی اطلاعات اعم از اطلاعات تاریخی ، جاری و محرمانه باشد در این صورت ، بازار سرمایه از سطح قوی كارایی اطلاعاتی برخوردار خواهد بود . سطوح سه گانه كارایی دارای روابط منطقی با یكدیگر هستند كه در فصل دوم به تفصیل در مورد آن بحث خواهد شد .

بررسی كارایی بازار سرمایه ;. فصل اول – كلیات تحقیق

باشد در این صورت شاهد كارایی در سطح نیمه قوی خواهیم بود و در نهایت اگر قیمت ها متأثر از تمامی اطلاعات اعم از اطلاعات تاریخی ، جاری و محرمانه باشد در این صورت ، بازار سرمایه از سطح قوی كارایی اطلاعاتی برخوردار خواهد بود . سطوح سه گانه كارایی دارای روابط منطقی با یكدیگر هستند كه در فصل دوم به تفصیل در مورد آن بحث خواهد شد .
فرضیات تحقیق :
در این تحقیق با توجه به این كه به كارایی بازار سرمایه در سطح ضعیف آن می پردازد فرضیات به صورت زیر طراحی شده است :
فرضیه اصلی : بازار سرمایه در بورس اوراق بهادار مشهد از لحاظ اطلاعاتی در سطح ضعیف كارایی می باشد .
فرضیه فرعی : تغییرات پی در پی لگاریتم طبیعی قیمت سهام در بورس اوراق بهادار مستقل از یكدیگر می باشد .
این فرضیه از آنجا ناشی می شود كه كارایی در سطح ضعیف بیانگر این مطلب است كه قیمت سهام منعكس كننده اطلاعات تاریخی می باشد . بنابراین اطلاعاتی كه در حال حاضر وجود دارد نمی تواند مبنا و معیاری برای بعیین قیمت سهام در زمان آینده باشد .
به عبارت دیگر با توجه به اطلاعات فوق قیمت سهام قابل پیش بینی نیست لذا تغییرات پی در پی قیمتها ارتباطی با هم ندارند (در فصل دو و سه به تفصیل بیان می شوند). البته برای آزمون فرضیه فرعی از یك فرضیه دیگر به منظور تعیین روش قابل استفاده برای آزمون فوق استفاده می شود كه به شرح زیر می باشد :

بررسی كارایی بازار سرمایه ;. فصل اول – كلیات تحقیق

تغییرات پی در پی لگاریتم طبیعی قیمت سهام دارای توزیع نرمال می باشد .
اگر فرضیه فوق ثابت شود می توانیم برای آزمون فرضیه فرعی از روشهای آماری پارامتری استفاده نمائیم در غیر این صورت فقط روشهای نا پارامتری برای تست فرضیه فرعی كاربرد خواهد داشت .
استفاده كنندگان از تحقیق
استفاده كنندگان از تحقیق شامل موارد زیر می باشند :
1- سرمایه گذاران بالفعل و بالقوه در سهام شركتهای پذیرفته شده در بورس
2- سازمان بورس اوراق بعادار
3- شركتهای پذیرفته شده در بورس
4- كارگزاران بورس
5- تحلیل گران مالی
6- مؤسسات آموزشی حسابداری و مالی
7- دانشجویان حسابداری و سایر رشته های مالی
قلمرو تحقیق
محدوده تحقیق حاضر از لحاظ زمانی دوره سه ساله از سال 1381 تا 1383 را در برمی گیرد . محدوده مكانی تحقیق عبارتست از شركنهای فعال بورس اوراق بهادار مشهد و در نهایت از نظر قلمرو موضوعی این تحقیق به بررسی كارایی اطلاعاتی بازار سرمایه (بورس اوراق بهادار) در سطح ضعیف می پردازد .

بررسی كارایی بازار سرمایه;. فصل اول – كلیات تحقیق

هدف و علت انتخاب موضوع
با توجه به اینكه هدف بورس اوراق بهادار جذب سرمایه های كوچك و تخصیص آنها به امر اقتصاد ، بویژه تولید می باشد بنابراین ضروری است تا آنجائیكه ممكن است در جهت هر چه كاراتر شدن آن تلاش شود . هر چه میزان كارایی بازار سرمایه افزایش پیدا كند به همان اندازه اطمینان سرمایه گذاران نسبت به بورس بیشتر شده و رغبت آنها جهت سرمایه گذاری افزایش خواهد یافت . بطوریكه اگر این اطمینان و اعتماد در سرمایه گذاران ایجاد شود ، به تناسب آن امكان جذب پس اندازها و سرمایه های كوچك از طریق بورس و تزریق آن به امر تواید بیشتر می شود . به همین منظور در این تحقیق سعی خواهد شد كه اولا” میزان كارایی بورس اوراق بهادار مشهد آزمون شود و در مرحله بعد پیشنهاداتی جهت حركت از عدم كارایی به سمت هر چه كاراتر شدن بازار ارائه گردد . بطور اخص هدف از این تحقیق نشان دادن این مطلب است كه آیا بورس اوراق بهادار از سطح ضعیف كارایی برخوردار می باشد یا نه كه نتایج حاصل از آن می تواند تا حدودی نقاط ضعف سیستم موجود در بورس را برای دست اندركاران آن روشن نماید .

تعریف واژه ها و اصطلاحات :
بازار سرمایه : بازار های سرمایه به بازار هایی اطلاق می شود كه در آن بدهی های بلند مدت و سهام شركتها خرید و فروش می شود .تحلیل گران مالی : افراد كارشناس و خبره ای هستند كه با بهره گیری از اطلاعات و جزئیات خود ، اطلاعات موجود در بازار را تجزیه و تحلیل می نمایند .

بررسی كارایی بازار سرمایه ;. فصل اول – كلیات تحقیق

بازار كارا : یعنی بازاری كه در آن قیمت سهام منعكس كننده تمامی اطلاعات باشد .
بازار اولیه : به بازاری گفته می شود كه در آن سهام شركتها برای اولین بار فروخته می شود .
بازار ثانویه : به بازاری گفته می شود كه در آن سهام موجود شركتها خرید و فروش می شود .
ریسك : عبارتست از احتمال از دست دادن تمام یا قسمتی از سود یا اصل سرمایه و بطور كلی به نوسان پذیری بازده سرمایه گذاری گفته می شود .
بازده : شامل درآمد جاری (مثل سود سالیانه) و افزایش یا كاهش ارزش دارائی می باشد .

محدودیت های تحقیق
محدودیت در امر تحقیق ، امری طبیعی و تقریبا” غیر قابل اجتناب می باشد . تحقیق حاضر نیز از این امر مستثنی نبوده و دارای محدودیتهایی است كه ذیلا” به برخی از آنها اشاره می نمائیم :
1- محدود بودن تعداد شركتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار
2- محدودیت در معاملات بدین معنی كه بعضی از شركتها در تمامی طول سال فعال نبوده اند .
روش تحقیق
روش انجام تحقیق حاضر تركیبی از دو روش كتابخانه ای و میدانی می باشد . در بخش كتابخانه ای از طریق مراجعه به كتب ، مقالات و منابع متنوع موجود در متابخانه دانشگاه ها ، سازمان بورس ، شبكه اینترنت و همچنین مطالعه و بررسی پایان نامه های موجود در این زمینه جمع آوری شده است . در بخش میدانی با توجه به فرضیات مطرح شده،ابتدا اطلاعات مورد نیازدرخصوص قیمت سهام شركتهای پذیرفته شده دربورس ازطرق
مختلف جمع آوری گردیده و پس از انجام تعدیلات لازم كه در فصل 3 و4 به تفصیل توضیح داده خواهد شد، برای تست نرمال بودن توزیع قیمتها از آزمون K-S استفاده شده است . 

اگر نتیجه آزمون فوق مثبت بود یعنی تغییرات پی در پی قیمتها دارای توزیع نرمال بود از روش آزمون خود همبستگی از طریق سریهای زمانی كه یك روش پارامتری است به منظور تست فرضیه فرعی ” تغییرات پی در پی قیمت سهام در بورس اوراق بهادار مستقل از یكدیگر می باشد ” استفاده خواهد شد . در غیر این صورت برای تست فرضیه فوق روش ناپارامتری آزمون گردش مورد استفاده قرار خواهد گرفت . در نهایت رد یا قبول فرضیه فرعی تعیین كننده نتیجه فرضیه اصلی خواهد بود . به عبارت دیگر فرضیه اصلی به طور مستقیم آزمون نمی شود بلكه اگر فرضیه فرعی پذیرفته شود آنگاه فرضیه اصلی نیز مورد پذیرش قرار می گیرد و بالعكس .

بررسی كارایی بازار سرمایه;. فصل دوم – ادبیات تحقیق

مقدمه
تاریخ حیات بشری ، شبیه آیینه تمام قدی است كه تلاش های او را برای غلبه كردن بر عوامل طبیعی و قهری نشان می دهد ، تلاشهایی در عرصه های متفاوت زندگی اعم از عرصه های روحی و روانی ، اجتماعی ، معیشتی و غیره . ماحصل این تلاشها، زایش رشته های متفاوت دانش بشری بوده است كه همچنان ادامه دارد . یكی از مسائلی كه از روزهای نخست حیات بشری مطرح بوده است ، مسأله معیشت می باشد . موفقیتها ، ناكامی ها و مخاطراتی كه در این عرصه از زندگی پیدا شد ، موجب تكاپوی بشری برای درك حقیقت وقایع و كشف علل و چگونگی وقوع آنها گردید و این امر سبب پدید آمدن شاخه های گوناكون دانش بشری گردیده است . در این بین نیاز به عوامل مادی و معیشتی و انگیزه های سیری ناپذیر انسان در این زمینه از یك طرف و كمیابی منابع مورد نظر از سوی دیگر موجبات شكل گیری اولیه علم اقتصاد را فراهم آورد .

با توجه به محدود بودن منابع و تعدد شیوه های تأمین نیازها بود كه اهمیت یافتن روشی بهتر برای تعیین اولویتها و تخصیص صحیح منابع ، بطور جدی مطرح شد و این امر موجب شد كه دستیابی به كارایی در تخصیص منابع از اهداف اولیه هر نظام اقتصادی به شمار آید .وقوع انقلاب صنعتی و كتاب گرفتن فعالیتهای تجاری و اقتصادی ، موجب پیدایش افقها و بروز چالشهای جدید در عرصه علم اقتصاد گشت ، افقهایی از قبیل اشتغال بیشتر ، رفاه نسبی ، ; و چالشهایی همچون تورم ، هدر رفتن منابع ، دگرگونیهای زیست محیطی ، ;
با مرور زمان تولید انبوه جایگاه خود را یافت،بازارهای جدید شكل گرفتند وتعریفی روشن از مفهوم مالكیت و بررسی كارایی بازار سرمایه;.

فصل دوم – ادبیات تحقیق

مدیریت به عمل آمد و در نهایت مالكیت از مدیریت جدا شده ، تولید مركزیت پیدا كرد و عوامل آن از جمله نیروی انسانی ، منابع طبیعی ، تكنولوژی ، مدیریت ، سرمایه ، ; اهمیت پیدا كردند . با كمی تعمق متوجه می شویم كه از بین عوامل متعدد یاد شده ، سرمایه و بازار سرمایه از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد و نحوه تأمین سرمایه و نیازهای مالی و دسترسی به آن همواره یكی از دغدغه های اصلی مدیریت بوده است . سرمایه گذاری دارای یك معادله دو طرفه است كه طرف اول آن استفاده كنندگان از سرمایه می باشند و طرف دیگر آن انبوه سرمایه گذاران هستند كه اقشار مختلف مردم را از هر طبقه فكری و اقتصادی در برمی گیرد . این سرمایه گذاران كه پس اندازهای خود را روانه بازار سرمایه كرده اند همواره با این خطر روبرو هستند كه سرمایه و سود آنان از بین برود . دولتمردان و مدیران برای جلب اطمینان نظر عموم سرمایه گذاران اقدامات فراوانی در مقاطع زمانی مختلف انجام داده اند كه ماحصل این اقدامات تشكیل بازارهای مخصوص سرمایه است ، بطوریكه در اكثر كشورها حتی كشورهای در حال توسعه بازارهای مستقلی برای سرمایه وجود دارد .

بازارهای سرمایه در شكل اولیه آن ابتدا در مغرب زمین شكل گرفت و به سرعت مشتریان خاص خود را پیدا كرد و هزاران نفر به امید كسب بازده مناسب در این بازارها اقدام به سرمایه گذاری كردند . اما دیری نپائید كه عوامل متعددی از قبیل تورم ، سیاست دولتها و ; بازار سرمایه را تحت تأثیر قرار داد و در پاره ای از موارد ، بازار سرمایه را با تهدیدجدی مواجه ساخت . اما این عوامل نتوانست مانع پیشرفت گردد و محققان فراوانی در این زمینه دست به تحقیق زدند . بطوریكه امروزه نظریات غنی و در عین حال متنوعی در این زمینه وجود دارد كه یكی از بحث انگیزترین این نظریات ، نظریه كارایی بازار سرمایه می باشد و تاكنون تحقیقات زیادی در خصوص آن در اكثركشورهای مختلف دنیا صورت گرفته و درحال حاضر نیز این تحقیقات همچنان ادامهدارد . تحقیق حاضر نیز در نظر دارد فرضیه بازار كارا را در بازار ایران مورد بررسی قرار دهد .

پیشینه تحقیق :
همانطوریكه اشاره شد در بخش مقدمه ، تحقیقات وسیعی در كشور های مختلف دنیا در خصوص بازار كارا و سطوح سه گانه آن (سطح ضعیف كارایی ، سطح نیمه قوی كارایی و سطح قوی كارایی) بعمل آمده است كه البته بیشتر این تحقیقات محور بحثشان شكل ضعیف كارایی بوده است كه ذیلا” به برخی از آنها كه در كشورهای مختلف از جمله ایران صورت گرفته است اشاره می شود .مهمترین تحقیق در خصوص كارایی بازار سرمایه توسط فاما در سال 1970 صورت گرفته كه نتیجه آن نشان می دهد ، بورس اوراق بهادار از شكل ضعیف كارایی برخوردار می باشد .
از جمله تحقیقات دیگری كه در كشورهای خارجی در این رابطه انجام شده به شرح زیر می باشد :
ریچمن مشابه تحقیق فاما را در سال 1965 انجام داده و نتیجه گیری نمود كه تغییرات قیمت سهام در بازار خارج از بورس دارای همبستگی سریانی نمی باشد .
آلن لیتل و ویچوسكی با استفاده از قیمت روزانه 29 سهم كه بطور تصادفی انتخاب شده بودند و با استفاده از آزمون خود همبستگی و گردش ، سطح ضعیف كارایی را در بورس اوراق بهادار لندن(LCE) مورد بررسی قرار دادند .در زمینه كارایی بازار سرمایه در ایران نیز تحقیقات متعددی صورت گرفته كه در ادامه به برخی از آنها اشاره می كنیم .
 

در ایران در سال 1369 مطالعه ای در رابطه با تابع توزیع نوسانات قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران انجام شده كه دوره زمانی مورد نظر در این تحقیق شامل دو دوره معین 1353 الی 1357 و 1364 الی 1368 بوده است . داده های تحت بررسی در این تحقیق عبارت بودند از شاخص قیمت اوراق بهادار تهران . در این تحقیق نوسانات قیمت سهام مربوط به دوره اول نسبت به دوره دوم وجود دارد . چگونگی دوره اول و دوم به ترتیب 647/0 و 936/0 می باشد . بطوریكه داده های دوره اول دارای چولگی منفی و داده های دوره دوم دارای چولگی مثبت بودند ، علاوه بر آن توزیع نوسانات قیمت در بورس تهران برآمدگی بیش از توزیع نرمال را نشان می دهد و با توجه به نتایج به دست آمده ، عدم كارایی بورس اوراق بهادار تهران در سطح ضعیف نشان داده شده است .

در سال 1371 نیز در ایران مطالعه دیگری جهت تست كارایی بازار سرمایه در سطح ضعیف انجام شده است . تعداد شركتهای تحت بررسی هفده شركت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره زمانی 1368 الی 1370 بوده است . روش مورد استفاده در این تحقیق آزمون گردشی بوده و در آن تفاوت بین گردشهای واقعی و گردشهای مورد انتظار برای شركتهای مختلف سنجیده شده كه این تفاوت 5/2 تا1/6 بدست آمده است . با توجه به تعداد داده های تحت بررسی در صورتیكه تفاوت بین گردشهای واقعی و مورد انتظار بیش از 96/1 باشد دلالت به كارایی بازار در سطح ضعیف خواهد داشت . بدین ترتیب با استفاده از روشهای آزمون كل گردشها ، این مطالعه عدم كارایی بازار بورس اوراق بهادار ایران در سطح ضعیف را نشان می دهد .

در سال 1373 تحقیق دیگری با عنوان بررسی كارایی بازار سرمایه در بورس اوراق بهادار تهران ، صورت گرفته است . در این تحقیق كارایی در شكل ضعیف و نیمه قوی برای بورس اوراق بهادار تهران آزمون شده است . قیمت هفتگی سهام تعداد 50 شركت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی و آزمون قرار گرفته است كه دوره مورد مطالعه آن بین سالهای 1368 تا1372 می باشد . در این تحقیق برای آزمون كارایی در سطح ضعیف از دو روش پارامتری و ناپارامتری به ترتیب آزمون خود همبستگی سریهای زمانی تغییرات متوالی قیمت سهام و آزمون گردش و همچنین برای تست كارایی در سطح نیمه قوی از دو مدل (بازار) و(محاسبه بازده غیر عادی بدون توجه به بتا) استفاده شده است .

نتیجه تحقیق آزمون كارایی در سطح ضعیف نشان می دهد كه تعداد34 ضریب در وقفه زمانی یك هفته ای و تعداد26 ضریب در وقفه دو هفته ای دارای علامت مثبت هستند و این مسأله بیانگر این است كه طرحی برای وابستگی قیمت ها به یكدیگر وجود دارد . میانگین ضریب همبستگی در وقفه زمانی مختلف بین 32% و 127% متغیر می باشد . علاوه بر آن متوسط K ، متغیر نرمال استاندارد شده برابر با 768/3 است . بطور كلی نتایج حاصل از تحقیق فوق ، عدم كارایی بازار سرمایه در بورس اوراق بهادار تهران را در دو سطح ضعیف و نیمه قوی برای دوره زمانی مورد مطالعه نشان می دهد .در سال 1374 تحقیق دیگری در ایران جهت تست كارایی بورس اوراق بهادار تهران در سطح ضعیف و با استفاده از روشهای ضریب همبستگی پیاپی ، تستهای نرمالیته وقاعده فیلتر و روش خرید – نگهداری انجام شده است .

داده های این تحقیق ، قیمتهای روزانه و هفتگی 40 شركت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره زمانی 1371 تا 1373 می باشد . نتایج حاصل از تحقیق فوق نیز عدم كارایی بورس تهران را در سطح ضعیف برای دوره زمانی یاد شده نشان می دهد بطوریكه تقریبا” در مورد 83 % از شركتهای تحت بررسی بازده حاصل از روش فیلتر بعد از محاسبه كمیسیون بیش از روش خرید – نگهداری بوده و الگوی خاصی در رفتار قیمت سهام بورس اوراق بهادار تهران مشاهده گردیده است .

بازار و انواع طبقه بندی آن
نوع بازار یا بازارهای حاكم بر اقتصاد كشور به عنوان نمادی از اوضاع اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی به حساب می آید چرا كه نوع بازار مبین رفتارها و روابط حاكم بر اقتصاد آن جامعه می باشد . لذا جهت تعیین موارد مربوط به بازار سرمایه ، به انواع طبقه بندی های بازار ، هر چند اجمالی می پردازیم .بازارها از نظر زمان سررسید ، نوع پشتوانه دارایی ، ارائه خدمات مختلف به مشتریان و نیز منطقه فعالیت با یكدیگر متفاوتند و با توجه به این فاكتورها ، علمای علم اقتصاد ، بازارهای اصلی را به صورت زیر طبقه بندی می كنند .

1- بازار دارایی های فیزیكی و بازار دارایی های مالی : بازار دارایی های فیزیكی بازارهایی هستند كه در آنها محصولاتی نظیر گندم ، اتومبیل ، املاك ، مستغلات ، رایانه و ماشین آلات داد و ستد می شوند . در مقابل بازار دارائیهای مالی به بازار هایی اطلاق می شود كه در آنها سهام ، اوراق قرضه ، اسناد تجاری ، وامهای رهنی و سایر ادعاهایی مورد داد و ستد قرار می گیرد كه پشتوانه آنها دارائیهای واقعی می باشد .

2- بازارهای پولی و بازارهای سرمایه : هر دو بازار مالی هستند ولی از لحاظ زمان سررسید اوراق بهادار مربوط به آنها با یكدیگر متفاوتند . بازارهای پولی بازارهایی هستند كه در آنها اوراق بهادار بدهی دارای سررسید كمتر از یك سال مورد داد و ستد قرار می گیرد و در مقابل بازارهای سرمایه به بازارهایی اطلاق می شود كه در آن بدهیهای بلند مدت و سهام شركت خرید و فروش می شود .

3- بازارهای آنی و بازارهای آتی : به بازارهایی اطلاق می شود كه یا نقل و انتقال دارایی های مورد داد وستد در آنها بلافاصله (یا حداكثر چند روز آینده) انجام می پذیرد (بازارهای آنی) و یا اینكه نقل و انتقالات به آینده موكول می گردد (بازارهای آتی).

4- بازارهای اولیه و بازارهای ثانویه : بازارهای اولیه به بازارهایی گفته می شود كه شركتها در آن سرمایه جدید كسب می نماید .در این بازارها اوراق بهاداری مورد داد و ستد قرار می گیرد كه برای اولین بار صادر می گردند .شركتی كه سهام خود را به فروش می رساند وجوه حاصل از فروش را از فعالیت مالی بازار اولیه بدست می آورد و در مقابل بازارهای ثانویه بازارهایی هستند كه در آنها اوراق بهادار موجود مورد داد و ستد سرمایه گذاران قرار می گیرد ، شركتهایی كه سهام آنها مورد معامله قرار می گیرد در بازارهای ثانویه فعالیت نمی كنند زیرا كه سهام از قبل منتشر شده آنها داد و ستد می شود و در نتیجه شركتهای فوق هیچ وجهی در اینگونه مبادلات بدست نمی آورند .

بازار سهام:
همانطوریكه قبلا” عنوان گردید ، در بازارهای ثانویه اوراق بهاداری كه قبلا” صادر و فروخته شده است مورد داد و ستد قرار می گیرد . در حال حاضر فعالترین و مهمترین بازار ثانویه ، بازار بورس است . قیمت سهام شركتها در این بازار تعیین می گردد یا به عبارت دیگر بازار فوق ، آیینه رفتار قیمت سهام است . بنابراین در تحقیقاتی كه در زمینه كارایی بازار سرمایه انجام می شود باید به نوع بازار نیز توجه داشت و مشخص نمود كه كدام یك از بازارها را در بررسی خود مد نظر خواهیم داشت . بازارهای سرمایه عمدتا” به سه گروه تقسیم می شوند :

1- بازار تخصیص سرمایه
در این بازار وجوهی كه از طرف سرمایه گذاران وارد بازار می شود به استفاده كنندگان از آن تخصیص داده می شود .
2- بازارهای مالی اوراق بهادار
در این بازار اوراق بهاداری كه توسط تهیه كنندگان سرمایه خریداری شده است به خریداران جدید فروخته می شود ، به عبارت دیگر انتقال مالكیت اوراق بهادار صورت می گیرد .
3- بازار اطلاعات مالی
در این بازار اطلاعات مالی مابین استفاده كنندگان سرمایه و تهیه كنندگان آن مبادله می شود .در تحقیق حاضر هدف ، بررسی جریان اطلاعات می باشد بنابراین بیشتر با این نوع بازار سر و كار داریم .
سرمایه گذاری و روشهای آن :
سرمایه گذاری عبارت است از به تعویق انداختن مصرف فعلی برای دست یابی به امكان مصرف بیشتر در آینده تصمیمات سرمایه گذاری در سهام شامل خرید،فروش و یا نگهداری سهام شركتها می باشد و تصمیمات سرمایه گذاری را می توان بدین صورت تعریف كرد : خرید ، فروش و یا نگهداری یك قلم دارایی واقعی یا مالی كه میزان بازده آن با ریسك مورد انتظار متناسب باشد . سرمایه گذاری در اوراق بهادار به طور عام و در سهام شركتها به طور خاص ، یكی از مواردی است كه در زمره تصمیمات تحت موقعیت عدم اطمینان قرار می گیرد و این مقوله از دیرباز توجه متخصصین مدیریت مالی را به خود جلب كرده است .

با توجه به سیستم اقتصادی و تغییرات مداوم در عوامل محیطی ، موضوع مدیریت سرمایه گذاری ها و مدیریت ریسك در تصمیمات سرمایه گذاران و اداره سرمایه گذاریها از اهمیت ویژه ای برخوردار گشته است و همیشه خطرات فراوانی سرمایه اشخاص را تهدید كرده كه این تهدیدات باعث گردیده كه در موقعیتها و استراتژی ریسك به صورت یكی از مزایای عمده و مهم در آید .
روشهای سرمایه گذاری
برای سرمایه گذاری سه روش عمده وجود دارند كه عبارتند از :
1- روش اصولی
2-روش نموداری
3- روش مبتنی بر نظریه نوین مجموع اوراق بهادار
روش اصولی

اساس روش اصولی در سرمایه گذاری بر این فرض بنا شده است كه یك سرمایه گذار برای خریدن سهام ، وضع صنعت مربوطه به وضع كلی شركت را تجزیه و تحلیل كند . سرمایه گذار باید تا زمانی كه سهام ، بازده بالایی دارد آنها را نگه داشته و زمانی آنها را بفروشد كه قیمت آن به بیش از ارزش واقعی رسیده باشد و احتمال اینكه دوره نگهداری آنها طولانی باشد ، نسبتا” زیاد است . در پیروی از این روش ، برخی از سرمایه گذاران اصول گرا سهامی را با كیفیت بالا می خرند و برای دوره نسبتا” طولانی آنها را نگهداری می نمایند . همچنین اكثر سازمانهای مالی از روش اصولی پیروی می كنند .

روش نموداری:
در این روش از طریق مطالعه رفتار قیمت و حجم معامله سهام در گذشته ، نسبت به خرید یا فروش و یا نگهداری سهام تصمیم گیری می شود . در اجرای روش نموداری ، منحنی تغییر قیمت سهم مورد نظر را رسم و با توجه به مسیر حركت قیمت در گذشته ، روند تغییر آینده را تعیین می كنند ، بنابراین شخصی كه از این روش استفاده می كند بر اساس تجزیه و تحلیل نمودار مزبور ، سهم مورد نظر را انتخاب و آنرا خریداری می كند . عمده كسانی كه از این روش استفاده می كنند سرمایه گذارانی هستند كه قصد به دست آوردن بازده ، از طریق افزایش قیمت سهام را دارند یعنی سهامی را خریداری می كنند كه قیمت آنها در یك دوره كوتاه مدت افزایش یابد .

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky