توضیحات

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورد کارآفرینی پرورش شتر مرغ دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد کارآفرینی پرورش شتر مرغ  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد کارآفرینی پرورش شتر مرغ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد کارآفرینی پرورش شتر مرغ :

کارآفرینی پرورش شتر مرغ

نام طرح :
پروژه کار آفرینی ، راه اندازی مجتمع پرورش شتر مرغ
تاریخ : 1/2/1388
نام سرمایه گذار اصلی : موسی صابری
محل طرح : شهرستان شاهرود

فهرست
عنوان صفحه
مقدمه 1
تاریخچه 2
اقلیم 3
تغذیه 3
مشخصات ظاهری 4
خصوصیات رفتار های فردی شترمرغ 5
محصولات شترمرغ 6
سیستم های مدیریتی 7
فضاهای مورد نیاز 9
حصار کشی 10
بیماری ها 11
شتر مرغ و جاذبه های توریستی 13
بهره وری 14
هزینه های ثابت 15
درآمد 16
در آمد یکساله 16
هزینه های زمین 17

حقوق ودستمزد پرسنل 18
برآورد هزینه سوخت و انرژی 18
محوطه سازی 18

مواد غذایی مورد نیاز 19
هزینه غذایی جوجه های 3 ماهه 19
وسایل نقلیه مورد نیاز 19
مجموع هزینه های جاری سالانه طرح 20
ساختمانهای مورد نیاز 20
هزینه تعمیر و نگهداری و استهلاک 21
هزینه های ثابت و متغیر 21

تعیین نقطه سر به سر 21
منابع و مواخذ 22

طرح توجیهی پرورش شتر مرغ در شهرستان شاهرود

مجری طرح موسی صابری
ظرفیت اسمی 36 پرنده مولد
تعداد جوجه در هر سال 336 جوجه سه ماهه
سرمایه اولیه طرح 820000000
سود سالیانه 0000000(در سال اول)

صفحه تقدیر

از تمامی کسانی که در این مقطع تحصیلی و همچنین در تمامی مقاطع یار و همراه من بوده اند تقدیر و تشکر می کنم.همچنین از زحمات بی دریغ پدر و مادر خودم کمال تشکر و قدر دانی را دارم. و همچنین از کسانی که مرا در این پروژه یاری نمودند کمال تشکر را دارم.

مقدمه:
یكی از اساسی ترین مسائل بشری از بدو خلقت تا به امروز تامین نیاز های تغذیه ای انسان بوده است که با افزایش جمعیت فزونی یافته به طوری که انگیزه نخستین فعالیت های کشاورزی و دامپروری را قبل از انجام هر فعالیتی ، نزد انسان های نخستین ، ناشی از این نیاز مهم او بوده است که با گذشت زمان تکامل یافته است.آدمی با استفاده از ابزار های ساده تا به امروز و با کمک فن آوری جدید ، از حیوانات وحشی و اهلی برای تامین نیازهای خود بهره برده است. اهلی

نمودن حیوانات و پرورش آنها جهت استفاده از محصولات متنوع شان دیرینه چندین هزار ساله دارد. دانشمندان و پژوهشگران دنیا در حال مطالعه مستمر و یافتن شیوه های استفاده بهینه از دامها و افزایش کمی و کیفی محصولات آنها می باشند.از حدود صد سال پیش پرورش شتر مرغ با هدف بهره گیری از فراورده های آن و به دلیل ویژگی های خاص این پرنده ،به ویژه در قاره آفریقا به طور قابل توجهی مطرح بوده است.خصوصیاتی همچون مقاومت زیاد در برابر شرایط اقلیمی متفاوت ،

ویژگی های تغذیه ای و کیفیت منحصر به فرد فراورده های آن مثل گوشت ، چرم و پر سبب شد تا از ابتدای دهه حاضر استقبال شایانی از تولید کنندگان در کشور های توسعه یافته ودر حال توسعه جهت پرورش و تکثیر شتر مرغ در سطح انبوه و به شکل صنعتی به وجود آید ، به طوری که در این زمان کوتاه مطالعات و فعالیت های گسترده ای در زمینه پرورش ، تغذیه ،اصلاح نژاد و بهداشت و بیماری های این پرنده صورت پذیرفته است.کشور ما نیز از این قافله مستثنا نبوده و در سال های اخیر از تولید کنندگان آن پشتیبانی های فراوانی صورت گرفته است.

تاریخچه :
بیش از 20 میلیون سال پیش ، پیش اسلاف شتر مرغ های امروزی در کمربند وسیعی که از اسپانیا در غرب آغاز و در طول کرانه های شمالی دریای مدیترنه امتداد یافته و به چین در شرق ختم می شد ، ساکن بوده اند . تنها یک میلیون سال از زمانی که شتر مرغ ها به آفریقا مهاجرت کرده و در شمال ، شرق ،جنوب این قاره اقامت گزیدند، می گذرد.توجه انسان به شتر مرغ و محصولات آن تقریباً به 7500 سال پیش بر می گردد ، اولین اثر که حاکی از وجود شتر مرغ در صحرا بوده است سنگ منقوشی می باشد که شکار شتر مرغی توسط پلنگ یا یوز پلنگ به تصویر کشیده است .

مصریان باستان از پرهای متقارن شتر مرغ به عنوان سمبل عدالت و از تخمهایشان برای مصارف دارویی استفاده می کرند .فرعون ازبادبزن ساخته شده از پرهای شتر مرغ در سفر هایشان به سرزمین های دور استفاده می کردند.
در تاریخ اساطیری یونان نیز شتر مرغ ها قبل از پیدایش ارابه جایگاه خاصی را به عنوان حیوانات باربر به خود اختصاص می دهند.

بیشه نشین ها از تخم های خالی شتر مرغ برای حمل و نگهداری آب استفاده می کردند.
در سال های نه چندان دور سلحشوران انگلیسی مجبور به استفاده از پرهای شتر مرغ جهت تزیین کلاه های خود شدند.

اقلیم :
شترمرغ ها در كلیه اقلیم ها قابل زیست و نگهداری اند، از اقلیم های بسیار سرد مانند آلاسكا تا گرم و خشك مانند صحرای افریقا. اما هرچه به سمت اقلیم گرم و خشك پیش برویم كیفیت و كمیت محصولات تولیدی بهتر خواهد شد. تنها اقلیمی كه برای پرورش شترمرغ توصیه نمی شود ( علی رغم آنكه در این اقلیم نیز تولید خود را ادامه می دهد) اقلیم گرم و مرطوب ( مناطق شرجی ) است زیرا تأثیر منفی بر تولید آن می گذارد
تغذیه:
گردن بلند و چشمان تیز بین ، شتر مرغ را قادر به یافتن بی مهرگان کو چکی نمو ده است که جیره غذایی اش را تکمیل می نماید. شتر مرغ ها همه چیز خوار بوده و غذاهای با کیفیت بالا را را انتخاب و سریعاً جهت رشد و سوخت و ساز نموده و مقداری را نیز برای مواقع خشکسالی ذخیره می نماید.شتر مرغ زمان زیادی از روز را جهت یافتن غذای خود صرف می کند . به همین دلیل در دوران پیش از کرچی ، یک شتر مرغ بالغ حدود 33 درصد از روز را جهت یافتن غذا صرف می

نماید.خوراك مصرفی شترمرغ باید حاوی گروه های مواد مغذی ضروری زیر برای تامین نیازهایشان باشد:آب،پروتئین ،كربوهیدرات،چربی،مواد معدنی و ویتامین ها خوراكی كه به شترمرغ داده می شود معمولا به صورت پلت می باشد كه بسته به سن، نیاز و امكانات مزرعه از مواد مختلف با درصد متغیر تشكیل شده است و می تواند شامل پودر یونجه،ذرت،سویا،پودرماهی و كنجاله دانه های روغنی باشد. اندازه پلت بسته به سن شترمرغ تغییر می كند. از آنجاییكه خوراك در سنگدان شترمرغ آسیاب و تكه تكه می شود،لذا وجود سنگریزه كه با فراهم كردن سطوح سخت و صاف كه ذرات خوراك مابین آنها شكسته شود،در خوراك شترمرغ لازم است. اندازه و خواص فیزیكی سنگریزه ها نیز بسیار مهم می باشد.

مشخصات ظاهری شترمرغ
شترمرغ بزرگترین پرنده زنده است.متوسط ارتفاع آنها 5/2-1/ 2 متر و وزن آنها 160 -100 كیلوگرم می باشد. بدن تخم مرغ شكل آنها از پرهای نرم پوشیده شده است. جوجه ها،چه نر و چه ماده،پرهای قهوه ای دارند. به تدریج نر ها كه بالغ میشوند،پرهای بدنشان سیاه و پرهای بالشان ،سفید می شود. پرهای بدن ماده ها،خاكستری-قهوه ای و نوك پرهای بال آنها،قهوه ای یا سیاه می شود. شترمرغ ها گردنی بلند و بسیار انعطاف پذیر دارند كه بوسیله آن قادرند روی زمین بچرند و در عین حال از برگ درختان تغذیه كنند. شترمرغ علاوه بر دید و شنوایی بسیار دقیق،می تواند در هنگام خطر با سرعتی بیش از 40 مایل در ساعت(64 كیلومتر در ساعت) بدود. این پرنده 70-60 سال عمر می كند

خصوصیات رفتار های فردی شتر مرغ
شتر مرغ ها عموماً از زندگی در بیشه زار ها خودداری نموده و به زندگی در دشت های باز تمایل دارند .اکثریت شتر مرغ ها در دشت های باز که با علف های کوتاه فرش شده زندگی می کنند. در این مناطق شتر مرغ ها به طور ایده آل برای بقا تجهیز شده اند. پرهای شتر مرغ او را در برابر

صدمات ناشی از آفتاب محافظت کرده و در شبهای سرد بیابان دمای بدنش را کنترل می نماید .شتر مرغ در درجه حرارت های بالاتر دمای بدن را با عمل بال زدن تنظیم می نماید. در هوای بسیار گرم عمل نفس نفس زدن نیز مشاهده گردیده است . این خصوصیات نیز سازگاری شتر مرغ را در موقعیت های طبیعی مختلف نشان می دهد. همچنین بالهای شتر مرغ نقش اساسی را در هنگام اظهار تمایل به جفت و نیز موقع ترساندن دشمن ایفا می کند. حرکت مخصوص بال نه تنها تمایل جفت گیری پرنده نر را به جنس ماده نشان می دهد بلکه در مقابله با رقیب نیز به کار می رود. در مدت کوتاهی قبل از حمله یا جفت گیری ، پرنده نر هر دو بالش را به طرف بالا می برد.رفتار خاضعانه ای که پرنده ماده متمایل به پرنده نر نشان می دهد و نیز رفتار پرنده

نری که قصد نشان دادن آشیانه را به پرنده ماده دارد به این صورت است که هر دو بال را باز نموده ، پایین می اندازد و متناوباً تکان می دهد و سر را نیز پایین نگه می دارد.در حالت تهاجم شتر مرغ نر سر و گردنش را بالا نگه داشته و نیمه جلو بدنش را بالا می کشد و پر های دمش را راست می کند و دو بالش را به سمت بالا نگه می دارد . بالعکس یک پرنده تسلیم شده سر ، گردن ، دم و بالهایش را آویزان می کند .

محصولات شتر مرغ:
شتر مرغها پرندگانی هستند که کاربردهای زیادی دارند. در زمینه تولید مصنوعات چربی با کیفیت بالا و در ساخت کیف و کفش های تجملاتی ، پوست شتر مرغ خواستاران زیادی دارد. پرهای منحصربه فرد شتر مرغ در البسه شود. کیفیت عالی گوشت شتر مرغ با فیله ی گاو قابل مقایسه بوده و جهت تهیه غذاهای لذیذ و استیک های ترد مناسب می باشد. گوشت این حیوان به دلیل داشتن خواص ویژه در رتبه ی بالا یی قرار گرفته و نظر غذا شناسان خبره را به خود جلب کرده است.
تخم های شتر مرغ برا مصارف غیر از جوجه کشی نیز به کار می رود.تخم شتر مرغ از نظر طعم و خصوصیات کاملاً معادل تخم مرغ بوده و به همان روشهای متداول طپخ می شود . پوسته تخم مرغ نیز با توجه به ضخامت و شباهت های آن با جنس چینی به وسیله نقاشی یا حکاکی برر روی آن قابل تبدیل به اشیاء هنری است.
1)گوشت
گوشت شترمرغ،گوشت قرمز است . طعم، بافت و رنگ گوشت شترمرغ شبیه به گوشت گاو بوده اما میزان چربی،كالری و كلسترول آن كمتر است. به علاوه گوشت شترمرغ میزان بالایی از عناصر كم نیاز مانند روی و منیزیم را نیز داراست همچنین میزان گوشت بدست آمده از هر شترمرغ نیز بسیار قابل توجه است.یك شترمرغ 12 ماهه با وزن زنده 100 كیلوگرم، لاشه ای با وزن 60 كیلوگرم تولید خواهد كرد. از این 60 كیلوگرم،21 كیلوگرم گوشت درجه یك (استیك و فیله) و 14 كیلو گرم گوشت درجه دو(گوشت لخم) و مابقی استخوان و چربی خواهد بود.این مقادیر بسته به سن،جنس و روشهای مدیریتی تغییر می كند.
2) پوست
شترمرغ یكی از مرغوب ترین چرم ها محسوب می شود كه گاه آنرا از لحاظ كیفیت همردیف پوست كروكودیل و مار قرار می دهند. این چرم را می توان از روی طرح
برجسته فولیكولهای شاهپرها و زمینه خط دار جذاب آن تشخیص داد.به دلیل اینكه پوست شترمرغ محتوی روغن بیشتری می باشد،چرم آن نسبت به ترك خوردن،سفتی و خشكی مقاوم تر است.از هر شترمرغ،چرمی معادل 15 فوت مربع(4/1 مترمربع) بدست می آید كه عموما برای كیف دستی،كمربند،ساك های مسافرتی،كفش،چكمه،روكش میزهای اداری و پوشش مبل استفاده می شود .

3)پر
بهترین محصول شترمرغ،پرآن است.كیفیت پرهای شترمرغ كاملا منحصر به فرد است. حتی پیشرفته ترین فن آوری قادر به تقلید زیبایی،لطافت و مواجی طبیعی پر شترمرغ نیست. همچنین هیچ ابزاری به واسطه خاصیت تولید الكتریسیته ساكن مانند پر شترمرغ،كارایی لازم برای نظافت را ندارد.از پرهای با كیفیت عالی در ساخت لوازم تزیینی،كلاه و لباس استفاده می شود.سایرانواع پرها برای تمیز كردن ماشین آلات و تجهیزات ظریف و گردگیری مورد استفاده قرار می گیرند. بهترین پرها از مناطق خشك تر جهان بدست می آید و با كیفیت ترین آنها، پرهای تولیدی در آفریقای جنوبی است.

سایر محصولات شترمرغ:
روغن پوست شترمرغ در محصولات دارویی و آرایشی بكار می رود. این روغن غنی از اسیدهای چرب ضروری بوده كه مرطوب كننده و حالت دهنده پوست می باشد.از تخم های غیر بارور به صورت تزیین شده به عنوان زیر سیگاری،لامپ و یا تزیینات دكوری استفاده می شود. تحقیقات نشان داده است كه در آینده می توان از تاندون ها و قرنیه چشم شترمرغ برای پیوند زدن به انسان استفاده كرد.
سیستم های مدیریتی
سه سیستم مدیریت به شرح زیر وجود دارد .
1 بسته یا متمرکز
2 نیمه بسته یا نیمه متمرکز
3 باز یا غیر متمرکز
در سیستم بسته شتر مرغ ها در یک فضای محدود نگه داری شده و با غذای آماده تغذیه می شوند. در سیستم باز پرندگان در مناطق وسیع مرتعی آزاد هستند. و سیستم نیمه باز تلفیقی از دو سیستم فوق می باشد.در هر سه سیستم هدف ، تولید گوشت و چرم بوده و پرندگان در سن 10تا14 ماهگی بسته به نژاد آنها کشتار می شوند .تعدادی نیز به عنوان پرنده مولد حفظ شده و تعدادی نیز به فروش می رسند.انتخاب نوع سیستم بستگی به شرایط محلی به ویژه آب و هوا و فضای قابل دسترس دارد. حتی ممکن است برای استفاده بهینه از کلیه امکانات موجود هر سه سیستم با هم تلفیق شوند. در آفریقا ، استرالیا، و مناطق وسیعی از آمریکا که دارای مناطق وسیع با پوشش گیاهی ضعیف هستند از سیستم باز استفاده می شود. در اروپا سیستم مدیریتی به دلیل محدودیت زمین بسته است . درسیستم بسته تخم ها از لانه جمع آوری شده و جوجه کشی به صورت مصنوعی صورت گرفته و جوجه ها در فضای بسته نگه داری می شوند. پرندگان جوان و بالغین در ماههای سبز از مرتع استفاده کرده و در عین حال بسته به عملکرد آن

ها غذای دستی آماده و ویتامین ها و مواد معدنی اضافی به آنها داده میشود. با جمع آوری تخم ها و جوجه کشی مصنوعی از یک شتر مرغ ماده در سال بیشتر از 20 جوجه گرفته می شود. این سیستم مدیریتی تماس نزدیک با پرندگان و مشاهدات مداوم به خصوص در مورد جوجه ها را می طلبد. چنین مراقبت متمر کزی باعث رام شدن پرنده و نیز مهار آسان آن می گردد.نزدیکی زیاد پرندگان در سیستم بسته خطر ابتلا به بیماری را بالا می بردو لذا لازم است علاوه بر مراقبت دقیق یک برنامه بهداشتی قرص و محکم و واکسیناسیون منظم پیاده گردد.

سن (ماه) حد اقل فضای مورد نیاز برای هر پرنده(متر مربع)

به ازای هر پرنده حداقل فضای متعلقه
مسقف گردشگاه مسقف گردشگاه
2-0 1-25/. 5-1 5 25
6-3 2 30-10 10 100
14-6 4-2 50 10 800
14< 5 250 10 800
فضاهای مورد نیاز :

اعداد ارائه شده در جدول زیر حداقل فضای مورد نیاز برای هر پرنده جهت تغذیه و دویدن می باشد. ضمناً سن پرنده و زمان نیز در براورد فضای لازم واجد اهمیت می باشند، یعنی هر چه سن پرنده بیشتر باشدو مدت زمان حضور در محوطه آزاد طولانی تر باشد حد بالا تر اعداد جدول در نظر گرفته می شود. در هنگام تصمیم گیری در مورد اندازه محوطه باید به این نکته توجه داشت که شتر مرغ پرنده ای است که ذاتاً به فضای بیشتری نسبت به سایر ماکیان نیاز دارد و دویدن در محوطه

سلامت پرنده را تضمین می کند . همچنین بایستی در محاسبه فضا حداقل مسافت لازم جهت دویدن و پریدن شتر مرغ ،40 متر در نظر گرفته شود. در صورتی که پرندگان صرفاً به وسیله چرای آزادنگهداری می شوند یک هکتار یونجه یا شبدر قرمز برای هر8 تا 12 پرنده بالغ در نظر گرفته شود. از طریق تقسیم بندی چراگاه وتناوب چراگاه وتناوب چرا می توان در دوره اصلی رشدعلوفه آنها را درو یا سیلو نمود.

برای دریافت اینجا کلیک کنید

سوالات و نظرات شما

برچسب ها

سایت پروژه word, دانلود پروژه word, سایت پروژه, پروژه دات کام,
Copyright © 2014 cpro.ir
 
Clicky