توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تحقیق در مورد پرورش شتر مرغ دارای 40 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد پرورش شتر مرغ  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد پرورش شتر مرغ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد پرورش شتر مرغ :

پرورش شتر مرغ

1- 1 مقدمه :
پرورش شتر مرغ از سال 1860 در كشور افریقای جنوبی به صورت جدی آ‎غاز گردید و سپس در سایر نقاط دنیا گسترش یافت. امروزه در بسیاری از كشورها پرورش شتر مرغ انجام می شود. كشور ایران هم چند سالی است مبادرت به واردات این پرنده نموده و در امر پرورش آن گام نهاده است. در طی چند سال گذشته مطالعاتی برروی پارامترهای تولیدی، جوجه كشی، تغذیه و پرورش این پرنده صورت گرفته كه توأم با موفقیت هایی دراین زمینه بوده است. قابل ذكر است كه تاكنون در ایران محصولات حاصل از كشتار این پرنده به بازار عرضه نشده است.

محصولات این پرنده شامل گوشت، چرم، پروسایر محصولات فرعی است. گوشت پرنده قرمز بوده و از خواص آن می توان پایین بودن میزان چربی، كلسترول، تردی خاص و بالا بودن میزان پروتئین را نام برد. چرم این پرنده چرمی با ظاهری زیباست و درساخت انواع محصولات چرمی به كار می رود. نوع دیگر چرم حاصل از پوست ناحیه ساق پای شترمرغ است كه از صفحات فلسی، مانند پوست مارمولك تشكیل شده و در ساخت محصولات چرمی و به خصوص پوتین گاو چران ها استفاده می شود.پرهای شتر مرغ در ساخت انواع گردگیرها استفاده می شود و خاصیت گردگیری بالایی دارد.

1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
پرورش شتر مرغ

محل اجزا :

1 – 3 – مشخصات متقاضیان :

1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :
رواج استفاده از فراورده های شتر مرغ در کشور های مختلف و ایران یکی از دلایلی است که پرورش این حیوان را بعنوان طرح خود انتخاب کردم ، شترمرغ یکی از حیواناتی است که از تمامی قسمت آن می توان استفاده کرد و به همین دلیل سود سرشاری را نسیب پرورش دهنده می نماید .

1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :
دامداری و دامپروری یکی از مشاغل همیشگی انسان بوده است ، پرورش حیواناتی برای استفاده از آنها جهت بهتر زیستن همیشهدر تاریخ بشر بوده است ، شتر مرغ همانگونه که در قسمت قبل به آن اشاره شد یکی از حیواناتی است که از تمامی قسمت های آن در قسمت های مختلف استفاده می شود ، گوشت ، پوست ، فضولات و سایر قسمت های این حیوان در صنایع مختلف کاربرد های گوناگونی دارند .

 

1 – 6 – وضعیت و میزان اشتغالزایی :
میزان اشتغالزایی این طرح 12 نفر است

تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
پرورش شتر مرغ از سال 1860 در كشور افریقای جنوبی به صورت جدی آ‎غاز گردید و سپس در سایر نقاط دنیا گسترش یافت. امروزه در بسیاری از كشورها پرورش شتر مرغ انجام می شود. كشور ایران هم چند سالی است مبادرت به واردات این پرنده نموده و در امر پرورش آن گام نهاده است. در طی چند سال گذشته مطالعاتی برروی پارامترهای تولیدی، جوجه كشی، تغذیه و پرورش این پرنده صورت گرفته كه توأم با موفقیت هایی دراین زمینه بوده است. قابل ذكر است كه تاكنون در ایران محصولات حاصل از كشتار این پرنده به بازار عرضه نشده است.

محصولات این پرنده شامل گوشت، چرم، پروسایر محصولات فرعی است. گوشت پرنده قرمز بوده و از خواص آن می توان پایین بودن میزان چربی، كلسترول، تردی خاص و بالا بودن میزان پروتئین را نام برد. چرم این پرنده چرمی با ظاهری زیباست و درساخت انواع محصولات چرمی به كار می رود. نوع دیگر چرم حاصل از پوست ناحیه ساق پای شترمرغ است كه از صفحات فلسی، مانند پوست مارمولك تشكیل شده و در ساخت محصولات چرمی و به خصوص پوتین گاو چران ها استفاده می شود.پرهای شتر مرغ در ساخت انواع گردگیرها استفاده می شود و خاصیت گردگیری بالایی دارد.
همچنین ازپرشتر مرغ در تزیین علم در مراسم مذهبی، ساخت انواع كلاه ها و شال گردن ها استفاده می شود. سایر محصولات فرعی این پرنده شامل پوسته تخم می باشد كه از تخم های بی نطفه در زمان جوجه كشی به دست می آید. برروی این تخم ها كارهای هنری از جمله نقاشی و حكاكی صورت گرفته و با قیمت های گزافی به فروش می رسند. به طور كلی از كلیه اجزای این پرنده استفاده می شود. شترمرغ در سن 10 تا 14 ماهگی كشتار می گردد و در این سن حدود 100 تا 120 كیلوگرم وزن دارد. گوشت حاصل از این پرنده بیشتر از قسمت ران می باشد كه در حدود 30 تا 35 كیلوگرم است. همچنین پوستی به مساحت 3/1 تا 5/1 متر مربع استحصال می گردد.
وضعیت مختصر اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی محل اجرای طرح :

محل انتخاب شده برای اجرای طرح بدلیل وجود چند مرکز پرورش شتر مرغ در آن منطقه دارای وضعیت مناسبی میباشد و بدلیل موقعیت روستایی منطقه مناسب برای تاسیس شتر مرغ میباشد ، دسترسی به مواد مورد نیاز برای پرورش و همچنین فاصله مناسب با شهر یکی دیگر از فاکتور های مناسب محل اجرای طرح می باشد .

مراحل انجام كار :
پرورش مولدین
شتر مرغ در سن 2 تا 3 سالگی به بلوغ جنسی می رسد و تا مدت زیادی بارور باقی می ماند. پرنده نر در زمان بلوغ به رنگ سیاه با پرو بال سفید رنگ و شتر مرغ ماده به رنگ قهوه ای تا خاكستری است. بارزترین نشانه در شتر مرغ نر، قرمزی رنگ ساق پا ، نوك و اطراف چشم است كه ارتباط مستقیمی با قدرت جنسی نر دارد. هرچه این قرمزی بیشتر باشد پرنده از قدرت نرینگی بیشتری برخوردار است.

شتر مرغ نرو ماده به صورت جفت تا دسته های چند تایی و نیز به صورت گله نگهداری می شوند. این تركیبات بسته به میزان زمین موجود و امكانات، قدرت جنسی نرها و اهداف اصلاح نژادی متفاوت می باشد. هیچ استاندارد خاصی در این رابطه وجود ندارد و مدیر مزرعه با شناسایی پرندگان و اهداف مورد نظر روش مناسب را انتخاب می نماید. شتر مرغ ها در سال درحدود 6 تا 8 ماه تخمگذاری نموده و بقیه سال را استراحت می كنند. در ایران این زمان از حدود بهمن ماه آغاز گشته و تا آبان ماه ادامه دارد.

بدیهی است در مناطق مختلف این زمان متغییر باشد. در طول فصل تخمگذاری هر پرنده ماده به طور متوسط 40 تا 60 تخم می گذارد. البته در بعضی از پرندگان (از جمله در كشورمان) این ركورد به 120 عدد تخم مرغ هم می رسد. به طور متوسط از هر پرنده ماده در سال حداقل 20 عدد جوجه سالم تا زمان كشتار بایستی تولید گردد تا این فعالیت به صورت اقتصادی ادامه یابد.

تولید مثل پرنده به عوامل زیادی از جمله ژننتیك ، شرایط آب و هوایی، سلامت پرنده به خصوص جیره مناسب بستگی دارد. استرس از عوامل منفی در تخمگذاری پرنده می باشد. معمولاً برای هر پرنده بالغ حداقل 250 متر مربع در گردشگاه در نظر رفته می شود كه البته بهتر است فضای متعلقه بیش از این باشد. فضای مسقف

(سایبان) به ازای هر پرنده بالغ در حدود 8 متر مربع و ارتفاع حصار در حدود 2 متر می باشد. در شرایط طبیعی هر پرنده بعد از گذاشتن حدود 18 عدد تخم برروی تخم ها نشسته و جوجه كشی طبیعی انجام می گیرد. در مزارع از ماشین های جوجه كشی استفاده می گردد. در سال اول تخمگذاری، میزان تخم گذاری نسبتاً پاببن است ولی در سال های بعد به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد و در زمان تخمگذاری پرندگان، بایستی آرامش كافی برای پرنده مهیا گردد و ازحضور بازدیدكنندگان كاست. هر گونه استرس شامل تغییر جیره، صداهای ناآشنا برای پرنده (پارس سگ، تراكتور، هوایی و ;.) حضور بازدیدكنندگان، ترس و حتی تغییرات آب وهوایی برروی تخمگذار و باروری تخم ها اثر مستقیم دارد. در زمان فصل استراحت بایستی غذا با فیبربالا، پروتئین و انرژی پایین در اختیار پرنده قرار گیرد و افزایش وزن پرندگان را كنترل نمود . وزن اضافی در فصل تولید اثر منفی در جفتگیری و تخم گذاری دارد. در فصل استراحت بایستی ویتامین و مواد معدنی به اندازه كافی در اختیار پرنده قرار گیرد.

 

جوجه كشی مصنوعی شترمرغ
شتر مرغ ماده معمولاً بین ساعت 4 تا 7 بعدازظهر تخمگذاری می كند. بلافاصله بعد از تخم گذاری بایستی تخم ها توسط كارگر جمع آوری شده و به محل جوجه كشی منتقل شوند.
دوران جوجه كشی 42 روز می باشد. درجه حرازرت دستگاه جوجه كشی 3/36 درجه سانتی گراد و رطوبت در حدود 20 تا 25 درصد است. وزن تخم به طور متوسط در حدود 5/1

كیلوگرم بوده و در پایان دوران جوجه كشی بایستی در حدود 13 تا 15 درصد از وزن تخم كاهش پیدا كند. در غیراینصورت ممكن است مشكلاتی در جوجه در آوری ایجاد گردد. معمولاً تخم ها به مدت یك هفته جمع آوری و در درجه حرارت و رطوبت مناسب نگهداری شده و سپس تخم های بی نطفه از دستگاه خارج می گردند. در روز سی و هشتم تخم ها به هچر منتقل شده و تا زمان خروج از تخم در دستگاه باقی می مانند. بهتر است جهت خشك شدن و فعالیت نسبی پرنده، به او اجازه داد تا به مدت 6 تا 12 ساعت دردستگاه هچر باقی

بماند و سپس خارج گردد. بهداشت دستگاه و سالن جوجه كشی بسیار مهم بوده و بایستی حتی الامكان از ورود افراد متفرقه به محیط جوجه كشی خودداری شود. جوجه ها به هنگام تولد وزنی در حدود700 تا 1000 گرم دارند. بند ناف توسط آیودین ضدعفونی می گردد. كف بینی های هچری نیز باید اصطكاك كافی داشته باشند تا از بازشدن پاها درجوجه جلوگیری به عمل آید. چنانچه جوجه نتواند از تخم خارج شود بایستی به جوجه كمك شود. این امر نیاز به كسب تجربه كافی داشته و هر گونه مداخله عجولانه سبب نتایج منفی درهچ خواهدشد.

پرورش جوجه
پس از خروج از تخم جوجه ها بایستی درحرارت 30 تا 32 درجه سانتی گراد قرار گیرند. بهتر است این حرارت در زیر منبع حرارتی (لامپ هیتر، مادر مصنوعی) برای جوجه مهیا شده و اجازه انتخاب را برای جوجه فراهم آورد. در صورتی كه شرایط جوی اجازه دهد می تواند جوجه را 24 ساعت بعداز درآمدن از تخم در فضای آزاد قرارداد.

مراقبت از جوجه در سنین اولیه بایستی با دقت انجام شود. بهداشت سالن كاملاً رعایت شده و شب ها شرایط مناسب از نظر دما و تهویه برای جوجه ها فراهم شود. عفونت كیسه زرده از متداول ترین علل مرگ و میر جوجه ها تا سن حدود 14 روزه گی است. این عفونت می تواند از طریق تخم، دستگاه جوجه كشی، بندناف و نیز غذا و خوردن مدفوع(از طریق روده) به كیسه زرده منتقل شود. عدم جذب به موقع كیسه زرده باعث عفونت و مرگ جوجه خواهد شد. هرگونه استرس نیز می تواند شرایط را برای باقی مانده كیسه زرده در بدن جوجه و

عفونت آن فراهم نماید. از دیگر علل رگ و میر در جوجه ها را می تواند عفونت های باكتریایی، اسهال و مشكلات فیزیكی پانام برد. غذا 24 ساعت بعداز هچ بایستی در اختیار جوجه قرار گیرد. غذا بایستی دارای انرژی و پروتئین بالا و از نظر املاح معدنی وویتامین ها بالانس باشد. چند روزی طول می كشد تا جوجه خوردن آب و غذا را بیاموزد واین مدت زمان كافی را برای جذب كیسه زرده فراهم می نماید. قرار دادن یك جوجه بزرگ تر در میان جوجه های تازه به دنیا آمده عمل آموختن خوردن و آشامیدن را به جوجه ها آسان می سازد. جوجه های مریض و غیرفعال را بایستی سریعاً از سایر پرندگان جدا نموده و در فضای دیگر تحت درمان قرار داد.

انباشتگی اجسام خارجی از قبیل سنگ، چوب و ساقه در پیش معده و سنگدان از دیگر عوامل مرگ و میر جوجه ها تا سن چهارماهگی می باشد. هرگونه استرس از قبیل بالانس نبودن جیره (از نظر موادغذایی ، مواد معدنی وویتامینه و غیره) نیز بیماری و عدم آرامش و سلامت پرنده می تواند به این مسأله منجر گردد. بنابراین حتی الامكان سعی شود محیط پرورش جوجه ها عاری از هرگونه اجسام خارجی باشد.

واكسیناسیون جوجه ها علیه بیماری نیوكاسل در كشورمان الزامی است. تلفات ناشی از این بیماری توسط بعضی از مزارع در ایران گزارش شده است. جوجه ها به بیماری آنتروتوكسمی نیز حساس هستند. واكسیناسیون جوجه علیه این بیماری توصیه می گردد. این بیماری غیرواگیر بوده و عامل اصلی آن استرس است. (تغییرات جیره حمل و نقل، ترس، تراكم جوجه هاو;.) جوجه ها به سرعت رشد كرده و درسن یك ماهگی در حدود 3 تا 6 كیلوگرم وزن دارند. با افزایش سن جوجه ها بایستی فضای بیشتری در اختیار آنان قرار داد.

گردشگاه جوجه ها بایستی دارای سایبان بوده و خاك بهترین انتخاب به عنوان بستر می باشد. بستر فضای مسقف بهتر است از جنس بتن باشد تا به راحتی بتوان آن را شست وشو داد و ضدعفونی كرد. در بعضی از مزارع از سیستم حرارت زیرزمینی به عنوان منبع حرارت استفاده می نمایند. این مسأله باعث گرمی بستر و آرامش پرنده و نیز كاهش تلفات ناشی از عفونت كیسه زرده خواهد شد. در سن سه ماهگی جوجه ها وزنی بین 20 تا 30 كیلوگرم خواهند داشت. بعداز سن 3 ماهگی جوجه ها نسبتاً مقاوم بوده و تلفات كاهش می یابد. بعداز سن 3 ماهگی بیشتر تلفات ناشی از مسائل فیزیكی است. از سن سه ماهگی تا پایان یكسالگی (زمان كشتار) جوجه ها در فضاهای محصور نگهداری می شوند. معمولاً به ازاء

هر پرنده، حداقل 50 متر مربع فضای گردشگاه در اختیار قرار می گیرد. فضای سایبان برای هرپرنده نیز 5 متر مربع است. بنابراین بعداز سن سه ماهگی پرندگان نیاز به سالن های بسته نخواهند داشت. بعداز سن سه ماهگی پرندگان به سرما و گرما بسیار مقاوم هستند. پرندگانی كه به عنوان مولد انتخاب می شوند بعداز سن یكسالگی از جیره های نگهداری استفاده می نمایند.

فرم اشتراک بولتن تخصصی شتر مرغ:

بررسی مشكلات پرورش اقتصادی شترمرغ
Understanding Difficulties of Economic Ostrich Processing
By: Fiona Benson, Blue Mountain International
Daryl Holle, Blue Mountain Feeds, Inc.

من مطالعه این مقاله ارزشمند را به تمامی تولید كنندگان و پرورش دهندگان شترمرغ به عنوان مطلبی ضروری برای آگاهی از این فن توصیه می كنم. تا كنون چنین نوشته هوشمندانه و كاملی در زمینه حفظ صنعت پرورش شترمرغ نخوانده بودم.
نویسندگان این مقاله مشکلات موجود پیش روی تولیدکنندگان و فرآیند کنندگان را بخوبی درک کرده اند و راه حل های مناسبی جهت حل مشکلات و پیمودن مسیر موفقیت ارائه داده اند.

(نوشته شده توسط یک خواننده گمنام بولتن)
این مقاله دستور العمل و راهنمای عملی است كه تولید كنندگان مایل به داشتن و خواندن آن به دفعات می باشند تا همواره به خاطر داشته باشند كه نیازها و اهدافشان در این زمینه برای ماه آینده، سال آینده و یا 10 سال بعد چه خواهد بود.

پرورش شترمرغ در كشورهای زیادی در حال توسعه و رشد می باشد. به ندرت اتفاق می افتد كه تولید كنندگان خودشان دور هم جمع شوند و شركت تولیدی را تشكیل دهند كه به تولید كنندگان همكارشان در بازاریابی این پرنده كمك نمایند. درتمامی كشورها مانند آفریقای جنوبی، اغلب تولید كنندگان از مساله واحدی گله مند هستند و آن تنوع وزن لاشه و متفاوت بودن وزن ماهیچه های هر قطعه است. اگر از بعد اقتصادی به این مشكل نگاه كنیم، مشخص می شود كه چرا موفقیت دراین صنعت می تواند مخاطره آمیز باشد. همچنین مشكل اساسی در مورد مصرف كنندگان یا خریداران وجود دارد.

آنها اغلب با وزن مورد انتظار توده عضلانی، در هنگامی كه كل لاشه را از تولید كنندگان خریداری می كنند، مشكل دارند. این امر به دلیل داده ها و اطلاعات ضعیف در مورد وزن ماهیچه ها در صنعت پرورش شترمرغ می باشد.

تا زمانی كه تولید كنندگان و پرورش دهندگان به بررسی این مشكل نپردازند و آنها را حل نكنند، پرورش و فروش شترمرغ از نظر اقتصادی دچار مشكل خواهد بود. اما چرا این چنین است؟
عوامل مهم متعددی در فرآیند اقتصادی شترمرغ دخالت دارند.
1 تبدیل این صنعت از یك صنعت پوست ساز به یك صنعت پول ساز
2 بازه گسترده واریانس موجود در وزن و كیفیت عضلات هر قطعه
3 جداول صنعت گوشت اطلاعات ضد و نقیضی را ارائه می دهند
4 تنوع و گوناگونی در صنعت گوشت
5 تنوع و گوناگونی در میزان درآمد و عایدی هر قطعه پرنده

از یك صنعت پوست ساز تا یك صنعت پول ساز
این صنعت می كوشد تا از یك حالت پوست ساز به حالت صنعتی پولساز درآید: صنعتی حرفه ای به منظور تولید دامهایی كه گوشتی با كیفیت بالا دارند، آنطور كه مطلوب نظر مصرف كنندگان است. اغلب افراد صاحب نظر در این مورد توافق دارند كه در صورت حصول پرندگانی با گوشت بیشتر از 40 كیلوگرم، این صنعت از نظر تجاری برای تولید كنندگان به صرفه خواهد بود. اگر چه سایرین هنوز بر تلاشهای خود در جهت حفظ همان وضعیت صنعت پوست ساز كه بر پایه پرورش پرندگانی با كیفیت پایین گوشت و همان روشهای قدیمی پرورش می باشد، اصرار می ورزند. این افراد معتقدند كه این وضعیت باعث حفظ ارزش تجاری پوست می شود و تنها راه پرورش تجاری شترمرغ می باشد كه البته این نظریه عامل پس رفت صنعت شترمرغ می باشد.

 

واریانس بزرگ وزن ماهیچه / لاشه – مشكلات فرآیند
فرآیند کنندگان برنامه خاصی بر اساس میزان آگاهی از تعداد پرندگانی كه به منظور كشتار كنار گذاشته شده اند و یا می توانند در هر روز كشتار شوند، دارند. دامنه وزن لاشه ها، كل محصول گوشت و نیز وزن ماهیچه های هر قطعه از بدترین حالت متوسط 16 كیلوگرم تا میانگین 50 كیلوگرم گوشت در شترمرغهای 12 ماهه تغییر می كند. این دامنه 34 كیلوگرمی 300% واریانس ازتولید پایین تا پرندگانی با تولید بالا ایجاد می كند. گوشت حاصل از پرندگان كوچك جثه عموما در درجه دوم به نسبت گوشت پرندگان بزرگتر قرار دارند.

شكل 1 مربوط به ركوردهایی می باشد كه بدترین و بهترین و نیز پرندگان متوسط را در طی یك فرآیند 18 ماهه نشان میدهد. آنچه در نگاه اول از شكل 1 به نظر می رسد این است كه برای فرآیند كنندگان خرید و پرداخت هزینه به تولید كنندگان هنگامی كه سیستم پرداخت به ازای هر قطعه پرنده باشد (یعنی تمامی پرندگان قیمت یكسانی داشته باشند)، به صرفه نیست.

شکل 1 مقایسات محصول گوشت

این شكل نشان می دهد كه حالت مطلوب پرداخت به ازای محصول گوشت بی استخوان است نه پرداخت به ازای لاشه و یا پرداخت به ازای هر قطعه پرنده. وقتی سیستم پرداخت، بر اساس هر قطعه پرنده و یا پرداخت به ازای لاشه است، تنها برندگان و سود كنندگان این سیستم ضعیف ترین تولید كنندگان می باشند كه ضعیف ترین و پایین ترین كیفیت گوشت را تولید می كنند بنابراین قرار دادن كل این صنعت در معرض خطر و ریسك به این شكل از نظر اقتصادی پایدار و همیشگی نخواهد بود.

 

شکل 2 هزینه های نسبی کشتار به ازای هر کیلو گوشت
اگر كارگاهی روزانه با ظرفیت 100 قطعه پرنده در روز كشتار می كند، با داشتن این دامنه متنوع از تولید پایین تا تولید بالا، ممكن است فقط در بدترین حالت 1600 كیلوگرم گوشت برای فروش داشته باشند و یا بر عكس در حالت خوب 5000 كیلوگرم گوشت با همان تعداد پرنده عرضه كنند. حال هزینه هاو تجهیزات مورد نیازاین فرآیند را چگونه می توان پیش بینی كرد؟ در چنین شرایطی هیچ صنعت فرآیندی نمی تواند موثر و جوابگو باشد.

هزینه های فرآیند برای پرندگان بسیار نزدیك به یكدیگر است اما همانطور كه در شكل 2 دیده می شود، مقدار واریانس و تنوعی به میزان 300% در هزینه های كشتار به ازای هر كیلوگرم گوشت وجود دارد كه به دلیل تنوع در محصول گوشت می باشد. این امر به وضوح نشان می دهد كه چرا فرآیند كنندگان نمی توانند به طور عادلانه و ثابت هزینه ای را برای خرید هر قطعه پرنده یا لاشه مشخص و تعیین كنند. زمانی كه پرداخت بر اساس گوشت بی استخوان می باشد، می باید سیستمی بر اساس كیفیت درجه بندی شده گوشت و با توجه به كل محصول گوشت تولیدی برقرار شود تا بتوان مزیت پرورش پرندگان خوب و نیز حذف پرندگان ضعیف و غیر اقتصادی را به تولید كنندگان آموخت. این امر همچنین باعث تضمین داشتن گوشتی با كیفیت بالا كه مطلوب نظر مصرف كنندگان است، می گردد و بدین ترتیب تقاضا افزایش می یابد.

جداول صنعت گوشت اطلاعات ضد و نقیضی را نشان می دهند:
در سال 2000، جامعه بین المللی شتر مرغ (IOA) جدول گوشتی را به منظور كمك در جهت استاندارد كردن نحوه تشخیص و درجه بندی ماهیچه منتشر كرد و همچنین میانگین وزن ماهیچه را برای راهنمایی كاربران گزارش كرد.

قبل از معرفی این جداول گوشت IOA، جامعه شترمرغ آمریكا AOA نیز جدول گوشت خودش را كه شامل درجه بندی ماهیچه و نیز دامنه تغییرات وزن ماهیچه بوده منتشر كرده بود.
جدول 1، برخی از تفاوتهای موجود در جداول این دو موسسه را بعنوان مثال بیان می دارد.

شكی نیست كه در صنعت پرورش شترمرغ سردرگمی فاحشی وجود دارد. همه چیز بستگی به این دارد كه از چه جدولی در هركشور استفاده می شود و این امر است كه برای مصرف كنندگان و مشتریان تعیین می كند كه چه انتظارات و خواسته هایی می باید داشته باشند.

جدول 1

این امر باعث بوجود آمدن مشكلات جدی برای فرآیند كنندگان و نیز مصرف كنندگان كه از این جداول استفاده می كنند شده است و بنابراین تاثیر منفی بر عملكرد فرآیند كنندگان به دلیل تغییرات فراوان این وزنها خواهد داشت. همانطور كه مشاهده می شود وزن ماهیچه ها در شكلهای 3 و 4 دو برابر آن چیزی است كه در اغلب موارد بین بدترین و بهترین حالت وجوددارد. بنابراین بدست آوردن میانگین ها در این جدول و بدین صورت بیانگر میزان تنوع و پراكندگی و نیز بوجود آمدن مشكلات بعدی خواهد شد. به منظور تایید این واقعیت كه جداول گوشت IOA باعث گمراهی مشتریان ودر نتیجه این صنعت می گردد. Blue Mountain داده های حاصل از كشتار را در آمریكا كه از مزارع بزرگی كه در آنها پرندگان با جیره های صحیح تغذیه می شوند و بهترین كیفیت گوشت ممكنه را داشتند، منتشر كرد.

Figure 3: Comparative Weights Individual Filet Muscles Muscle names as per US Meat Chart
این مزارع از روش” صنعت جدید شترمرغ” كه Bluo M. توصیه كرده بود و تولید گوشت با هزینه های موثر را در بر می گرفت، استفاده می كردند. داده های B.M حكایتی غیر از آنچه جداول IOA ارائه می دهند، در بر دارد. جدول 2 به وضوح نشان می دهد كه پرندگانی كه با جیره صحیح تغذیه می شوند، به طور معنی داری عملكرد بهتر از نظر وزن ماهیچه نسبت به جداول بین المللی گوشت IOA دارند. پرندگانی كه دراین مورد گزارش شدند، از نظر ژنتیكی برتری خاصی نداشتند، پرندگانی معمولی كه توسط تولید كنندگانی متفاوت و متعددی تحت رژیم غذایی خوبی رشد یافته بودند.

همچنین شایان ذكر است كه اوزان ماهیچه جدول 2 مربوط به گوشت شترمرغهایی می شود كه همگی تحت عنوان درجه یك طبقه بندی شده بودند، با گوشتی قرمز و روشن با درجه لطافت و مطابق بانیازهای مصرف كنندگان.

جدول 2

جدول 2 همچنین می خواهد این امر را تایید كند كه داده های مورد استفاده برای تعیین میانگین وزنهای ماهیچه ها در جداول IOA كه در جدول 1 نشان داده شده اند می بایست حاصل از پرندگانی با تغذیه ضعیف و یا مشكلات ژنتیكی تهیه شده باشند Bluo Mountain اطلاعاتی كافی از وزنهای گوشت در اختیار داشت. به نظر ما اوزان گوشتی كه در جداول IOA نشان داده شده اند اوزانی هستند كه مشخص می كنند از نظر اقتصادی برای تولید كننده به صرفه نیست تا به این صنعت بپردازد.
م
ثالهایی از تنوع و پراكندگی بیش از حد اوزان ماهیچه
کشتارگاهSoartland در افریقای جنوبی مثالهایی عملی درزمینه همین مشكل گردآوری كرده است:
1- سوپر ماركت بزرگی در اروپا وجود داردكه فیله صدفی را برای استیكی به وزن200 گرم استفاده می كند دریك گروه 92 تایی از پرندگان حتی یكی از فیله های صدفی بدست آمده هم حد اقل وزن مورد نظر را نداشتند و همگی بسیار كوچك بودند. بنابراین این غذا به علت عدم توانایی درتهیه آن از صورت حذف شد. دراین مثال پرندگان حتی از حد اقل تغذیه لازم نیز بهره مند نبوده اند و حتی حداقلهای ذكر شده در جداول گوشت IOA را هم نداشتند.

 

2- مشتری دراین مثال به دنبال استیكی با حد اقل 200 گرم وزن بوده است. حد اقل وزن فیله مورد استفاده در شكل 3، 275 گرم بوده و حداكثر آن 680 gr. ما فیله هایی با وزن 1000 گرم را دیده ایم كه حاصل از پرندگانی بوده اند كه به خوبی تغذیه شده اند. این پرندگان می توانند 5 استیك 200 گرمی برای مشتریان تولید كنند.

3- مشتری دیگری از گوشت گرد (Oslo 3S) استفاده می كرد كه به او امكان می داد زرد پی را كه در این ماهیچه وجود دارد را جدا كند. این مشتری انتظار دارد هر نیمه حداقل وزن 500 گرم را داشته باشند. هر قطعه ای كوچكتر از این وزن نمی تواند نظر این مشتری را تامین كند. هر چه ماهیچه بزرگتر باشد این مشتری راضی تر خواهد بود. اغلب گزارش می شده كه مقادیر موجود نمی توانند این حد اقل را داشته باشند كه این هم به علت جیره بوده است. این موضوع باعث تخریب صنعتی است كه مایل به رشد آن هستیم.
4- مانند آنچه درشكل 4 نشان داده شده است، قسمت گوشت گرد با حداقل 6/1 kg و حداكثر 2/2 kg هیچ ارزشی برای ما ندارد و این مقدار 2 برابر مقداری است كه در جدول IOA به آن اشاره شده است.

فصل دوم
روش انجام کار

گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :
بازدید از منطقه پرورشی رستمی
در بازدید بعمل آمده از منطقه با اطلاعات فنی بسیاری آشنا شدیم ، از نزدیک با تجهیزات تسب شده در این منطقه پرورشی آشنا شدیم و با نحوه تنظیم شرایط محیطی برای پرورش نیز شنا شدیم ، منطقه را ار لحاظ گوناگون مورد بررسی قرار دادیم و اطلاعات مورد نیاز خود را بدست آوردیم .

جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
1 – استفاده از سیستم های نوین در طراحی ساختمان های پرورش شتر مرغ
2 – استفاده از سیستم مکانیزه تولید مثل
3 – استفاده از سیستم هشدار دهنده بیماری – برای اولین بار در ایران

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky